Hvis du ønsker å få en hund, men boareal tillater ikke å velge på en stor stein, få Yorkshire terrier. Men husk at et kjæledyr krever spesiell omsorg.

 Litt om rasen


 Yorkshire Terrier - dekorative hunderase som dukket opp på slutten av XIX århundre. Hjemland disse lille søte hund anses Yorkshire, som ligger i England, og det ga navnet på rasen. I dag Yorkshire terrier er de mest populære rasene Toy Group.
Hvordan ta vare på lille yorkshire ter yerom?

 Dette er på grunn av den lille størrelsen og evnen til å oppfatte i en liten leilighet. Men råd til dette pet i dag kan ikke alle selv om utgangspunktet disse hundene avviklet enkle bøndene, som ble forbudt å ha store dyr. Overraskende, noen av elevene var å jakte mus.

 Eksteriør


 Hvordan yorkshire terrier? Faktisk er det en av de minste hundene i verden. Ifølge standard vekt voksne bør ikke overstige 3 pounds. Arts forskjellige kroppsproporsjoner riktig og godt bygget kropp. Stående ører, snute og ikke en litt lang.
Hvordan ta vare på lille yorkshire ter yerom?

 Hunden er langhåret, med håret helt rett, faller på sidene av dyret og har ingen underpels. Det er bemerkelsesverdig at i yorkshire terrier hår vokser stadig og har nesten samme struktur som menneskehår. Men mens hunder av denne rasen ikke svekkes, kan håret falle ut bare når skader.
Hvordan ta vare på lille yorkshire ter yerom?

 Som for farge, kan det variere fra sand til mørk brun, og noen ganger til og med brun, grå eller svart. Forresten, hunder lysere farge håret en rett, silkeaktig, myk og glatt enn i mørket.

 Karakter


Hvordan ta vare på lille yorkshire ter yerom?

 Her er de viktigste egenskapene til denne rasen:
 •  Yorkshire terriere er svært intelligent og innsiktsfull. Ja, de kan føle stemningen i eieren og selv justere den. I tillegg er et kjæledyr veldig dedikert og lojal. Det kan følge master overalt, bare ikke la det passere.

 •  Noen mener at hunder av små raser aggressive, eremitter og altfor aktiv. I noen tilfeller er det, men ikke i tilfelle av Yorkshire terrier. Mens hunden er liten, men den har alle kvaliteter av sine store familier - terriere. Denne dyrevennlig, hengiven og milde. Han vil aldri bjeffe eller rush til fremmede. Men hvis hunden føler fare det høyt og skingrende bark og kan også bite fienden, så det kan kalles en god vakt.

 •  Med mennesker og andre dyr yorkshire terrier lett kontakt og finne en felles plattform.

 •  Hunder av denne rasen krever oppmerksomhet og bare ikke kan klare seg uten det, så veldig redd for ensomhet.

 •  Yorkshire terriere er vedvarende, sta og alltid søker hans.

 •  Dette pet er smidig, aktiv og leken. Han kan spille med og underholde sine triks eiere.

 •  Skolegang til skuff


  Hvordan ta vare på lille yorkshire ter yerom?

   En av funksjonene i Yorkshire terrier - en mulighet til å venne på toalettet hjemme. Det beste alternativet - et brett, men du kan bruke olje klut eller serviett. Du bør begynne fra en tidlig alder. Her er noen nyttige tips:
 •  Sett brettet i et begrenset område, for eksempel et hjørne eller på badet.

 •  Vanligvis disse hundene gå på do rett etter søvn eller kort tid etter et måltid, så Dyre plantet i en skuff på disse øyeblikkene og vente. Dog har å gjøre alle sine saker, så absolutt trenger å prise det.

 •  Hvis du merker at hunden din begynner eim, forsiktig bringe den til skuffen eller bleier.

 •  Hvis yorkshire terrier "savnet" et sted å legge en bleie, sannsynligvis neste gang hunden er vyporozhnytsya det.

 •  Jevnlig behandle kjæledyret anus med en bomullsdott dyppet i varmt vann. Hvis rødhet kan brukes sintomitsinovoy emulsjon (kontakt med dyrlegen din).

