Hvordan ta vare på katter (katter)?VEDLIKEHOLD AV CATS
Toalett.
Hvis katten i den tidlige dager tidligere savner toalettet skal suge et stykke tøy i hennes urin, satt i en pott, bringe tilbake katten og gi den en sniffer. Du kan ikke dytte nesen i en vanndam katt, spryymetsya det ka "Oh, understreke at min UEA gu?! Så her er jeg, og vil fortsette å gjøre sin virksomhet. " Plassering uautorisert popysa bør nøye zamyt.
Katter trenger å undervise på toalettet en god filler.
Med skuffen fjernes bare med en spesiell spade dritt og kastet ned i toalettet eller søppel (fortrinnsvis i en bøtte filler kan score kloakk). Alt annet er erstattet av sentralt som zavanyvanyya skuffen.
Bading.
Katt er ikke anbefalt å bade så lenge det ikke skitne i noe skittent.
For bading små og store katter eller brukt ekte shampoo for katter, eller i mangel av dette, noe øm baby shampoo fortynnet med vann 1: 1. Når bade være forsiktig med å helle katteører. Etter bading katten ligger tørke vekselvis to store håndklær, beklager og invitere henne til å sitte ved ovnen. Må du ordne utkast!
Mens barnet er lite og er ute av stand til å skikkelig slikke ræva etter å ha besøkt en skuff vask tillatt under halen ", og lett å tørke, la det gå. Ingen katt vil ikke tolerere vått hår vil slikke ræva og se, lære å slikke ass selv, umiddelbart etter bruk av toalett.
Ører og øyne.
Normalt ører og øyne ren.
Dersom dybden av øret det er lys beige raid, katten fikse, rense øret og vikle en bomullsdott dyppet i noen vegetabilsk olje.
Med øynene bør det ikke være noe utslipp! Enhver brun byaky som vises i hjørnene av øynene og ikke en katt eller rengjøring av de fleste merkbart hovne slimhinner øyne - en grunn til å gå til legen neste helg.
Sykdomsforebygging.
Til katten er ikke syke smittsomme sykdommer, bør det scheplyuvaty.
Estrus

Noen måneder senere (vanligvis i alderen 7 måneder til fem år) katt vil fortelle verden at "jenta er moden." Hva gjør jeg?
Hvis katten din ikke fullblods, må du kommunisere med veterinær på sterilisering Murka.
Hvis du skal ha kattunger, vente en andre eller tredje løpetiden, ta jenta til å gifte seg. Noen piller, drops og diverse kontraseksы veldig dårlig, før kreften komplikasjoner, drift, etc. Hvis katten skriker veldig høyt - bruk drop "Cat Baiyun" for instruksjoner - en trygg beroligende urter.
Hvis brunst hos katter er sjeldne (2-3 ganger i året) og kort varighet (10 dager), kan dette ikke sjanse til å strikke da kattunger ønsker (men ikke mer enn en gang i året). Full vedlikehold til noe godt ikke, så lenge, trettende katt estrus, i dette tilfellet, bør du rådføre deg med din veterinær om "hvordan å leve"
Gjennomgang.
En gang i måneden, en god sjef glad katt rutinemessig inspeksjon.
* Se etter lopper og hudsykdommer. For å gjøre dette, skyv pels flere steder og inspisere huden - det skal ikke være rødhet, skrape, hull og sår. Bloch bare levere små (som sand) svarte prikker i håret kattunge.
* Se på katten ører, for å se om det er skitt, mørk plakk og utslipp, noe som indikerer tilstedeværelse av øremidd.
* Cat øyne bør være klar, ren (ingen purulent utflod) og vel åpen. På nesen, forresten, ikke være en lekkasje. Hvis det innerste hjørnet av øyet synlig hvit film på en avansert iris i øyet (den såkalte "tredje øye"), er det et tegn på at helsen til en kattunge er ikke så bra.
* Sørg for å undersøke munnen. Det bør være ren og rosa. Pass på at det ikke er sår, tannkjøttbetennelse eller gale utviklings tenner.
* Se på "halen". Under hale alt må være tørr og ren, uten spor av diaré. Anus - ingen hevelse og betennelse i kjønnsorganer har ingenting å skille seg ut.
* Etter første løpetid - månedlig sjekk (tommelen) alle brystene katt. Normalt må de følte seg som en liten kviser samme (under svangerskapet de øker rundt tredje uke). Hvis en av de kjertlene distinkt forskjellige i størrelse fra de andre - det er en anledning til å ringe 111-8290 i dag og registrere deg for en avtale i morgen tidlig til klinikken "biokontroll" på Kashirskoye (klinikk som spesialiserer seg på veterinær onkologi).
Grunner for en nødsituasjon tur til legen eller ringe en lege.
* Ansvarsfraskrivelse vanlige måltider i løpet av dagen og mer
* Ansvar vann
* Temperaturen i anus over 39 eller under 37,5
* Vanlig (mer enn 4-5 ganger) oppkast i løpet av dagen
* Regelmessige (4-5 ganger mer) diaré i løpet av dagen
* Tung pust
* Utslipp fra ører, øyne, nese, kjønnsorganer, ledsaget av ødem
* Halthet
* Explicit smerte
* Oppblåsthet
* Flatulens under huden
* Problemer med vannlating (katt sitter på potte, gråter av smerte og ikke urinering)
* Tilsynelatende endringer i atferd (ikke oppstår, ikke spille, ikke laschytsya, er ikke murchyt), inkludert sjokk.
Drives se til legen neste gratis helg.
* Langvarig lenger enn vanlig løpetid
* Problemer med ull (skur, ser dårlig)
* Dårlig ånde
* rødbrune flekker rikelig i ørene

