Bruken av basilikumBasilikum - en duftende urt i mange land er ikke bare brukes som et krydder kokker, men også for medisinske formål. På grunn av sin rike sammensetning og terapeutiske egenskaper basilikum blir ofte brukt til å behandle en rekke sykdommer. Og legge litt krydder blader av en kjøttrett, kan du gi den en unik smak.
Beskrivelse og nyttige egenskaper av basilikum
Basil tilhører anlegget familien yasnotkovyh. Dette urt med en sterk behagelig lukt. Duften av basilikum, og dets blad farge avhenger av hvilken type planter. Ja, det er mange typer basilikum grønn, lilla og blå fargetoner. Lukten av urter kan være med duft av sitron, kanel, etc.
Hjemland basilikum anses Sør-Asia. I tillegg kan et stort antall av anlegget bli funnet i Afrika og Sør-Amerika. Den første som oppdaget de gode egenskapene av urter var tyskere. Allerede i det 12. århundre av tyske kokker basilikum brukes som krydder og folke leger - medisinske formål. I dag, er basilikum ofte brukt i vårt land.
Basilikum blader og stilker inneholder en enorm mengde essensielle olje. Dette har allerede blitt sagt lukt anlegget. På grunn av sin sammensetning kamfer olje, har basilikum snerpende og vanndrivende egenskaper. Det bør bemerkes baktericid og sårhelende virkning av denne urt i lokal bruk.
Bruken av basilikum i medisin
På grunn av sin rike sammensetning av basilikum har smertestillende, anti-inflammatorisk og helbredende egenskaper. Ja, er dette anlegget brukes til behandling av orofaryngeal, da det gir slimløsende handling. Hvis sår hals er veldig god basilikum ekstrakt å gurgle.
Dette anlegget er også brukt i den hensikt å anestesi. Infusjonen kan brukes for menstruasjonssmerter eller skylling med dental smerte. Den essensielle olje av denne planten - en flott måte å lindre spasmer av ulike slag, og hodepine.
Basilikum kjøttkraft bidrar til å stoppe utviklingen av betennelse i urinveiene og nyrene. Spesielt forberedt salve med basilikumblader har lenge vært brukt til healing. Med essensielle oljer av basilikum mange hell bli kvitt vorter.
Det er verdt å merke seg at basilikum har også en tonic og immunmodulerende effekter. Det er nyttig å ta et avkok etter alvorlige sykdommer å styrke forsvaret og gjenopprette kroppen. Infusjon av dette miraklet anlegget bidrar til å takle depresjon, lindre nervøs spenning. I tillegg til en lang tid inkludere basilikum planter afrodisiakum som forbedrer seksuell aktivitet.
Bruken av basilikum i matlaging
Basil er mye brukt i mat av forskjellige nasjoner som et krydder. Det gir en unik smak tilberedte retter og bitterhet gradvis endret søte smaken. Dette krydderet går bra med persille, mynte, estragon og koriander.
I Middelhavet er det brukt til matlaging sjømat. I Sentral-Asia, laget ved hjelp av en blanding av urter, som inkluderer basilikum, rosmarin, mynte, etc. i europeisk mat, er denne grønne brukes som et krydder for egg, salater, grønnsaker, ost og fiskeretter. Basilikum kan legge til salt og deretter bruke så vel som friske eller tørkede. Som sådan, ikke dressing ikke mister sine gode egenskaper.
Bladene av denne urten marinade brukes i pickling agurker, paprika eller squash. Dette krydderet er mye brukt i næringsmiddelindustrien for å lage pølser, kjøttprodukter, Pates og diverse røkt mat. Dessuten er det lagt til smaken likører og i andre drikker.
Fersk basilikum blader perfekt vegetabilske salater og noen kjøttretter. Du kan strø den ferdige retten med hakket gress dekorere kjøtt eller fisk skiver eller legge til når matlaging en stek. Til smaken kjøttboller eller utstoppede retter krydder under matlagingen stuffing.
For suppen kan brukes friske eller tørkede urter. Dette krydder er en del ketchup og andre sauser. Ja, du kan legge til strimlet blader eller tørkede urter i hjemmet dressing eller majones.

Nyttige tips om bruk av basilikum

Til krydderet ikke miste sine gode egenskaper og har gitt en stabil og behagelig smak retter, bør du vite noen regler for riktig bruk av basilikum. Her er noen enkle tips for nybegynnere kokker:
legge varm tallerken fersk krydder bør helt på slutten av matlaging;
Tørket basilikum lagt tidligst 15 minutter før varmebehandling;
under sliping basilikumblader anbefales ikke å gjøre det med en kniv, kan du bare plukke bladene fint hender.
Smakstilsetning vegetabilsk olje eller eddik frisk basilikum lagt til en beholder med væske. Dette krydder er perfekt for sauser og salat med friske grønnsaker.

Kontraindikasjoner mot bruk av basilikum


Det finnes en rekke sykdommer der bruk av basilikum er kontraindisert. Blant dem:

tromboflebitt;
kardiovaskulære systemet;
Lav blodpropp.