 •  Ikke misbruk kjæledyr og være tålmodig.

 •  Funksjoner omsorg


  Hvordan ta vare på lille yorkshire ter yerom?

   Hvordan ta vare på Yorkshire terrier? Nødvendig omsorg omfatter flere viktige punkter:
 •  Spesielle hensyn må dog hår, spesielt hvis det er lang. Det krever jevnlig kjemming (hver dag) gre med metalltenner ofte med avrundede ender. Å belegge skinte, må det gre børste med naturlig bust. Hvis elektrifisert hår, deretter gre pet kam med antistatisk belegg. Hvis din Yorkshire terrier besøkte utstillingen og har langt hår, kan det bli forvirret. For å unngå dette, vind det på papilotku og sikre de tynne elastiske bånd. Deretter kan du bære en dress. Hvis hunden er aktivt prøver å fjerne papilotku på potene kan bruke sokker. Etter bading pels trenger for å håndtere spesialolje spray eller olje-basert, vil det beskytte mot overdreven tørrhet.

 •  Bading bør være vanlig, men ikke for ofte. Best bade Yorkshire terrier på de fleste 2-3 ganger i måneden. Du må sette hunden i et badekar eller bolle på gummiputen og vaske forsiktig ved hjelp av en spesiell sjampo. Rydde opp verktøy, nøye helle pet varmt vann (ca 35-36 grader). Husk at trykkstråle bør ikke være for sterk, kan det skremme dyrene! I tillegg vil vann ikke kommer inn i øret.

 •  En eller to ganger i uken for å rengjøre kjæledyret ørene. Bruke bomullspinner dyppet i varmt kokt vann eller en spesiell løsning.

 •  Daglig rene hund øyne, fjerne plakk i deler av bomull pads dynket i varmt vann eller buljong kamille.

 •  En gang i uken pusse tennene. Bedre gjøre det en spesiell tannkrem, men du kan bruke en rengjøring av rør.

 •  Siden ull Yorkshire terrier kommer til å vokse, trenger du en hårklipp. Det er bedre å ta hunden til frisøren for å behandle både gjennomført profesjonell. Vanligvis forlater pels lengde 5-10. I øyet av ull bør zistryhaty helt at det ikke forstyrrer med hunden.

 •  Walking


  Hvordan ta vare på lille yorkshire ter yerom?

   Siden rasen er Innendørs dekorative, regelmessig og lange turer er nødvendig og fortsatt gå med kjæledyr trenger det vil være hyggelig.
   Husk at Yorkshire Terrier i den kalde årstiden skal bruke, fordi de ikke kan tolerere kalde temperaturer kan fort fryse og kaldt.

   Så kjøp en dress og sko. Begynn slitasje kjæledyr fra en tidlig alder at han er mer vant til prosedyren.

   Hvordan å mate?


   Strøm Yorkshire terrier bør være spesiell. Hvis du bestemmer deg for å mate kjæledyr mat, velge en spesialisert varehus, designet spesielt for denne rasen. Vurdere og alder på hunden.
   Hvis du shylyayetesya til naturlig mat, husk at mat må inkluderes i kostholdet:
 •  Magert kjøtt (kalv, biff, kylling, kalkun). Det skal kokes.

 •  Meieriprodukter: lav-fett yoghurt, ost, gjæret bakt melk, yoghurt.

 •  Korn ris, bokhvete eller hirse.

 •  Kokte eller dampede grønnsaker (voksne hunder kan gis i små mengder og frisk), for eksempel squash eller poteter.

 •  Ikke tilby pet stekt, krydret, salt, syltet. Utelukke bønner, brød, sterk buljong, helmelk, bein, søtsaker, halvfabrikat. Hvis du mate hunden din naturlige produkter, og deretter legge ekstra vitaminer.
   Mate Yorkshire terrier trenger to ganger om dagen (valp bør spise oftere). Med hensyn til volumparti, og deretter hver 500 gram vekt skulle falle en hel spiseskje av bitter mat. Måltider må være varm! Hvis en elev spør tilsetningsstoffer eller omvendt, ikke serverer spiser, endre volumet.
   La yorkshire terrier være din ekte venn!  
   Hvis du drømmer om en litt rampete og firbente venn, så ta hensyn til hunderasen chihuahuaer. Men før du kjøper denne kjæledyr, lære alle sine funksjoner.

