Autoacoustics - valg og installasjon (subwoofer) Del 2
 De materielle Autoacoustics - valg og installasjon (dynamikk) av en VseTut snakket om de grunnleggende elementene i bilstereo. Åpenbart er en god bass en av de viktigste komponentene i en god tid. For disse formålene, er nettopp et slikt design som en subwoofer. Det er en egen høyttaler som gjengir lave frekvenser (20 til 100 Hz). Men nesten menneskelige øret ikke skiller mellom lavfrekvente bølger orientering, så subwooferen kan plasseres i ulike deler av maskinen.
 Bolig subwoofer
 For bass subwoofer bør feste i akustisk design. Hva det er og hva det er ment? Ta en enkel pendling membran dynamikk. Når membranen beveger seg fremover raskt, i det øyeblikket han er foran seg selv skaper luft komprimering.
 Etter det brått dekomprimeres luft og re-genererer luft komprimering, men i litt avstand fra den forrige. Disse samme kompresjon og utslipp luft kalles lydbølger som person hører. La oss nå vende tilbake til vårt tilfelle hvor taleren gjort svingninger og presset foran meg selv en viss mengde luft. I dette øyeblikk av sin bakside er helt motsatt fenomen - er utslipp luft. Lavfrekvente bølger bøye rundt hindringer ideelt, samspillet mellom fremre og bakre bølger finner vi momentant lydtrykk reduksjon. Dette fenomenet kalles akustisk kortslutning.

 For å unngå at dette skjer, er det nødvendig å isolere den bølgefronten av den bakre av bølgene. Dette kan gjøres enten med en stor skjerm, eller ved å plassere en høyttaler i alle fall. At dette er tilfelle, og skjermen eller ring akustisk design. Faktisk er det mange forskjellige akustisk dekorasjon, men vi inkluderer grunnleggende gratis-luft (uendelig baffel), fasevender, en forseglet boks. Nå la oss snakke om hver for seg.
 fri-luft eller uendelig baffel
Autoacoustics - valg og installasjon (subwoofer) Del 2
 I denne type utforming refererer til det faktum at bølgefronten og baksiden av høyttaleren vil dele uendelig stor skjerm. Nesten løfter skjermen betydd en stor kropp, konkluderte elastisitet luft i det mye mindre elastisk oppheng diffuser. Den største fordelen med dette design - enkel å installere og naturlig bass. Men VseTut vil hevde at dette er gjengjeldelse ulike avspillings spor ved å endre mengden av bagasje arbeidsledige og ikke veldig høye lydtrykknivåer.
 Lukket boks
Autoacoustics - valg og installasjon (subwoofer) Del 2
 Det tilhører den mest primitive form for akustisk design. Vibrasjoner som sendes ut bakre del, vil være på et trangt sted, som et resultat av dette, til slutt blir de avsatt, omdannes til varme. For bedre demping bølger, kroppen dekket med materiale på innsiden absorberer lyd.
 Selv om det primitive, har denne type av akustisk konstruksjon mange fordeler. Først er enkelheten i beregning og produksjon. Sekund, svingninger høyttalervolumet luft fanget elastisk kroppen, noe som igjen reduserer muligheten for mekanisk skade i øyeblikk av ekstrem modus. Den tredje høyttaler som er riktig utformet i en lukket sak, er ikke en dårlig impuls egenskaper. Hvis du er en fan av musikkstiler, hvor obligatorisk kvalitet overføring av lave frekvenser, for eksempel blues eller jazz, mest av alt, for du det er det ideelle valget.
 Ulemper design - lav effektivitet. Så du ville være forberedt på forhånd for å betydelig energi.
 Tube
Autoacoustics - valg og installasjon (subwoofer) Del 2
 Rør i design som en lukket boks, men det er egentlig ikke helt forseglet. Innenriks luftvolum kombinert med ekstern plass med en spesiell tunnel, ofte rund eller rektangulær form, som kalles fasevender. Denne utformingen benytter energi fra diffusoren, dens bakside, og de resulterende bølger som sendes ut fasevender og diffusor er i samme fase. En liknende effekt oppnås i et relativt smalt område av frekvenser, men effektiviteten er det øker betydelig. Selvfølgelig kan alt dette virke som noe merkelig, men i en rekke innstillinger refleks Tyngden av lyden produsert tunnel og diffuser minste svingninger, er svært godt påvirke holdbarheten av hodet. I dette frekvensområde for å summere Tillatt maksimal effekt uten risiko for mekaniske skader på hodet.