Kommunikasjon, Behavior, spill.

Katt - vennlige og milde barn. Den brukes, hvis det er bedt om å håndtere, det cheshut og ta ryggen og buken. For dette hun murchyt og fullt avslører sin glede. Nyttig skrape magen, sier søkeord setning som "oh-oh, katt klø magen." Dette vil i stor grad bidra i fremtiden til en mottakelse på veterinær når han hadde behov for å sondere Koshkin magen. Hvis katten ikke er vant til det faktum at magen scratch - det er hyggelig, vil det ta opp ("sykepleiere stormet her og vi fikset")
Hvis katten ikke klart at det er en kommando "FFFFF! "På hvilken en katt blåser av avstand. Spesielt har anstendig kattepoter ikke gå på kjøkkenbordet før det mat, i alle fall ikke stjele fra plater og ikke zahrayutsya vertene å klore. I disse tilfellene, anstendig katter og katter fra gulvet, forsiktig klappe ører og fortelle dem forferdelig "Fffff! ".
Katter elsker å leke med papir baller, pels mus, pinner med fjær, baller med bjeller og generelt alle at hun kan finne på gulvet eller skru samomstoyatelno.
Katter liker å hoppe opp og ned og Lazalka løgn "på toppen".
Nesten helt sikkert katten vil komme i morgen på en pute (hvis hun ikke sover allerede, vyselyvshy hodet) tыkatsya nese og øret øredøvende murchaty, krever øyeblikkelig med henne spille. Enjoy.

Reiser med en katt.

