Hvordan rabies hos katter?
 Tilstedeværelsen av katter i huset - et løfte av komfort og varme, som sannheten? Et dyr som har legendariske ro og evne til å tilpasse seg (og enda mer - til å endre seg selv) til noen omkringliggende plass, bringer menneskelig bosetting fred og harmoni. Og klarer å lage sin egen fordel som om hun gjør tjeneste til eierne, snarere tvert imot. Men alle disse nydelig tegnet funksjoner viktig for friske dyr med et balansert nervesystem. Og eierne av kattene er vel klar over hvor viktig det er på tide å ta vare på besparende katt helse fordi behandlingen av visse sykdommer er senere mye dyrere, og det materielle og moralske sans. En av de vanligste frykt oppdrettere - rabies sykdom. Vaksinasjon mot rabies i vestlige land skal vurderes på nivå med lovgivning på kjæledyr, vi tenke på det før bare eierne av dyre raser av katter. Men selv uten nedstigningen Murka trenger denne vaksinen hvis sjefen hennes bestemmer seg for å ta det med en lang avstand eller utenlands tur. Uten riktig sertifikat ikke liker å passere tollen inspeksjon - kjøpe en togbillett, etter en intern flygning umulig. Hvorfor å temme, trente kjæledyr pålagt strenge krav og hva veterinærer advare?
 Hva er feline rabies
 Rabies - en virussykdom, som ikke bare er utsatt katter, men alle andre pattedyr, inkludert mennesker. Mykrovyrus-patogen Rabies, trenge inn i kroppen kommer inn i blodet og påvirker nervefibrene. Gradvis fange hjernen og excretory system (spyttkjertlene), skadedyr formere seg. Berørte virus nevroner dø, noe som resulterer i døden av den infiserte organismen. Så rabies - en sykdom dødelig, og ofte dyr avlives uten å vente på hans død. En sjef vises i fare og bør screenes og vaksinert.
 Det er å lese at dyr som forlater grensene av huset, beskyttet mot rabies smitte. På den ene side, det er sant, bærere av viruset er hovedsakelig vill og / eller herreløse dyr. På den annen side er det et kjæledyr kort gå en tur for å møtes der hans søster eller spise infiserte rabiate gnagere. For ikke å nevne den personen som når som helst kan bli angrepet gal hund eller katt. Sammen med spyttet til syke dyr gjennom bitt såret viruset kommer direkte inn i blodbanen. Men verken melk eller urin gal dyret potensielt farlig.
 Det faktum at dyret kontrahert, kan eieren ikke med en gang. Den latente periode av sykdommen kan være forskjellig og ta fra 3 uker til 2 måneder i voksne dyr og kattunger i omtrent en uke. Men det er noen tilfeller der inkubasjonstid varte et år. I alle fall, siden katten har en farlig infeksjon, og analyse av spytt kan påvise virus. Dermed før de første eksterne manifestasjoner av sykdommen kan ta noen (8-10) dager. Hvis de siste par månedene katten din ikke lekker ut, redd for at du sannsynligvis gjør. Ellers og hvis dyret er vaksinert mot rabies, ta hensyn til hans helse, utseende og oppførsel.
 Symptomer på rabies hos katter
 Speed ​​symptomer på rabies avhenger i stor grad av hvor mye virus som har kommet inn i kroppen, og den bittstedet (hvis infeksjonen skjedde gjennom bitt). Ifølge populær stereotypi, tegn på rabies - dette aggresjon, lysskyhet, økt spyttsekresjon og vannskrekk. Men faktisk er det åpenbare manifestasjoner lansert omfanget av sykdommen, men først kan de ikke være. Rabies hos katter viser seg ikke like, og kan forekomme i forskjellige former, avhengig av modus for infeksjon:
 1.  Lett eller lamme form for rabies ikke varer lenge og forekommer vanligvis i løpet av 2-4 dager maksimum. På denne tiden katten kan være ganske aggressiv, men nettopp det motsatte: rolig, nesten for avslappet, rikelig med søvn og vise tegn på depresjon, depresjon. Selv appetitt sløvet til fullstendig fiasko av måltidet. Syk katt prøver å skjule fra folket og fra omverdenen ser mørke hjørner og begraver seg i veien og skap. I mellomtiden, hennes kropp lammet, siden bakbena mot fronten. Som et resultat, dør dyret av hjertestans, puste og generell utmattelse.
   Lotta form for rabies i katter - den mest åpenbare av alt, er det de fleste forbinder med sykdommen. Tilstanden oppstår i form av frodige stadier:
   prodromal stadium 2 til 4 dager umiddelbart åpenbare endringer i dyrs adferd. Katten blir rastløs, aktiv, stadig krevende oppmerksomhet og kommunikasjon, gnir, prøver ikke å avvike fra eieren for en lang tid. Dette viser interesse for hans ansikt, hender og andre eksponerte områder av kroppen kan slikke og bite dem. Smak oppfatning er i endring, og midt fallende appetitt for kjent mat, begynner katten å spise uspiselige gjenstander som møbler, gulv, etc. Hvis såret er på bittstedet, tenner den og leverer katt smerte.
   manisk fase 2 til 5 dager, vil en periode av de mest aggressive dyr. Akkurat nå katten oppfører seg ordentlig, og skynder seg til folket. Og for å beskytte dyr fra vanskelig, distrahere eller avskrekke umulig, fordi de vanlige atferds algoritmer forsvinne, men logikk er rett og slett ikke tilgjengelig. Angripe katt som mål i hodet og ansiktet. Elever syke katter kan få forskjellig størrelse i forhold til hverandre, være rettet i forskjellige retninger. Appetitt er ikke der, men fortsatt interesse for de ikke-spiselige ting. Det starter med lammelser i strupehodet og ekstremiteter, og spytt er så aktiv at ansiktet er alltid vått hår rundt henne ikke tid til å tørke ut.
   depressiv fase avsluttes med sykdommen i form av frodige, fra 1 til 3 dager. Mens lammelser øker og dekker hele kroppen. Katt liggende urørlig, mulige tilbakevendende anfall. Det er en generell utmattelse og stoppe å puste.

