Hvordan å mate en skilpadde?
 Turtles er altetende, og de fleste av dem kommer til liv i en byleilighet. Men den fremtidige eieren i alle fall, må du spørre den samme levekår skilpadde - områder der levde hun, at hennes gunstige miljøforhold, som var hennes opptreden i verden: i terrarium eller i frie forhold, hvilken verdi det har nærhet til vann . Med oppkjøpet av et kjæledyr eieren må stille spørsmål ved hans fôring. Dietten av marine og terrestriske skilpadder, som igjen er delt inn i akvatiske og terrestriske annerledes. Vurdere hva skilpadder spiser i naturen og i hjemmet.
 Hva Tortoise spise hjemme
 Vanligvis vises kjæledyr Tortoise som spiser vegetasjon. I vill tilstand spiser den gress funnet frukt og grønnsaker. Hjemme, kan en skilpadde tilby epler, gulrøtter, kål og kjøtt, ost og egg, men grunnlaget for mat bør være vegetabilsk mat. Om våren er det ønskelig å mate friskt gress. Kløver, løvetann, smalkjempe, hestehov, plen gress - vegetasjon, som gjerne spise Tortoise.
 Emydinae
 Young vann skilpadde byttedyr under vann, deres vanlige mat er rumpetroll, fisk og insekter. Akvatiske skilpadder kan bli matet fisk, kjøtt, lever, egg, gi dem insekter, alger, og, selvfølgelig, ikke glem grønnsaker med frukt. Du kan inkludere en dråpe konsentrert fôr til fisk, insekter, meitemark, melete hruschakov, kakerlakker, bloodworms, trubochnykov, hammarusov, akvariefisk.
 Bog skilpadde - en slags ferskvann skilpadder, mesteparten av tiden på land, men i den varme årstid liker å dykke i det kjølige vannet. Dens viktigste fôr - bær.
 Hva spiser skilpadde
 I havet bor ca fem arter av skilpadder. Maten er forskjellige urter og marin fisk, unntatt alger lymnofylov og kabomba. Grønne skilpadder spiser planter og talassyyu zoster, læraktig - bruk maneter, krepsdyr, ctenophores, bløtdyr, ungfisk og rovdyr Rydley, Lohherhedы og Karett fange krabber, skjell og virvelløse dyr. Selv om grønne skilpadder lever av plankton, med den samme gleden og spise kjøtt. Bare med alder de går for frukt og grønnsaker.
 Hvordan å mate en skilpadde
 I vill land skilpadder diett består av grovfôr - bitre urter, frø og frukter som minner om daglig mat av mannen. Dette dyret i flere uker kan gå uten mat, men unge skilpadder å mate hver dag, og voksne - 2-3 ganger i uken, helst på samme sted, legge ut mat på papir. Gunstig vanntemperatur under fôring vann skilpadder - 30 grader, mens fordøyelsen stimuleres. Turtle blir vant til hjørnet sitt og vil vises der når hun blir sulten. Hvordan fortelle om en skilpadde er sulten? Hun går til akvariet eller terrarium, på jakt etter noe spiselig. Etter fôring er ikke tilrådelig å la maten i terrarium mer enn to timer, som skilpadden er lunefull, hvis ikke føler sult. Hvis kjæledyret spiser ikke for lang tid, kan det tyde på sykdom.
 Daglige kosthold

 Ideell for vann skilpadder, hvis 70% av fôret er grønnsaker og urter, 25% - frukt, og 5% - protein, vitaminer og mineraler. Den viktigste komponenten kan være saftig salat eller ung kål, epler, gulrøtter. Tortoise trenger ikke dyr mat. 1 kg vekt 80g pet må mate.
 Som protein egnet rå lever, ost, tørrgjær, kli, kjøttdeig, kokt egg.
 Mineraler som trengs av Turtle: borohlyukonat, glyserofosfat, karbonat, kalsium palmitate. Hun kan gi beinmel og knust til pulver eggeskall 100 mg per kilo kroppsvekt.
 Vitaminer skal fôres kun en gang i uken.
 Hvorfor ikke anbefales å mate skilpadder
  1.  Ikke anbefalt: svart brød, melk, frokostblandinger, tørr eller flytende dyrefôr, skall av sitrusfrukter, korn og frø av frukt, farlig for henne medisiner, søtvier, buttercup, cruciferous (kål fra hverandre) og noen planter - azalea, dieffenbachia, Yuhorbyya.
     Det bør begrense søt frukt, kirsebær, druer, agurk, løk, hvitløk og urter.
     Mat bør ikke være ensartet, for eksempel bare kjøtt. Med denne dietten skilpadder kan lide alvorlige sykdommer.

     I vill skilpadder kan ta vare på seg selv om de er våre kjæledyr, mate dem rett - vår plikt.  
Hvorfor katten og varm tørr nese?
 I alle huskatt hvis hun ikke lider og er i god stand, må nesen være fuktig og kjølig. Han fuktet, for det første, ved å slikke (som katter og hunder oblyzuyutsya meget ofte), og for det andre, på grunn av de spesielle sekreter produsert av huden av kroppen. Hvis en katt tørr nese, kan det føre til alvorlig bekymring til sine eiere - ofte med lignende problemer selv snu til veterinærer. Men alltid tørr kattens nese er et tegn på sykdom? La oss vurdere dette spørsmålet nærmere.
 Bekymring over tørr nese
 Eksperter sier at dersom overflaten av nesen av kjæledyret plutselig snudde tørr, er det ingen grunn til panikk. Nesen katt kan tørke ut om:
 - Soveplass;
 - Bare våknet;
 - Ledende en stillesittende livsstil.
