Hvordan velge NavigatorLivet til det moderne mennesket kan ikke tenkes uten GPS-navigator. Disse enhetene mirakel - en virkelig finne for reisende og de som verdsetter sin tid og ønsker å bruke den på vandring i endeløse labyrinter av store byer. Navigators kombinere funksjoner GPS - mottaker og datamaskin. Mottaker fokuserer på behandling av satellittsignaler, data avtaler med sin dekoding. Mest innenriks navigasjonssystem støttet Navstar, rettigheter som hører til forsvarsdepartementet i USA. NAVSTAR satellitter er plassert i en avstand på 20.180 km. Hovedkonkurrenten Navstar - Glonass-systemet. Konstellasjon av systemet og retten til å bruke tilhørighet til Forsvarsdepartementet. GLONASS-satellittene er plassert i tre plan i en avstand på 19 100 kilometer. På scenen for utvikling av sine systemer er europeiske, kinesiske og indiske selskaper. Om hvordan du velger navigatøren vil bli drøftet nærmere.
Typer navigasjon
Typer GPS-navigatører funnet marine, luftfart, universell, motorsykkel, sykkel, bil-modeller. Kanskje den mest populære blant innbyggerne er bare bil navigatører, så spørsmålet om hvordan å velge en bil navigator er svært populært i dag. Denne type navigasjon er utstyrt med stemmemaskin som antyder en rute, ruteberegning funksjon og evnen til å laste ned kart over byer.
Også navigatører er delt inn i to grupper - uavhengig og stasjonære. Uavhengig operasjon krever ikke en ekstern datamaskin. De har en skjerm som viser informasjon. Kraften i disse enhetene ved hjelp av den innebygde batteriet med høy kapasitet. Navigatører utformet for bilen står stille. De er belastet fra sigarettenneren.
Utformingen navigator
Hva annet å ta hensyn, hvordan du velger en GPS-navigator selv? Ikke bekymre deg, fordi enheten er utformet veldig enkelt. Anordningen omfatter, bortsett fra mottakeren, prosessor, minne, bygning, som er utstyrt med en skjerm og batteri. Fra prosessorkraft, innebygd nettleser, avhenger av hastigheten på GPS-mottaker. Den kraftigere det er, jo raskere jobben gjort (beregnede ruten, laste ned kart, etc.). Stille strøm måles i megahertz. Index frekvensområder 266-600 MHz. Ta hensyn til denne parameteren.
Prosessor
Prosessor kalt brikkesett som gjør beregninger for å bestemme koordinatene. Han er ansvarlig for mottak. Mest populært i dag ansett chip SiRF Star III, SiRF Atlas III og SiRF Atlas IV og SiRF 3i. Den nyeste generasjonen av nettlesere som brukes hardware grafikkakselerator bygget inn i chip prosessor. Det er nødvendig å vise ikke tilpasset navigasjon enhetsvideoen og lage 3D-modeller av ulike bygninger som vises på kart.
I navigasjons prosessor system som kjører WAAS / EGNOS. De er designet for å forbedre nøyaktigheten av koordinatene. Prosessorer moderne utforming med evnen til å anvende endringen av disse systemene. Men endringene er av bare de punktene der det er basestasjoner overføre dem.
En annen type brikkesett fra SiRF - Sentralitet Atlas III, gradvis økende popularitet srudy vennlig navigasjon. Nivået av energiforbruket er relativt lav, i tillegg støtter de rundt 51 kanaler. Klart å spore satellitter, disse brikkesettene bruke disse signalene til definisjonen av koordinater. Men til dags dato, disse modellene er mye mindre chip utvikling SiRF Star Atlas IV og SiRF 3i +, som støtter opptil 64 parallelle kanaler.
Starttid
Starttid hver modell kan være forskjellig. Del den såkalte kald, varm og varm start arbeidet.
Kaldstart. Hvis GPS kobles fra strøm i lang tid, vil prosessen med kaldstart fortsette sitt arbeid, dels ved hjelp av informasjon som er lagret i minnet. Til tross for at informasjonen er litt datert, det fortsatt kan brukes til å bytte driftsmodus. Kaldstart tid kan vare 100-300 sekunder.
