Spill på utvikling av motoriske ferdigheter hos barn 1-2 år

 Spill for barn i alderen 1 til 2 år, med sikte på utvikling av finmotorikk hånd


 Pedagogiske spill for barn fra 1 år til 2 år


 På håndflatene og fingertuppene en høy konsentrasjon av aktive punkter som stimulerer hjernens aktivitet og stimulerer menneskelige evner.

 Misymo deig


 Målet med spillet : Utvikling av finmotorikk hånd, aktive soner flatene og fingrene.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: mel, bred bolle, et glass vann.
 Anbefalinger : I løpet av spillet på babyen bære et forkle å bære det forble mulig rent.
 Spille spillet : For å sette en baby i barnebord bredt bolle strø litt mel der, la babyen povozytsya litt tørt mel i en bolle og hell en liten mengde vann vise barnet bevegelse (i luften), så det kan kna deigen, mens pryhovaryvayte:
 Misymo, misymo deig
 Og det er ikke stedet!
 Knadde gjær -
 Tømmene ikke holde på.
 Mesja, Mesja deig
 I stedet for ovnen,
 Jeg bake brød,
 Perevalyvay, kom igjen!
 Gi barnet rikelig å tinker med "test", som han prøver å få ham til brød, kaker og så videre. D. Etter å ha spilt sammen, fjerne alt fra bordet, flytte renhet.
? Foreldre merke til. Det er lagt merke til at de fleste barn elsker å hjelpe foreldre i sine daglige aktiviteter. Bruk den til å styrke gjensidig forståelse og tillit.

 Putting erter


 Målet med spillet: utvikling av motoriske ferdigheter, taktil følsomhet i fingrene, det visuelle analysator.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: bøtte, erter eller bønner.
 Anbefalinger Ikke la barn uten tilsyn, for at han kvalte erter eller bønner, ikke sette dem i nesen.
 Å spille spillet: Scatter på teppe erter (bønner), begynne å samle det i en bøtte, og tiltrekker banke nøtter på bunnen av bøtta pjokk eller be barnet å hjelpe deg å plukke erter. Nøye se at ungen ville gjøre. Ganske snart vil bringe deg alle erter. Ros for baby diligence.

 Begynne å trekke


 Mål av spillet : Utvikling av motoriske ferdigheter, utvikle en følelse av farge, form, fantasi utvikling.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: pensel, akvareller, gouache, et stykke tegnepapir, ren klut for hånd fargebøker med fargede bildene vises.
 Spille spillet Plante et barn for barnas tabellen.
 Første alternativ: i bokhandlere for å kjøpe fargebøker for barn. Farge i disse bøkene mirakel manifestert når det er vått bildet. Barnet bør vise hvordan alt dette skjer hvis "male" et bilde med en børste og vann. La barnet alene Maling boken. Sammen med ham Tenk mottatte bilder. Fortell hvilken farge og hvilken form bildeelementer, spør hva som er avbildet på bildet.
 Andre alternativ: spørre barnet til å trekke på Whatman pensel maleri. Etter at han er ferdig maling, be dem fortelle deg hva illustrasjonen. Ros barnet ditt for fiksjon.
 Tredje alternativ: spørre barnet å tegne et bilde av gouache og hendene på Whatman papir. Satt ved siden av ham rene klær, som han kan tørke hendene. Gi barnet frihet til kreativitet. Etter maleriet er ferdig, be om å fortelle hva han tegnet. Ros barnet for fiksjon. Etter å ha spilt sammen flytte jobben opp.
? Foreldre merke til. Tilrettelegge for barnet ditt et sted å spille og en tabell for kreative økter. Fra en tidlig alder venne barnet til nøyaktighet og orden.

