Game for utvikling av oppmerksomheten av barn. Utvikling spill for barn

 Oppmerksomhet - grunnleggende mental rettigheter. Oppmerksomhet - en av "pasientene" problemer med foreldre og elever. "Det du så hensynsløs! "- Typisk utrops lærere til foreldre klager at barnet dårlige karakterer.
 Oppmerksomhet er karakterisert ved orientering og størrelse, som er i feltet for oppmerksomhet alltid er et begrenset antall gjenstander. Jo mindre barn, objekter på mindre han samtidig kan holde på området oppmerksomhet. " Selv voksne kan ikke konsentrere seg for mer enn fem steder.
 Oppmerksomhet er også preget av stabilitet, dvs. oppholdstid på anlegget. Jo mer viktig er gjenstand for oppmerksomhet for personen, jo mer stabil det arrangeres. Lagring konto på et bestemt område, jo mindre er yngre barn.
 Til slutt rettes oppmerksomheten karakterisert pereklyuchaemostyu, dvs. den hastighet med hvilken den overføres fra ett objekt til et annet. Som barn dominerer barnet ufrivillig oppmerksomhet er ufrivillig fokus på et objekt eller fenomen med følelsesmessig betydning for barnet.
 Det gjøres oppmerksom på alt som interesserer barnet. Derfor interesse - en mektig faktor konsentrasjon. Hvis et objekt eller en situasjon er ikke interessant for mannen, ta hensyn til passende (f.eks, kjedelig, uinteressant forklaring lærer), fokus ved hjelp av vilje innsats. Slik oppmerksomhet rettes på vilje, heter vilkårlig.
 Den høyeste form for oppmerksomhet er overgangen av frivillig oppmerksomhet i observasjon - bevisst målrettet mental aktivitet konsentrasjon på et bestemt område. Jo mer utviklet et barns frivillig oppmerksomhet, jo lettere er det å lære. Siden frivillig oppmerksomhet knyttet til utviklingen av frihet, er det dårlig sett på barn og unge. Disse tidene generelt svak vilje regulering. Så, for å få barnets oppmerksomhet, må du fokusere på sin ufrivillig form, som tiltrekker seg oppmerksomhet ved hjelp av interesse.
 Spillet er interessant barnet, kan det hjelpe å trene oppmerksomhet. Nedenfor gir vi en rekke spill som ikke bare vil trene ufrivillig oppmerksomhet, men for å gjenoppbygge det i noen form og målrettet observasjon.
 Klassisk og tilgjengelig i alle miljøer spill som utvikler oppmerksomhet er spillet "Hva er borte? ".
 Spillet kan spilles med ett barn og flere. På alle underlag (skrivebord, stol, gulv) brytes ned noen små elementer innenfor 15-20 stykker. Det kan være blyanter, mynter, smykker, små leker, miniatyr husholdningsartikler (fingerbøll) og så videre. Mr. Children invitert noen få sekunder for å vurdere nøye objektene og deres plassering og forlate rommet. Så er det flere alternativer for å fortsette spillet.
 En alternativ. Noen elementer fjernet. Oppgaven med barnet - for å finne ut hvilke elementer ble borte.
 To alternativ. Flere elementer omregnes til andre steder. Oppgaven med barnet - for å finne ut hvilke elementer er oversatt.
 3 alternativ. Til eksisterende objekter lagt til flere nye. Barnet må bestemme hvilke elementer som vises.
 4 alternativ. En rekke elementer er renset og satt på plass nye. Barnet må bestemme hvilke elementer er fjernet og nytt der.
 En annen vanlig spill mindfulness trening "Pictures gåter."
 Barnet er invitert til å vurdere spesielle bilder og løse problemet: finne flere identiske objekter, eller totalt tomten se etter bestemte elementer.
 Finne to identiske elefanter
Game for utvikling av oppmerksomheten av barn. Utvikling spill for barn


 Hjelp Sjakkel finne seks bjørner
Game for utvikling av oppmerksomheten av barn. Utvikling spill for barn

