Forgiftning i katter: symptomer, behandling, forebygging
 Katter lider av mange sykdommer som tradisjonelt regnes som "menneskelige". Det vet alle kjæledyreiere. Og ett av problemene er forgiftning i katter. Som andre kvinnelige pattedyr, denne tilstanden er forårsaket av en kraftig nedgang i kalsium i blodet. Men årsakene til dens utvikling er fortsatt uklart.

 Eklampsi: Grunnleggende informasjon

 Hypokalsemi, at kalsiummangel oppstår før fødselen, men oftest skjer under amming, det vil si i løpet av 1-4 uker etter fødselen, når dette elementet er spesielt aktive "vasket bort" fra kroppen. Som et resultat av forstyrret stoffskifte, kan det utløse anfall, og hvis du ikke tar rettidig handling og begynne behandlingen, vil det føre til døden av dyret. Postpartum forgiftning i katter - en tilstand som er spesielt farlig ved første fødsel eller i flere svangerskap, fordi i disse tilfellene en høyere risiko for hypokalsemi. Når det gjelder dyrearter, kan utviklingen av sykdommen forekommer ved stamtavle, rendyrket og individer.

 Diagnose og symptomer

 Selvfølgelig, for å etablere kalsium uten å redusere laboratoriestudier er vanskelig. Men kan noen tegn på denne tilstanden bli sett. Ja, finner katten bekymring, hennes pusten blir rask. Se på dyrene, kan du også se bleke slimhinner. Noen ganger kan en katt kommer fra deres kattunger, oppdager hun alle tegn på: skjæring og bevegelse, kan det ikke finne et sted. Når beslagene begynner, snuten på dyret verre. Bakbena dyret er ikke bøyd på grunn av krampe, slik at det kjører som på stylter. Katt kan bære kattunger rundt i leiligheten, bite dem.
Forgiftning i katter: symptomer, behandling, forebygging

 Hvis dyret blir verre, faller den til side, og når anfallene øke, ledsaget av sterk spyttsekresjon og rykninger ben. Kroppstemperaturen øker. Alt dette fører til respirasjonsdepresjon og påfølgende hjerneskade. Død av en ugunstig kombinasjon av forhold som kan forekomme i løpet av 12 timer etter starten av angrepet.

 Behandling av eklampsi

 Hvis staten utviklet i de senere stadier av svangerskapet, dyrene gjør en c-delen, og deretter isolert fra katt kattunger i døgnet under som er det injisert narkotika og hensiktsmessig kontroll av livs indikatorer. I noen tilfeller vil kattunger fortsette å være flasken matet.

 Forgiftning i barselperioden representerer også en alvorlig trussel. Så hvis du merker noen av de ovennevnte symptomene, ringe legen med en gang! Unn deg selv eklampsi, spesielt i akutt, kan ikke i alle fall. Men trolig utnevne spesialist beroligende injeksjon i riktig dose og foreskrive kalsiumtilskudd. Dyret dermed anbefales å isolere, fortrinnsvis i et mørkt rom, og holde seg unna støykilder. Parallelt med disse legemidlene legen kan også nei-siloer.

 Forebygging

 Hindre utviklingen av sykdommen er mulig. Det spiller en viktig rolle rasjonelle fôring dyr gjennom hele svangerskapet. Du trenger også å overvåke tilstanden til katten, og hvis det fortsatt er det en mangel på kalsium, er det prenatal periode en veterinær vil foreskrive injeksjoner av spesielle forberedelser. Imidlertid kan denne personen ikke bare etter beregne den nødvendige dose som mulig etter at laboratorietester, som overskytende kalsium i blodet også skadelig.

Klamydia i katter: symptomer, behandling, forebygging
 Klamydia - en veldig vanlig og veldig farlig smittsom sykdom forårsaket av bakterier, parasitter - klamydia, opptrer som et virus. De påvirker epitelvev, og som strekker seg inn i sine celler, å blokkere aktiviteten av immunceller, og dermed gi mulighet for reproduksjon. Chlamydia hos katter er farlig ikke bare undertrykkelse av naturlig immunitet, men også for utvikling av komplikasjoner.

 Hvordan er sykdommen?

 Klamydia kan overføres ved kontakt samt luft-borne og seksuelt. Bærere av smitte er bare syk, men har vært syke dyr. Dette kattunger kan bli født med sykdommen er, som det blir overført til dem fra moren gjennom morkaken eller under passering av fødselskanalen.

 Voksen dyr klamydia Rugetiden er 5-15 dager, avhengig av immunsystemet og andre faktorer. Hvis kattungen innleid fra mor, kan sykdommen oppstå fem uker etter hans fødsel. Faktum er at, som en hvilken som helst annen infeksjon, klamydia aktivert av ekstrem stress (for eksempel når barnet er trukket fra katter).
Klamydia i katter: symptomer, behandling, forebygging

 Hvor farlig klamydiainfeksjon?

 Bakterier sykdoms patogener er ofte årsaken til katten akutt eller kronisk konjunktivitt. Kurere det kan være vanskelig. I denne forstand, chlamydiosis og mykoplasmose katter er svært like, så vel som den andre gir komplikasjoner i form av øyesykdommer. Imidlertid mykoplasmose forårsaket av anaerobe andre organismer, derav behandling vil være helt annerledes.

