Slik fastslår graviditet Cat: Tips oppdrettere
 Graviditet katt - en tilstand som krever spesiell oppmerksomhet for å være vert for elever. Men forstår at furry favoritt er "interessant situasjon" fordi jet test dyr ikke eksisterer? Selvfølgelig, spesialist eller erfaren oppdretter alltid vet hvordan å bestemme graviditet katter. Men det er symptomer som hjelper amatører og forstår at i livet er det elever med store endringer.

 Eksterne funksjoner

 Først endre oppførselen til dyret. Noen katter under svangerskapet er mer aggressive, mens andre trenger en tjeneste. Men nesten alle katter i de første ukene av svangerskapet er mindre aktive, og de fleste av dem redusert appetitt. Noen dyr er observert toksisitet symptomer - kvalme.
 Bestem Graviditet katt hjemme som mulig og brystvorter. De vokser og blir ganske intens rosa farge. Dette gjelder særlig hvis den første svangerskap i katter. Imidlertid kan slike endringer ikke anses som pålitelige funksjoner. Etter brystvorter kan øke av andre grunner, for eksempel hvis katten er varm.

 I de tidlige stadiene, kanskje ingen andre diagnostiske metoder. Imidlertid, kan ca. 30 dager foreta en hjemmetest, og effekten av dette er basert på å bestemme nivået av relaxin.
Slik fastslår graviditet Cat: Tips oppdrettere


 Hvordan fungerer testen?
 Opprinnelig ble denne raske metode utviklet for hunder. Men for katter det er også egnet som relaxin - et hormon som produseres av alle pattedyr. Det syntetiseres i placenta og eggstokker, og i sin kjemiske struktur ligner et annet hormon - insulin. Relaxin er nødvendig for å forberede kroppen til fødselen. Det hemmer spontane sammentrekninger og slapper bekken leddbånd. Dette er nødvendig for normal løpet av svangerskapet og tribal aktivitet. Etter 3-4 uker, dets nivå i legemet øker. Definere det med en hjemmetest, men mer nøyaktige resultater oppnås ved laboratorieanalyse av blod. Slik forskning kan etablere den sanne eller falske svangerskap med 100% nøyaktighet -voyu.
Slik fastslår graviditet Cat: Tips oppdrettere

 Profesjonelle Diagnostics

 Embryoer er i stadig utvikling, og allerede på 4-5 uker med sin størrelse er betydelig. De er godt følbar med forsiktig trykk i magen. Men denne diagnosen er utført av en spesialist, fordi uforsiktig, for skarp eller sterk presset, kan abort forekomme. Denne metoden gjør det mulig å bestemme nærværet av embryoer, men ikke deres antall. Samtidig gir det pålitelige resultater bare den sjette til syvende uke når fosterets vekst er svært rask, og de alene ikke vil sondere. Men på dette tidspunktet er det kattunger bevegelse.

 Under graviditet

 Vanligvis, fra unnfangelse til fødsel er 58-67 dager (i enkelte arter - 72 dager). På dette tidspunktet, kan den tredje eller sjette uke opplever tegn på brunst. Dette fenomen er forårsaket av utilstrekkelig produksjon av hormonet progesteron, som blokkerer utviklingen av follikkel som egget ut. Dersom du på dette tidspunktet katten vil være sex, så det kan skje gjentatte befruktning, og deretter i magen hennes ville være embryoer i ulike aldre. Og den parallelle utviklingen av graviditet i de fleste tilfeller går ubemerket.
 I denne situasjonen er det to alternativer: enten den andre kull født samtidig med den første, men med katter vil det for tidlig (de kan ikke overleve) eller andre kull født senere enn den første, men det skjer sjelden. I alle fall i løpet av svangerskapet katten kom inn i sex, bør du sjekke om det har vært re-befruktning, og holde situasjonen under kontroll.
Kronisk nyresvikt hos katter: symptomer, behandling og forebygging
 Kronisk nyresvikt - en sykdom vises ofte i katter. Hovedproblemet mot veterinær og dyreeiere i dette tilfellet - å finne og påfølgende eliminasjon av årsakene til patologi. Frekvensen av kronisk nyresvikt hos katter øker med alderen av dyret. Men alderdom - er ikke den eneste årsaken til sykdommen.

 Hva er CRF?

 Kronisk nyresvikt - en sykdom der i minst to uker et øket innhold av serumkreatinin dyr og ureanitrogen. At lengden av tid spiller en avgjørende rolle, siden dette patologi er forskjellig fra akutt nyresvikt - akutt nyresvikt. Det bør bemerkes at alle stadier av kronisk nyresvikt hos katter - den mest alvorlige formen for nyresvikt og kan føre til alvorlige konsekvenser. Faktum er at siden cellene i kroppen dør, og nyrevev ikke har evnen til å regenerere.

Kronisk nyresvikt hos katter: symptomer, behandling og forebygging
 Årsakene til kronisk nyresvikt hos katter


 Det er mange faktorer som kan forårsake dette patologi og letter overgangen fra en scene til en annen sykdom. Enhver forandring i kroppen, som påvirker nyrevevet, kan forårsake nyresvikt. Derfor diagnostisering av sykdommer som består av blod biokjemi, urinanalyse, inkludert studiet av mikroorganismer og til og med røntgen. Hvis dyret nyrer av normal eller økt størrelse, så den ekstra cytologi.

 Snakker av stadier av kronisk nyresvikt og akutt nyresvikt, bør det bemerkes at prerenalnaja svikt kan oppstå når dehydrering, forgiftning, heteslag eller hjertesvikt. Nedsatt trinn kan utvikle seg på bakgrunn av pyelonefritt (bakteriell infeksjon) og inflammasjon, så vel som lidelser i immunsystemet. Men akutt nyresvikt er vanligvis et resultat av blokkering av urinveiene forbundet med ulike sykdommer (f.eks urolithiasis) eller, i alvorlige tilfeller, tilstedeværelse av svulster.

