Spill for utvikling av minnet av barnet. Utvikling spill for barn

 Minne - En av de høyere mentale funksjoner, og gir en fullstendig menneskelig tilpasning til verden. Minne - prosessen med fiksering, bevaring og reproduksjon av informasjon. Utviklingen av et barns hukommelse starter ved fødselen (noen sier selv i fosterperioden). Imidlertid er denne prosessen ikke spontan, og inkludert i barnets aktivitet, og denne aktivitet skyldes betydelig. En hovedaktivitet av barnet - en preschooler - spillet. Så, hvis vi liksom organisere spillet og så kan vi styre utviklingen av hukommelse. De fleste foreldre i en eller annen måte organiserte aktiviteter for barn i minne. For eksempel, som ikke er kjent med spillet jeg elsker barn, som vi forsøksvis kalt "kunstnere"!
 Min mor sier hennes datter: "Snart pappas bursdag. La oss undersøke hans dikt helligdager. Du forteller ham, og han vil også glede seg. " Jente med tilfredshet innsatsen og lærer vers og deretter "snakker" til paven. Dette er en utfordrende rollespill, og prosessen vyuchuvannya diktet er en utmerket trening minne.
 Det er mange spill som er spesielt utformet for hukommelse trening.

? Spillet «Playing tekst"


 En gruppe barn inn i to lag. Hele gruppen lese teksten.
 Kråke
 Leve kråke. Hun fløy en gang en landlig gårds poklyuvala hvete, mens resten av folket; pohvatala kutt i låven, resten av kyrne venstre; polasuvala i hagen av moden jordbær bestemor, bestemor forlot resten; bestefar stjal posen et stykke brød, den andre bestefaren venstre; otschypnula gutten et stykke kake, forlot den andre gutten; smakte av hund boller av grøt, forlot den andre hunden; hylnula katt med en skål slurk melk, andre katter igjen.
 I bekymringer av kråker hele dagen stille passert. På kvelden kråke plassert på et tre gren, renset nebbet, søt gjespet og sa:
 - Det er det jeg er, en kråke, en stor sykepleier. Hun eter, og verden i seg selv er lei.
 Deretter gitt fem minutter til å huske teksten så nær originalen. Deltakere alle barn i hver av teamet. Lagkapteinen gjengir tekst. Hvilket lag vil lese teksten nøyaktig, og begge vant. For feil anses som blanks i teksten, og legge unødvendig.
 For større klarhet av foreslår følgende metode. Etter å ha lyttet til teksten i ett medlem av teamet spiller, og resten la til at husket som spesifisert og alt materiale overføring.
 En annen variant av dette spillet er "Tradisjon i en sirkel."
 Alle barn stå i en sirkel og lytte oppmerksomt tekst som leser programleder, er i midten av sirkelen.
 Deretter starter overføringen. Det første barnet sier den første setningen, den andre ", et stykke land," sier den andre, og så videre. E., Inntil overført hele teksten.
 Forest Sparrow
 I vinter dag spurv fløy på jakt etter mat og fant ingenting, stakkar.
 Den kvelden tid. Ble Sparrow ser etter et sted å sove. Han fløy til toppen av en stor furu ikke liker det på en furu - høy eller noe?
 En natt på. Twilight oppstå. Krøpet i snøen, i gresset. Her galt - lav, ikke sant?
 En natt nærmere. Svertet rundt. Skjult spurv i mørket gran, og elnyke ham ubehagelig - kolyutsya nål eller noe?
 En natt er ikke langt unna. Som kommer.
 Sparrow hoppe på grenene, flyr fra busk til tre, bjørk på fjellet aske. Ingen steder kan finne det rette stedet: det er det upraktisk, det er upålitelig, det er vind.
 Jeg så det på kanten av nakne bush travytsi, som ligger på en tynn stilk, frø fortært.
 - Vel, det virker, er bare rett - sa. Gjespet, lukket øynene og sovnet. Her og natten kom.
 Av stor interesse oppfattes av mange barn forskjellige versjoner av spillet "Ord og bokstaver."
 Dette spillet er designet for barn i skolealder. I dette spillet begrenset tid.
 En opsjon. For eksempel, er en 5-minutters gutta invitert til å skrive så mange dyrenavn, retter, tegneseriefigurer eller yrker og så videre. N. Vinneren er den som har flere titler.
 To alternativ. En annen versjon av spillet involverer staving av disse begrensningene. For eksempel skrive så mange ord uten bokstavene A (eller E, K og t. F.).
 Alternativ 3. Skriv så mange ord som begynner og slutter med samme bokstav. For eksempel, A -. Hai depot angina angrep, kvede, algebra, og så videre D.
 Alternativ 4. Du kan velge et ord, et tegn, en og samme bokstav skjer flere ganger. For eksempel bokstaven -. Om melk, meisel, havremel, sump, gull, flom og t E.
 5 alternativet. Den mest kjente versjonen av spillet - for å gjøre bokstavene i et ord så mye som mulig av andre ord.
 Disse og mange andre versjoner av spillet "ord og bokstaver" kan bli mye brukt i praksis av å lære barn russisk språk og litteratur og effektivt å utvikle minne for ord og språk til barnet.
 Neste spill som vil gjerne ta imot barn som kalles "Mnemycheskyy nummer."
 Det vil være en rekke alternativer.
 En opsjon. For eksempel lese et barn en rekke tall (jo eldre barnet, jo lenger rekkevidde): 174 5. Oppmuntre barnet til å gjenta den serien, men med slutten (5471).
 Alternativ 2. Nå leser rekke tall, spør barnet å huske og gjenta den siste (eller første) bokstav i navnet på dette tallet (b) vurdere): 3970. Ifølge barnet skal hete: I, T, M, L.
 Alternativ 3. Be barnet å telle fra 1 til 20, hoppe hver fjerde siffer. Dette arbeidet trener ikke bare minne, men også oppmerksomhet.
 Spill hukommelses rader kan være i en gruppe format. Les ordene til en gruppe barn som de har til å huske den første bokstaven (eller to, eller antall stavelser eller hele ord eller stresset stavelse, etc.). Spør det første barnet til å spille den ønskede bokstaven i det første ordet, andre, andre, og så videre. D. Så du kan gjenta det i inkonsekvens.