 Fordelene med denne utforming bør omfatte det faktum at på grunn av stråling refleks to ganger høyere lydtrykk av sammenstillingen, lav forvrengning på grunn av den lille kjegle kurs og den laveste frekvens reproduksjon i forhold til en forseglet boks.
 Ulempene omfatter vanskeligheten med å beregne dette motivet, et stort volum foringsrør og sannsynligheten for vindstøy ved høye nivåer av lyden som oppstår på grunn av luftvirvel generert ved utgangsporten.
 På tidspunktet for valget akustisk design, husk at for hver type du trenger for å finne en høyttaler som har de nødvendige egenskapene. Ofte produsentene beskriver anbefalt på pakken design-høyttalere.
 Nå litt om klar Subwoofer, som hadde representert i vårt marked. De er inndelt i aktiv og passiv. Aktiv, passiv forskjellig fra det som allerede inneholder en innebygd effektforsterker og crossover og alt du trenger - en forbindelse til en strømkilde og koble inngangskretsen. Fordelen med disse subwoofere - selvfølgelig, de er ikke dyrt og veldig enkel å installere, så selv uten å ha spesielle ferdigheter, vil noen være i stand til å sette saken. Ulemper - uansett kvaliteten av komponenter, i alle fall før eller senere påvirke lydkvaliteten.
 Innstilling subwoofer
Autoacoustics - valg og installasjon (subwoofer) Del 2
 Hvordan du installerer en subwoofer i bilen med sedan
 Det vanligste stedet - bak hylle av bilen. Du kan bruke alle tre typer akustisk design.
 Hvis du bruker "uendelig baffel", vil på baksiden av sokkelen må kutte et hull for montering. Trenger fortsatt å øke stivheten av sokkelen. Dette kan gjøres ved hjelp av MDF ark, må det klippes til størrelse bakre skuff og fest skruene til det. Det er også nødvendig å lukke alle hullene som binder store bagasjerommet.
 Fordeler: enkel installasjon, og dermed ikke mye. Ulempene ved denne type installasjon bør omfatte det faktum at egenskapene til bass i ethvert tilfelle avhenge - stammen fylles med noe eller ikke.
 For å unngå dette, kan du bruke akustisk design lukket boks ". Denne høyttaleren er montert i en forseglet boks, som i sin tur er festet til baksiden av hyllen. Det interne volumet av boksen er for det meste i området 15 til 30 liter. Ulemper: tap av nyttig volum av bagasjerommet, og en høy pris på installasjon, fordi kroppen vil produsere subwoofer, forberede seg til å installere den bakre hylle og gi alle enheten materiale.
 Installasjon refleks skiller seg ikke fra en lukket boks, men med et indre volum boliger vil være litt mer, omtrent 20 til 40 liter. Reflex tunnel selv er montert i nærheten av høyttaleren.
 Et annet poeng med å installere en subwoofer kan være plass bak baksetet armlenet, for som i de fleste biler er et vindu til å bære lange gjenstander. Akkurat som det er mulig å innføre en høyttaler og en subwoofer. VseTut trekker din oppmerksomhet til det faktum at diameteren av kjeglen må velge samkjøre med størrelsen på vinduet. Når du installerer et gitt punkt egnet akustisk design fase inverter type eller "kabinett". Ulemper: bare bagasjerommet er påkrevd, vil det ha å skille seg av med de høye kostnadene og installasjon.
Autoacoustics - valg og installasjon (subwoofer) Del 2
 Hvordan du installerer en subwoofer i en bil med en kombikupé og stasjonsvogn
 Hvis du har en bil med en kombi eller stasjonsvogn, så passer nesten alle typer akustisk design, unntatt, selvfølgelig, fri-luft, slik som å oppnå absolutt lydisolasjon lener seg tilbake hylle umulig.
