Tortoise - uvanlige dyr. Noen lever i 100 år eller mer. Men hvordan å bestemme alderen på en skilpadde? Det er ikke lett. Bestemmelse av kjønn kan heller ikke, fordi det meste av kroppen til dyret skjult i skallet. Ennå noen funksjoner tilgjengelig.

 Bestem gulvet


 Så, hvordan finne et gulv skilpadde? Noen ganger kan det være vanskelig å gjøre. Hos noen arter, er seksuell modenhet nådd bare ved en viss alder (5-8 år), og før den alderen kjønnsbestemmelse ville være praktisk talt umulig. I tillegg er den unge skilpadder skallet stadig vokser og utvikler seg, fordi bare i visse størrelser vil du se forskjeller.
Slik finner du riktig alder og kjønn på skilpadder?

 Mellom kvinner og menn har noen forskjeller. Selv om ulike typer skilpadder særpreg kan være forskjellig, men noen deler av kroppen og funksjoner for å bidra til å avdekke alle hemmeligheter.

 Størrelser


 Hunnene av de fleste arter av skilpadder større enn hannene. Dette skyldes det faktum at den kvinnelige bør gjøre egg og deretter beskytte avkommet.

 Oppførsel


 Under seksuell aktivitet hunner roligere siden alt avhenger av hannene. Hannen har også, først, for å gjenvinne sin rett til å befrukte hunnene, og for det andre, for å bringe denne samme kvinne som han passer rollen som far til sine unger. Så skilpadde mann i samfunnet andre vil oppføre seg mer aktivt, menn og riste sin tur til å prøve og bite kvinne.

 Shell


 Armor er den mest tilgjengelige delen av karosseriet, så først vurdere det. Hva bør jeg se etter?
 •  Utforske plastron (buk skjold shell). Praktisk talt alle-Tortoise hunner det er glatt og flat. Men den mannlige plastron er noen fordypningen, noe som indikerer sin etasje. Det er nødvendig å sikre at under parring hannen ikke falle og ikke gli av hunner.

 •  Noen arter av skilpadder (som chilenske) avstanden mellom dorsal og ventral skjold skallet litt annerledes. Ja, er det hos kvinner enn hos menn. Dette er sannsynligvis ment av natur og på grunn av det faktum at den kvinnelige har å legge egg (de har til å passe inn i kroppen og ikke skadet).

 •  De fleste menn er mer avlang skall og utvidet, og rustning kvinnelige kortere og har en rund form.

 •  Ta en titt på bunnen av plastron. Hos menn, har den form av en V-form, og hunner - mer avrundet. Dette er på grunn av fysiologiske og forplantningsegenskaper.

 •  Øyne


   De fleste menn er mer synlige og lyse øyne som er sannsynlig å hjelpe dem tiltrekke kvinner. For eksempel, menn Caroline skilpadder iris har en lys rød farge, og hunnene er litt rødlig. Hanner Turtle Mountain Spengler blå øyne, og hunnene er brune.
  Slik finner du riktig alder og kjønn på skilpadder?

   Tail


   Inspisere nøye halen på dyret, kan han fortelle mye. Høydepunkter:
 •  Chervonovuhi og mange andre mannlige skilpadder har en lang og tykk hale, som det skal passe penis. Men den kvinnelige har en kortere hale.

 •  Hanner av noen arter på slutten av halen med en skarp yhloobraznoe utdanning.

 •  Tenk cloaca - hull som skilpadder tømt. Først hanner det er nær slutten av halen, og kvinner - nærmere sin base. Sekund, vil formen være forskjellig. Dermed er den mannlige cloaca som noen langsgående stripe og kvinnelige cloaca ligner en stjerne.

 •  Sitater


   Ta en titt på og sitater. Her er noen mulige forskjeller:
 •  Gutten har en lang og buet klør, de trenger for å holde den kvinnelige under parring. En kvinnelig klør er kort og direkte.

 •  Hannen har en mer utviklet anspore lår enn jenta.

 •  Hanner av noen arter har noen vekter på innsiden av de bakre ben, som også er nyttig for å holde hunner.

 •  Hode


   De fleste menn er mer lyse og store. Sannsynligvis, det kan du tiltrekke kvinner.

   Bestemmelse av alder


  Slik finner du riktig alder og kjønn på skilpadder?

   Hvordan bestemme alderen på en skilpadde? Det finnes forskjellige metoder for bestemmelse, men ingen av dem er helt pålitelig og effektivt. Det faktum at utseendet og egenskapene av dyr kan påvirkes av en rekke faktorer, for eksempel mat, levebetingelser og noen andre. Dermed i kosthold skilpadder er det mange produkter som inneholder kalsium, skallet kan bli deformert og forvrengt, kompliserer oppgaven.
   Noen måter å fastslå alder:
 •  Størrelser. Det er klart at jo mer skilpadde, slik at den er over. For eksempel vil de årlige kvinnelige Trachemys være opp rustning lik seks inches, opp til to år vil det vokse til 9 inches, opp til tre år - 14 april til 16 mai - 18 cm og en lengde på seks år vil være om 20 centimeter. Hanner vanligvis mindre enn 2-3 cm. Dimensjoner Central Asian landskilpadder er forskjellige. I året av sin carapaxlengden er det lik 5 cm i to år - 6 cm i 3 år - 8 cm, 4 til 9,10 cm, 5-6 og 11-12 - ca 14.