   Historien om rasen


   Hans navn denne hunden rasen opparbeidet gjennom den amerikanske delstaten Chihuahua, som ble oppdaget for første gang. Mange hundeførere enige om at det var en Chihuahua er primal og gamle stamfar til alle andre små raser.
  Hvordan å behandle en hunderase chihuahua?

   Det er også antatt at stamfar til Chihuahua er en liten hund techychy. Den første omtale av det daterer seg tilbake til 1500 år før Kristus. Disse dyrene trolig satt sine spor i historien om tre store sivilisasjoner: Aztec, Maya og Toltec. Den moderne verden først lærte av Chihuahua i XIX århundre.
   Mens meksikanere selge disse morsomme hunder og turister førte dem til Europa. I Sovjetunionen rasen dukket opp i 1959. Sam Fidel Castro Nikita Khrusjtsjov ga to hunder: en hund og en tispe med en fin stamtavle. Siden disse dyrene ble populært i CIS.

   Eksteriør


   Chihuahua - en liten hund med en utrolig liten pakke, skull formet epler (denne funksjonen er felles for alle rase) for ganske svakt buet hale, store myke spissede ører, litt langstrakt snute og store uttrykksfulle øyne. Alt i denne herlige dyr innslag.
  Hvordan å behandle en hunderase chihuahua?

   Vekten av en voksen vanligvis i området fra 500 g til 3 kg. Veksten er ofte ikke mer enn 15 til 25 inches. Fargen Pelsen kan være nesten hva som helst, fra fawn eller sand, og endte med mørk grå eller brun. Snuten og buken er vanligvis lettere enn resten av legemet.

   Karakter


   Naturen av Chihuahua er veldig vanskelig. Her er de viktigste funksjonene i eide hunder av denne rasen:
 •  Engasjement. Dermed er studentene sterkt knyttet til sine eiere. Og hvis hunden bor i en stor familie, er hun trolig å finne et kjæledyr, og vil bare adlyde ham.

 •  Stabil psyke. Det meste av små raser slik kvalitet ikke er i besittelse. Chihuahua er modig og ikke redd. I stedet kan de stå opp for sin herre, til tross for overlegenhet av fienden. Noen sammenligner disse med små hunder dverg krigere.

 •  Disse hundene er veldig observante. De kan forstå hva du skal gjøre. Dessuten vil det pet alltid føle stemningen i eieren og prøve å tune den inn.

 •  Alle chihuahuaer er veldig temperamentsfulle og aktiv. De kan løpe og leke i timevis og kommer til glede for møte med eieren eller spill.

 •  Noen representanter heller sjalu.

 •  Hunder av denne rasen er veldig følsom og sårbar. Hvis, for eksempel, vil øke stemme uten grunn, så din lille kjæledyr kan gjemme seg i huset ditt og sitte der hele dagen. Så det kommer ut, men du vil ikke gjøre. Og da hunden vil uttrykke samtykke til å kommunisere med verten.

 •  Dette pet vil aldri forlate sin herre, vil han alltid komme sammen.

 •  Chihuahuaer er fremmede med mistenksomhet.

 •  Noen representanter ganske aggressiv. Men aggresjon kan unngås hvis gitt til sosialisering, nemlig en tidlig alder å la dyret til å samhandle med andre dyr og mennesker.

 •  Mange hunder av denne rasen ikke liker barn, særlig små, på grunn av selvforsvar.

 •  Sykdommer og problemer


   De fleste hunder av denne rasen når det er stressinkontinens. Chihuahuaer er født med en underutviklet hodeskalle som blir etablert bare 4-5 måneder, så valper er spesielt sårbare. Men myk sone i skallen er for livet, slik at slag mot hodet ikke er tillatt. Disse dyrene er veldig svake bein og ledd, så vi kan ikke tillate å hoppe fra høye steder (selv med trinn).
  Hvordan å behandle en hunderase chihuahua?