 Sorter


 Mål av spillet: utvikling av motoriske ferdigheter av hender, taktil følsomhet, utvikling diligence, evne til å bringe saken til en slutt, utvikle en følelse av farge og form.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Wide bolle, to bokser, bønner og erter.
 Anbefaling: forlate barnet uten tilsyn, for at han kvalte erter eller bønner, ikke sette dem i nesen.
 Å spille spillet.
 Første alternativ: tidligere i et bredt bolle, bland en liten mengde erter og bønner, spør ungen din slik at du får ut av boksen i ulike bønner og erter. Prøv å holde den grunnleggende arbeid utført baby, prise ham for hans flid og utholdenhet.
 Alternativ 2: Bland i en bolle hestebønner i forskjellige farger, igjen be ungen til å hjelpe deg.
 Dersom barnet er trøtt eller distrahert, ta en pause, spille i å flytte ballen, og deretter fortsette å perebyranyyu frukt. Med mindre problemet vedvarer, stoppe spillet, noen få dager tilbake til det igjen.

 "Krabyky" prychepylysya


 Målet med spillet: utvikling av finmotorikk håndbevegelser presisjon, oppfinnsomhet.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Bånd "Krabbe" pappeske.
 Å spille spillet.
 Første alternativ: vise babyen pin forklare hvordan du kan feste til veggen boksen. Be barnet til å feste alle tilgjengelige pins på kanten av sekstenmeteren. Spør barnet ditt hvor ellers å feste "crabs". Gi ungen rett for selvstendige aktiviteter. Prise hans fantasi og oppfinnsomhet.
 Andre alternativ: prøv å spille "crabs", som klamrer seg fast til klær, med babyen bør stille nærmer pappa eller mamma og slynge "krabbe" til sine klær. Hvis han lykkes, vil far eller mor har til å feste en "krabbe" for baby klær, gøy å fange opp med ham. På slutten av spillet "krabyky" går i boksen til neste kamp.

 Timer: permuted pil


 Mål av spillet: utvikling av finmotorikk håndbevegelser presisjon, ytelse ferdigheter av liten kunnskap om kreditt, utvikling av artikulasjon.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Toy klokke.
 Å spille spillet: Sette barnet foran ham, vise ham disse timene, spør ham hva de sier og se på mens de går, mens vippe hodet fra side til side.
 Tikk-takk, tikk-takk,
 Ingen vaskemidler eller øyeblikk
 Tikk-takk, tikk-takk -
 Allerede den dagen.
 Tikk-takk, tikk-takk.
 Gå se sliten.
 Tikk-takk, tikk-takk -
 Sakte reiste seg.
 Du er veldig overrasket og visste ikke hva jeg skal gjøre. Oppmuntre barnet til å arbeide timer og skifte de fleste piler i en divisjon, to divisjon, etc.), vil det ha å simulere lyden av klokken. Ros for sin baby.

 Vi samler, demontere pyramide


 Mål av spillet : Utvikling av presisjon bevegelser, fin motor t & gt; vk, utvikle en følelse av farge og form, autonomi i beslutningsprosessen.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: plast pyramide.
 Spille spillet Sette babyen på gulvet eller på et barnebord (Valgfritt barn), setter det samlet pyramide, be dem om å vise deg hvordan det er forstått. Snakk hvilken farge ring fjernes i øyeblikket, stor eller liten.
 Når demontert pyramide, pyramide be ungen å samle, observere i hvilken rekkefølge vil det samle leketøy. Den første gangen fikk ikke dvele ved dette, er det viktigste målet - å samle pyramide.
 Senere barnet forklare hvordan å sette sammen et leketøy. Vellykkede forsøk og en separat handling merket ros. Hvis ungen noe ikke fungerer, må du distrahere ham fjerne pyramiden, gå tilbake til spillet etter et par dager fra den tiden der du slapp.

 Ring-trener


 Mål av spillet: utvikle styrke hender, massere håndflatene kjerner.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: gummi ring simulator for hånd muskler.
 Anbefalinger velg løs ring som barnet kan presse den med begge hender.
 Spille spillet Sette barnet foran ham, vise ham ring-trener, la ungen leke seg med det litt. Vis at du er sterk og kan presse ringen. Hjelp barnet ditt også komprimere ringen med begge hender. Stadig oppmuntre og rose barnet.
 Jeg skal Wrestler,
 Jeg vet det nøyaktig.
 Alt vil være forgjeves,
 Alle dere, jeg lover.
 Vi kan holde konkurranser på antall kompresjon ring-simulator: flere mennesker i alle tider komprimere ringen, er han en vinner.