 •  Ta en titt på skilpaddeskall og telle ringene på den. I det første året vises vanligvis 3-4 ringer, og 1-2 ringer per år. Men akvatiske skilpadder er nesten glatt skall. I tillegg voksen skilpaddeskall og til slutt begynner å glatte ut, så vet alder vil være svært vanskelig.

 •  Vurdere årer mellom platene rustning. Hos unge dyr på grunn av intensiv vekst er de lettere og mer voksne - mørk.

 •  Hvis du har noen problemer, kontakt din veterinær. Og, generelt, spiller ingen rolle hvilken alder og kjønn kjæledyr. Det er viktig for det å være sunn, glad og lykkelig.  
   Pet - en liten medlem av familien. Han er i stand til å vende seg bort fra hjemmet triste tanker, en av sitt slag satt opp på en vennlig måte, og barn, omsorg for dyr, lære å være snillere, mer ansvarlig. For noen inneholder dyr huset - i mote og prestisje. Dermed valget av kjæledyret for ofte diktert av mote lover. En av de nyeste trendene - fra Chinchilla. Å lære hvordan du skal ta vare på disse utenlandske dyr hjemme, forteller vår artikkel.

   Hva vi vet om chinchilla?


   Før du starter et hjem chinchilla, bør vite mer om dette dyret. Den tilhører familien han gnagere og bor i fjellene i Sør-Amerika. Chinchilla er en svært sjelden variasjon og er oppført i Red Book. Tære på barn på grunn av sin unike pels, fordi en pære kan være opptil 60 hår. De kvinnelige chinchillaer kan nå lengder på 40 cm, og vekt - 900 gram. Hannene er vanligvis mindre. Popularitet på et kjæledyr chinchilla kjøpt gjennom sjarmerende utseende, fløyelsaktig hud, luksuriøse bart, store intelligente øyne, små fingre på beina. I tillegg er de morsomme, utadvendt, smart og veldig ryddig.

   Stell og vedlikehold chinchilla


   Hvis du bestemmer deg for å kjøpe chinchilla, bør du gi den en behagelig tilværelse. Først utstyre spesielle "hus". Beast er stadig i bevegelse, så metallet buret bør være romslig nok, pall - skli. Ikke glem om fyllstoffer. For dette formålet kan du bruke en rekke av sagflis og mais filler. Å ta vare på myk pels vil trenge et bad, men i stedet for vann skal være en spesiell sand. Chinchilla, som tar et bad - et uforglemmelig syn. I tillegg må cellen være utstyrt med en spesiell hylle, lite hus å sove, boller og, selvfølgelig, bolle. Mat og vann skal være frisk og bur regelmessig prybyratysya. Innhold chinchilla komme med temperaturen. Sørg for at cellen var mindre enn 20?, Og 60% luftfuktighet.

   Diett for chinchillaer


   Til gnagere var lykkelig og sunt, må det være riktig matet. Chinchillaer spiser for det meste planteføde. Gulrøtter, knekkebrød, kornblandinger er ideelle. En spesiell godbit vil være en liten kvist av en busk, hjelper det tennene holde seg frisk dyr. Fylt bolle en gang om dagen, er det bedre å gjøre denne kvelden. Husk at å spise bedervet mat Chinchilla ikke vil være fordi restene bør umiddelbart kaste bort.

