Spill på utvikling av fantasi hos barnUtvikling av fantasi hos barn
Fantasi - en viktig prosess i vår mentale aktivitet. Med det vi skaper nye bilder og ideer om verden. Uten fantasi kan kjøre noen kreative prosessen, ingen lek.
Observasjoner psykologer
Fantasi førskolebarn realisert i ulike aktiviteter:. Tegning, design, konstruksjon, modellering, rollespill rollespill og så videre D. I denne perioden er det purposefulness actionspill blir mindre spontan og mer planlagte (som tenkt sak).
Games som utvikler fantasien hos barn
"Finnes ikke fisk." Det er mange morsomme navn av fisk. For eksempel, Sawfish, nål fisk, sverdfisk, fisk, villsvin, fisk, engel fisk, klovn, månen fisk, papegøyefisk, frosk, fisk og andre. Du kan "grave" dette emnet og for å studere livet til innbyggerne i dyphavet. Oppmuntre barnet til å komme opp og trekke sin fisk. Kanskje det vil fiske huset, fiske senger, fisk vannmelon. Som det er, hva spiser, bor der? Tegn ditt undersjøisk verden med merkelige innbyggere.
Spill på utvikling av fantasi hos barn

"Tenk deg selv ...". I vår fantasi kan vi være hvem som helst: fabelaktige figurer, biler, planter, dyr, husholdningsartikler og klær. Fortell meg om følgende tekst: "Tenk deg at hender du en tryllestav. I hvem ønsker du å bli? "La barnet vil representere av hvem han var, og antar du den tiltenkte bilde. "Tsvetik-semytsvetyk." Spør barnet ditt, "Husker du en jente fra Eugene tale" Tsvetik-semytsvetyk "var en magisk blomst med sju petals? Tenk deg at hendene mirakuløst fikk denne magiske blomst. Hva du ønsker å legge frem? "La barnet rettferdiggjøre sine ønsker. Utviklingen av dette emnet vil hjelpe deg å lære om "verdier" og "prioriteringer" av barnet, samt frihet til å foretrekke den hensikt å få noe ut av livet.
"Min favoritt dyr". I antikken i mange land, og i hver enkelt hadde sin totem dyr. Dette dyret makt, søkte hans hjelp i vanskelige situasjoner. Kanskje ditt barns favoritt dyr er hans totem, holdt han sine bilder, hans interesse i livet, ønsker å gjøre hjemme (noe som er en giraff eller en hest). Oppmuntre barnet til å være i form av ulike dyr. Ved hjelp av ansiktsuttrykk og fakter han må vise: en tur i hiet sover og suger på labben bjørn; som hopper og kanin spiser kål; gjemmer seg i et hull som en mus; pruster og ruller opp som en ball stikkende pinnsvin. Dette spillet vil hjelpe barnet å lære mange nye og interessante ting fra verden av dyr. Før spillet, ser i leksikon for dyr, er det lettere å finne de "finpuss til portrett" av et dyr.
"Rock art". Du har lenge gått scenen når babyen rozmalovuvav splitter ny tapet i huset. Imidlertid er det ønske om å forlate et merke på den borte. Uthev huset hjørnet "bergkunsten". Du kan arrangere et bredt arbeidsfelt, legg igjen en beskjed til foreldre (hvis barnet er i stand til å) lage et puslespill og få tolkningen, lage en bok av klager og forslag, tegne humøret.

"Jeg ler."
 I dette spillet kan du spille med familien. Velg ett fortelleren, resten - publikum. Du kan fortelle vitser, morsomme historier og alle vrøvl å underholde publikum. Han lo, han blir en historieforteller.

"Den blinde artist."
 Du vil trenge et brev fra tegnepapir og fargeblyanter. "Artist" blindfold og han diktat skal tegne et bilde som du zahadaly. Du sier, hvordan blyant: opp, ned, tegne en sirkel, to poeng og så videre D. Barnet uavgjorte og prøver å gjette hva bildet vil vises.. Velg enkle tegninger, hus, mann og tre.

Caterpillar steiner

For å gjennomføre dette kreativt prosjekt du trenger maling, pensler, glatte sjø steiner. Gjør småstein på rad, de fleste skal lede minst - halen. Male caterpillar. Med steiner kan gjøre menneskelig figur, dyr, blomst, hus. Tenk deg sammen!  
Psykoseksuell utvikling
 Det må bemerkes. Nyfødt, selvfølgelig, har ingen anelse om hvem det er, gutt eller jente, det har ikke mye ide om det, inkludert denne. 2 år gammelt barn er i stand til å navngi sex, så han vet at "jeg - en gutt" eller "Jeg -. En jente" I en alder av 25 - årene skiller han mellom kjønn og menneskene rundt ham bruker ordet "onkel" og "tante" riktig.

 Alt dette er sant, men likevel, når et barn sier "Jeg er en gutt" eller "jente jeg", ordene for det bare slags plate. For to år gamle barnet til å være en gutt betyr ikke noe annet enn det faktum at "Jeg - en gutt," han ikke forbinder med begrepet "gutt" enhver form for oppførsel. Barnet er ikke kjent med sin rolle og vet hva som forventes av ham som en gutt fra. Den neste oppgaven med barnet og hans miljø er at denne enkle tegn "i-boy" fylt med relevant innhold, de atferd som dette samfunnet, denne kulturen krever en gutt eller jente.

