Å gi eller ikke gi i barnehagen barnet mitt?
 Si hva du vil, barnehage - en flott oppfinnelse og forlate det for meg personlig, synes det urettferdig. Det er til en viss grad et universalmiddel for mødre som ikke valgte begrenset til rullestoler og lekeplass, men også utmerke seg på faglig grunnlag. Men disse mødrene vi har mer enn nok, nesten 50 tusen eksisterende barnehager - overbevisende bevis. I miljøet av russiske kvinner, men de har ikke en overflod, tatt mye arbeid, og ikke bare på grunn av penger som å realisere seg selv som en person. Ikke hver mor kan beholde barnet i omsorgen for hennes bestemor (hvis bare fordi min bestemor ikke skyr arbeid).
 Inviter et hus sitter er ikke lett, og det er ikke i lønn, og at en god sykepleier - et stort underskudd
 I tilfelle av barnehagen er litt annerledes, og moms som har valgt i hans favør argumentere ganske logisk. Barnet vil være i et spesialisert preschool sentrum, omgitt av dyktige omsorg og kolleger; barnet ikke bare priuchat modus, men også lære forme med leire, lese og synge sanger Century når alle hager "prychesыvalys" one size fits all, heldigvis, borte - og hvis du ønsker kan du finne hage, hvor utvikling av ulike ferdigheter barnet ditt vil betalt mye oppmerksomhet. Utvalget av slike institusjoner "bias" er svært bredt - fra sport (med bassenger og ponni klubber) til humanitær og kunst og musikk, og selv om undervisningen vil koste litt dyrere enn en tradisjonell barnehage "fra fabrikk", vil effekten være å besøke hvor mer betydelig.
Å gi eller ikke gi i barnehagen barnet mitt?
 Barnehage - en ideell yngleplass for første emosjonell opplevelse assosiert med vennskap og personlig kommunikasjon. Hjemme, er dette resultatet vanskelig å oppnå, men i hagen der barn tilbringer hele dagen i samme team, vises alltid første liker og ikke mindre viktig for utviklingen av de enkelte misliker. Ungen lærer å kommunisere, oprobыvaet forskjellige måter å samhandle med andre mennesker, å forsvare sin rett til å være venner med dem som elsker ham, ikke med de som liker deres fedre
 Første venner og kjærester som "native" fra hagen, ofte bo hos oss for liv eller i det minste, etter mange år vi huske deres ansikter og navn. Mange barn i midten eller senior gruppe fanger opp med første kjærlighet - en annen uvurderlig erfaring, sjelden tilgjengelige hjem barn. Leve dag blant jevnaldrende, barnet lærer livslover, begynner å regne med interessene til andre mennesker og bli vant til kompleksiteten i heterogene team. Derfor, til et barn som kom til den første klasse av den forberedende gruppe av barnehagen, nesten alltid lettere å tilpasse seg utfordringene i skolehverdagen enn hjemme kid brukt alle disse årene med en barnepike. Det er imidlertid noen generalisering et unntak.
 Her er noen regler for å finne akkurat den hagen som du trenger.
 * Det viktigste - ikke rush. Nyt friheten av valget, og ta deg tid til å utforske mulighetene for potensielle "kandidater". Reklame og anbefalinger fra venner, personlige inntrykk la ting gå i egne sammenligninger!
 * Et bredt spekter av pedagogiske og berikelse programmer hage - et klart pluss i kolonnen av listen. Men ikke glem å vurdere den samme bygningen, mat, antall barn i gruppen og promenade. Hvis det er minst én faktor forstyrre deg, er dette en grunn til å vurdere andre alternativer.
 * Før du helle i favør "av hagen," prøver å passe på barna mens du går. Den harde sannheten er skjult i hverdagen. Walk (tilfeldigvis) langs trellised gjerdet - og du vil lære mye mer om din fremtidige vyhovateltsi enn under den offisielle kortet av territoriet eller utstillinger.