Varm start. Prosessen starter i tilfelle av en kraftenhet for en kort tid. Det er på tide å starte relativt kort sammenlignet med samme kaldstart - fra 1 til 60 sekunder. Denne GPS-mottaker lagres i minnet all informasjon om satellitter, systemet tid og koordinater. Bare et par titalls sekunder kreves for å fullt gjenopprette mottakeren arbeid på vanlig måte du.
Hot start. Modus nesten øyeblikkelig gjenoppretting av GPS, aktuelt etter å ha mistet strømmen på grunn av tap av satellittsignalet. Dette skjer for eksempel når du befinner deg i en tunnel. Ved et slikt tilfelle, er kommunikasjon med satelitt tapt, selv om, og holdt nøyaktig informasjon om de posisjonskoordinater. Det er lagret på tidligere koordinater. Hot starttid varer vanligvis ikke mer enn ti sekunder. Jo lavere score, overvåker bedre mottakeren den angitte ruten.
Posisjonsdata oppdatert med høy frekvens. Dette alternativet er indeksen i området fra 0,1 til 10 ganger / sek. De aller fleste av modellene oppdatere posisjonsdata hvert sekund. En ledende skikkelse av mottakeren for denne parameteren - 10 oppdateringer per sekund.
Jobber veldig nært knyttet navigasjon med mobilnett. Den vanligste hvorav bare to, det er GSM og 3G. Mobile nettverk brukes til å beregne plasseringen var den mest nøyaktige og raske. Interaksjon med mobilnettene øker enheten. Blant mulighetene Nedlasting av kart satellittposisjoner på bakken, tid og sted for brukeren. Dette alternativet er realisert via GPRS-tilkobling over Internett.
Endringer presisjon koordinater
Dette alternativet er tilgjengelig i nesten alle moderne modeller navigatører. Dette er endringer spesielle systemer tjene til å øke i presisjon av koordinater. Systemer er oppkalt WAAS og EGNOS. Imidlertid er valget gjennomføres bare i områder hvor basestasjoner er i stand til endringene passere. Tid brukt på beregningen av koordinatene i chip møter avstandene radiobølger reisetid fra satellitten til kontrolleren chip.
Systemet EGNOS (European geostasjonære Navigation Overlay Service) designet spesielt for å øke nøyaktigheten til navigasjonsenheter fra satellitt. Systemet opererer i det europeiske territoriet. I Russland, dessverre, er nesten umulig å bruke systemet. Bortsett fra Leningrad, Smolensk, Pskov og Novgorod Oblast og republikken Karelen. Disse områdene er etablert basestasjoner hvis koordinater er kjent på forhånd. Stasjoner motta data fra satellitter og deres koordinater. Som et resultat, er beregnet feil for gjeldende tid og plassering av stasjonen. Det er flere årsaker til feil, forsinkelse i ionosfæren, uansett værforhold, feil i direkte satellittposisjoner og andre.
System WAAS (Wide Area Augmentation System) er lik med EGNOS-prinsippet. Systemet justerer de data som mottas fra satellitten. Denne prosessen styres av basestasjoner. Stasjonene justeres data, ved hjelp av spesielle endringer selv stasjon installert i de områdene av tjenesten WAAS. Action-system gjelder ikke for territoriet, men fungerer i USA.
Utstilling
Skjerm - det er en del av nettleseren, uten noe som du bare ikke kan finne din plassering, ingen annen informasjon. Skjermen viser nyttig informasjon om plasseringen og simulerer et kart. I tillegg displayet du sporer banen ruten din. Alle dagens modeller er sluppet på markedet av hvitevarer er nå utstyrt med en fargeskjerm skjermen. Skjermstørrelse kan være opp til 7 inches. Minimum størrelse - 3, 5 inches. Selvfølgelig, en stor skjerm størrelse gir maksimal komfort under bruk av GPS-mottaker. En viktig parameter er skjermskjermoppløsningen. Ettersom antallet piksler verdien av denne parameter er 320 til 800 enheter. Hvis brukeren er ofte å se på skjermen fra en avstand, kan skjermstørrelse spille en viktig rolle i den endelige avgjørelsen når du kjøper.
Det største antallet modeller som er utstyrt med en berøringsskjerm. Denne beslutningen ble motivert av produsenter sikringstiltak. Nå, når du kjører vil du bruke et minimum av oppmerksomhet på navigator. Å flytte kartet hvor du ønsker å gå, må du bla.
