Kaniner - utrolig søte dyr, og fordi de inneholder ofte vind og hus som alle andre kjæledyr. Men kaninen krever spesiell omsorg. Og hva skal du gjøre?

 Funksjoner av karakter og livsstil


 Kanin - et lite dyr med pattedyr slekten og familien Zaitsev. Levetiden til dyret er vanligvis ikke mer enn 7-8 år, men det er hundreåringer som lever 10-11 år.
 Naturen av kaniner kan være forskjellig. Enkelte individer er rolig og selv altfor klønete og lat. Men andre like skadelig og pakostlyvы at det kan virke som denne herlige skapningen dveler noe ondt og uforståelig. Menn er ofte mer aktive og aggressive hunner, de kan markere territorium, introdusere oss selv utleier.
Hvordan ta vare på små dekorative kanin?

 Kvinner er mer rolig og kjærlig. Someone kaniner kan virke dumt, men det er ikke slik. Hvis du være tålmodig og bruke nok tid med kjæledyr, kan du lære ham å svare på navnet og utføre noen enkle kommandoer som "Fu! "Eller" Kom til meg! ".
 Livsstil disse dyrene er svært uvanlig. Dermed topp aktivitet i natt, så vær forberedt på å shurshanyyam natt, Hodin og moro. Glade kaniner sove mye, og de bør ikke forstyrre.
 Du kan spille med kjæledyr, for eksempel i morgen, men på ettermiddagen vil han gå til din nook å sove. Det er verdt å merke seg at kaniner - gnagere i naturen og selv bygningen vil søke å tygge alt som skjer på veien. Derfor, ledninger og alt som du ikke kan tygge og farlig, er det bedre å trygt skjule.

 Domestisering


 Hvis du lurer på hvordan du kan temme kanin, så alt du trenger å gjøre - er tålmodighet, omsorg og fritid. Vær laskavishe med kjæledyr, snakke med ham, stryke hodet og ryggen, og snart også han vil svare deg med kjærlighet og hengivenhet. Ofte innenlandske kaniner er glade for hånden.
Hvordan ta vare på små dekorative kanin?

 Men det er verdt å merke seg at noen individer er veldig sjenert, spesielt frykter høye lyder. Så hvis du snakker høyt og enda mer skriking, deretter håndsåpe dyr vil alltid forbli i drømmene dine.
 Hvis kjæledyret gjør noe galt, strengt si "Du kan ikke! "Kanin og bevege seg bort, begrense tilgangen til de forbudte ting. Under ingen omstendigheter bør banke pet ikke å heve stemmen hans! Ta kanin omsorg, ikke ta ham i øret eller haken.

 Innholdet av cellen


 Perfekt hus for kanin - et bur. I vill disse dyrene lever i huler, så det begrenset plass for dem er felles. Når du velger celler bør ta hensyn til følgende viktige punkter:
 •  Mål-celler vil avhenge av størrelsen av dyret. Bolig kjæledyret bør være romslig nok. Ja, dverg kanin drakten småcellet lengde på ca 80 cm, bredde 80 cm og en høyde på omtrent 50 centimeter. For mellomstore dyr bur trenger mer (til små parametere legge til 10 centimeter). Men store bechsteini kaniner trenger en romslig leilighet. Den optimale lengde og høyde av cellen - 1 m, bredde - 80 inches. Hvis du tror at høy celle ikke er nødvendig, er det galt. Kaniner elsker å komme opp på bakbena og utforske området.

 •  Bunnen av buret bør ha en dybde som tilsvarer omtrent 15 centimeter. Det beste alternativet - en plastbunn, men ikke for glatt, ellers pet er ubehagelig.

 •  Kvister bør være hyppig nok til å klappe seg fast og ikke skadet.

 •  Har oppbevaring i cellen:
 •  Du kan fylle bunnen av sagflis eller høy, men dette er valgfritt. Ennå noen ganske myke senger forventet. Men hvis gulvet er tom, må du huske å strø sagflis i skuffen (det må også være inne i cellen).