? Spillet "Det geniale med minne"


 Alle deltakerne i spillet (kan spilles av to eller flere personer) sitter ved bordet og avgjøre hvem som starter spillet. Den første deltakeren kaller et ord, slik som en sommerfugl. Den neste sirkelen gjentar ordet tilbakekalt, og legger til det lenger. For eksempel, en sommerfugl skogen. Den tredje spilleren gjentar de to første og legger til ett mer: butterfly, tømmer, boks, etc. D. Alt vekselvis én etter én repetisjon og legge til navnene på ulike objekter. De som ikke kunne liste alle elementene ut av spillet. På slutten av spillet er vinneren har den mest fremragende minne - ". Geni av minne"

? Spillet "Husk Movement"


 Dette spillet utvikler motor minne. Blant spillene utvalgte verts og de andre deltakerne tillegges et nummer i rekkefølge. Deltakere i spillet er (eller sitte) før kjøring og i sin tur vise ham noen bevegelse. For eksempel, flygende fugl, eller vmyvayetsya person spiser, svømmer, eller et dyr i bevegelse mekanisme og så videre. N. Alt dette skjer lydløst. Føre nøye ser og prøver å huske bevegelsene. Deretter hodet til den navngitte voksen spillet show vert nummer bevegelsen som demonstrerte en deltaker i det aktuelle nummeret.