   Atypisk form for rabies i katter er sjeldent, og noen ganger varer i flere måneder. Symptomene ligner på en mild form for sykdomstegnene, men også ledsaget av kramper og midlertidig dårlig fordøyelse.
   Hos katter rabies manifesterer seg i de samme vilkår og med de samme symptomene at voksne dyr, men går mye raskere. Imidlertid kan lignende tegn ikke snakke om rabies-smitte, men mye stress, migrerte katt (første løpetid tap i gata, etc.). I alle tilfelle, kan 100% diagnose settes etter død av dyret og analyse av hjernevevet. In vivo studier av spytt og / eller cerebrospinalvæske dyr anses ikke fullt ut pålitelig. Derfor er de første tegnene som tillater å mistenke rabies infiserte dyr, katt isolert fra mennesker og andre dyr. Behandle det vil ikke, fordi for mye risiko for angrep på medisinsk personell. Og hvis diagnosen er bekreftet, vil eieren måtte gjennomgå vaksinasjon består av syv sammenhengende Ukolov i seks måneder. Det eneste som kan lyse denne dystre bildet er informasjon som CIS rabies hos dyr er ganske sjelden sykdom. Men enhver fornuftig eier må beskytte kjæledyret ditt, selv og andre gjennom betimelig forebyggende vaksinering av katter.  
Hvordan lære å snakke Corelli?
 Talking Corell - ikke bare underholdning for barn, men også en stor sjanse for voksne til å demonstrere sine vettet undervist stakkar av en ostrenkomu effekt. Disse fuglene reagerer godt på trening, men før det bør tenke nøye gjennom hvordan å lære fugleuttrykk og om det er nødvendig å gjøre det. Det er nødt til å lytte til dem hver dag, og ikke en gang, og de kan ganske lei, og etter hvert vil også irriterende. Men hvis vi virkelig ønsker å ha en snakkende fugl, og deretter prøve å lære å snakke Corelli, etter å ha lest de enkle reglene for denne evnen.
 Menn eller en kvinne?
Det antas at en kvinnelig Corelli ufrivillig eksponert for trening og hanner flere alternativer. Men dette betyr ikke at læring må kjøpes Corelli hann. Dessverre er det vanskelig å forutsi om fuglen til å snakke, fordi det er raskere avhenger av den enkelte og forholdet mellom Nymph og vert enn på sex av fugler. Videre gulv og Corelli vanskelig å bestemme til en viss alder.
 Når man skal starte treningen?
Hvis fuglen bor sammen med deg nylig, bør du vente. Corelli vanskelig å tilpasse seg ny bolig. Trening på dette tidspunktet vil ikke bringe noen resultater. Hvis fuglen hadde vokst vant til deg, så kan du trygt begynne. Det antas at nymfer under 9 uker er mer sannsynlig å lære og det er lett utsatt for. Selv om hunden er eldre, men aktiv og stadig piper, så kan du enkelt lære å snakke.
 Hvor du skal begynne å lære Corelli samtale?
Vokabular Corell i en liten, men praksis viser og populære videodeling, fugler er i stand til å lære hele sanger av kjente sangere! I tillegg kan de lære på egenhånd til noen fin lyd. Å lære å snakke Corelli, må du være tålmodig til fugl og utføre noen enkle tips, ikke testet på en nymfe:
 1.  Hvis fuglen oppfører seg aktivt, fløyter og er i kontakt med eieren, er den beste tiden å trene ikke funnet. Når nymfene godt humør - sjansene for et vellykket resultat mye mer.
  Fjærkre må mestre tillit helt. Så lære mellom master og kjæledyr må være på linje varme forhold. Vel, hvis nymfe sitter på skulderen eller finger.
  I trening trenger du å sette av tilstrekkelig tid trening gjøres best om morgenen og kvelden. For eksempel, under frokosten Corelli læres opp til å si "Bon Appetit! «I kveld kom han hjem fra jobb, spør" Hvor er du? ".
  Med korelloy som et lite barn, må du være forsiktig i uttalelsene. Fuglen kan huske at noen obskøne ord, hvis det er sagt høyt og følelsesmessig.
  Til studie utført vellykket og resultatene tok ikke lang tid, må du kommunisere med en nymfe, hennes kommentar om sine handlinger. For eksempel, hver gang kommer inn i rommet, snakker fugl "Hei! ". Siden ordet gjentas stadig i utseendet ditt, så Corell snart hun begynner å hilse på deg.
  Corelli kan læres opp til å synge noen melodi. Det er nok av stadig piping gjennom eller inkludere spillere.
  Corelli lett imitere lyder en alarm og telefonsamtaler. Så ikke bli overrasket om fuglen vil løfte deg ut av sengen tidligere tidspunkt, eller telefonen ringer vil være uten utfordringer.
  Prise alltid kjæledyret klasser og ikke insistere på trening hvis fuglen ikke ønsker å forholde seg til i øyeblikket. Jo mer forståelse vil være mellom deg og korelloy, vil raskere nymfen gi deg ikke bare memorert ordene, men meningsfull tale.  
Яндекс.Метрика