 •  Cage helst rengjort hver dag, og hvis skuffen - en gang eller to ganger i uken for å rense brettet 1-2 ganger om dagen.

 •  Legg buret boller og skål for mat.

 •  Lever beste dyr ly på gulvet, slik at de fleste kjæledyr venne seg til den nye situasjonen, og vil ikke føle ubehag. Men denne cellen skal beskyttes mot trekk og direkte sollys. Uakseptabel plassering i nærheten av en varmekilde eller et fuktig sted.

 •  Mesteparten av sin tid pet vil tilbringe i cellen, men fortsatt trenger daglig slipper den og tillate en tur rundt i leiligheten og varme opp. Mens du går pet opphold i tide og slutte å prøve perehryzty wire eller noe annet.

   Funksjoner omsorg


  Hvordan ta vare på små dekorative kanin?

   Hvordan ta vare på en dekorativ kanin? Her er de viktigste punktene.
 •  Care gir daglig kjemming. Pelsen er tett og slike dyr kan bli forvirret, så kjøp en spesiell pensel og tilbringe en dag gre prosedyre. Det er viktig å lære kjæledyret umiddelbart til slike manipulasjoner, så begynne å bruke pensel umiddelbart etter kjøpet.

 •  Trimme klørne en gang eller to ganger i måneden. For denne prosedyren er det best å kjøpe en spesiell tsyptsi, men passform og vanlige manikyr saks med avrundede ender. Det er viktig ikke å berøre blodåren som det kan provosere blødning. Gjør alt nøye og forsiktig.

 •  Hvordan rengjøre øret? Vanligvis, hvis de er rene, så ikke trenger. Når det er skittent, kan du bruke bomullspinner dyppet i rent vann. Rengjør kun tilgjengelig plass og unngår tilgjengelig. Lange ører kort ull kanin stadig dratt langs gulvet og blir skitne, så rense dem daglig (bare forurensede områder).

 •  Bade kaniner bare anbefalt i tilfelle av alvorlig forurensning. Kanskje kjæledyret ditt er redd for vann, så roe ned den, legg den i bollen og vask forsiktig helle vann og bruke en spesiell sjampo. Hyppig vannbehandling vil føre til fjerning av naturlige beskyttende lag av huden av dyret og dets overdreven tørrhet. Som et resultat, vil dyret opplever ubehag konstant.

 •  Problemer og sykdommer


   Umiddelbart det bør bemerkes at vaksinasjons og regelmessige besøk til veterinærer er nødvendig! Nå viser mulige problemer:
 •  Disse dyrene heller svak fordøyelseskanalen, så bruk bedervet eller dårlig kvalitet kan føre til diaré, men det er svært farlig for kaniner.

 •  Kaniner tåler ikke stuffiness og fuktighet, som varmen av disse dyrene ikke liker mennesker og andre dyr.

 •  I disse dyrene er veldig svake bein, og selv hoppe av stolen kan føre til brudd, så la en kanin på å forbedre og holde på hånden tett at han ikke kunne plutselig hoppe.

 •  Hvordan å avle kaniner?


   Reproduksjon av kaniner - en separat sak. Disse dyrene blir ansett for å være blant de mest produktive, fordi menn er nesten konstant på jakt etter hunner og hanner pidpustyty klar når som helst.
  Hvordan ta vare på små dekorative kanin?

   Seksuell modenhet er nådd ved ca 5-8 måneder. Husk at menn kan markere territorium og hunner som brukes i stedet for noen produkter, så hvis du planlegger å tilbringe paring, er det best å ta vare på kastrering. Hunner også ønskelig å sterilisere.

   Hvordan å mate?


   Fôring kaniner har også sine egne særtrekk. Den viktigste komponenten i kostholdet - dette høyet, bør det gi kjæledyret hele året. Gi spesialutstyr for bridge og tung bolle, sørg for at det alltid har vært fylt. Det absolutt satt i et bur beholder med vann og se for sin renhet.
  Hvordan ta vare på små dekorative kanin?