I tillegg er berøringsskjermen mer praktisk i gjennomføringen enhetsmultimediefunksjoner. Nødvendig knappen, uavhengig av hvilken modus enheten fungerer, enten navigasjon eller spille av filer som vises automatisk. Du kan også justere GPS-navigatør på lysstyrke og bakgrunnsbelysning klokkeslett. Bright, podsvechyvayuschyysya skjermen er svært praktisk for sjåfører som reiser langs ruten med, i mørket. Baklyset øker lysstyrken på bildet på skjermen og lar deg bruke GPS i mørket.
Minne navigator
Innebygde minnet gjør at nettlesere for å laste ned til din enhet ett eller flere kort samtidig. På antall kort som kan lastes ned direkte påvirker mengden av internminnet. Følgelig, jo flere kort lastet samtidig, jo høyere ytelsen til GPS-mottaker. Flere enheter kan oppgraderes ved å øke mengden av internminnet. Dette alternativet er av stor betydning hvis enheten ikke kan laste ned innhold fra utskiftbare minnekort. Spesielle spor for minnekort utstyrt med alle GPS-navigatører. Minnet om din GPS-enhet, du kan blant annet brukes til å lagre mediefiler.
Programvare
Navigatører, så vel som en hvilken som helst utstyr på markedet, stadig oppgradert. Dette er motivert av det høye nivået på konkurransen. Konkurranse påvirker ikke bare GPS-mottaker, men også ulike relaterte produkter. For eksempel programvare. Blant produsentene av programvare for navigasjon dusinvis av konkurrerende selskaper. Vi beskriver de mest ettertraktede programvare på denne lange listen.
Navitel. Programvare fra det russiske selskapet, som er utstyrt med alle nødvendige funksjoner og innhold, og dermed nødvendig. Med Navitel kan du optimalt beregne sine ruter. Navitel, viktigere, opprettholder muligheten til å laste ned informasjon om tilstedeværelse eller fravær av trafikkaos.
 I dag Navitel støtter kart av.
Garmin. Programvare fra markedslederen for navigasjonsenheter er en av de beste i verden. For Garmin inneholder kart over alle byer og land. Skjermbilde av selskapet forskjellig høyeste innhold og evnen til å arbeide med produkter av høyeste teknologien. Et system som gjenkjenner språksystemet anti-tyveri system synkronisering med Google - alle støttet programvare fra Garmin. Programvare fra Garmin - det beste, kanskje valget for folk som reiser verden.
City Guide. I den viktigste funksjonen som oppdateres daglig for å gi bykart og trafikkforhold. Oppdaterte daglige kortene også automatisk. Under trafikksituasjonen blant annet innebærer også ulike veiskilt, nivå av fart, trafikkorker. I tillegg Byguide - er også en tjeneste informasjonstjeneste, som driver døgnet rundt. Informasjonstjenester omfatter levering av informasjon om trafikkorker og alternative ruter. City Guide fungerer med alle populære plattformer. Blant dem kjent iOS, Android, Windows Mobile.
Sygic-programvare henviser til programvare innovasjon i verden av programvare for GPS-navigasjon. Sygic Mobile Maps Mobile er basert på de populære moderne plattformer. Disse inkluderer Windows Mobile, Symbian, Linux, Ios og andre. I tillegg må programvaren grensesnitt og talekommandoer på russisk.
"Progorod". Programvare utviklet for å fungere hovedsakelig i byene. Den har svært detaljerte kart. Progorod designet for nettlesere som fungerer med GLONASS-satellitter. Innhold som er Progorod imponerende. Antallet steder, pokrыvaemoe myk "Progorod" når 33 000, og regionene er omtrent femti. Veinettet inkludert i kartet med "Progorod" har 800 tusen kilometer. "Progorod" støtter Windows Mobile-plattformen og bil navigatører - PND, en rekke klassiske modeller av GPS-mottakere.
IGO - programvare utviklet for veinett i Moskva, St. Petersburg og Europa. Et karakteristisk trekk ved IGO - spesielt tastatur. Tastaturet later bare aktive tastene når du skriver navnene på gatene som er mulig med en kombinasjon av tegn allerede.
TomTom - et program som tilfredsstiller både de opprinnelige nettlesere og enheter til tredjeparter. En av funksjonene - muligheten til å laste ned den nyeste informasjonen fra værstasjonene.