 Finne 8 forskjeller i disse kaniner
Game for utvikling av oppmerksomheten av barn. Utvikling spill for barn


 Ikke mindre interessant for trening konto ulike labyrinter.
 Hva skal antennes makt til å lansere en rakett?
Game for utvikling av oppmerksomheten av barn. Utvikling spill for barn

 Hvor enheter dannes når geiter jag i forskjellige retninger?
Game for utvikling av oppmerksomheten av barn. Utvikling spill for barn

 Quicken marionett: finne hvorfor noen tråd
Game for utvikling av oppmerksomheten av barn. Utvikling spill for barn


? Spillet "oppmerksomme"


 Alle spillere ut av rommet, og lederen (ofte voksen) setter i sentrum (f.eks, skap, bord, blant andre elementer, og så videre. N.) Enhver liten gjenstand. For eksempel, hetten på pennen, ring eller skilt og så videre. P. Spillerne bytter utenfor rommet og ignorere det en gang rundt sirkelen. Deres oppgave - å finne tid til dette elementet. Hvis de fant det, de oppholder seg i rommet (sitter på en stol mot veggen for ikke å forstyrre andre spillere), hvis ikke funnet, ut av rommet og gå inn igjen etter andre spillere. Den oppgave - å finne en gjenstand for første gang. De som klarte å gjøre dette - den mest oppmerksomme.

? Spillet "nattevakt


 Et interessant spill for barn i grunnskolealder. Den lar deg trene ikke bare oppmerksomhet, men også koordinering.
 Spillet blir holdt utendørs eller i hallen. To karer med mye eller på forespørsel er "keepers". Hver skjerf bundet øyne. De er i en avstand fra hverandre om et skritt, som vender mot hverandre og bli med sine hender. Andre spillere stå ca 8 meter fra "keepers". En etter en de nærmer "keepers" og prøver å klatre mellom dem, slik at de ikke legger merke til. Hvis de berører "keepers" eller de som de føler clutch og deretter bytte plass med "speidere". Hvis "vyvidachevi" kan stille krype mellom tre "voktere" han får en premie.
 Neste kamp foreslått er rettet mot utvikling av oppmerksomheten når du utfører øvelsen.

? Spillet "Mirror"


 En alternativ. De spiller to eller flere personer brøt seg inn i par. En av paret vil "speil", den andre - ledende. Lederen får å "speile" og begynner å demonstrere en rekke ulike bevegelser og ansiktsuttrykk. "Mirror" må gjenta disse bevegelser og ansiktsuttrykk i samme tempo og rytme som vert. Hvis det zib'yetsya, er han selv fører.
 To alternativ. En mann - lederen, resten - spillerne. Lead konfronterer spillere slik at alle kan se det. Han begynner å vise noen fysisk trening, og alle andre deltakere må fullføre motsatte av trening (f.eks, vert løftet hendene opp - spillerne må kaste opp ned, ledende snudde hodet mot venstre, og spillerne - riktig, fører bøyd - Spillere fashioned etc. etc. .).
 3 alternativ. Dette alternativet kan gjøres i par eller grupper. Lederen begynner å utføre imaginære (simulere) en viss form for handling (for eksempel grave sengene, gjør håret, yngel egg, osv). Spillere for 10 sekunder å se på ham, og deretter begynne å speile trafikken å gjenta det før ikke gjette at for en handling han gjorde. Den spilleren som først riktig gjettet at verten gjorde, han fører.  
Utendørs spill for barn fra 6 til 12 år

 Barn elsker utendørs spill. Det er et spill for enhver tid av året. Spill er lett å forberede og gjennomføre. Utendørs spill for preschoolers og barneskolebarn. I hvert spill er detaljerte regler og indikerte at kvaliteten på dette spillet utvikler seg.