 * Hvis du føler at du er prisgitt noen stereotypier, er det fornuftig å si farvel til dem. For eksempel, er du sikker på at barn må forholde seg til mennesker opplevde, og du vil møte en gruppe smilende jente som ingen 20 Eller tror du at interiøret er barnehagen skal være som et lekerom i underholdningssenter, og du møter tradisjonelle fargerik teppe og plast "katter i støvler" på hyllene
 * Obligatoriske bidrag (hvis ikke astronomiske beløp) bør ikke forurolige deg også. På mange måter er de berettiget. Ingen flere bailouts mange barnehager ville virkelig vanskelig. Best av de beste hager har blitt så stor grad med hjelp av sponsorer eller ikke-fattige foreldre som vil varme hjertet av et barn i fremtiden, nå i stor grad avhenge av foreldrene. Hvis du bestemmer deg for at barnet ditt førskole år vil holde barne team, ta dette samme problemet med å velge teamet nøye - og så barnet vil se frem til mandag, når du kan gå tilbake til barnehagen.  
Tilpasning barn til barnehageNyttige tips for foreldre og omsorgspersoner
Forfatter: Elena Kustova, førskolelærer MB "Yashkynskyy Kindergarten" landsby Yashkin Kemerovo-regionen
Materialet kan brukes av lærere til å arbeide med foreldre om råd.
Tilpasning av barn i barnehage
Sannsynligvis alle lærere er en situasjon hvor en allerede eksisterende gruppe kommer nybegynner. Jeg også, så skjer det. Akkumulert erfaring jeg ønsker å dele med kolleger.
I midten gruppen kom til meg Misha. Barnet har vært fire år. Alt mens han var hjemme med sine kjære, vanligvis med hennes mor. Misha hadde ingen venner, bare spilt sammen med sin eldre bror. Denne familien er vanligvis lukket livsstil. Gode, gode, master menn, det er min første assistenter i alle konkurranser og utstillinger. Veldig grei familie. Misha veloppdragne, vennlig barn. Men gruppen var det i utgangspunktet vanskelig. Alle guttene lekte med venner, og Mykhailyk satt ved vinduet og ventet på min mor. Han gikk ikke til gymnastikk å gå hele tiden var i nærheten av meg, er ingenting gjort i klasserommet.
Hva gjør jeg? Vi må liksom bringe barnet til den felles sak! Og så la jeg merke til at Misha favoritt leker ulike transformatorer, arbeid. Har bedt meg om å snakke om leketøy, spørre, hvor han spiller hjemme. Leker interesserte barn ble kontaktet for å vurdere. Mike så ingenting galt der, alle gutta er glade for å spille med hverandre. Men vendepunktet var utstillingen "Happy vinduer" som ble holdt i vår barnehage. Michaels foreldre brakte skolopendere med ballonger. Lyse, morsom ball, nydelig lue på hodet og ballen ble bundet hvert ben i pynetochkah. Jeg vet ikke hvor lenge foreldre med barn skolopendere gjøre dette, men det var flott! Long prydet våre vindus og kolleger og foreldre har sett og rost murine forelder. Og barnet endret. Vi ser den rollen foreldre fangst. Misha begynte å gjøre oss varme opp, deretter begynte å tegne, og nå er det "ryggen min! "Mine barn tidvis spurte:" Kan jeg bo i nærheten av deg? "Nå gjør vi, og en av guttene som stod i nærheten," tilbake! "Oftere - det Mykhailyk. Barn blir ikke fornærmet. Jeg la merke til da Mike blir sliten, ønsker han å komme opp og bare stå neste.
Så, steg for steg alle mine barn slå rot i gruppen. Som vist av min erfaring, barn ofte føler et behov. Det blir vanskelig for ham, lei av hennes mor, kom, jeg omfavne det, pohlazhu på hodet eller på baksiden, og det er enklere. Og der, stirrende, og hennes mor kommer snart!
