Utviklingen av et barns tale 123 år

 Tale utvikling av barn


 Hvordan utvikle barnets språk fra 1 til 3 år.
 Tale utvikling av barn er mye stadier fra ahukanya, babble, onomatopoeia for de første stavelser, ord, enkle setninger Moderne psykologer og pedagoger påpeker at dagens generasjon av barn hvert år flere og flere forstyrrelser i taleutvikling. Dette skyldes ikke bare til den generelle helsetilstanden, men også metoder for utdanning (eller snarere mangel på sådan).
 Du må ta hensyn til hvordan og hva sier barnet ditt fra en tidlig alder. Da ville det være lang og vanskelig å engasjere seg med en logoped, og gå til skolen "med grøt i munnen". Hvordan kan vi hjelpe barn som begynner å snakke?
 Disse forskjellige
 Tale utvikling av barn individuelt! Noen begynner å snakke i setninger år, og rammer rundt hans veltalenhet. Noen i to eller tre og noen foretrekker tegnspråk og ansiktsuttrykk.
 Ferdigheter?
 På året. Ved denne alderen (og tidligere) barn hørt god kopi, uttale visse ord og stavelser. Mens en bestemt barnets vokabular, "bye-bye" (i stedet for å sove), "s" (i stedet), er "bi-bi" (i stedet for bil), "AB-AB" (i stedet for hund) og så videre. D. Hva gjøre? Les så mange bøker, regurgitate, gjenta hva barnet sier, oversette det ordet for "voksen" språk, kommentere alle dine handlinger. Bli en ekte artist med en rik og livlig ansiktsuttrykk.
 I de to. I denne alderen av aktive og passive ordforråd sterkt beriket barna. De allerede forstår mye, men likevel uttrykker hele spekteret av følelser kan ikke. Barn forvrenge og redusere ordene mister sine lyder, snakke setninger, såkalt "telegrafisk stil." I løpet av denne perioden barna aktivt bruker språket i ansiktsuttrykk og fakter. Hva gjør jeg? Det er på tide å lære og synge sanger med dem.
 I tre. Siden babyen er allerede mulig å ha et hjerte. Det først og fremst interessert i ordene betegner gjenstander forbundet med sine daglige aktiviteter, ønsker og atferd. Det tilbyr vises adjektiver og adverb, det kan gi kvalitative karakteristikker av mennesker og objekter. Hva gjør jeg? Hold lesing, sang og bare snakke med barnet om ulike emner: vær og natur, mennesker og leker av dyr og fugler.
 TIPS logopeder
? Ikke vær nervøs hvis barnet sier er feil. Nå er det en naturlig og aktiv prosess med å lære morsmålet. Babyen er ikke like utviklet artikulasjon og tenkning til tre år å bli en høyttaler. Hans fineste time kommer, og han vil lære å snakke vakkert og intelligent.
? Ikke rush å korrigere barnet, ikke si: "Dette er feil! Gjenta for mamma! "Bare et eksempel på hvordan du: nøyaktig og tydelig alle lyder uttale ord riktig stress og bygge forslag. Snakk med barnet sakte, litt høyere enn vanlig, og følelsesmessig.
? Les mer, spille spill utvikling av motoriske ferdigheter, gjør massasje fingre og håndflate, finger engasjert i spill.
? Utvikle puste. Kjøpe et leketøy vindmølle og så ofte som mulig slag på det. Lær barnet ditt å blåse, gjør et dypt pust, pust opp for leppene tube. Ikke puste luft av "kinn"!
? La din venn blir et speil. Du kan gjøre ansikter foran den til god bruk. Strekk lepper, gjøre dem et strå, mye åpen munn, vыsovыvayte språk - så du gjør Articulation gymnastikk.
? Tenk fortelling om tongue-arbeideren. Munn - et hus, er det nødvendig å gjenopprette ro og orden, malte vegger (kinn) og tak (himmelen). Og det kan slå inn en sopp som vokser, vokser til himmelen (Denne øvelsen strekker godt hodelag språk).
 Movchun. Dersom barnet ikke snakker (uttale visse ord, men jeg vil ikke dømme) til tre år, er det ikke ansett som en patologi. Kanskje du blir klok filosof, og ikke for hva han sprayet ordene. Men seriøst, kan det være ganske alvorlig, traumatisk hjerneskade, fysiologiske tongue-slips, problemene med mentale og emosjonelle natur. Så vil ha nytte av rådgivning psykolog, psykiater, nevrolog, otolaryngologist og logoped.  
Spill for utviklingen av et barns tale

