Utvikle spill for barn. Spill for persepsjon trening

 Oppfatningen av verden - Er den viktigste aktiviteten til barnet, som er dannet fra det øyeblikket for hans fødsel. Forskning og eksempler viser at brudd i systemet av oppfatningen føre til alvorlige feil i utviklingen av alle kognitive (intellektuelle) områder av barnet. Perception - prosessen med å lage bilder av objekter og fenomener i en rekke eiendommer og selskaper som direkte påvirker våre sanser. Med oppfatningen av barnet lærer om virkeligheten. Ifølge den dominerende rollen til et system sanser som er involvert i dannelsen av bildet, er oppfatningen delt i visuell, hørbar, følbar, smaks-, og så videre. D. Perception kalles objekt lyst utseende, volum, kontrast mot bakgrunnen, tilstedeværelsen av interesse til objektet i mennesker.
 Oppfatning er nært forbundet med tale. Oppfatte et objekt, barnet tolker det som en helhet, og refererer til en bestemt kategori. Oppfatning av barn utvikle seg naturlig, men han trenger mat og i en rekke levende inntrykk av verden. Disse erfaringene og leverer babyen spillet. Men alvorlig og forsvarlig organisering av oppdra et barn skal leke med ham SpillSpesifikt rettet mot utvikling av ulike former for persepsjon.

? Spillet "parfyme-kjeks"


 For spillet trengte en liten flaske parfyme emballasje og kjeks. På nesen en deltaker sa en kjeks. Den andre deltakeren tilbyr første sniff parfyme slik at crackere falt. Han kan kjøre en flaske sakte fra side til side, heve og senke. Medlem siden crunches å holde nesen så nær flasken. Spillet går på en gang. For eksempel bør et medlem av crunches holde i 1 minutt. Hvis han holdt den fastsatte tid crunches på nesen, får han en premie. (For eksempel kan spise en kjeks.)

? Spillet "Walking er skogen"


 For dette spillet må du bruke lydopptak av ulike lyder som kan høres i skogen, fuglesang, ropene fra dyr, vindstøy, spraking grener raslende løv, babling bekk. Du kan kjøpe klar til å spille, men du kan gjøre dem med musikk og imitere lyder. Når kontoen er klar, begynner spillet. Barn "gå inn i skogen" og høre den tilsvarende lyd. Deres oppgave - å svare på disse høres den mest riktige måten, lytte til fuglesang og prøve det pidspivaty, raslende løv - forsiktighet (plutselig krypende slange); vind titt på himmelen (regn plutselig); ropene fra dyr - eller gjemme (bjørnen er) eller visning (Bunny "trommer"); babling bekk -.. å se bypass og t e Dermed barn gjør "gå i skogen", med fokus på lydene.

? Spillet "musikalske bilder»


 Barn inviteres til en bestemt musikktilsvarende alders spillere. Det kan være klassisk eller pop musikk, er det viktig at det var uten ord.
 Det første alternativet. Etter å ha lyttet til musikken gitt til barn fire farger: rød, grønn, blå, gul. De må skildre høre musikk gjennom disse fire farger og topp bilde. Etter raset konkurransen mottatt bilder og bildetekster.
 Det andre alternativet. På tidspunktet for ytelses bevegelser har barn representerer spesifikke tegn, som minner dem musikk. Det kan være dyr, eventyr tegn, virkelige mennesker. Etter forestillingen av musikk og bevegelse for å fortelle folk at de representerer.

? Spillet "Zashtopay teppe"


 Pre-forberedt stykker stoff - "tepper" (de kan erstattes med fargede tøystykker tapet, papir), som alle kutte ett dыrochke. Hvert stoff er paret liten firkant. Oppgaven med barnet - "zashtopaty" teppe i samme stykke, plassere den under for å dыrochke. Det er viktig å ta hensyn til at barnet ikke bare farge, men også strukturen av stoff, størrelsen av "hull". Den som "zashtopal» mer teppe, slik at et minimum av feil. For små barn, er det lurt å lage hull enkel form (oval) og samme størrelse. For eldre bør gjøre et "hull" de mest intrikate og varierte former, og "biter" for stopping som sirkler, trekanter, rektangler i ulike størrelser. For "darn" et hull kan være flere lapper i samme farge, men i form og størrelse kan passe eneste.
 Alternativer teppe
Utvikle spill for barn. Spill for persepsjon trening

Utvikle spill for barn. Spill for persepsjon trening

? Spillet «mystisk objekt"


 For de utvalgte få spill (10 - 15) personer med forskjellig tekstur.: Blomst, et stykke pels, silke sjal, glanset kort, plastkopp, glass kopp, metallplate, en rekke leker og t E. Et parti spill blindfold, anlegg ved bordet. Forsiktig berøre pannen deretter en annen, deretter en annen gjenstand. Barnet har denne berørings fortelle om emnet. For eksempel, trene 10 (eller et annet nummer) av berøring. Samme emne kan berøre et par ganger. Vinneren er den som er på et fast antall berøringer gjorde de minst feil.
 En variant av dette spillet er å gjette venner når ledende ved å berøre pannen med hånden de andre spillerne.