 Symptomer på kronisk nyresvikt hos katter

 Kliniske tegn på nyresvikt:

 oppkast;

 diaré;

 hyppig vannlating;

 tap av appetitt;

 tørst;

 muskelsvakhet;

 stomatitt og lukt fra munnen til en katt. Dette er bevis på at kroppen er en patologisk prosess, og dyret forgiftet forfall produkter.


 Behandling og forebygging av kronisk nyresvikt hos katter

 Dersom årsaken til nyresvikt er kjent, så vi kan snakke om effektiv behandling. Faktisk, i dette tilfellet er det nødvendig å bli kvitt infeksjonen eller nyrestein, eller en av disse patologi. Må tildelt hensiktsmessig medisinsk behandling. Diet er en integrert del av både behandling og forebygging av sykdom. Dietten bør være balansert slik at de matvarer som gir et dyr holdes så liten som mulig fosfor og protein. Men i sistnevnte tilfelle ekspertene er delt. Det faktum at en begrensning av animalsk protein er bare effektiv når giftstoffene seg raskt nok fjernet fra kroppen, akkumulere og forårsake forgiftning.
 Etter å eliminere symptomer kan gradvis øke kjøtt i dietten. Spesiell diett må inneholde vannløselige vitaminer, er det svært viktig på noe tidspunkt.

 Etter at medikamentell behandling bør jevnlig gjennomføre tester for å overvåke situasjonen og ta betimelig tiltak i tilfelle av tilbakefall.
Forgiftning i hunder, symptomer, behandling, forebygging
 Mange tror at eklampsi - en tilstand farlig å bare gravide. Faktisk er det typisk for kjæledyr. Forgiftning i hunder er et vanlig fenomen som kan oppstå på like før fødsel og barseltiden, under amming.

 Nøkkelfunksjoner eklampsi

 Det bør bemerkes at dette problemet er mer vanlig i små raser, stor hund mye mindre utsatt for denne tilstanden. Eklampsi utvikler, vanligvis innen tre uker etter oppstart av amming, selv om det finnes tilfeller der symptomene dukker opp i løpet av de siste to ukene før levering eller 45 dager etterpå. Som mennesker, hunder eklampsi er fortsatt ikke undersøkt. I veterinærer er det ingen konsensus om sine fysiologiske mekanismer. Det er generelt antatt at eklampsi oppstår på grunn av hypokalsemi, det vil si mangel på kalsium, og dette endrer den elektriske potentsyatsov i cellemembraner. På grunn av dette og spontan sammentrekning av muskler, dvs. anfall. Tids manifestasjoner og alvorlighetsgraden av symptomene avhenger av hvor hurtig og i hvilken grad reduserte kalsiumnivå i blodet.

 Tegn eklampsi

 Symptomer:

 anfall (hoved og farligste tegn);

 økt hjertefrekvens;

 vanskelig å puste;

 dårlig koordinering av bevegelser;

 urolig atferd;

 fornektelse av mat eller vann;

 umotivert knirker;

 forsøker å gjemme seg for folk i alle mørkt sted.


 Eiere dyr bør varsle sine kjæledyr noen ukarakteristisk oppførsel. Det bør bemerkes at ikke alltid forekomme i eklampsi alle skiltene, noen ganger er det bare noen få. Det er viktig å ikke gå glipp av dem fordi de tidlige symptomer på svangerskapsforgiftning i et par timer (og i noen tilfeller minutter) kan utvikle seg til en alvorlig stadium.
Forgiftning i hunder, symptomer, behandling, forebygging

 Faktorer som bidrar til utvikling av sykdom

 På forekomsten av hypokalsemi påvirket av en rekke indikatorer. Risikofaktorer innbefatter for eksempel, atrofi av biskjoldkjertlene, som noen ganger forårsaket av mangelen på kalsium i dietten. Forebygging eklampsi - en betimelig mangel av dette elementet, og, om nødvendig, endre kosthold dyret. Vi må være forsiktig med å gi fôr som inneholder mange belgfrukter fordi de forsinke opptaket av kalsium.

 Utviklingen av sykdommen er påvirket av magnesiummangel. Derfor, for å forbedre dyr som lider av eklampsi, kan oppnås ved innføring av ytterligere magnesium.

 Denne sykdommen kan produsere noen komplikasjoner. For eksempel, fører det til et fall i blodsukkeret.

 Behandling av eklampsi i hunder

 Dersom et akutt anfall, veterinær tilby akutt intravenøs kalsiumglukonat 5-10% løsning av glukose. Du må også oppgi intramuskulær magnesiumsulfat. Beregning av medikamenter avhenger av vekten av dyret. Gjennomsnittlig dose er 05-15 ml per 1 kg kroppsvekt. Vi presenterer bør bare kalsiumglukonat, kalsiumklorid og ikke fordi stoffet har en mindre uttalt effekt kneble. Dette er spesielt viktig i tilfeller hvor en hund har startet kramper. Innledning narkotika gir en meget rask effekt. Anfall kan stoppe etter noen minutter. Men andre kliniske symptomene forsvinner så raskt. Pustevansker og urolig atferd fortsatt i noen tid.

 Som du skriver kalsiumglukonat trenger å kontrollere dyr hjertefunksjon og hjertefunksjon hvis brutt, injeksjon redusere eller stoppe.

 Hvis medisinen ikke gir den ønskede effekt, og deretter bruke alternative metoder administrert glukose, antiepileptika, gi fenobarbital.

Яндекс.Метрика