? Spillet "Repeat Dance"


 Dette er en gruppe spill for utvikling av motor minne. Gruppe barn delt inn i to lag og - velger juryen å vurdere spillet. Lagene stiller opp i to kjeder, både stafett. De to første medlemmene av hvert lag entrer scenen (av scenen er fire) og begynne å danse til musikken. Dance Movement helt vilkårlig. Du kan danse til sang av juryen og andre spillere. Jury og teammedlemmer nøye ser danserne. Ved kommandoen kjører "Stopp" danse stopper. Danserne forlate scenen, og deres plasser er representanter for slike lag. De må gjenta bevegelsene til danserne så nøyaktig som mulig. Dommere evaluere resultatene og avgjøre vinneren. Hvis medlemmer var mer presise i sine bevegelser, og laget vant.

? Spillet "Go f Store"


 Spillet kan spilles med ganske små barn, bør dette bare endre målet. Navnet "Gå til butikken" heller konvensjonelt. Barnet blir invitert til å ta rollen som mor eller far i utførelsen av noen av de vanlige husarbeid. For eksempel, "gå til butikken." Han må sende inn og fortelle hele sekvensen av sine handlinger: «Jeg kler deg, ta en pose med penger. Jeg går på veien. Jeg kommer inn i butikken. Ser hvor mye brød, rømme, melk. Gå til kassen. Jamrende penger, får en kvittering. Jeg gikk til skranken. Motta brød. Og så videre. "
 Du kan tilby barnet ditt "komme sammen og gå en tur", "gå, pappa, jakt, fiske", "redusert, som en mor, en datter til legen", "velkommen bestemor gratulerer med dagen" og så videre. P.
 I dette spillet, sammen med minne utvikle fantasi, evnen til å identifisere årsaksforhold, en rekke personlige egenskaper. Også i spillet er faste vanlig husholdning etter mønstre som gjør at barnet å bedre tilpasse seg forskjellig sosial setting.
 Hvis flere spillere, kan spillet bli til en rolle hvor handlingen er konsistent historie er fortalt enkelt, men også spilt i spillet atferd. For eksempel, spiller ett barn rollen som mor og en annen ekspeditrise, hvis mor kjøpte brød. Voksnes deltakelse i spillet i det andre tilfellet er det ønskelig, men ikke nødvendig. Men for å styre spillet, i hvert fall fra utsiden, men likevel nødvendig.
 Utviklingen av minnetildeling og veksling av oppmerksomhet samtidig øvelse å huske tall er i spillet "Finn nummeret." Barnet blir invitert til å finne tallene fra 1 til 50 i huset der de bor.
Spill for utvikling av minnet av barnet. Utvikling spill for barn

 Det finnes flere alternativer.
 En opsjon. Finn alle de "lubne" tall i rekkefølge, og deretter "tynn".
 Alternativ 2. Finn stigende antall "lubben", men i omvendt "tynn".
 Alternativ 3. Finn stigende antall "lubben" og "tynn", men etter en. (Eksempel 1 - "vektig" 1 - "tynn" 2 - "vektig" 2 - "tynn", 3 - "vektig", 3 - "tynn", etc.).
 Alternativ 4. Finne tall ett bilde stigende, og den andre i ryggen, men etter en. (Eksempel 1 - "lubben" 50 - "tynn" 2 - "lubben" 49 - "tynn", osv).
 Du kan tilby andre alternativer. Hvis flere spillere kan slå konkurransen element (som raskt finner alle tall) og dele opsjon for to (en rød ser bakover, og den andre - grønn i omvendt rekkefølge).
 Alle vыshepredlahaemыe spill kan brukes som en liten gruppe barn (2 personer) med voksen og kollektivt barnehage eller grunnskolen.
 Den menneskelige psyke har et system struktur. Alle funksjoner i det henger sammen. Så snakker om utviklingen bare minne kan bare være relativ. I en aktiv prosess på disse spillene og sette oppmerksomhet, tenkning, fantasi. Vi deler spillet på seksjonene på grunnlag av mental funksjon, manifestert i dette spillet med mest aktivitet.  
Яндекс.Метрика