Spill på utvikling av motoriske ferdigheter hos barn 2-3-4 år

 Pedagogiske spill for preschoolers


 Spill rettet mot utvikling av finmotorikk hånd, oppmerksomhet, kontrollere sine bevegelser, taktil følsomhet, utvikle utholdenhet, nøyaktighet, rasjonalitet og fantasi.

 Spill rettet mot utvikling av finmotorikk hånd


 Mosaikk bilde


 Målet med spillet : Utvikling av motoriske ferdigheter av hender, utholdenhet, nøyaktighet, oppmerksomhet, rasjonell tenkning.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler Farge eller hvit papp, saks, PVA lim, farget papir, en enkel blyant, pin for å sy, nål med en ball på den butte enden), to grunne tallerken ren svamp.
 Anbefalinger Forbered barnet ditt med de nødvendige detaljene for spillet.
 Å spille spillet: på barnas bord, sted papp, tegne en figur på den (f.eks kvadrat) blyant (første gang det beste valget rektangler, kvadrater). I en skål skive med barnet på farget papir av forskjellige former figurer (, sørg for at barnet riktig brukt saks). I en annen skål helle litt lim.
 Oppgaven: å hogge pinnen figuren av farget papir, forsiktig dyppe den i lim og lim undersiden på en papplate der malt hoved figuren (i vårt tilfelle torget). Deretter må du hogge tilbake pinnen farge figur og gjøre alle operasjoner før inntil fylte hele figuren. Overflødig lim rengjøres med ren svamp. For å bedre de fargerike figurene fast, må du trykke sine fingre til styret med en ren klut. Arbeid arbeidskrevende, krever utholdenhet og oppmerksomhet. Hvis du føler at barnet ditt er nervøs for at han hadde noe ikke fungerer, må du distrahere det og bytte til en annen aktivitet (gutt kan løpe, hoppe), og så igjen ta opp oppgaven.
 Prøv ikke å foreslå hvordan best å velge tall for å fylle plassen, gi barnet mulighet til å demonstrere selvstendighet og evne til å finne en rasjonell løsning.
 Etter å ha spilt sammen fjerne arbeidsplassen, bør hender barnet vaske selv. Klar mosaikk bilde tørt sted. Etter det tørker, kan de dekorere et rom baby. I fremtiden kan spillet være komplisert hvis basen figuren gjøres vanskeligere.

 Paneler laget av blader


 Målet med spillet : Utvikling av motoriske ferdigheter av hender, utholdenhet, nøyaktighet, oppmerksomhet, rasjonell tenkning, fantasi.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Farget eller hvit papp, blader av ulike trær, lim (PVA bedre), pensel, grunne skål, ren klut.
 Anbefalinger : Mens du går med babyen samle falne blader av ulike trær.
 Spille spillet : Barnas bord, sted papp, lim, helles i en skål, vise barnet hvordan du kan bruke bladene til å lage paneler. Be ham om å gjøre selve panelet. Prøv ikke å forstyrre den kreative prosessen vidhukuytesya kun på forespørsel fra det tekniske plan (trykk et brev til styret, lim regneark), men ikke ta alt arbeidet selv, la barnet lærer å arbeide med ukjente og uvanlige materialer. Presset bladene skal overlevere en ren klut. Når panelet er klar, la det tørke, så de også kan dekorere et rom baby.
 Når barnet mester arbeidet med blader kan brukes for å tegne panel blomster, mose, hatter eikenøtter, gress og så videre. D.
 Ros barnet ditt for skjønnlitteratur og tålmodighet. Etter kampen må fjernes arbeidsplass baby. Lærer ham om hva han vil gjøre det selv. Etter rengjøring et barn bør vaske hendene.