 Poeng å sette subwooferen kan bli funnet i bagasjerommet, i en nisje på vingen overflaten. Denne kompakte subwooferen vil ikke føre til at du problemer hvis nødvendig last store objekter, forsvinner sant bass nesten helt fylt med stammen.
 I biler med denne type kropp, subwoofer vanligvis installert høyttaler mot stammen. I tillegg kan kjøretøy med kombikupé endre retning av stråling ved å plassere subwoofer opp ved hjelp av refleksjon av lydbølger fra bakre frontruten.
 Så, hvis du er fast bestemt på å gjøre hva du vil installere en komplett lydsystem fra separate komponenter, er det nyttig å også lese forsterkere og crossovers. Og det er om det og forteller vår neste artikkel "Autoacoustics - valg og installasjon (crossover og forsterker) Del 3  
Autoacoustics - valg og installasjon (forsterker) Del 3
 I tidligere artikler "Autoacoustics - valg og installasjon (dynamikk) Del 1)" og "Autoacoustics - valg og installasjon (subwoofer) Del 2" på sidene VseTut diskutert komponentene i bilstereo, takket være riktig installasjon er i prinsippet basert og full lydbilde.
 Etter bare besluttet antall bilstereo komponenter og deres plassering, må du tenke på en måte å abonnere på audyosyhnalu. Til dette trenger vi to typer enheter. One - forsterker, tjener det til å forsterke signalet fra lav linje-ut hovedenheten, og en annen - crossover frekvenser det allerede aksjer gjennom høyttalerne.
 Crossover
 Klar biler crossovers representere en liten kroppsstørrelse, om 12h6h4sm (HhShhV) inni den inneholder en rekke filtre for å passere signalet på grunn av hyppigheten.
 Så pass filtre LF signaler under et sett frekvens (frekvens divisjon) med nesten ingen endringer markert svekke signalet over den. Dette filteret er nødvendig, for eksempel for å markere subwooferen signal, som gjorde innstilling av frekvens seksjon 80 til 100 Hz.
 Tilsvarende høy pass filter høy-pass signaler og lav frekvens vil bli betydelig svekket. Dette filteret kan settes til å signalisere vыdelytelnoho diskant diskant justering gjort av frekvensen av 2-4 kHz for eksempel.
Autoacoustics - valg og installasjon (forsterker) Del 3
 Likevel er det band av filtre. De passerte bare i det angitte frekvensbåndet og svekke noe under eller over det angitte området. Disse filtrene vil være nødvendig for utvalget signal til høyttaleren mellomtone, 3-veis system. Den lavere frekvens på dette filteret kan være mellom 700 til 800 Hz, og det øvre løpet av 5 kHz.
 Oversteg er delt inn i aktiv og passiv. Forskjellen mellom de to er at det tidligere ofte består av aktive (krever strømforsyning) komponenter som for eksempel mikrokontrollere, operasjonsforsterkere, osv Passiv er sammensatt av passive elementer som ikke trenger en strømkilde. De fleste motstander, spoler og kondensatorer.
Autoacoustics - valg og installasjon (forsterker) Del 3
 Etablere aktive oversteg bare til forsterkeren. Passiv som kan etableres som til forsterker og høyttalere i front.
 Fordelene med passive krysningspunkter er det faktum at ved bruk av bare to kanaler av forsterkeren kan fordele signaler til 2-eller 3-veis system. I tillegg er udiskutabel fordel rimelig pris. Ulempe - håndheves innstillingene uten invasjon av ledningene. Hoveddelen av aktive crossovers vises ulike brytere og kontroller, gjennom alt dette er trinnløs karakteristikker av crossover. Blant ulempene fremheve de høye kostnader, behovet for anvendelsen spesifikt forsterker for hver kanal, og selv forvrengning som gjøres aktive elementer.
 Avhengig av antallet av bånd valgte system ifølge crossover 2-eller 3-båndet. Valget av crossover - ikke så lett som det kan virke ved første øyekast, men det er feil innstillinger kan vesentlig forvrenge lyden av hele systemet, slik at jobben best overlatt til fagfolk.
 Forsterker
Autoacoustics - valg og installasjon (forsterker) Del 3
 Svært ofte en standard forsterker hovedenhet har lav kvalitet forsterker, og det spiller ingen rolle, selv om mottakeren er svært kostbart.
