Hva du skal gjøre i tilfelle ulykkeHver av driverne før eller senere kan det komme et punkt som kalles trafikkulykker. Noen det skjer i den første måneden for å kjøre den turen uten å krasje tiår, og mener at det er hans personlige fortjeneste. Men reaksjonen til den første uhell, og de i andre, vanligvis alene. Hva gjør du nå?
Først av alt - ikke få panikk og ingen nerver. Ulykke aldri skjer i tid når du ikke har noe å gjøre og mye ledig tid. Så det første sørge for at du gjør det, ble passasjerene eller folk "på siden av ulykken ikke skadet, du puste dypt og akseptere det faktum at alt allerede har skjedd, og du har et par ikke så veldig hyggelige timer. Panikk, nervøs, roping på en annen sjåfør eller upassende dukket opp på reisen søyle, selvfølgelig mulig. Men i denne forstand, bortsett fra spilling over følelser, nøyaktig null. Det er klart at ytterligere glede av den prosessen du får, men kommer hjem med minimalt tap av nerveceller vi vil prøve å hjelpe deg.
Så hva gjør du hvis du fortsatt har i en ulykke?
Sikre ulykkesstedet
Først av alt, til og med å hjelpe ofrene trenger for å beskytte ulykken. Inkluder avariyku, sette skilt, om nødvendig, å sende folk med lys signalering (dersom ulykker skjer om natten). på den andre siden av en lukket igjen for å varsle om fare, og så videre. Generelt, til å ta alle forholdsregler for å en ulykke var ikke en serie. Og du har ikke slått på av offeret.
Gi førstehjelp til ofrene
De fleste ulykker gjøre uten ofre. Men hvis noe alvorlig skjedde - i første omgang for å hjelpe ofrene. Dette er en stor og ganske egen sak, bortsett fra å si at du ikke bør stole på smulene av kunnskap som ble gitt til en kjøreskole kurs, må førstehjelp stipend læres separat. For denne spesielle korte kurs, som vi allerede har nevnt. Derfor er den viktigste hjelpen være 103 anrop fra mest komplette beskrivelse og skadet på hvor du skal dra.
Les også: Valuta førstehjelp - hva, hvor, hvor mye?
Spill av vitner
Hvis situasjonen er kontroversielt, og ved første øyekast er det ikke opplagt, sørg for å spørre flere vitner forlate sine data. Dette er dine vitner, som var så i ettermiddag med ilden ikke finne. Spesielt hvis det er ofre og det lukter som en kriminell. Og med skader videregående og høyere alvorlighetsgrad (dvs. brudd, for eksempel), ingen straffesak har ingen kostnader.
Ring SAI eller forårsake?
Alle vet sikkert at trafikken politiet til en ulykke ikke kommer for fort, er 40-60 minutter ansett som en god tid i rushtiden kan vente lenger. Og det triste er, retten kan plukke opp, og deretter gå til domstolene dobyvaysya dem tilbake. Så lett kan bli enige på stedet hvis skaden plevыe? Men det er alle slags "Mål". Først, moderne biler er svært skjør. Men skaden som tilsynelatende virker plevыmy, etter fjerning av praktisk talt hele støtfangeren kan resultere i 20-25 000 stasjoner for offisielle priser. Eller 10 000 normal, ikke så mye som folks penger. Hvor er her for å vurdere utseende, mye mindre, selv om du forstår omfanget av katastrofen, for å overbevise motsatt retning, er at så mye og kostnader. For det andre er det alltid en risiko for at den andre parten etter din lykkelig avgang fra ulykken vil, og vil føre til trafikkpoliti, skriver at du er borte. Så hvis du bestemmer deg for å bryte fred, jo bedre utvekslings kvitteringer.
I alle fall hvis det er den minste tvil om ærlighet av den andre parten og tilstrekkeligheten av den foreslåtte beløpet - du må ringe trafikken politiet.
Hvordan å ringe trafikkpoliti?
Faktisk, det er enkelt, må du ringe 102, og de appellerer rettet til SAI og derfra direkte ringe tilbake eller en annen representant for mannskapet som reiser for å avklare ulykken og adresse. Dessuten krever de samme adresse som angir "Congress of Novokostyantynivska på Moskva avenue mot Petrovka" ikke passer dem. Før du ringer, kan du prøve å se om nummerskiltet av huset.
Kanskje Yevroprotokol?
Ja, fordi det er en kul ting som yevroprotokol, som kan motta betaling av forsikring uten å forårsake trafikkpoliti. Faktisk, hvis begge førerne godtar dette alternativet, skaden på anslagene ikke overstige 25 000 (se annet ledd, ja), hvorfor ikke? Grensen er økt fra 1. januar 2013, tidligere var bare 10 000.
Selvfølgelig. Forsikring for forsikring samt for NGO bør umiddelbart rapportere hendelsen siden da ingen slik behandling vil gi forsikringsselskapet en unnskyldning for å nekte å betale. Derfor, hvis du har forsikring, og du velger å ikke stole på forsikring gjerningsmann eller gjerningsmannen selv - trygt og umiddelbart ringe forsikringsselskapet. Kanskje du til og med sende nødsituasjon kommissær, som er seg selv og fix. Hvis du ikke har forsikring, bør du melde fra til forsikring hvis du er den skyldige, og omskrive datapolitikk CTP annen part hvis den skyldige - det. I alle fall er situasjonen kontroversiell og ennå ikke klart hvem som anerkjenner den skyldige ved et uhell, og bedre informere forsikringsselskapet der du kjøpte den politikken CTP. Det vil ikke være overflødig.