Autosputnik - Russisk program, som dekker mer enn 200 byer og tettsteder i Russland, Ukraina, Armenia, Hviterussland, Kasakhstan og flere europeiske territorier. Programmet "Autosputnik" kan du søke etter adresser, vet bare huset, skallet eller struktur. Lar deg søke etter adresser ikke bare tall av bygninger, men bygninger og lokaler. I tillegg er en "AVTOSPUTNIK" du kan bygge en rute som tar hensyn til trafikkorker.
Navteq - et program som gir navigasjon i dag i Moskva og Moskva-regionen, St. Petersburg og Leningrad-regionen, så vel som i Europa.
Kortene
Maps for navyhatoraKak regelen, produsenter navigatører på forhånd ta vare på nødvendig programvare for sine enheter. Innebygde kart, Preset myk lage din navigator er klar til å jobbe når han var fortsatt i butikkvinduet.
Hvis du trenger å laste ned noe innhold og installere programmer fra enkelte produsenter, kan du sømløst alle kjøpe og installere. De mest detaljerte kart for GPS-mottaker fortsatt må kjøpes separat eller som en nedlasting fra minnet ethvert egnet flash-media. Lasting skjer via de tilsvarende flash-kort, patroner og grensesnitt.
Hvis du vil angi en enhet kartene kan brukeren markere veipunkter, som er tegn på destinasjonene. I de fleste tilfeller er dette mangfoldig rekreasjon. Hvis reisende har jobbet rute på forhånd, vil poengene bli betraktet som en nøkkelrute markeringer og er forbundet forbundet med noen endring av retning, parkeringsområder, overnatting, ferger, plasseringen av attraksjonene som ønsker å delta.
Ruter
Som en rute gjennom nettleseren? Rute - sett veipunkter, sammenhengende i sentrale områder langs veien. En rute kan inneholde opptil 50 veipunkter. Den moderne modell av GPS-mottakere støtter ca 20 ruter. Bytte navigator alene, ledsaget av en bruker på ruten fra punkt til punkt.
Brukeren beveger seg i forhold til bare to poeng - start og slutt. Ruten, som består av en gruppe av små tomter for å være mer nøyaktig, gitt vanskeligheten av veinettet. Fordi nesten alle deler av bevegelsen, uansett, kan det være vanskelig av flere grunner. Disse inkluderer veiarbeid, kø, layout og mer.
Måter å lage ruter
Automatisk generering. Metoden som er den mest praktiske og effektive. Den er tilgjengelig i de fleste moderne nettlesere modeller. Brukeren setter et sluttpunkt. En navigator raschytыvapaet rute automatisk. Denne metoden er støttet "avtoroutynh." Avtoroutynh - avtoprokladka denne ruten. Også, for å gjennomføre funksjons avtoroutynha må laste ned et kart navigator med faktiske trafikkinformasjon.
Lagret spor. Etter å ha passert en viss måte, konverterer brukeren det å komme dit. Lagret spor brukes i påfølgende turer over måten.
Legge inn veipunkter manuelt. Brukeren velger han trengte et sted på kartet og legge til punkter. Navnene på poeng og du kan velge din egen.
Last ned fra en PC. Du kan laste ned veipunkter fra PCen til enhetens minne ruten. Trukket opp på forhånd.
Velge punkter fra listen. Hvis listen over veipunkter forberedt på forhånd, har brukeren muligheten til å variere rekkefølgen av punkter, legge til eller slette dem.
Hvis du ikke vil gå glipp av det ønskede punktet. Satt opp en spesiell varselsignal. Alarmen lyder når du nærmer deg det valgte punktet. Videre vil navigatøren anslå gjenværende avstand til poenget, og hvor mye tid som kreves for å oppnå det. Navigator også øke målestokken på kartet for å legge til rette for å manøvrere kjøretøyet. Når punktet er nådd, vil enheten gå til neste punkt, i henhold til brukerens settliste.
Spor
I GPS-navigatører spor - er en følge av punkter, noe som reflekterer gått ruten din. Poeng spor er noen ganger forveksles med poeng, men de er forskjellige konsepter.


Kontakter


Flere funksjoner
Videoer.

Konklusjon
 
Яндекс.Метрика