og ny i dataverdenen og ønsker å lære om nyttig programvare for datamaskinen? Da vil vi tilby deg en liste med nødvendig programvare for datamaskinen din som vil omfatte programvareløsninger for visse problemer. Neste, vi vurdere programmer som er nødvendige for operativsystemet Windows.
 Innholdet i artikkelen:

 Den mest nyttig programvare for datamaskinen din

 Liste over nyttig programvare for din PC

 Analoger systemprogramvaren

Nyttige programmer for datamaskinen
 velger antivirus. Etter vårt syn er det et antivirus må være installert på en datamaskin først, da det er et program som gir datasikkerhet. Den beste antivirusløsning for datamaskinen, til dags dato, har Kaspersky Anti-Virus.
 Office-pakken
 For å kunne arbeide med Office-dokumenter: et sett av tekstdokumenter, regneark, databaser, osv, må ha installert kontorapplikasjoner. Den mest populære kontorpakken er Microsoft Office, som inneholder et sett med alle nødvendige søknader. Med dette programmet kan du lage et sett av tekstdokumenter gjennom Excel kan lage regneark, Access vil hjelpe deg i ditt arbeid med databaser. I Microsoft Office er det andre kontorprogrammer, men de er mindre funksjonelle, men gratis.
 Archiver
 Archiver er utformet for arkivering av filer til kompakt lagring eller videre sende elektronisk medium eller via Internett. En av de beste er arkiveringsprogrammet WinRAR, som har bred funksjonalitet, og dessuten stort sett fri.
 Nettleser
 Browser - et program der du kan vise websider. De mest populære nettleserne i dag er Google Chrome og Yandex Browser. Disse programmene, selvfølgelig, er helt gratis. Det er verdt å merke seg deres bekvemmelighet, hastighet, stabilitet, og et stort antall nyttige funksjoner.
 Kodeker
 Å være i stand til å se videoer av forskjellige formater, må du installere codec pack K-Lite Codec Pack. Denne pakken er gratis, så pass på å anbefaler også at du laster den ned for å se filmer formater «avi», «mov» og mange andre. I tillegg leveres settet med kodeker spiller Media Player Classic, som inkluderer et bredt utvalg av innstillinger.
 Audio Player
 Hvis du liker å lytte til musikk, sannsynligvis på datamaskinen din vil lagre et stort antall sanger. For å hjelpe deg enkelt lytte til musikk, installere lydavspiller. Den mest populære er programmer Winamp og AIMP.
Nyttige programmer for datamaskinen