 Hvordan utvikle barnets språk


 Utviklingen av et barns tale 123 år
 Utvikle stemmen og pusten. I talen aktivitet som involverer hørsel, syn, tanke, tale, pust, hukommelse og oppmerksomhet. Du bør begynne med utviklingen av auditiv oppmerksomhet. At vi er engasjert i de første dagene av livet babyen, gi ham en hånd skrangle. I et år senere, og kan vi gjøre undervisningen mer bevisst språkutvikling. Start med å synge, sang alle vokalene med en klar artikulasjon av forskjellig høyde og styrke. Denne øvelsen er godt trent puste. Utvikle åndedrag som en hvilken som helst øvelse. Vi vet om babyen er svak pust, uttalt at de skal være rolige lyder og uklar, og noen han ikke er i stand til å si.
 MEET verb. "Show" barn verb: hoppe, løpe, stryke, sirkle, vaske, knebøy, klatre. Du kan bruke en visuell hjelp i form av en bamse eller dukke. Tiny vil være interessant å se hva de gjør sine favoritt leker. Så spør ham om å vise hvordan han spiser, sover, hopping og så videre. D. Vi kan organisere et spill der barnet vil møte med substantiver, adjektiver og adverb. Opprinnelig en del av det nye språket i sin passive ordbok, går så aktiv.
 Møt preposisjoner. Syntaksen er alltid gitt til barn med problemer. Dette inkluderer å mestre alle språk. Den snublestein (som er å si, selv hos voksne) er korrekt bruk av preposisjoner. Start med det enkleste. For dette spillet trenger du en hjelper - en favoritt leketøy for barnet ditt. Fortell meg om følgende tekst: "Doll Masha gikk en tur. La det leke gjemsel. Først gikk hun til sporet, deretter gjemte seg under bordet, løp vi etter henne, og hun lurer bak sengen. Dukke sliten og satte seg ned for å hvile på en stol. Da vår Mary gjemte seg i skapet "du tydelig preposisjoner, fremhever sin intonasjon. Spør barnet ditt: "Hvor er Mary? »
 SPILL
 "Fortsetter linjen". De to eller tre år, barnet ditt sannsynligvis allerede kjent med arv av barns klassikere. Start med å fortelle ham berømt dikt og spør mållinjen, noe som gjør tonal pause.
 For eksempel:
 Jeg elsker hesten min,
 Prycheshu håret glatt,
 Kammer glattet haler
 Og ri å besøke
 De første tilbud. Dette spillet oppmuntrer barnet til å bygge de første enkle setninger. Inviter kanin eller bjørn på teselskap (du kan holde ekte og make-tro du kan, ved hjelp av barnas leketøy retter). Fortell barnet ditt: "La ham kalle for kaninen å drikke te. Fortell ham, "Zaya, gå! "." Hvis barnet ditt ikke er inkludert i spillet, kaller du gjest ved å invitere ham og gest av hånden. Gjenta flere ganger gest og en setning.
 "Hvem er det? Hva er dette? » Dette spillet vil hjelpe barnet ditt til å bruke uttrykket av to ord:. "A bear", "en maskin", "pappa", "denne blomsten" og så videre D. Hvor ofte kan et barn stiller spørsmålet: "Hvem er det? Hva er dette? »
 Spillet "utdanne bjørn". Velge noen helt og nyte sin utdannelse: "Michael, la oss sove! "" Michael, du spiser grøt? "" Michael, fange ballen! "Og så videre. Etc., vil dette spillet berike barnets vokabular.
 Passiv ordbok
 Barnet nok et ord for å signalisere sine behov "mer", "nei", "ja", "nei", "ønsker". Men for å forstå hva som skjer i verden utenfor, han trenger å hamstre passivt ordforråd. Akkumulere nye ord hver dag du kan, men ikke laste ungen komplisert. Han fortsatt ikke forstår dem, bare forvirret. I spillet, på en tur, mens de spiser, bader babyen snakk og peker på nye fag, kvalitet og ytelse.  
Utviklingen av et barns tale fire, fem år