   I menyen kan du inkludere korn (for eksempel havre), kjeks, frukt (ikke sitrus og ikke eksotiske) og grønnsaker (unntatt stivelsesholdige og bitter), urter. Du kan også kjøpe en spesiell beriket feed.
   La kjæledyret ditt er lykkelig og sunt!  
   Hvis du bestemmer deg for å ha en papegøye, bør du være klar over at det er et levende vesen som trenger spesiell omsorg. Og hvordan man skal ta vare på en papegøye?
  Hva bør være vare på min papegøye?

   Velg et bur


   Hva bør være i buret for papegøyer? For å velge det, trenger du å vite noen viktige punkter:
 •  Størrelser. Det er best å kjøpe en mellomstor bur. Hvis den er liten, fuglen rett og slett ikke vil ha nok plass. Et stort bur for mye komplisere papegøye temme. Dermed skal en papegøye falle i gjennomsnitt 30-35 inches, og to 60.

 •  Form. Det beste alternativet - rektangulær. Det faktum at en runde buret vil aldri være alene, og ensomhet papegøyer trenger tid de ønsker å skjule for alle, og fra alt.

 •  Bunnen skal være uttrekkbar, det er mye lettere rengjøring.

 •  Nederst bør det være matriser og andre komponenter, som kan skade fuglens føtter.

 •  Materialer. Det er best å kjøpe en jern bur, som trevirke raskt mislykkes.

 •  I cellen må nødvendigvis være til stede polene, som papegøyer elsker utendørs spill og kan fly fra ett til et annet zherdochky. Minimum antall poler - to. Den optimale diameter - 15-2 cm. Bedre for første gangs bruk plast stang, men så de bør absolutt bli erstattet av tre (ofte de er laget av frukttrær) på grunn av sin papegøye som nebb og klør skjerpet.

 •  Hvor du vil plassere buret?


   Steder cellene er viktig for en papegøye som viktig for miljøforhold. Her er hva du skal se etter:
 •  Rommet skal være frisk luft.

 •  Rommet bør ikke være et utkast, de er skadelig for papegøyer.

 •  Ekstreme temperaturer bør ikke være, det er ille for disse fuglene.

 •  Rommet bør være godt opplyst

 •  Romtemperaturen kan variere fra 18 til 25 grader.

 •  Ikke plasser buret på gulvet eller i skapet, kan det føre til ubehag hos fugler, som er skadelig for deres helse. Det er best å sette buret på bordet, dette er den optimale høyde, papegøyen vil føle deg bra.

 •  Ikke plasser buret nær varmeovner, med vinduer eller klimaanlegg.

 •  I et støyende sted å sette buret er ikke verdt det, fordi det konstant støy kan skade helsen til en papegøye.

 •  Dagens lys fugler varer i gjennomsnitt på 15-16 timer, slik at de korte vinterdager bør slå på lysene i morgen og kveld, papegøye føler deg komfortabel.

 •  Hvordan å arrangere et bur og ta vare på den?


   Så, for å bli plassert i et bur? Først denne materen. For det andre, den som drikker. Tredje, må du sette i et bur og karet der papegøye vil svømme (og noen papegøyer elsker å svømme under rennende vann) i stedet for vann kan det helle sand for papegøyer, fugler som det å rense fjærene.
   Matere og drinkers, forresten, er anbefalt av polene, i dette tilfellet husdyrgjødsel kan gå inn i mat og drikke.

   På bunnen av cellen bør helle sagflis eller papir, bør de regelmessig (daglig eller hver annen dag) endring.
   Om en gang eller to ganger i måneden bør utføres generell rengjøring. Alle celler trenger å vaske. Vaskemidler kan ikke brukes, kan de forårsake allergi hos papegøyer. Bedre nøye tørke alt svamp dyppet i vann. Zherdochky trenger også en god vask. Så alt du trenger å tørke.
   Matere og regiment bør vaskes daglig med varmt vann, tørk av.
   Sørg for å ta bort søppel!