? Spillet "Den raskeste og nøyaktig"


 Trenger for å spille et par sett av å telle pinner i forskjellige farger. (De kan byttes ut, slik som tannpirkere og andre småting enkle, blyanter, ballonger). Er Stengene blandes i like mengder. Du kan bruke ett sett, så medlemmer spille på en gang. Eller flere sett - antall deltakere. Spillet spilles på en gang. Ved å lede et lag spiller (eller spillere) begynner å raskt sortere kjepper i to hauger: en av en farge, farget, eller to forskjellige farger. Du kan velge hvilken som helst tegn på slag. Vinneren er den spilleren som stikker sortert nøyaktig og raskere enn noen.  
Hvordan å etablere barnets forhold til klassekameratene
 Barnet ditt er motvillige til skolen og tilbake ut deprimert? Ofte gråt uten noen åpenbar grunn, aldri forteller deg om klassekamerater og skolehverdagen? Vet ikke hvem du skal ringe å spørre om undervisning, og han selv ingen samtaler og ingen samtaler for en tur? Alt dette er klare bevis for at forholdet med klassekamerater består ikke veldig bra.
 Hvis barnet ditt er å studere i de lavere karakterer, gå på skolen og snakke med læreren. Men prøv å finne ut av årsaken. For grunnskolealder er ikke iboende ensomhet. Hvis et barn er alltid uedynen, lukket, ingen i klassen ikke snakker, ikke svare på spørsmålet klassekamerater, så har dette han grunn. Ikke misbruke det og prøve å forstå hvorfor han oppfører seg. Kanskje, for noen grunn hans klassekamerater ikke akseptere. Den andre forutsetningen - at han ikke ønsker å kommunisere med dem. Din oppgave - å finne ut hvorfor og fikse det.
 Hvis barnet ditt er veldig sjenert, prøv å feste den til liv klasse, delta med ham gjennomføre klassetilstelninger -. Festivaler, quiz, gratulerer lærer av klasser og så videre D. Hjelp barnet ditt ta en aktiv posisjon og troverdighet i øynene av hans klassekamerater vokse . La barnet i tillegg til leksjoner gjøre hva han god til det. Prøv forsiktig seg kjent med klassekamerater, diskutere dem med skolens arrangementer, mens henvise til dem ved navn for å sikre at de forstår at du er involvert i alt som skjer i klasserommet. For å gjøre dette trenger du virkelig er interessert i dette og diskutere med barnet hver dag i skolen.
 Hvor situasjonen er verre hvis barnet ditt blir ertet på skolen (med et handicap gi fornærmende kallenavn) og kontinuerlig spotte ham. Sårbart barn begynner på skolen og samfunnet oppfatter sine jevnaldrende som en kilde til misbruk og ydmykelse. Dette kan påvirke hans selvfølelse, akademiske prestasjoner og sinnstilstand. Hva foreldre?
 Psykologer råd i slike tilfeller åpent gripe inn i konflikten barn. Zastupyvshys, endrer du holdningen til klassekamerater, men snarere helt konfigurere dem mot barnet, som ble døpt snike. Lærer ultimatum "for å stoppe tyranniet mot barn er enda mer fremmedgjøre din" stygge andungen "av jevnaldrende. Vi må tillate barnet å takle vanskelighetene med meg selv, å tro på seg selv.
 Dette, selvfølgelig, ikke snakk om en situasjon hvor klassekamerater ty til batte eller bevisst ødelegge hans vei. Dette intervensjon klasselærer og skolens administrasjon (som i god - og rettshåndhevelse) et must.
 Noen foreldre råde barn og dermed forholde seg til lovbrytere "en mann." Ofte disse påstandene gå inn i en kamp. Selv om denne taktikken noen ganger fører til positive resultater - hjelper barnet til å hevde seg - ikke den beste måten å kjempe for det. Vane etablere rettferdighet ved hjelp av knyttnever i fremtiden vil koste ditt avkom.
 Ironisk nok, problemet med foreldrene i denne saken - og dermed akseptere og elske barnet som det er - med sitt utseende, karakter. Mer ros og mindre kritikk. Tro meg, det fungerer.
 Til et barn føler seg mer komfortabel, synes det er interessant å gjøre utenfor skolen - i sportsdelen eller kunstnerisk sirkel. Det ville han ha en annen krets av venner og kolleger. Ikke vær flau hvis du må endre en eller to eller flere steder før noe det virkelig er interessert.
 Barnet er viktig å føle seg som en vinner - uansett i hvilket område. Dette vil gjøre ham selvsikker, og at mannen vil ta hensyn til de negative andres meninger. Ja, til den mest effektive måten beseire lovbrytere - ikke bli fornærmet.
 Av Tatyana Solovjov  
Яндекс.Метрика