 Så ikke mas å ta ditt kjæledyr til legen - bedre å vente litt, og deretter poschupayte nesen.
 Hvis nesen var varmt
 Eiere bør varsles varmt katt nese - at dette fenomenet er nesten alltid ansett som et tegn på sykdom. Men du bør forstå at hvis kattens nese peresoh, kan personen virke som det er varmt. Fordi katter kroppstemperatur nesten to grader høyere enn hos mennesker, og således vil huden på dyret alltid være for varm for deg. Så hvis du er i tvil, ikke rush å ta dyret til legen, setter hans stress bedre måle deg selv katt basal temperatur.
Hvorfor katten og varm tørr nese?
 Når det er grunn til engstelse
 Bekymre seg om helsen til ditt kjæledyr bør være bare hvis snuten er tørr og varm for lenge. Du må betale nær oppmerksomhet til oppførselen til katten - hvis dyret ble apatisk, sløv og mistet appetitten, er dette en meget alvorlig grunn til alarm. For tørr nese kan skyldes særlig dehydrering kattens kropp (i dette tilfellet, noe som gjør stopp fuktighetsgivende hemmelig) eller feber.
 Forresten, er et annet tegn på feber røde ører (og de virker veldig varm). Men du bør alltid huske at å identifisere problemet "øyemål" lekmann svært vanskelig å måle fordi temperaturen på dyret fortsatt har. Dessuten er det best å holde Prosedyrer før du går til veterinær klinikk, som i et ukjent sted kroppstemperaturen på en katt eller katter kan endre seg etter stress.
 Ta hensyn til kjæledyret ditt, nøye å holde styr på alle endringer i hans oppførsel, og du vil være i stand til rettidig varsel tegn på noen sykdom og treffe de nødvendige tiltak.  
Når å kastrere en katt?
 Til tross for sin føyelig natur, kjærlighet til mennesket og enkelhet av omsorg, huskatter og katter levere en masse problemer til sine eiere. De, samt folk som er syke, og noen ganger svært alvorlige sykdommer som tigre forfedre, de kan jakte dem er aktiv pubertet, ledsaget av en ubehagelig lukt. Til leiligheten var rene og komfortable, eierne godtar deres katter kastrering.
 Når kan kastrert katt
 Veterinærer sier at kastrering kan holdes i alle aldre katt, men for optimal kirurgisk inngrep er den tiden da dyret var sterk nok, og nådde sitt seksuell modenhet. Omtrent sju måneder katt blir eldre dyr, og kan begynne å "dekke" katter markere sitt territorium, slik at leiligheten en ubehagelig lukt, noe som er svært vanskelig å fjerne. Det bør bli kastrert dyr før den har hatt tid til å legge bak zlovonyy.
Når å kastrere en katt?
 Noen eiere har ikke avgjort på en operasjon av denne typen, å tro at kastrering påvirke karakteren av kjæledyr vil endre sine vaner og atferd generelt. Faktisk, etter at fruktbarheten av en katt stopper, er han ikke lenger aktivt oppfører seg mer spise og sove fordi tykkere, svekker det hormoner.
 I noen tilfeller er nødvendig kirurgi, så hjelper det å opprettholde helsen til et kjæledyr hvis han fant onkologi, kutt og andre mekaniske skader, betennelse i testiklene, orkitt etc.
 Hvordan fjerner jeg gonader
 Fjerne bitestikler hos hunder og katter gjort overalt, alt fra tre måneder (litt rock til denne alderen har nådd puberteten). Hvis personen er ikke nok informasjon om dyr omsorg, kan det mer grundig undersøke saken i en katalog av avlskatter. Men alle spørsmål knyttet til kastrering kan bestemme bare veterinær som bestemmer graden av "forfall" av dyret, dets fysiologiske data og beredskap for kirurgi. Katter slanke raser modnes til 7-8 måneder og tidlig kirurgi for å fjerne de primære kjønnskarakteristika kan påvirke den videre utviklingen av urinrøret dyr, med andre ord, vil ditt kjæledyr lider av enurese. Ifølge statistikk, 80% av eierne kastrert katt henne bare på grunn av personlig bekvemmelighet, mange vet ikke hva de skal gjøre etter at mange av avkommet, når det kommer til katter.
Når å kastrere en katt?
 Når gjør pubertet hos katter
 Veterinærer gi råd til alle som elsker sine kjæledyr hvis vi snakket om kastrering, er det best gjøres når katten flere ganger merket deres territorium. Dette er et tegn på komplett pubertet.
 Følg renhet skuffen observere atferden til dyret hvis katten ikke trenger å gå til et bestemt sted, kan det være et tegn på dårlig utdannelse eller starten på alvorlige sykdommer i urin-systemet. Hvis dyret nekter å gå inn i skuffen, men fortsatt gjorde regelmessig, bør du oppsøke lege. Periode for kastrering kan defineres ved deres utseende, slik som katt ved tømming hever dens hale. Hvis han står oppreist og rykninger på vekt - en tid med pubertet kjæledyret ditt.
 Det antas at kastrering, som finner sted etter flere sluchek med katter, katt helt kobler ut "libido. Kjæledyret kan fortsette å være interessert i det motsatte kjønn, så samvittigheten av eieren vil bli bra, fordi han kan nyte sesong ekteskap av sine favorittspill, og mangelen på dårlig lukt i leiligheten vil bli gitt.  
Яндекс.Метрика