   Ren papegøye


   Hva bør være skikkelig vare på min papegøye? Det bør bade regelmessig. I den varme årstiden kan det gjøres hver dag, og i vinter 2-3 ganger i uken. Som nevnt ovenfor kan cellen romme bad. Men du kan spritz på en papegøye med en spray.
  Hva bør være vare på min papegøye?

   Men hvis fuglene ikke liker svømming, ikke insistere. Helle sand i badekaret for å rydde fjær, mange fugler foretrekker denne metoden for rengjøring. Også, til dyrebutikk kjøpe en spesiell pensel, som bør utføres rengjøring fjær. Å gjøre dette er omtrent en gang i uken.
   Og et annet viktig punkt. Hvis det bor andre dyr som går ute, deretter se opp for deres renslighet. For eksempel, lopper leve godt og papegøye fjær. Og disse "ubudne gjester" er farlige fordi de kan bære alvorlige sykdommer.

   Spising, drikking


   La oss starte med å drikke. Vann i poyiltsi må nødvendigvis være ren, så det må skiftes hver dag, to ganger om dagen i sommer. Best pour filtrert, samlet eller kokt vann. Det kan desinfiseres (dette er sant i sommer) med to dråper sitronsaft. Te, kaffe eller brus kan ikke gi papegøyen. Vann bør være ved romtemperatur, ikke kald eller varm.
   Hva bør være kostholdet? Umiddelbart er det verdt å merke seg at papegøyer spiser ganske mye en dag de spiser omtrent halvparten sin vekt, så ikke slurve. Det er viktig å umiddelbart trene til diverse pet mat, fordi da vil det være vanskeligere å gjøre.

   Hva kan du gi papegøye?


 •  Gjerne i kosten bør inneholde korn. Dette kan være havre, hirse, hvete. Alt dette må være forhånds dynket i vann til korn er myk.

 •  Det er nødvendig å kjøpe spesiell mat anriket med vitaminer som er nødvendig for normal utvikling av disse fugler.

 •  Trenger papegøyer lever og mate sommerfugler, larver, biller. Kjøpe alle de beste i dyrebutikk (insekter fanget i feltet kan være bærere av sykdom).

 •  Sørg for å la fugl grønn salat, bete topper, plantain, brennesle, johannesurt.

 •  Du kan også gi frukt, grønnsaker og bær, men pitted. Løk og hvitløk er kontraindisert. Alt må være frisk.

 •  Obligatoriske papegøye og proteinrik mat: skiver kokt egg, fettfattig ost.

 •  Du kan gi en fugl bedervet brød dynket i vann.

 •  Hvorfor kan ikke gi:


 •  Bedervet mat.

 •  Mat for People: søt, fet, krydret, kjøtt og fiskeprodukter, og mer.

 •  Basilikum, dill og persille.

 •  Svart brød.

 •  Reproduksjon


   Umiddelbart er det verdt å merke seg at disse fuglene som hekker i fangenskap kan være det undulat eller noe annet. Men hvis du ønsker å sette opp fugle familie, og deretter kjøpe det første paret. At voksne brukt ganske enkelt og kan ikke komme sammen tegn. Deretter reproduksjon av tale kan ikke gå, fordi fuglene kan selv kjempe.
  Hva bør være vare på min papegøye?

   Spill, kommunikasjon


   Papegøye - meget omgjengelig fugler. Videre stor rase mer omgjengelig enn små. Sørg for å snakke med kjæledyret ditt, la det sitte på skulderen eller armen (sted han har til å velge selv).
   Hvis du ofte ikke hjemme, så slå radioen fugl som hun trodde at ingen hjemme (dette roligere papegøyer fordi de elsker samfunnet).
   Pass på at du en gang eller to ganger om dagen la gå av kjæledyr bur som det rozim'yav vingene og fløy rundt i leiligheten, turnert området og funnet noe interessant. Men ikke la slem papegøye, må han kjenne grensene for underholdning.

   La din papegøye er sunn og er omgitt av din omsorg. Da vil han svare deg det samme.  
  Яндекс.Метрика