 Det er mange grunner. Størrelsen av mottakerrommet er begrenset, fordi hoveddelen av hodeenheten Umulig installasjon av høy effektforsterker. Av de samme grunner er problemet med varmespredning elementer forsterker. Derfor, i alle fall av høy kvalitet lyd må du kjøpe en ekstern forsterker.
 Basert på antall kanaler, er forsterkeren single-kanal, som kan forsterke bare en kanal, 2 kanals - forsterke signalet Stereo 3-kanals oh - styrke stereo og subwoofer kanal, 4-kanal - for forsterkerhøyttalere - foran og bak, brønn, 5 eller 6-kanal. De viktigste parametere for forsterkeren er:
 Makt til å velge hvilke 10-15% lavere effekt høyttalere for å holde dem sterke belastning, og ikke for å få ned. Vi må ta hensyn til kraft RMS, fordi toppen eller maksimal effekt ingenting å gjøre med lydkvalitet og viser bare momentant og topp på altfor stor størrelse forvrengninger;
Autoacoustics - valg og installasjon (forsterker) Del 3
 Impedans, som er i stand til å arbeide i forsterkeren. Husk, aldri koble forsterkere som er laget for å fungere med impedans høyttalerne er 8 ohm til 4 Omnyh høyttalere - generelt de høyttalerne som har mindre motstand. Denne atferden du raskt skrive ut amp ned;
 Signal til støy. Denne parameter angir antall uvedkommende støy forekommer i utgangssignalet i forhold til inngangssignalet. Slik støy veldig ofte du kan høre noen susing i lav kvalitet på utstyr, noe som er svært godt anerkjent i rolig musikk. Måle dette alternativet dB. Et perfekt valg - er 98 dB og oppover.
 De fleste forsterkere har potensial inkludering av broen. Det er 2 kanals forsterker koblet til å koble en høyttaler. På dette punktet, utstedt effektforsterkeren øker med 2 ganger. Denne forbindelsen er ofte brukt for å inkludere en subwoofer.
 Det er et stort antall forsterkere er implementert crossover, men i alle fall, bruk av plug-ins gir stor fleksibilitet i tidspunktet for installasjon av hele høyttalersystemet.
Autoacoustics - valg og installasjon (forsterker) Del 3
 Nå la oss snakke om å sette
 Siden størrelsen effektforsterker er ikke veldig stor, ca 40h30h5 (ShhHhV) cm, vil installasjons steder florerer. Antar at dette bakre rack - dens nedre del, kan forsterkeren skrus tilbake ved hjelp av skruer eller bolter. Du kan også plassere forsterkeren i en nisje vinger. Når bestilt produksjon av boliger for subwoofer, kan du meget effektivt legge forsterker i samme bygning. Bare ett, i hvilket VseTut Bemerk: forsterker - en enhet som genererer ingen liten mengde varme, fullstendig isolerer den fra det omgivende rom ikke gjør det.
Autoacoustics - valg og installasjon (forsterker) Del 3
 Hva vi kommer fra?
 Hvis du har tenkt å installere lydanlegg i bilen, bruke minst mulig penger, for dette må du kjøpe bredbånd høyttalere, satte standarden på plass og bruke en enkel kraft radio. I fremtiden kan høyttaleren proaphreytyt, bli med henne aktiv subwoofer.
 Hvis du er en musikkelsker, og du har en klar lokalisering av viktige virkemidler som virker ut fine detaljer og volum, lydbilde, så vi må ta vare på to-felts mulighet til å installere høyttalere med passive delefiltre og bruke separate forsterkere. Som en bakre subwoofer satt i utførelsen stengt.
 DANCE musikkelskere den perfekte toveis høyttalersystem med subwoofer fazoynvertornыm type. Som pidzvuchky to høyttalersett i den bakre hylle.
 Vel, hvis du bestemmer deg for å "lade" bil for å fullføre som spilte ikke bare høyt, men kvalitativt, og deretter sette den treveis høyttaler system med aktiv crossover for pidzvuchky - bakhøyttalere, flere ekstern forsterker og subwoofer.  
Яндекс.Метрика