   Vaner og vaner


   Til avl chinchillaer var en fryd å studere vaner av kjæledyret ditt. For det første er det en natt dyr, slik at de mest aktive periode av livet er mørkt. Dernest, chinchillaer er veldig sosial og absolutt ikke kan stå alene. Hvis du ikke ønsker å babyen zatuzhyv straks skal finne ham et par. Ikke glem å gre ditt kjæledyr regelmessig, fordi hans luksuriøse pels krever nøye vedlikehold. Ta vare på helse, ta vare å hjem Chinchilla mer bevegelige, ellers vil hun utvikle fedme. Når du slipper dyret fra buret, husk at det alle tilgjengelige husholdningsartikler vil være nådeløst obhrыzanы.
   Holde chinchilla hjemme er ikke en vanskelig eller spesielt plagsom affære. Fremfor alt, følger de grunnleggende regler, kjærtegn, verne og kjærlighet teddy baby.  
  Avl ender hjemme
   Det er ikke noe enklere og raskere for fordøyelighet enn andekjøtt, som har helbredende egenskaper, forbedrer synsskarphet og øke potens og menn. Fjær og ned fugler som brukes til produksjon av puter og tepper. Med garn kan være assosiert varme klær for hele familien. Oppdrettere fjærfe avl ender vurdere saken det er enkelt og lite kostbart. Hvis du bestemmer deg for å ha andunger, bør du lese vilkårene for forvaring, modusen for fôring fugler, vet alt om sykdommer ender på hvordan å heve sunne barn og få mest vektøkning.
   Avl ender: hvor du skal begynne?
   Anda er regnet som den mest upretensiøse fugl for sin vedlikehold krever ingen spesielle ferdigheter eller utstyr. Bird økende vekt dobbelt så fort enn kylling. Foretrekker å spise grønn vekt av korn, korn og vitaminer. Å starte avl ender hjemme, forberede dem for huset, hvor fuglen vil tilbringe natten, legge egg og formere seg. Mus, rotter, kor kan skade ender fordi gulvet av fjærfe huset bedre legge murstein, pre uplotnyv overflaten lag av jord på 15-20 cm. Mursteinene helles vanligvis sand over hvilke sommer satte sagflis eller høyet for bedre opptak av fuktighet. Lokaler duck huset bør være godt ventilert til fuktigheten var den samme som på gaten. Hver fjærfe hus utstyrt med spesialkummer for ender - et lite hull i bunnen, slik at fuglen lett kunne trenge inn utenfra.
   Ducks feie sjelden fordi deres egg er hovedsaklig brukt for fremtidig avkom. Den vanligste arten i våre breddegrader er musk Peking Duck.
   Krav for omsorg av ender
  Avl ender hjemme
  1.  Innholds andunger litt forskjellig fra omsorg for kyllinger. Det er forskjeller i de tilnærminger til avl. Inkubasjonstid på 2-5 dager er lengre enn kylling. Duck ikke alltid ønsker å sitte på eggene, så vertinne, vel vitende om denne fuglen, plassert under kylling høne. Den eneste rasen som alltid tar seg av avl det - Moskusand, så er den mest populære. I tillegg er hun få vekt, slik at hyttefolk starte fugl på våren-sommeren.

    Trenger du hjelp andunger kommet frem i lyset hvis utenfor fuktig og kald. Å varme opp som den beste clutch, ved hjelp av infrarød lamper 250W utgangseffekt for 30 savnede egg. Hvis anda forlater hønsehus, trenger tid til å slå termostat.

    Etter utseendet, andunger trenger å gjøre et hus, som vil være en konstant temperatur på 20 til 25 ° C. for to til tre uker kyllingene må gjennomgå inkubasjonstid og tilpasse seg ytre forhold. Se oppførselen til elevene hvis godt matet, vil de ikke knirker når den er varm - vil bli slaktet i hjørnene av boksen når det er kaldt - prytysnutsya hverandre.

    Når kyllingene vil være fjær, de kan la ut en tur med voksne fugler, andunger instinktivt begynne å kopiere oppførselen til voksne og raskt tilpasse seg økologisk fôr.

    Til anda var sunt, følg foringstiden, hold fuglen i ren luft aviary og endre søppel hver dag sjekker ut hånden til fuktighet. Sykdommer ender forårsake allergiske reaksjoner hos mennesker, fra fjær kan "fange sopp hvis vegger og gulv i anda huset vil forme.
    Hvilken rase til rase bedre?
   Avl ender hjemme
    Fjærkre Breeders kjøpte den hovedsakelig for kjøtt, så velg en rase som vil gi størst vekt på kortest tid. Fortynne ender forskjellige raser rett og slett, de skiller seg bare ved at en god fei, og andre - nei. For eksempel gir Moskusand et stort løft kjøtt, fjærfe kyllinger klekkes seg selv, men har svært få egg.

   Avl ender hjemme
    Peking duck for raskt vokser og multipliserer, men eggene vil ikke klekkes. Det er vanligvis vedlegge legging høne-nesushke. Noen voksne ender for egg, de er veldig tilfredsstillende, selv om relatert til helse mat. De brukes til å behandle og forebygge sykdommer i mage-tarmkanalen, for rehabilitering i den postoperative periode for å gjenopprette immunitet. De fleste artene er yaytsenosnыmy "Indian Runner" og "Khaki Campbell."
    For hage utforming dekorative kaste steiner, "blågrønn-svystunok" eller "Mandarin".
    Hva å mate endene?
    Andungen til tre uker spise flytende mat (kornblanding med melk, myse) daglig i kosten bør være plommer, mashed med grønn masse og rullet inn i små baller, som var praktisk chicks svelge. Når fugle operylas i serum er lagt hakket topper av rot avlinger og grønnsaker. Ducks elsker spiret hvete, kritt, kalkstein og kull slått - de beste naturlige mineraler. Hvis vinter ender, vil den beste maten i denne perioden være for dem å mate og fiskemel.
    Sommer kjærlighet ender plasker i vannet. Hvis den neste kroppen av vann, trenger du ikke å bekymre deg for å spise fugler - de selv vil produsere sine egne greener, shell, fisk plankton med andemat dammen. Du vil bare sporadisk kjøpe vitaminer for bedre vekst av innenlandske ender.  
  Яндекс.Метрика