 Palchik av finger Match


 Mål av spillet : Utvikling av finmotorikk, massasje fingre.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Whistle, myk musikk, se.
 Anbefalinger : Først sakte tempo, ytterligere akselerert. Nedtellingen er på fingrene tommelen (det nummer 1).
 Spille spillet : Bruke rim velger bilspill razbeytes parene. Hver spiller sitter eller står (valgfritt), en liten strekk før en høyre hånd. Inkludert er en rolig, rytmisk musikk, som fører til plystre spillere starter å koble fingrene i den rekkefølgen som setter verten, eller 1-51-41-31-2: 1-21-31-41-5. Vinneren er den som raskt og riktig utføre oppgaven. Du kan deretter akselerere tempoet litt.
 Når et barn mestret spillet, kan du lett komplisere oppgaven.
 Første alternativet: å utføre oppgaven med kjøring, koble fingrene på begge hender.
 Andre alternativ: fullføre oppgaven med kjøring: koble fingrene i følgende rekkefølge:. 1-21-4 1-3 1-5, og så videre D. (Ulike alternativer ved skjønn av ledelsen).
 Hvis partneren et barn til å spille der, kan du bruke stoppeklokken. Pre-oppgave, tenk på 2 reps med ulike tilkoblings sekvens fingre. På fløyte, ble det bestemt å flytte stoppeklokken og la barnet utfører den foreslåtte oppgaven. Hver gang når innløsningstidspunktet. Ros barnet ditt for bedre resultater. Du kan holde en tabell over prestasjoner som skal omfatte resultatene av barnet, men de beste resultatene er observert lys blyant.

 Pianist


 Målet med spillet : Utvikling av finmotorikk, sans for rytme kontrollere sine bevegelser.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Diverse musikk.
 Anbefaling: vise babyen piano, flygel, barnet hadde ingen anelse om hva som foregikk. Ta hensyn til ham hvordan pianister spille disse instrumentene (se barnet musikalske TV-show, gå til venner som har barn lære det grunnleggende musikalsk literacy).
 Spille spillet : Slå på musikk, be ungen å late som liker denne typen musikk spilt av en pianist. Observere hvor barnet vil passe din musikalske hjørnet, vil han velge som et piano eller piano. Oppmuntre ham for hans artisteri og fantasi. Endre musikken og volumet og retning for sjangeren, notater reinkarnerte som et barn, så vel som dens bevegelser, kroppsholdning, ansiktsuttrykk. På slutten resultatene av et musikkverk må prise baby.
 Så snart et barn blir absorbert, og jo mer vellykket han takler oppgaven desember komplisere og gjøre overraskelsesmomentet, ofte skiftende musikk gjort lange pauser og t. E.

 Fe magisk kvadrat, ulydige linje


 Målet med spillet : Utvikling av motoriske ferdigheter, oppmerksomhet, motorisk koordinasjon, kontroll over sine bevegelser.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: bærbar PC til en celle eller skisse pad, fargeblyanter.
 Anbefalinger : Spesifikke oppgaver skal oppta mindre av tiden, det meste av tiden gitt for uavhengig spillet.
 Spille spillet : Før kjøpe i butikken med et barn i en notatbok eller celle album stille trekke på papir flere fargede linjer. Før du spiller, forteller historien om babyen fe som flyr til gutter og lærer dem å tegne, og hun trekker i sine notatbøker jobb og barna er glade for å tjene dem. Fairy veldig sliten og kommer ikke til alle barn, mange er opprørt, men hver dag venter på fe å besøke. Kanskje ingen fe fløy fordi ingen det ikke blir sett eller hørt. Men vi vil vente til hun kommer.
 Så spør barnet ditt til å sitte ned og åpne en bærbar eller album. Hva vil overraske barnet når de ser en linje trukket i en notatbok, som var tom i går (han kjøpte, han så alt var ren). Spør barnet: «Du skal utføre de oppgaver feer eller la det som er? "Vanligvis gir barnet et bekreftende svar og entusiastisk tatt for å utføre oppgaven. Første gang linjer vil vedvare, men etter et par dager de vil bli mer like, og hånden - trygg. Hver morgen, vil barnet få ut håper på et mirakel at fe kom og forlot ham et budskap om deres. Gradvis barnet stadig utvikler harde leksjoner feer (rette, skrå, firkanter, trekanter, etc.), og nå kan han legge igjen en beskjed i heftet feer at selskapet har fullført sin oppgave. Spillet tar bilateral. Ta dette spillet podыhrыvayte og pereyhrыvayte barn. Ros barnet ditt, tenk på fairy hemmelige tegn, som hun vil feire den mest favoritt av barnet, hans innsats og utholdenhet. 
 Kamp om gangen, kan du stoppe når du ser noe av interesse dalte. Forklare barn som ikke har fått annen beskjed at fe fløy til den andre enden av kloden, men vil snart komme tilbake så snart han virkelig ønsker å spille med det.