 Rollen til foreldre er todelt. En av sidene er at foreldre i utgangspunktet oppmuntrende, støttende atferd gutteaktig sønn og straffe eller fraråde manifestasjon av atferd karakteristisk for jenter. For eksempel, et barn med barndom ser de militære, politi eller brannmenn som regel menn, og blant lærere, nyanechok finnes hovedsakelig kvinner. Dette hjelper barnet til å raskt gjenkjenne som "passende sin artikkel" oppførsel det forventer fra voksent miljø.

 Det andre aspektet Dette spørsmålet er knyttet til oppførsel. I en sunn familie før barnet bor menn og kvinner. Dermed vil det være naturlig at jenta lærer feminin atferd hos moren, og gutten forstår vitenskap modig oppførsel på eksempel på hans far. Det er hvordan det skjer, identifiserer barn med én forelder, men i realiteten prosessen er mye mer komplisert. Dette skyldes det faktum at i tidlig barndom alle barn, inkludert gutter identifiserer seg først og fremst med sin mor, og dermed gutten må først bli separert fra moren, og først da begynner han å identifisere seg med far. Dette skjer mellom tredje og sjette år av livet, når han legger merke til likheten av genitalia, dvs. anatomiske likheter mellom seg selv og sin far. I løpet av denne perioden, gutten gradvis skilles fra mor og far kontakt. Som et resultat av identifikasjon med faren til seks år gamle barn kan si er allerede psykologisk mann. 

 Aldri i hele sitt liv til en mann er ikke en mann enn en alder av seks, når barnet følger strengt alle gutteaktig og avviser atferd iboende hos jenter. Og hvis de første klassene observert er ikke så klart, og starter med klasse II (selv i blandede klasser) ansatte skarpt delt inn i to halvdeler av kjønn. Gutter ikke engang falle kommunisere med jenter hvis adferd får dem bare aversjon. Like sant er det motsatte: jentene er venner med jenter og absolutt ikke kan etablere vennlig fellesskap med guttene. Gutter og jenter er naturlig delt i to fremmede en annen verden, en prosess som kan stoppe selv deres felles oppdragelse.

 Derfor, i denne alderen, blir gutten en ekte mann, som for øvrig er en meget interessant bevis fra feltet av pedagogikk - en såkalt dobbeltbinding situasjon. Hvis vi i noen land lærere be om å nevne de tre beste atferd og suksess, så vel som de tre verste atferd og elevprestasjoner Iklassov, i 30 tilfeller av 100 og kanskje oftere, ser det ut til at barn, forskjellig eksemplarisk oppførsel, alle tre av dem - jenter av de tre mest vellykkede, minst to jenter, alle tre barn disiplinere lovbrytere - guttene og tre underachieving - minst to av guttene også.

 Psykoseksuell utvikling av barnet
 Resultatene av psykologiske studier viser at klassene I-II jenter vanligvis bedre til å lese, skrive og tenke, enn gutter, i tillegg har de et rikt ordforråd. Hvordan er dette forklares? Grunnen, tilsynelatende, er ikke at jenta på naturen smartere og mer i stand til læring enn gutter. Dette forklares med fenomenet at en seks år gammel gutt fokuserer malchysheskomu oppførsel, atferd, Mannish, han og kopier. Hvordan barn kan lære som preget noen form for oppførsel? Selvfølgelig, bare ved å observere oppførselen til voksne. Hvis du skrive, lese og regne gutt lærer kvinne student oppfatter brevet, lese og fakturert som den kvinnelige form for oppførsel, og denne aktiviteten er ikke i en slik grad nær ham som en jente for seksuell rolle som er bare naturlig at hennes lærer underviser. Deretter ser vi at jenter nytte forsvinner gradvis i løpet av ungdomsårene, og det er helt motsatt bilde: de beste og verste studenter vanligvis gutter og jenter ta disse "saks" mellomposisjon. 

 Hvorfor er jenter som er på ungdomsskolen så gunstig forskjellig fra gutter beveger seg inn i kategorien av middelmådige studenter? Det ser også situasjonen dualiteten. Ett element av de mannlige kjønnsroller fra uminnelige tider (som nå - vi vil diskutere senere) har en fordel over andre sex. I en tid hvor jenter og gutter begynner å vise interesse for det motsatte kjønn, jenter med overraskelse og forvirring opplever at deres akademiske prestasjoner og høyt intellektuelt nivå av en negativ innvirkning på forholdet til gutter. Enkelt sagt, tror guttene ikke ønsker å være venner med en jente som var smartere dem, så utmerket student til slutt føler at forholdet med guttene hun er ikke all right. Hun sitter igjen med noe annet valg enn å overgi sine posisjoner fordi vennskap med noen gutt for henne er viktig. Dette gjenspeiler dualiteten av den første festen. Hennes andre side er det faktum at familien, foreldre fortsatt fly jente, ønsket de å gjøre deres datter var fortsatt en utmerket student, og som et resultat av disse to motstridende ønskene skolejenter er middelmådig suksess.  
Яндекс.Метрика