Vær oppmerksom på at stoffene som utgjør denne urten kan irritere slimhinnen i ulike organer. En dose ved behandling av overskytende olje basilikum kan føre til forgiftning.  
Verdien av ElenaNevne Elena kom i ukrainsk språk fra gresk, hvor det har en verdi på "skinner lyset valgt." Den gamle formen av navnet Elena - Selen, som betyr "måne". Navn nyter ekstraordinære popularitet i mange kulturer. Prostorechnoy form av navnet er en form for Helen. Opprinnelige form er navnet Lena, Elenka, Lenushka, Leo, Helen, Leo, Lola

Kjennetegn nevne Elena:

Meld Stjernetegn: Gemini
Patron Planet: Merkur
Stone-talisman: kalsedon
Farge: blå-grå
Anlegget, aster, aske
Animal: Deer
Det er på tide til våren
Dag: Onsdag

Tegnet av Helena
Helen litt lukket, de alltid pleier å være litt borte fra folk og være midt i sin egen verden. Bare i hans indre verden kan de finne ekte lykke. Men dette betyr avløsning ikke hindre dem fra å være oppmerksomme og omsorg. En kvinne med dette kallenavnet kan kalles gal optimist og munter drømmer. Elena smart, rask, vittig og dyptfølt - selv om det er flyktig varme.
Helen er veldig godtroende. Men ikke dum og naiv - for den som vil betale henne godtroenhet onde, alltid lukker det hans hjerte. Hovedfienden Helen - latskap. Hele livet vil hun kjempe denne vice, som er motoren i sin vitalitet. Helen amorøs, men vil ikke spare seg i sitt uselviske og oppofrende kjærlighet selv til dem som anser bare hans.
En kvinne med at kallenavn - den personen som skaper glede. Men godhet den ikke er aktiv. I Helene god hukommelse. Natur lenger gå far enn mor. I sin ungdom, ofte viker. Som modning Lena vil forlate mindre boareal for foreldre. Å spre vingene av faktum, for å gjøre bare én - å gifte seg med henne. Men det er den overordnede reir, gjorde hun ikke tilbake.
Helen avvike egen visjon av verden. Noen ganger går de ut for å oppnå noe. De flyter nedstrøms, men god karakter og utrolig evne til å komme overens med folk for å hjelpe dem å unngå uro og motgang på vei.
Hovedtrekkene er Lena mottakelighet, omgjengelighet, irritabilitet, godtroenhet, animasjon. Kvinner med dette kallenavnet har en tendens til å ukritisk akseptere andre, og en følelse av humor i dem underutviklet.
Psyke og intuisjon Helen
Helen - introverts, de føler seg bra bare i sin egen verden der drømmer om smykker, overdådige mottakelser, palasser. Helen bor i en fiktiv verden som ofte gjør det bedra andre. Hun svelget hans åndelige opplevelser, likegyldig til problemene med innenlandske natur, i stand til å gjøre bare det som er nødvendig.
Intuisjon kvinner med dette kallenavnet vil tjene sine planer, selv om det intrigante litt.

Tanke og moral Helena

Hun har en syntetisk type tenkning. Bare ved å ta tak helhet, og vil ikke bry detaljer. Helen interessant som katter, pratsom, ha en god visuell hukommelse.
Elena er ofte et kompromiss med sin egen samvittighet. Den kreative natur kvinner strever etter perfeksjon, så hun prøver ikke å gjenta feilene som andre gjør, og ofte intolerante til dem.
Helen Relations
Mange menn å erobre Helen har en intern sjarm, klar for alt. Denne kvinnen er bekymret, spennende, ofte viser seg å fortvile av hans støttespillere, men det er opp til det øyeblikk før hun møter en mann hvis påfunn skremme henne. Kjærlighet i Helena, vanligvis ledsaget av medfølelse og sympati for mannen som trenger hennes hjelp. Imidlertid kan det skikkelig følelse av selv svært otverzhennuyu kjærlighet synes varm nok, alt fordi det er ukjent voldsom lidenskap. Ofte, familien livet til Elena sex blir et ritual i løpet av natten. For seksuelle relasjoner Lena best egnet menn med navnene på Peter, Andrew, Vladimir, Alexander, Peter, Stanislav, Dmitry, Yuri. Den største seksualitet avvike fra Helen M. etternavn, Stanislavovna.
Neppe Elena gifte seg med en velstående mann, er det sannsynlig at han ville foretrekke den personen som det våkner opp i sympati. Bringe et offer, det vil forvente samme holdning til deg selv og være svært smertefullt å behandle alt tar tid hennes mann og distraherer ham fra det, det være seg arbeid, hobbyer, venner. Imidlertid vil familien aldri absorbere mest Lena. Retter og baby bleier - ikke at verdt det i forgrunnen. Selv om denne kvinnen brukernavn og bli kalt homebody og en omsorgsfull mor, skaper familie en varm og avslappet atmosfære. I denne gift kvinne kan være fornøyd med en mann som heter Dmitri, Andrew Zahar, Igor, Roman, Constantine, Stanislav, Roman. Men med Basil, Anatoly, John og Stephen vil danne relasjoner knapt vellykkede.
Implementering Helena
Elena er svært selvstendig, vil hun være interessert i alle ting relatert til fine. Stå opp tidlig og gå på jobb, liker hun ikke. Den største suksessen kvinne som heter Elena kan oppnå i de yrker som krever mellommenneskelige ferdigheter. Med Flax gjøre gode modeller, mote modeller, artist.
Elena generelt ganske lett rive med av noen årsak, prøver å sy og strikke, brodere, noe som kan slå fra en hobby til en profesjonell aktivitet.  
Яндекс.Метрика