 Liste over nyttig programvare for din PC
 Når vi har vurdert de mest nødvendige programmene, og du kan nå hente frem nyttig programvare for hjemmedatamaskinen.
 Gratis nyttige programmer for datamaskin
 Online mesedzher
 Mesedzher line - er et program som lar deg utveksle tekstmeldinger, smiler og filer med andre via Internett. Det beste eksempel på et slikt program er QIP 2012. I tillegg til kjente og populære protokollen ICQ, QIP har støtte fra et stort antall andre protokoller, noe som gjør den allsidig og funksjonell messedzherom. Enkelt program å korrespondere med venner online.
 Tale og video
 For å nyte alle fordelene av Internett, vil du stemme og video. Sikkert du har hørt om et program som Skype. Takket være det du kan gjøre gratis stemme- og videosamtaler til dine venner, bekjente og slektninger som også har installert programmet.
 Bytte tastaturoppsett automatisk
 Veldig ofte når vi skriver tekst, vi glemmer å bytte tastaturoppsett og vi får "abrakadabra". For å unngå dette, må du installere Punto Switcher. Takket være henne, hvis du glemmer å bytte tastaturoppsett etter feilstavelser av ord, dette programmet fikse det automatisk og endre oppsettet. I tillegg, har programmet en rekke andre meget nyttige funksjoner som vil være nyttig til nesten hvilken som helst bruker.
 Grafisk Editor
 I prosessen med å bruke en datamaskin, før eller senere vil du støte på som må behandle bildet. For eksempel, trim ethvert objekt som tilfeldigvis treffer rammen for bilder eller bilder å gjøre med avatar. I denne og andre saker å jobbe med bilder på en datamaskin ved hjelp av en grafisk editor. Paint.NET er en god freeware bilderedigeringsprogram med mange funksjoner.
 Arbeide med PDF-filer
 Et stort antall bøker, brosjyrer instruksjoner, etc., som oversatt til digital form, med formatet PDF. For å lese dette filformatet du må installere Adobe Reader.
 Virtuell stasjon plate
 Denne type program er utviklet for å lage diskbilder og virtuell lansering dem. For eksempel har du lastet ned fra internett disk image som inneholder programmet eller spillet. Å grave gitt bildefil på datamaskinen din, trenger du en virtuell stasjon. Virtuell stasjon nesten åpner dette bildet som om det var en reell kjøring og en ekte plate. Takle denne oppgaven vil hjelpe program DAEMON Tools Lite.
Nyttige programmer for datamaskinen
 Torrent-klient
 Hvis du ikke har møtt en "torrent", sørg for at du har kommet over, og forsikre deg om at mange ganger. Den offisielle klientprogramvare er uTorrent.
 E-postklient
 De fleste mennesker med e-post engasjert gjennom en nettleser, og ikke via e-postklienten, som det var. Dette skyldes det faktum at moderne grensesnitt og mulighetene i e-postsystemer og internett hastighet, kan gjøre det direkte. Nå e-postklienter som brukes i de fleste tilfeller til å jobbe med flere postkasser. For eksempel, hvis du har flere e-postkontoer på internett, e-postklienten automatisk skal se etter nye meldinger og laster dem ned til programmet, må du umiddelbart informere deg om brevet mottatt. Mozilla Thunderbird - e-postklient som vi kan anbefale. Den inneholder alle de nødvendige funksjonene som kreves for post.
 Notisblokk
 Notepad ++ er en profesjonell bærbar PC med mange funksjoner - noen av dere vil være svært nyttig.
 Betale nyttig programvare for din PC
 I listen over gratis programmer som er nødvendige for å arbeide med en datamaskin og er betalt. Med betalte apps anbefaler vi følgende installert på din datamaskin programvare.
 File Manager
 File Manager - et program utviklet for å behandle filer på en datamaskin eller på en ekstern server. Det vil si, hvis du ofte flytte filer fra mappe til mappe, eller ofte søker til dem, vil de gi deg en komfortabel arbeids filbehandler. Den mest kjente er filbehandleren Total Commander. Selv om vi har tatt med en liste over betalte applikasjoner, kan den brukes uten aktivering ved å trykke på knappen ved oppstart.
 Arbeide med CDer
 For de generelle konfigurasjonsmuligheter skrive CD- og DVD-plater utgitt ganske mange programmer. For alle disse programmene er det verdt å merke programmet Ashampoo, noe som har stor funksjonalitet og et veldig fint grensesnitt, men dessverre, hun betalte. Med gratis analoger kan gi råd Nero Mikro.
 Systemverktøy
 Og til slutt ønsker å si noen ord om et program som AIDA64 som gir brukeren informasjon om komponentene som er installert på datamaskinen, for å teste stabilitet, ytelsestest, etc. Programmet er shareware gebyr, fordi uten kutt aktiverer et stort antall av sine funksjoner, men likevel de funksjonene som er tilgjengelige i Free mode - til nok få riktig informasjon om komponentene.
Nyttige programmer for datamaskinen