 Karelsk Salkom


 Karelske Salkom - en morsom vinter aking tag. Vel trener leggmusklene og utholdenhet barn. Og siden spillet foregår utendørs, i frisk luft, immunitet og helsen til hele kroppen til barnet.
 For spillet trengte slede (ved shtutsi for to personer) og flat snødekt mark.
 Spillerne er delt inn i par - ett par sitter på en slede - "rider" og den andre spilleren vil bære en rytter på en slede - ". Hjort" en Ved loddtrekning eller schytalkoy vodyaschaya valgte paret.
 Som i konvensjonell Salkom - vodyaschaya par bør fange noen andre par. Men salyt kan bare rytter (han må berøre en annen rytter) og hjort - bare trekke sleden med rytter.
 Når rytteren ledende pair osalyvaet annen rytter, så et par av osalennыm spilleren er ledende.
 Notater. Passasjerer blir forbudt å røre beina på snø (dvs. dine føtter).
 Paret, hvis rytteren slått ned på sleder eller blir vodyaschey.
 Alder spillere: seks år
 Spillet utvikler: utholdenhet, styrke
 Antall spillere: 4 eller mer
 Plasser spillet: Gate
 Obligatoriske elementer: sleder, snø

 Snø Salkom


 Snø Salkom - er et annet alternativ salok å leke ute om vinteren. Som alle Salkom - et dynamisk spill som utvikler god koordinasjon, reaksjon og forbedrer helsen til barn som leker.
 Velg Salkom (ledende) med tellere eller tegne. Fastsatt rammer, utover som spillerne ikke kan hoppe (for å være perfekt hvis du kan tegne en sirkel).
 Salkom er i sentrum for diskusjon plattformer og derfra prøve å kjøre zasalyty snøball spillere.
 Hvis en spiller går osalyly snøball, blir det også Salkom. Og fra det punktet hvor det osalyly, prøver zasalyty snøballer kjøre andre barn.
 Når er salok enn kjører spillere, slutter spillet. Ikke kjører spillerne erklært vunnet.
 Etter kampen, begynner spillet igjen.
 Notater. Før spillet kan bidra til å forberede Salkom noen snøballer at spillet var mer dynamisk.
 Alder spillere: seks år
 Spillet utvikler: koordinasjon, reaksjon
 Antall spillere: 6 eller mer
 Plasser spillet: Gate
 Obligatoriske elementer: snø

 Dørvakter


 Populær, dynamisk og gamble med ballen. Designet for et stort antall mennesker. Gjør alvorlige krav til fysisk trening i form av utholdenhet.
 For spillet krever minst tre personer. Av disse to vыshybayuschye (dørvakter) og en programleder. Dørvakter stå ca 5-10 meter fra hverandre (på forespørsel), og leder blant dem.
 Essensen av spillet: få på stasjonen gjennom ballen (banke ham). Bly kan fange ballen (stearinlys) før bumping det mens du er på bakken.
 Du kan spille i gaten og i den store hallen (for eksempel på treningsstudio, skole). Spillereglene for tre spillere Spillere enig avstand mellom dørvakter og plotte linjer er nærmere vыshybalam ikke bli kontaktet hverandre - jo større avstand, jo vanskeligere og lettere å slå ut Dodge ball.
 Bly er et mellomrom mellom dørvakter som prøver å løsne den.
 Den som banket programleder er på sin plass, og tidligere vert blir dørvakt.
 Fanget stearinlys brukes som ekstra stue (trenger å komme igjen for å fjerne stearinlys).
 Spillereglene når antall spillere i løpet av tre
 Spillerne er delt inn i to lag, som slo og drivende.
 Spillerne er enige avstand mellom dørvakter og plotte linjer er nærmere de ikke kan passe sammen - jo større avstand, jo vanskeligere og lettere å slå ut Dodge ball.
 Teamet ledet halvveis shybayholiv.
 Dørvaktene prøver å banke kjører gjennom ballen. Knock out kommer og venter til endt spill eller det vil ikke gi lyset.
 Fanget en gnist kan slå tilbake en av de tidligere kastet ut.
 Når er siste leder - han må smette unna sverdet så mange ganger som er hele år. Hvis han rømte vellykket, kommer hele laget tilbake og alt fra begynnelsen. Andre kommandoer er reversert.
 Alder spillere: seks år
 Spillet utvikler : Utholdenhet, koordinasjon, reaksjon
 Antall spillere: 3 eller flere
 Obligatoriske elementer: ball