 Matche magiske punkter. De elegante linjer


 Målet med spillet: utvikling av finmotorikk hånd, oppmerksomhet, kontrollere sine bevegelser, evnen til å bringe det begynte å ta slutt.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Notebook inn i en celle album, fargestifter.
 Anbefalinger : Først, for å trekke barnet mer komfortabel eller utføre oppgaver i en notatbok i en celle.
 Spille spillet : Sett deg ned ved siden av babyen ved bordet. Spør spille et spill "magisk punkt". Før kampen, forteller ham historien av punktene tidligere har bodd sammen i samme boks, men vinden-ape åpnet esken, og alle punkter spredt på et ark. De kan hjelpe en person som vil koble dem sammen og dermed indikere vei hjem.
 Oppmuntre barnet til å koble spredte prikker og se hva trakk punkt. Legg merke til at rekkefølgen av tilkoblingen ikke kan oppfylles, jo mer interessant fordi denne oppgaven stort potensial for utvikling av fantasi. Et barn i sine linjer kan finne de skjulte tallene "som vekker interesse og spill-underholdning. Prøv med baby utseende malte sine undersåtter.
 Ros barnet ditt for oppfinnsomhet og kreativitet for å løse problemer.
 Spillet "Magiske Line". Be et barn å tegne en liten rett linje. Det er usannsynlig at det vil bare uklanderlig. Forklar at linje zavereduvala, hun lei av å være rett, og hun bestemte seg for å bryte litt, tok en liten blyant opp, deretter til venstre og ned. Spør barnet: "Hva så ut som en linje? »
 Avhengig av hvordan han forsto dine kommentarer til oppgaven, kan males forskjellige former, men riktig bilde skal ligne et rektangel. På samme måte kan du tegne andre former, mer intrikate og fantastiske. På slutten av spillet må berømme baby for oppmerksomhet og tålmodighet for evnen til å bringe saken til en slutt.

 Hvilken form objekt (eller gjemsel på stedet)


 Målet med spillet : Utvikling av motoriske ferdigheter, taktil følsomhet.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: Leker, skjerf, tomme bokser eller bokser.
 Å spille spillet: barnet knytte øynene med et lommetørkle, gi leken i hendene og be om å gjette hva du ga ham. Med riktig svar utsette det i boksen til høyre, hvis feil - til venstre. På slutten av spillet telle antall riktige svar og mislyktes.
 Hver gang du bruker dette spillet, må du kjenne til baby leker legge helt uventede ting, det vil bli tvunget til å arbeide fantasien kid.
 Det mest morsomme er spillet om noen få mennesker, men til slutt holdt en felles oppgave å sammenligne resultatene, finne og eliminere feil.
 Ros barnet ditt, oppmuntre, inspirere henne selvtillit.

 Nyttige tips til foreldre


? Foreldre har en tendens til å identifisere seg med sine barn og smertelig oppfattet feil.
? Barnet demonstrerer typisk eksepsjonell styrke av hukommelse, spesielt i imitasjon.
? Dessverre, de fleste voksne ikke i stand til å forestille seg, bortsett fra at de ser med egne øyne fremover.
? "Dårlig råd" Grigory Oster (dårlig råd bok for barn i vers) for å hjelpe deg å overvinne den vanskelige krisen tre år.  
Яндекс.Метрика