 Analoger systemprogramvaren
 De fleste programmer som vi har beskrevet over er analoger som opprinnelig ble installert med systemet Windows.Kak du forstår funksjonaliteten til programmene, selvfølgelig, etter vårt forslag, men likevel, er å fortelle dem.
 Text Editor
 La oss starte med en tekst editor. Et alternativ, men mer mini-analog, er Word WordPad. WordPad er et minimum sett av funksjoner som du kan samle tekst dokument visuelt tegne, lagre den på datamaskinen og selv print. Men den største ulempen er mangelen på stavekontroll. Hvis du ikke absolutt, deretter erstatte din WordPad Word, men ikke erstatte andre Office-programmer.
 Archiver
 Operativsystemet har innebygd datalogger som arbeider utelukkende med arkiver «zip», i prinsippet, vil det være nok til å oppfylle minimum sett av oppgaver, men det er å åpne arkivene «rar» og andre formater trenger en egen arkivet.
 Nettleser
 I Windows har egne innebygde nettleseren Internet Explorer, men bruke den til å besøke web-ressurser - ikke det beste alternativet. Ja, kan IE betraktes som et alternativ til andre nettlesere, men bare som et alternativ og ikke som primær nettleser.
 Audio / Video Player
 Se videoer og musikk kan utføres av spilleren Windows Media, men igjen, dette er et alternativ.
 Grafisk Editor
 I Windows er en meget god grafisk editor Paint, vil han takle de enkleste operasjoner for bildebehandling. I tillegg Paint du kan ikke bare behandle bildet, men også for å tegne.
 Notisblokk
 For å gjøre noen merker, er greit og er inkludert i standardpakken av programmer Windows - Notepad.
 CD-brennere
 Ta opp og slette plater kan gjøres gjennom en systematisk guide, men mer alvorlige oppgaver rekord han kan ikke takle.
 På listen over programmer du bruker - du kan fortelle i kommentarfeltet, dele sine erfaringer med nykommere.  
 Hvis du ikke er imponert over det nye operativsystemet fra Microsoft - Windows 8 eller du vil ha noe nytt, synes det eneste alternativ kan være operativsystemet Linux. I våre tidligere artikler snakket vi om hvordan du installerer Windows 8, og gjorde litt overfladisk oversikt over Windows 8. For en logisk videreføring av sykkel manualer og vurderinger vi forteller deg hvordan du installerer operativsystemet Linux på datamaskinen eller laptop .
 I denne artikkelen ser vi på følgende spørsmål:

 Hvordan du installerer Linux

 Installere Linux

 Ikke installer Linux

Hvordan du installerer Linux

 Hvilken versjon av Linux for å installere
 I dag en av de mest populære versjonene (distribusjoner) Linux er en Linux Ubuntu. Det er nå ofte Linux distribusjon installert på bærbare datamaskiner som selges i motsetning til andre typer operativsystem Linux. Foreløpig er Ubuntu en av de mest progressive distribusjoner, men mange lynuksovodы har antydet at Ubuntu har mistet sin opprinnelige filosofi og ikke en "enkel" som det var før. Så kanskje dette er sant - introdusert i de siste 2-3 årene, innovasjoner har nok ressurskrevende Ubuntu-systemet, og det er ikke så enkelt, det var før - filosofien Linux.
 En lav systemkrav Linux-distribusjoner er Linux Mint og Linux opensuse. Begge distribusjoner er populær blant brukerne på grunn av sin enkelhet, og aller viktigst - ikke ressurskrevende. På disse tre utdelinger anbefaler vi å velge. Hvilken distro stoppe for deg - bestemme selv ved å prøve disse typer operativsystemer, i tillegg, det kan gjøres selv uten installasjon ved å kjøre OS fra installasjonsplaten.
 Vår Manuell installasjon Linux Vi bygger basert på Linux Ubuntu, i lys av sin store popularitet.
Hvordan du installerer Linux

 Installere Linux
 Først, la oss forklare hvordan du installerer Linux på en disk.
 Det første vi gå til det russiske nettstedet Ubuntu «ubuntu.ru» og last derfra siste systembilde. Deretter, fra listen over bilder velger bildet som passer arkitekturen av din PC eller laptop. Selvfølgelig er det best å installere en 64-bits operativsystem, men hvis datamaskininnstillingene ikke tillater deg å gjøre, må du installere en 32-bit OS.
 Minimumskravene til maskinvare Linux Ubuntu
 Minimumskravene til maskinvare hvis du ønsker å installere Ubuntu x32:

 Prosessor: 1 GHz;

 RAM: 512 MB;

 Ledig plass på HDD: 5 GB;

 Skjermkortet: diskret eller integrert.