 I konjunktivitt klamydia kan gi andre komplikasjoner, fordi det påvirker luftveiene og fordøyelseskanalen, og urinveiene. Hvis dyr brukt ett brett sykdom sprer seg raskt. Og ren klamydia karakteristisk bare for den innledende fasen. Deprimerende immunsystemet, det skaper ideelle forhold for utvikling av andre sykdomsfremkallende organismer. Som et resultat av en sekundær bakterieinfeksjon som forekommer i de fleste tilfeller mer vanskelig.

 Symptomer

 For å forstå om dyret infeksjon? I løpet av de første dagene katten det er en liten feber, men hennes appetitt og aktivitet er neppe påvirket. Over tid, kan være tegn på konjunktivitt og rhinitt, starter den katten å hoste og nyse. Dette er en farlig tilstand at det kan utvikle seg til lungeødem. Dessverre er nederlag gastrointestinal infeksjon syklus asymptomatiske. Identifisere sykdommen kan bare være i laboratoriestudier.

 Behandling og forebygging

 Som andre bakterielle infeksjoner, klamydia behandles med antibiotika (vanligvis tetracyklin). Tilsett om nødvendig adjuvans. Naturligvis kan en slik behandling bare nedsette veterinær, med tanke på dyret, tilstedeværelsen av sekundære infeksjoner og andre faktorer.

 I forebygging av sykdom spiller en viktig rolle rettidig diagnose, mangel på kontakt med dyr, ikke forårsaker dette synet tillit, styrke immunforsvaret og vaksinasjon.

 Representerer klamydia i katter fare for mennesker? Risikoen for å bli smittet dyr i hjemmet heller lav. Men for folk med svekket immun sannsynligheten øker, slik at behandlingen de vil eliminere nær kontakt med dyr og, selvfølgelig, bør følge de enkle hygienetiltak.
Epilepsi i Cats: årsaker, symptomer, behandling
 Heter epilepsi funksjonell forstyrrelse i hjernen, ledsaget av typiske kramper. Slike brudd er ikke bare hos mennesker, men også i små pattedyr. Epilepsi hos katter er et felles patologi, noe som kan føre til ulike eksterne og interne faktorer.

 Type sykdom

 I veterinærmedisin, er det to kategorier av epilepsi: true (idiopatisk) og falsk (symptomatisk). Ekte ofte forbundet med genetiske avvik i hjernen som fører til og kramper. Imidlertid kan ikke alle tilfeller nøyaktig fastslå årsakene til sykdommen. Men falsk epilepsi hos katter - det er alltid ervervet syndrom, og svært ofte den angriper indikere nærværet av en sykdom. Hvis det nøyaktig diagnostisere og kur, deretter kramper opphøre.

 Symptomer på epilepsi

 Mark tilnærming kan bli angrepet av flere grunner. Men de er i den merkelige oppførselen til dyret. Utsikten er fast, som en katt mister fokus. I milde tilfeller kan symptomene nesten usynlig, men i vanskelige fasen vare 5-10 minutter. På denne tiden katteeiere bør ta visse tiltak, særlig sørge for at dyret er på et trygt sted for det (for eksempel på gulvet). Under et anfall katt mister bevisstheten, faller, labbene strukket stund og sluttet å puste. Det varer ikke lenge, vanligvis bare 10-30 sekunder, og deretter begynne kramper. Paws dyr mens du flytter som når du kjører eller svømming. Kjevene bevegelige som en katt når tygge mat. Det er mange videoer gi et inntrykk av disse prosessene.

Epilepsi i Cats: årsaker, symptomer, behandling
 Under strekke retts elever dyr, er siklende og ufrivillig vannlating. Ved slutten av angrepet vzdyblivayutsya ull. Etter en passe katten kan gå tilbake til normal løpet av noen få minutter. Men i alvorlige tilfeller, er dyret i en sløv døs flere timer.

 Risikofaktorer

 Moderne forskning har vist at alle små dyr er potensielle ofre for epilepsi. Provosere sykdom kan metabolske forstyrrelser, inntak av narkotika, elektriske effekter. Og fremveksten av epilepsi i noen tilfeller avhengig av terskelen av utholdenhet dyr. I kattunger epilepsi, vanligvis en medfødt sykdom. Men når hun først kommer i voksen alder, i dette tilfellet er ervervet (som følge av forgiftning, feil fôring, som komplikasjoner av smittsomme sykdommer eller en konsekvens av iskemisk encefalopati). Utviklingen av sykdommen påvirker lang sult eller mangel på vitaminer.

 Behandling av epilepsi

 Selvfølgelig, når den oppdager tegn på sykdom, må du ta affære. Selv når sant epilepsi, med prognose riktig behandling kan være gunstig. Oftest foreskrive anti-angst narkotika og antykonvulsyvnыe. Den første bør brukes med forsiktighet, fordi hvis du går glipp av når medisiner, kan anfall fortsette med enda større kraft. Sedativa - en bromide eller natrium barbital. Vanligvis behandling varer 10 til 14 dager.
 Når falske foreskrevet epilepsi medisiner mot sykdommen som forårsaket angrepene.
 Forebygging av epilepsi ment å redusere eller helt eliminere påvirkning av ytre stimuli som kan føre til et angrep.
Яндекс.Метрика