Hva du skal gjøre før ankomsten av trafikkpolitiet?
Slappe av og ha det gøy. Ingen måte ikke å fjerne bilen fra det punktet der den stoppet etter hendelsen. Hvis støtfangeren falt av - selv om det er. Slå avariyku, sett skiltet og vente. Hvis det er noen mer erfarne i slike saker - ringe og be dem om å kjøre, er moralsk støtte ikke overdreven. Pass på å skrive ned ditt andre deltakeren nødvendig. Gå utover mobiltelefon, er det ustabilt.
Hva du skal gjøre ved ankomst SAI?
Klart og tydelig fortelle hva som skjedde. Flyttet derfra og hit, var hastigheten slik og slik for å unngå en ulykke har tatt skritt for slikt. Uten følelser i saken. Hvis du måtte komme inn i "motoren" i flere maskiner, sørg for å huske hvordan du følte virkningen, vil avhenge av hvem og hvem som betaler. For eksempel, den første maskinen i lokomotivet følte en hit, da alle samlet siste medlem av hans forsikring betaler alt. Hvis det var flere rammer, kan det være mulig. Da trafikken politiet vil gjøre kretsen og det vil gi deg et tegn.
Scheme ulykker
Se nøye på maskinen riktig beskrevet og var ikke at ikke den første og den siste i den samme "lokomotiv". Så gi en forklaring på brev der for å skrive hva du fortalte politimannen. Så-og-så av måneden i året, kjører en bil merke / modell / derzhnomer, flytte nedover gaten denne noe mot noe. Og så i fri form.
Å gjøre en ulykke GAI
Basert på resultatene av all kommunikasjon, alle som kan kompileres rapporter om administrative overtredelser og bare kalle den skyldige dommen. Alle deltakerne vil få hendene på den opprinnelige sertifikatet for ulykker, og dem som protokoller, i henhold til de artiklene i Administrative Code, som faller under misbruk kan ta førerkort og utstede en midlertidig. For eksempel, i det enkleste tilfellet, når campingvogn fanget opp med foran bilen og kjørte inn i allerede er, skiltes han med rettighets minutter og få et sertifikat av ulykke. En annen deltaker vil gå hjem med hennes førerkort og et sertifikat, som deretter bære forsikringsselskapet. Men for å gjøre betalinger på ulykken fortsatt må vente på den utvidede hjelp og retten i tilfelle en ulykke, noe som er det nøyaktige navnet på den skyldige. Dette stretching er vanligvis en halv måned. Hvis du er i en slik grunne ulykken ofre uten gjerningsmannen av deg, som regel retten heller angre, holdt en bot på 340 UAH og få sine rettigheter tilbake.
Naturligvis, beskrev den enkleste saker og scenarier mindre ulykke. Hver imidlertid individuelt. Det kan være ofre kan være utilstrekkelige eller drunken deltakere, alle individuelt. Men de generelle prinsippene for handlingen er den samme: holde ro og handle innenfor loven. En bedre, selvfølgelig, ikke kommer i en ulykke.  
Toning stikla bil med hendeneHvordan tonet glass?
Nå skyggelegging ikke å Gost utestengt helt og ugjenkallelig. Og alle som solen skinte og natt, vil bli kvitt toning. Du kan gå i bilen. Imidlertid kan du fjerne wrap og meg selv.
GOST for toning
Hvis prosessen har stoppet opp i noen sted, er det nødvendig å behandle problemområdet hårføner. Hot folie poddevaetsya og ladet til neste avsnitt. Og så til slutt. Ta av filmen i seg selv - ikke et stort problem. Det er vanskeligere å kvitte glass spor av lim.
Å roztonuvaty egen bil, vil du trenger tålmodighet, viljestyrke, besluttsomhet og andre lederegenskaper. På de virkelig viktige tingene - bygning hårføner, avispapir, blad rett barberhøvel, vaskemidler og linjer.
Det første hele tilslørt overflaten som du kommer til å skyte en avis toning. Skitne bil interiør limrester i prosessen enklere enn noensinne. Forsegle vinduet er også anbefalt å fjerne.
Det neste trinnet er fjerning av direkte dubbing film ved hjelp av en barberkniv. Dette gjøres nøye, slik at filmen ble skutt ett stort lerret.
Ikke bruk bilen hvis lyset overføring, front og sidevinduene foran er mindre enn 70%. Ikke bruk reflektor filmer. Reflekterende stripe på frontruten bør ikke være mer enn 14 inches bred.
Først må vi prøve å fjerne limet med varmt vann. For å gjøre dette, et lite glass namachyvaetsya, og det er brukt klut. Når limet gjennomvåt, kan den fjernes med en svamp eller klut på samme gjennomsnittlig innsats. Hvis vannet er maktesløs, kan du prøve, bensin, alkohol og andre rusmidler. Det siste alternativet - profesjonell, kraftig flekkfjerning. Spesiell forsiktighet er nødvendig å plassere rengjøres om sel og visning av glass.
På papiret virker alt enkelt nok. Men i gjennomsnitt, prosessen med "bleking" av ett Cohn tar ca 2, 5-3 timer. Og, som vi vet - pengene, og kanskje at servicepersonalet som et resultat du vil være mer økonomisk alternativ.  
Яндекс.Метрика