Vi er enige med foreldrene om at de må riste barnet, mykt si farvel. Alle barn opplever en periode med tilpasning lettere hvis de vet at mens han er opptatt med noe, raskt komme kveld og ham komme nær  
Hvordan lære barn fargerFra fødselen, er barnet i stand til å oppfatte og skille objekter, men full av farge oppfatning av verden er dannet av to år. I denne alderen må du avtale med et barn for å lære ham ikke bare vite, men også skille farger. Uansett sa babyen eller bare lære (i denne forbindelse, alle individuelt), være sikker på at han kan føle akkurat den fargerike verden rundt ham skille farger. For å danne et barns korrekt oppfatning av farger, må du lære å gjenkjenne og skille farger.
Hvordan man skal håndtere et barn
Dessverre er den voksne vanskelig å huske babyen, fordi svært ofte er det vanskelig å forestille seg at de enkle og grunnleggende ting kan bli misforstått gutt. Din viktigste "våpen" i barnets utdanning er din tålmodighet. Før du avtale med barnet ditt, bør du lære å kontrollere deg selv og dine følelser. I noen tilfelle kan ikke stall på barn. Hvis du føler at du er spent og ikke behersket, er det bedre å utsette til barnet. Du trenger ikke å velge et bestemt tidspunkt, for å fortelle et barn noe nytt - ta hensyn til barnets interessante ting hele tiden, på en tur, i løpet av spillet, når du spiser, kjole, etc.
Sørg for å markere i foreldrenes planlegge tid til å leke med barna. I løpet av spillet kan du lære et barn veldig mye lett og tilgjengelig form for ham. Ser barnet i løpet av spillet, vil du være i stand til å fastslå at babyen kommer ut bedre hva de trenger hjelp, og at han får en vanskelig tid. Vær oppmerksom på hvordan barnet ditt er lettere å oppfatte informasjon og lagre den (visuell - visuell, taktil - gjennom berøring, i bevegelse, handling - en mer utviklede motoriske ferdigheter). Husk at alle barn er veldig forskjellig til hvert barn trenger hans tilnærming. Ikke vær lat finne denne tilnærmingen, og du vil være mye lettere å forstå hverandre.
Læring farger
Hvert barn er et individ. Vi gir noen tips som passer perfekt for alle barn i fargelære. Siden en alder av to, som arbeider med barn, og si fargen navngi enkelte fag. For eksempel, ikke bare kle jakke, kjole jakke og rød; kjørte bilen blå; deilig grønt eple, etc. Ikke bare inn dine vokabular mange farger, start med 4 enkel (basic) - rød, blå, grønn og gul, gradvis legge til andre farger. Ved å samle og utvide leker, alltid ta hensyn til fargen babyen - hva en vakker blå maskin, ta en ball av rød, grønne frosker fjerne.
Gradvis, når barnet er i stand til å gjenkjenne farger, kan du spille med det, sortering leker med farger, for eksempel i denne boksen vi sette biler i rødt (eller dukke i en rød kjole), og i en annen - de blå biler (dukker klær blå). Leker kan bli erstattet av en bestemt farge kuber (kuber kan kjøpe eller lage selv).
I dag er det mange lyse fargerike bøker for å hjelpe deg å undervise barn farger. Leser med barna nødvendigvis Beskriv Bilder - gul sol, grønt gress, røde epler.
En utmerket måte å lære å skille mellom farger tegner. Tegne med babyen - blå himmel, sol gul, gress grønne blader av trær, fargerike blomsterblader, etc. Lære et barn coloring farger vil hjelpe deg. La ungen han plukker opp fargene for å farge. Du kan bruke nyttige "trick" - bland caps og penner og be hvert barn til å velge riktig farge tusj cap. Bruke maling farger kan blandes for å få ny - blå og gul (få grønn), rød og gul (oransje), blå og rød (lilla ut), etc. Blande maling, er det lettere å utvikle fargenyanser - lys, mørk, intens. Betale barnet ditt leke med det - og du bare tilbringe en hyggelig tid, men også lett å lære ham å skille farger.  
Яндекс.Метрика