 Kuk kjemper


 Spillet er svært lik kuk kampene, så ble så kalt.
 Chertytsya sirkel eller en linje på bakken eller ligge på gulvet tau.
 Startposisjon: Spillerne står på ett ben foran hverandre, men hendene er involvert i låsen bak ham.
 Spillerens oppgave: å presse en annen spiller på sirkelen (eller gå på line), ikke rozchiplyuyuchy hender og ikke sette den andre foten på bakken
 Push kan bare arm eller brystet. Taperen er også den som fell andre etappe på bakken eller rastsepyt hånd.
 Alder spillere: seks år
 Spillet utvikler : Koordinasjon, styrke
 Antall spillere: 2

 Seth


 Dette er en av de mest populære spillene av alle studenter! På grunn av sin travmonebezpechnosti (avhengig av motiv), er spillet spilles hovedsakelig gutter. Men det er også kjærlig og aktiv jente.
 I kjernen av dette spillet er et spill kwacha. Men i motsetning til kwacha, er dette spillet osalyvanye bruker alle fag, kalt "syfoy."
 Hvor ofte syfы er: skole kritt støvkost, dørmatte koblet til noden eller andre relativt-lite objekt, som bare er ikke hyggelig å tilnærming, enn si å være en leder.
 Spesielt bra som syfы noen gummi ting: en liten gummiball, carpal ekspander. Bra de at otprыhyvayut på hardt underlag, som legger spenning til spillet i tilfelle av en glipp.
 Spillet pålegger ikke krav til alder, men på grunn av sin spesifisitet, spilles stort sett barn i skolepliktig alder.
 Barn kan velge å kjøre gjennom rim eller spille "Stein, saks, papir". Men mest kjøring er instigator eller spille en ledende igjen fra forrige gang.
 Det finnes to typer syfы: Seth Seth hender og føtter.
 Vilkår syfы hender
 Oppgaven med kjøring - få syfoy av en annen spiller. Dette gjøres for hånd.
 Den spilleren som fikk syfoy - er ledende.
 Du kan syfyt tilbake eller ikke - er besluttet i begynnelsen av spillet. Hvis mer enn 4 personer er vanligvis ikke syfyat tilbake, ellers kan du syfyt tilbake, men du må aktivere flukt i 3-5 sekunder.
 Vilkår syfы føtter
 Oppgaven med kjøring - få syfoy av en annen spiller ved hjelp av bare føttene.
 Den spilleren som fikk syfoy - er ledende.
 Presentatøren er lov til å holde hverandre i hendene den andre spilleren til å gjøre det lettere å komme inn.
 Du kan syfyt tilbake eller ikke - er besluttet i begynnelsen av spillet. Hvis mer enn 4 personer er vanligvis ikke syfyat tilbake, eller du kan "syfyt" tilbake, men bør gis anledning til å løpe bort for 3-5 sekunder.
 Notater. Det optimale antall spillere - 4 eller flere.
 Alder spillere: seks år
 Spillet utvikler: utholdenhet, koordinasjon, reaksjon
 Antall spillere: 4 eller mer

 Hoppe over grøfta


 På sand (jord etasje) spillere trekke to linjer på en kort avstand fra hverandre. Disse linjene - "grøft." Spillerne er delt inn i to lag.
 Vekselvis, spillere fra forskjellige lag kommer til å "rive" med lukkede øyne og hopp. Mål - å hoppe over "grøfta" uten å tråkke på linjen. Vinneren er det laget som har flere deltakere hoppet over grøfta og ikke røre den linjen.
 Alder spillere: seks år
 Sted Spill: Gate lokaler  
Яндекс.Метрика