   Den vanligste sykdomsproblemer og skader: forstuinger, hydrocephalus, patologi strukturen i lunge eller hjerte, lavt blodsukker, urolithiasis, retinal atrofi, epilepsi, ikke unnlatelse testiklene hos hunder og komplikasjoner ved fødsel hos kvinner, problemer med tannkjøtt og tenner, hud sykdom, revmatisme, intoleranse mot visse matvarer.
   I tillegg, på grunn av de raske stoffskifteforstyrrelser og disse hundene raskt varme og kulde, så de trenger klær og sko. I sommer bør unngå overoppheting, de er også farlig for denne rasen.

   Utdanning


   Til kjæledyret ditt ikke har blitt bortskjemt og arrogant, begynne å utdanne fra en tidlig alder. Stopper høyt bjeffer ikke tilfelle og uberettiget aggresjon. Hvis hunden er skyldig, i alle fall ikke slå den, ellers vil det bli lukket og skremt!
  Hvordan å behandle en hunderase chihuahua?

   Harde og høy røst uttrykke sitt sinne. Det er viktig å se inn i øynene til kjæledyr som han innså at det å snakke til ham. Ikke overdriv med straff, vil hunden hevne deg. Hvis chihuahua nervøs, roe ned det, få på hendene, stress for slike arter er skadelige. Som for trening, kan det grunnleggende kommandoer pet undervise godt.

   Funksjoner omsorg


   Hvordan ta vare på den Chihuahua rasen? Dette er ikke vanskelig, men det er noen viktige punkter:
 •  Regelmessige turer denne kjæledyr er ikke nødvendig, siden han kan sprute energi trening hjemme, kjører fra ett rom til et annet. Enda en tur med ham til. Chihuahua elsker frisk luft og spille i åpen plass. Ikke glem å bruke bånd, fordi hunden kan løpe og få vondt eller bli alvorlig skadet.

 •  Bade hunder av denne rasen er ofte ikke mulig, kan det føre til flass eller irritasjon. Så slanke nok chihuahua 2-3 ganger i året, og langhårede individer bør bade en hver 1-3 måneder. Hvis kjæledyret er ofte turer og mye mazhetsya, du bedre tørk av med en fuktig svamp.

 •  Kam langhåret av rasen bedre hver dag eller minst annenhver dag. En chihuahua korotkosherstnoy nok for en eller to behandlinger per uke.

 •  En gang i uken pusse kjæledyret tenner. Du kan bruke en spesiell hund tannkrem eller rensing av ankelen.

 •  Som forurensning ren pet øye med en bomullsdott dyppet i rent (helst kokt) varmt vann.

 •  Regelmessig rengjøring øret ved hjelp av bomullspinner og vann (eller spesiell løsning).

 •  En gang i måneden Cut kjæledyr klør at de ikke hindre ham spille.

 •  Hyppige hårklipp er ikke nødvendig. I utgangspunktet kan denne hunden ikke skal kuttes i det hele tatt.

 •  Hvordan å mate?


   Like viktig er mat Chihuahua. Valp skal fôres minst 3-5 ganger om dagen (hva var yngre, jo flere feedings kreves). De voksne trenger bare to mater en dag, morgen og kveld (før sengetid). Den optimale mengde av en porsjon - 60 til 70 gram.
  Hvordan å behandle en hunderase chihuahua?

   Menyen elev bør omfatte magert kjøtt (du må koke), kokt sea fisk, magre meieriprodukter, damp og kokte grønnsaker, korn og frisk frukt. Utelukke bein, søtsaker, fet, salt, krydret marinert.

   Kjøpe en valp


  Hvordan å behandle en hunderase chihuahua?

   Det er best å ta chihuahua i alderen 8 til 10 uker, selv om noen oppdrettere selger og fem måneder gamle valper. Hvor mye koster en valp? Prisen kan variere fra 15-20 til 100 tusen. Det hele avhenger av egenskapene til den enkelte og data.
   Kjærlighet og utsette kjæledyret ditt, og det vil bli din betrodd venn.  
  Яндекс.Метрика