Til katten reiste lovlig, må det være vaksinert mot rabies gjort ikke tidligere enn ett år og ikke senere enn én måned før turen. Tre dager før du reiser til noen stat veterinærklinikk for katter og presentasjon av pass av vaksinasjon kan få hjelp for vogn på et tog eller fly.
Bærer en katt må være strengt i overføringen, tar vanlig mat, en bolle med vann og en pappeske med en håndfull av filler.
En uke før turen kan begynne katt regelmessig motta dråper "KotBayun."
CATS MAT
Til å begynne med, at miksen naturen og kan ikke være klar til å mate.
Naturlig mat.
Hvis du velger en naturlig type fôring, så vil det være to retter - kjøtt og melk.
Kjøttrett er enkel. Magert kjøtt, bein og sener, avkjølt (helst unquenched generelt, mer blod og vkusssnee), ost, oshparyuvaty ikke nødvendigvis kutte biter på størrelse med en fingernegl (heretter, i avtagende katt størrelse stykker kan økes til, sier Kusov 2h2h2 cm). Hun legger til en halv teskje olivenolje, noen grønnsaker (er kokt most blomkål, vanlig kål, moste kokte rødbeter, spinat, salat, katt gress kutt som "løk salat") eller bokhvete eller ris i forhold 3-4 av 1 kjøtt av "filler), er det - på grunn av veterinær med vitaminer og mineraltilskudd (den beste på markedet - SA 37, inneholder ikke bare vitaminer, men også stoffer som bidrar til bedre fordøyelse og fordøyelse - probiotika) og tilbudet katt.
Hvis jeg ønsker å diversifisere absorbert katt kjøtt en gang i uken kan gi, skjære skiver biff hjerte (med alle programmene som er nevnt ovenfor). Leveren katter kan ikke !!! Det er for mange vitaminer og parasitter (god kombinasjon, ikke sant?) For å gi kyllingkjøtt som en hovedkomponent uønsket.
Fisken er unødvendig, men noen ganger - det kan du. Ost, en gang i uken, "edle varianter" (torsk, sei, hyse, bein, hud og filmer).
Meieriprodukter er tillatt for katter varierte. Base - odnovidsotkovyy yoghurt ("gamle" sto i klar i kjøleskapet i tre dager eller en dag i det klare på bordet FORSIKTIG: Fra frisk, nyåpnede yoghurt, vil bringe katten.) Og lav-fett (9%) ost. Men du kan også gi usøtet yoghurt uten frukt, noen ganger to ganger i uken - 10% -vu krem, fortynnet med vann (varm mat kommer fra det ikke engang nekte postoperative dyr) som godbiter - kan du gi ryazhenka. Men husk at basis - dette yoghurt!
Melk, kan de fleste katter drikker bare i ung alder, voksne ofte bærer det.
Gress for katter må være innenfor rekkevidde av dyret hele tiden. Det kan dyrkes med en spesiell bag med samme navn, eller - pleies og sådd i sand eller jord havre, hvete. Ordne hjem noe som et grønt belte.
Når diett "natur" må passere en urinprøve hver tredje til fjerde måned.
Drikking og annet dritt.
Hvis du virkelig ønsker å skjemme bort katten hele tiden - er det best å mate henne velsmakende hermetisert klar (se ovenfor.), De er veldig forskjellig smak.
Hvis katten hver kveld under middagen står ved siden av en elskerinne, grådig slukte noe velsmakende og klag ser meg inn i øynene - kan du meditere på ordene "tjue år". Det er så mye levende katt med riktig foring og normal forsiktighet. Og hvis noen gang hengi velsmakende, vil det lever mye mindre og vil trolig være svært frustrerende å bli syk.
Av og til kan du behandle en katt som generelt være (som saltet laks, fett ost "Viola" eller røkt pølse). Av og til - er ikke mer enn en gang per måned, et stykke på størrelse med en tommelpute.
Gode ​​pranks nyttige for katter, selv kushayuschey tørr mat - en rå kylling halsen hver par uker. Oppmerksomhet bør være uten hals hud! Kylling hud er ikke engang human mage til å fordøye og katten mage-tarmkanalen kan henge uforandret i månedsvis, forverring assimilering av andre matvarer, og noen ganger fører til fullstendig blokkering av tarmen. Generelt, rå hals - er, først, deilig, og for det andre, svært lik den musen, og du kan bære i tennene, knurre i det hele tatt, drepe labben booty få dekket i støv poddyvannoy og deretter grådig sluke. Veldig nyttig for å trene tennene hvis noen spiser hermetisert klar.

Fôring fôr til kjæledyr.

Enklere, sikrere og mer praktisk å mate ferdigmat - hermetisert eller tørr. Komplett tørr mat er bra og dårlig. God mat for katter - det er Hills, Iams, Eukanuba, Eagle Pack, Nutro Choice og en liten strekning av fantasi - Purina Proplan og Royal Canin. På Purina har vært klager og Royal Kanin snart begynne å produsere i Russland, som ikke kan påvirke kvaliteten på maten. Kjøpe tørrfôr i markedene safran torsk er ikke nødvendig - lite som de sto på posen åpen, det er mus løper rundt, etc.
For katter tørrfôr det er tilrådelig å alltid ligge i den offentlige sfæren. De estimerte verdiene for fôr produsenten har angitt på pakken og måle målebeger, forskjellig for hver produsent. Ved mating av tørr mat til kattene alltid innen rekkevidde må være ferskvann. På dagen for en voksen katt tørrfôr bør drikke 120-150 ml vann. Melk (kefir) vann er ikke vurdert.
Etter 8-9 måneder (eller til og med opp til et år, hvis ikke eksplisitt vektig) tildelt mate katten mat for kattunger. Etter et år - den vanlige "voksen" mat. Fortsett å utføre gradvis i løpet av 7-10 dager, noe som reduserer parti kotenocheho mating og å øke dosen av en voksen.
God bank feeds - Hills, Iams, Eagle Pack, Nutro Choice og Petreet. I de senere eksepsjonell kvalitet banker. Men hermetisert annet prinsipp - de ikke la katten for dagen. De satte, spist, ikke spist - er tatt i kjøleskapet.
Kombiner tørr og mate kan bare bank på samme linje av én produsent.
All annen mat, spesielt de som er allment annonsert på TV - dårlig. Bad feeds vi si ettertrykkelig "nei".
Når fôring ferdigmat må bestå en urinprøve etter endring eller fôr, eller hvert halvår - i året.  
Яндекс.Метрика