 Mosaic


 Målet med spillet : Utvikling av motoriske ferdigheter av hender, fantasi, uavhengighet i spillet kolorovidchuttya.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Mosaic.
 Anbefalinger Ikke la barn uten tilsyn, for at han kvalte "spiker".
 Spille spillet: Sett barnet foran eller bak barnas bordet, sette den foran mosaikk. Vis barnet hvordan du kan fjerne og sette inn "rosa" i cellen. Dette og si hvilken farge du var nelliker. Gi barnet frihet til kreativitet. Når mønsteret er ferdig, må du huske å rose barnet, vise arbeidet pappa, bestemor. Vend forsiktig mosaikk med barnet i en boks til neste gang.
? Foreldre oppmerksom. Hold babybildene og produkter mulig, de vil hjelpe deg i fremtiden i arbeidet med yngre barn og vzrosleyuschym.

 Sjarmerende halskjede


 Målet med spillet: utvikling av motoriske ferdigheter av hender og fantasi.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: streng tråd, tykk kanyle med en butt ende, pasta med et hull i midten av ulike størrelser og farger, bred plate.
 Anbefalinger : Hjelp barnet ditt med å lære å arbeide med en nål.
 Spille spillet : For å sette et barn makaroni blandingen sammen i en tråd presse streng et nåløye, viser hvordan du kan pasta tredd på en tråd, og dermed be ungen å velge en sekvens satt av perler. På slutten av spillet pent knytte strenge tråden til ikke spredt perler. Sjarmerende kjede kan gi min mor og bestemor. Ros barnet ditt for tålmodighet og flid.

 Pakke


 Mål av spillet : Utvikling av motoriske ferdigheter, fantasi utvikling av emosjonell kontakt.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Sjokoladepapir, en liten boks.
 Spille spillet Samle noen gode sjokoladepapir og vise deres baby sammen for å vurdere bilder pakkere. Vidunderbarnet kjenner ingen grenser. Vise barnet hvordan du kan lage godteripapir, slik at de kan bli satt i en boks. Gi barnet ditt sin skatt. Se barnet, vil han oppføre seg i framtiden. Tiny uendelig antall ganger ønsker å dele gleden av oppkjøpet. Har å gi deg noen wrappers. Vanligvis barn deler gjerne leker (pakkemaskiner), men enda mer glad for å returnere dem etter en stund siden.
? Foreldre merke til. Tendensen til ungen plukke de mest uventede og uvanlige elementer som forklarer bruken antyder arbeidet med fantasi og kreativ tenkning.
 Slapp av, fingre
 Målet med spillet: muskelavslapning hånd.
 Spille spillet: Stå vendt mot hverandre, trekk hendene og sa presse fingrene inn i en knyttneve og gå tilbake til startposisjon på slutten av vers shake hands free børster:
 Vi spilte, trakk,
 Våre fingre er lei.
 Vi er et lite hvile
 Igjen begynne å spille.
 Nese - gulv - tak
 Målet med spillet: utvikling av motoriske ferdigheter, presisjon bevegelser på anmodning fra voksen oppmerksomhet, emosjonell kontakt.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler, rytmisk musikk.
 Anbefaling: Spillet skal være på et følelsesmessig opphav, spille alle familiemedlemmer.
 Spille spillet: Slå på upbeat musikk, stå ansikt til hverandre og sa: "The Nose - gulv - tak" show på angitte objektet med fingeren ytterligere akselerere tempoet i endring sekvens av ord. "Tak - gulv - nese" og så videre D. Oppmuntre barnet ditt hvis han var galt, forvekslet seg. Spillet skal ta gøy, til tross for feil og feil.
 Ros i spillet for barnepass, presisjon bevegelser.  
Яндекс.Метрика