 Hvordan utvikle tale av fire, fem år


 Eksperter sier at 4-5 år med et barns tale bør være "ren". Dette er ideelt. Logopeder si at mange foreldre rett og slett ikke ta hensyn til defekter tale sine barn. Men det er mye lettere å fikse på fire år enn seks eller syv, når barnet er på skolen.
 Språklyder. De fleste barn opplever vanskeligheter i uttale hvesende lyder (w, w, u, h), tungpustethet (p, s, t), resonans (p, l). Selvfølgelig, lyder innstillingen logoped bør gjøre: det vil gi anbefalinger viser hvordan du gjør øvelsene. Til slutt vil det roe de mest urovekkende foreldre sa: "vyhovorymosya og gå til skolen" ren Imidlertid har logoped bare 10% av arbeidet De resterende 90% er på skuldrene til din konto Spør høres mye enklere enn å holde det "."... For å oppnå renhet av språk, må du forholde seg til barnet regelmessig, hver dag i stedet for to ganger i uken. Det er også nødvendig å ta hensyn til barnet for riktig uttale av lyder ikke bare under de "leksjoner", men også i hverdagen.
 Artikulasjon gymnastikk. Dette er de mest populære artikulasjon øvelser, logopeder som anbefaler, og du kan enkelt mestre dem. Disse øvelsene attraktive titler. De satte opp en baby på spillet, ikke på din måte.
 "Scoop". La ungen å forestille seg at hans språk - en bred spade. Trekk ut språket vidt spredt seg i underleppen og på vent i 10-15 sekunder.
 "Hest". La barnet forestille seg at han hest og tsokaet hover. I dette tilfellet ønsker vi klistret til himmelen, må det være sakte, med et forsøk på å skille lyd fra himmelen, som spetakkelet av hover.
 "Deilig mat". La ungen å forestille seg at han spiste en deilig syltetøy, og det er farget overleppen. Trenger du å slikke syltetøy, men ikke fra side til side, og hele overflaten lepper, trekke hardt språk. Slikker leppene bør ikke velte og bred tunge.
 "Painter". La en liten gutt å bygge en maler, ønsker du å hvitvaske (håndtere only) vegg (kinn) og tak (himmelen).
 "Needle". Åpne munnen, strekker seg langt smalere språk og tenke at dette nål. Hold den i denne posisjonen i 10-15 sekunder.
 TIPS logopeder
? Ikke vær nervøs hvis barnet sier er feil. Nå er det en naturlig og aktiv prosess med å lære morsmålet. Vær tålmodig. Babyen er ikke like utviklet artikulasjon for å bli en høyttaler. Hans fineste time kommer, og han vil lære å snakke vakkert og intelligent.
? Ikke være for kritisk, "Dette er feil! Gjenta for mamma! ". Ikke gjør utøvelsen av innstillingen høres kjedelig. Dette er en annen type spill.
? Uttale klart og tydelig alle lydene i ord, riktig aksent og bygge forslaget. Snakk med barnet sakte, litt høyere og mer emosjonelle.
? Når du er involvert med barnet sitte overfor hverandre. Han bør se artikulasjon.
? Å arbeide med riktig zvukoproyznoshenyem trenger du didaktisk materiale, bilder, kuber, baby bingo og domino med bilder av dyr, grønnsaker, husholdningsartikler, klær.
? Les mer og rope, gjør massasje fingre og hender, engasjert fingerspill, utvikle motoriske ferdigheter.
? Venne babyen overvåke sitt eget språk, hørsel selv.
? Utvikle puste. Kjøpe et leketøy vindmølle og så ofte som mulig slag på det. Lær barnet ditt å blåse, gjør et dypt pust og puster, noe som gjør leppene tube. Ikke blås kinnene når du puster!
? La din venn blir et speil. Du kan gjøre ansikter foran den til god bruk. Strekk lepper, gjøre dem et strå, mye åpen munn, vыsovыvayte språk - så du gjør Articulation gymnastikk.
 Imitasjon av lyder
 I tre år, når barnets artikulasjon er underutviklet, kan du starte med enkle øvelser i imitasjon av lyder.
 For eksempel: Hvordan går bilen eller summende bug? "Same-same-samme-samme."
 Som havet brøl? "Sh sh-sh--sh".
 Som en brølende tiger eller en hund? "R-r-r-r '.
 Hvordan Mosquito piper? "NW-NW."  
Яндекс.Метрика