 Anbefalt krav hvis du ønsker å installere Ubuntu x64:

 Prosessor: 2 GHz x2;

 Minne: 4GB;

 Ledig plass på HDD: 20 GB;

 Skjermkortet: diskret eller integrert.

 Linux Ubuntu bilde
 Link til bilde må være av formatet: releases.ubuntu.com/1304/ubuntu-1304-desktop-amd64.iso.torrent, der i 1304 - året og måneden av OS, «desktop» - betyr at versjon beregnet for hjemme-PC og ikke for serveren, og den siste parameteren «i386» - 32 bit OS og «amd64» - 64-bit oh.
Hvordan du installerer Linux
 Klikk deretter på ønsket link og vi produserer boot image til harddisken. Vær oppmerksom på at å laste ned bildene du må ha installert BitTorrent-klient for Windows er uTorrent. Deretter sette inn en blank DVD-stasjon disk, helst R, og produsere det å ta bildet. Mens bildet blir tatt opp på platen, får peresohranenyem data.
 Peresohranenye data
 Hvis du har installert Windows, deretter tørket på forhånd alle filene fra platen «C», særlig mappen "Nedlastinger", "Dokumenter", som dette kapitlet når du installerer Linux, otformatyruem vi. Peresohranyte og alle lagre spill (selv om du ikke trenger i Linux, men likevel). Også gå til nettleseren og peresohranyte alle passord og bokmerker nettsteder hvis du ikke husker.
 Forbereder installasjonen
 Nå som er lagret, sette inn en CD-ROM-stasjonen og start datamaskinen eller laptop. Etter omstart, når du starter datamaskinen, gå til Bios og satt i system oppstart følgende parametre: innledende lasting - «CDROM», sekundær - «Hard Drive». Dette er for å sikre at bilen ikke ignoreres installasjonsplaten og boot fra den, ikke begynnelsen på systemet boot fra harddisken. Ved å sette disse parametrene, lagre endringene og starte på nytt. Å starte opp fra disken, er det mulig at du må bekrefte denne type last. Så, etter noen sekunder, et vindu boote Ubuntu.
 Så tankene dine vil bli gitt instruksjoner for å installere Linux på bilder, som vi beskriver og grafisk viser hvordan du installerer Linux.

 Prosessen med å installere Linux
 Når vil starte opp fra stasjonen, vil du se velkomstskjermen, hvor du vil bli bedt om å velge språk.
Hvordan du installerer Linux
 Når du har valgt språk, velger du ett av det foreslåtte tiltaket: "Prøv Ubuntu» eller «Sett Ubuntu». Ved å velge "Prøv Ubuntu» operativsystemet lastes fra disk, og du kan teste Ubuntu uten å installere det - det er veldig praktisk. Hvis du allerede er kjent med Ubuntu, og du likte det, og velg deretter "Install Ubuntu».
 Siden vår papiret er viet til å kjøre Ubuntu, vil vi snakke direkte om sin installasjon, ikke testing. Dermed ved å velge å installere Ubuntu, vil du trenger å gjøre noen tilpasning.
Hvordan du installerer Linux
 Først vil installeringsprogrammet sjekke om maskinen din med alle nødvendige parametere:

 Det er ledig plass på harddisken

 Tilkoblede enheten (i dette tilfellet en laptop eller netbook) med makt

 Koblet enheten til Internett

 Du kan velge en som kjører en gang lastet ned pakken nødvendig drivere, codecs osv For å gjøre dette, la boksen motsatt posten "Last ned oppdateringer under installasjonen." Klikk deretter på "Fortsett".
Hvordan du installerer Linux
 Nå foreslo vi å velge den type installasjon. I tilfelle at du har en ny harddisk, og det finnes ingen data, kan du velge å "Slett disk og installere Ubuntu», men avanserte brukere vi anbefaler å velge "andre alternativ".
 Hvis installeringsprogrammet oppdager en tidligere installerte operativsystemer som Windows, alternativene er noe annerledes, ber installasjons deg slette tidligere operativsystem og i stedet installere Ubuntu, men merk at hvis du velger dette alternativet, vil installasjons formatere hele harddisken, inkludert Kjør «D». I dette tilfellet, foreslår jeg at du velger "andre alternativet" type oppsett. Når vi har valgt dette alternativet, går du til menyen kontrollharddiskpartisjoner.
Hvordan du installerer Linux
 Hvis du ren og uformatert disk, må du opprette en "ny partisjonstabellen." Dersom deler allerede eksisterer, og deretter opprette en ny tabell er unødvendig.
 Hvis harddisken ikke er formatert, vil du se følgende.
Hvordan du installerer Linux
 Velg den ledige plassen, og klikk deretter på "+".
Hvordan du installerer Linux
 For å opprette en seksjon introduserer sin ønsket størrelse og følgende parametre:

 Skriv inn et nytt avsnitt: Primær;

 Plassere en ny partisjon: Begynnelsen av plass;

 Bruk som Zhurnalyruemaya filsystem ext4;

 Monteringspunkt: /.

 Klikk deretter på "OK". Merk at hvis du installerer operativsystemet på en ren HDD, så i motsetning til Windows det på flere partisjoner dele er ikke nødvendig, siden det er noe annerledes arkitektur. Så gjør to seksjoner: hoved (OS og filer) og en swap-partisjon.
 Deretter oppretter du en swap partisjon tilsvarende volum med RAM. Hvis RAM minst 2 GB, deretter satt ikke mindre enn 2 GB, men ikke mer. Hvis RAM er ikke mer enn 2 GB, må sidevekslings filstørrelsen være lik volumet av RAM. Swap-partisjonen er opprettet på samme måte som den primære partisjonen. Høydepunkt plass, klikker du på "+" og skriv inn følgende:

 Type foreldreforumet: Boolean;

 Plassere en ny partisjon: Begynnelsen av plass;

 Bruk som en swap partisjon.

 Bekrefter opprette en swap partisjon ved å trykke "OK".
 Hvis du har data på disken «D», deretter markere denne delen, og klikk på knappen Rediger. I select:

 Bruk som: NTFS;

 Seksjon: IKKE formatere;

 Monteringspunkt: / media / «Valgfritt latinske navnet (for eksempel:« / media / vinn »).

 Klikk "OK". Den samme operasjonen gjør med andre seksjoner NTFS, selvfølgelig, gi dem andre navn monteringspunkt, for eksempel: «/ media / download», «/ media / dokumenter», etc. (Monteringspunkt er angitt uten anførselstegn).
 Sjekk alle innstillingene, og klikk "Install Now".
Hvordan du installerer Linux
 Deretter begynner å forberede seg for installasjon.
Hvordan du installerer Linux
 Installasjonsprogrammet vil be deg om å velge din posisjon på kartet ved å velge - klikk "Fortsett".
Hvordan du installerer Linux
 Deretter velge tastaturoppsettet.
Hvordan du installerer Linux
 Vi anbefaler at du velger og engelsk (etter installere systeminnstillingene legge russisk). Klikk deretter på "Fortsett".
Hvordan du installerer Linux
 Det neste vi be installatøren - er å skrive inn en brukerkonto innstillinger. Du må oppgi:

 Ditt navn - Skriv inn navnet (latin);

 Navngi datamaskinen din - helst original (latin);

 Brukernavn - bruker kallenavn (latin);

 Skriv inn passordet og bekreft det;

 Velg type pålogging automatisk eller bare når du skriver inn et passord (kryptering av personopplysninger).

 Noen få ord å si om passordet. Selvfølgelig, jo mer pålitelig passordet er, jo bedre, men merk at du må skrive inn veldig ofte, så tenk på en enkel kombinasjon av input og huske det.
 Hvis datamaskinen din er hjemme og bruker dem bare du, deretter velge alternativet for automatisk innlogging uten passord. Sjekk den angitte informasjonen og klikk "Fortsett".
Hvordan du installerer Linux
 Så vil installasjonen vil vise deg en lysbildefremvisning av de nye funksjonene og fordelene med Ubuntu, denne detalj vi vil ikke stoppe, fordi du vil ha tid til å bli kjent med disse lysbildene under installasjonsprosessen. Etter raset viser du vil se et vindu der du blir bedt om å besøke den offisielle nettsiden til Ubuntu, hvis du fortsatt har spørsmål om ditt OS.
Hvordan du installerer Linux
 Etter fullføring av installasjonen vil informere deg om denne boksen.
Hvordan du installerer Linux
 Klikk deretter på "Nullstill" og du vil se konsollen. Når du starter datamaskinen oppstartsalternativene som anbefales å returnere operativsystemet: boot - «Hard Drive», sekundær - «CDROM». Vi anbefaler at du kjører oppsettet er slik at operativsystemet er lastet raskere. Hentet installasjonsplaten, lagre konfigurasjonsendringer starte og start maskinen på nytt.
Hvordan du installerer Linux
 Velkommen! Linux Ubuntu installert på datamaskinen din!

 Ikke installer Linux
 Ganske et retorisk spørsmål: installere Linux eller ikke. Definitivt ikke kan svare på det, som er en rekke fordeler og ulemper av Linux, som påvirker svaret gitt. La oss se på dem.
 Så den første fordelen av Linux, sammenlignet med Windows, er at operativsystemet Linux gratis og dette er den viktigste fordelen. Dermed sparer du ca $ 100 ved å velge for Linux, ikke Windows.
 De viktigste ulempene inkluderer Linux-programvare for Linux. Mest kjent for deg programmere et nytt operativsystem vil ikke fungere, så må du først søke etter og velge verdige kolleger. Snakker av ekvivalenter, analogene Windows-baserte programmer på Linux er ganske mye hva det er, noen programmer bedre, men noe verre, men likevel, de er og det er definitivt en fordel. Videre, for Linux operativsystem produsert spesialversjoner som er utgitt for Windows.
 På grunn av den spesielle program эmulyatoram, hvis oppgave er å skape en virtuell skall av Windows, kan dette være et ganske stort antall programvareoppdateringer fra Windows til Linux, for eksempel: Microsoft Office, Adobe Photoshop, Apple iTunes og mange andre populære Windows-baserte programmer som vil nødvendig for Linux. Som for programmer for Linux, de er i absolutt flertall er gratis og unektelig "pluss".
 Som for spill, er situasjonen noe verre, som ynstallyruyuschyesya populære Windows-spill - vil ikke være tilgjengelig på Linux, i tillegg til den elektroniske versjoner.
 Å bruke Linux er heller ikke det beste alternativet, siden spesialisert programvare skrevet nesten absolutt flertall for Windows.
 Så, oppsummere en liten oppsummering. Linux - det beste alternativet for hjemmedatamaskinen hvis formål er: å se filmer, høre på musikk og gå online ressurser. I alle fall hvis du besøkte idé å installere Linux, deretter sette sin andre test av et system eller disk uten å slette Windows, for å konkludere selv om for å bytte til Linux eller ikke.  
Яндекс.Метрика