Hva barnet ikke sover

 Årsakene til dårlig søvn babyen


 Nå som vi vet litt mer søvn, er det tid til å håndtere situasjoner som hindrer barnet se søte drømmer hele natten.
 Tenk på hvor kompleks mekanisme av søvn. Fordi årsakene som hindrer sunn søvn kan være veldig mye: noen sykdom, stress, negative miljøpåvirkning (støy, prippen og så videre D..), Overdreven tretthet, overstimulering og t E., Osv N. Dette. derfor er det en grunn til ikke sove for alltid.
 Vår oppgave - tid til å gjenkjenne "fienden" og så effektivt som sin "nøytralisere".
 For ytterligere komfort deler vi alle grunner i to kategorier: fysiologiske, som er relatert til barns helse og psykososiale gjenspeiler den indre verden av barnet og hans erfaringer.

 Årsakene til dårlig søvn babyen


 Når et barn er syk
 Vanligvis noen fysiologiske unormalt i barnet føre til en funksjonsfeil i kroppen, dvs. sykdommen. Sykdom, selv de mest vanlige, i stand sterkt svekke legemet og gjenoppbygge den vanlige driftsmodus. Typisk er et av de første symptomer på mange sykdommer er en særlig søvnforstyrrelse.
 Som du kan forestille deg, er dette forholdet ikke tilfeldig. Søvn - en prosess som er nært korrelert med arbeidet til mange organer og systemer. Den minste rennende eller starter tracheitis stand til å frata barnet god søvn selv før bildet av den underliggende sykdommen fullt manifest.
 I bekymring med somatiske lidelser (forkjølelse eller mer alvorlig sykdom), alvorlig innvirkning på søvn pjokk gi nevrologiske funksjoner.
 Mange barn i vårt land er midlertidig eller permanent nevrologisk diagnose. De fleste andre vanlige såkalte perinatal nervesystemet. Diagnostisering av denne spesifikke og inkluderer sentrale nervesystemet som har oppstått i løpet av svangerskapet, på grunn av komplikasjoner ved fødsel og de første dagene av livet babyen.
 På vårt land husket jeg ikke ved et uhell. I USA og Europa, frekvensen av diagnosen i halvparten. Dette er en mer detaljert tilnærming til symptomer og syndromer, så vel som en bred forståelse av det fysiologiske normen hos små barn.
 Som om ikke det var nok søvn er ofte forstyrret på grunn av umodenhet eller svekkelse av nervesystemet.
 Snakker av fysiologiske forstyrrelser som påvirker søvn, kan du huske på av sammensatte lidelser, og kan snakke om midlertidige funksjonelle egenskaper. La oss undersøke dette nærmere.
 Det er ingen hemmelighet at barnet er født med ikke fullt dannet funksjoner i nervesystemet. I de tre første årene av utviklingen av hjernen er ekstremt aktiv, og hjernen (sentralnervesystemet) ett år babyens globalt forskjellig fra hjernen til den nyfødte.
 I første halvår av endringsprosesser eksitasjon og hemming hos barnet er ennå ikke helt justert. Dette er tydelig i ulike områder av livet baby. Men når det kommer til å sove, er det ofte en manifestasjon av umodenhet er zdryhuvannya før du sovner eller under søvn. Vzdrahyvanye hos spedbarn - det er helt normalt at det bare viser overgangen fra en tilstand til en annen. Bare klikk vippebryter, bytte radiofrekvenser babyen rister overgangen fra våkenhet til å sove eller sove fra en fase til en annen. I denne alderen av endring av eksitasjon i nervesystemet inhibering er ledsaget av merkbare svingninger. Alt vil være i 3-4 måneder.
 Under zdryhuvannya gutt som ikke har hatt tid til å fordype seg i en drøm, som om distrahert fra dvale, og ofte hans oppmerksomhet bytter til det omkringliggende området. Som et resultat, vekker barnet opp, og foreldre er ikke så lett å bosette tilbake til å sove og sove det.
 En annen fysiologiske årsaken søvnforstyrrelser hos barn er den raske veksten. Barna vokser ujevnt, noe som betyr at det er tider når en kropp forblir uten noen endringer. Men så, en periode med sterk vekst, slik at det ikke er umulig å legge merke til: luft småbarn blir mer humørsyk og rastløs, og lang natts søvn, søvn spinn, avviser teppe og ikke kan finne et behagelig sted på puten. Ikke rart da "miste" selv den sterkeste og søt drøm. Heldigvis er disse korte perioder og slutt av seg selv etter noen dager, minst - uker.
 Vokse tenner, "urolig" mage trykkfall gjennom forverring geomagnetisk miljøet - alle disse problemene tidlig alder også har en betydelig innvirkning på nattesøvnen, forårsaker barnepass og ofte våkner.
 Når barnet ditt noe mangler
 For å forstå de psykososiale årsaker til søvnforstyrrelser, tilbud om å være spesielt oppmerksom på det faktum at barnet er i underskudd. Vanligvis kan det mangle oppmerksomhet, kjærlighet, omsorg, kommunikasjon, milde mors kyss på natten. Alt dette kan ha en negativ innvirkning på søvn baby.
 Når en mental ubehag, vanligvis en voksen er ikke til å sove. Hva kan vi si om barna! Reaksjonene til barnet til det ytre miljøet er mye lysere og erfaring - emosjonelle. Det betyr at hvor vi skulle glemme det som skjedde og prøvde ikke å gi den en verdi, pjokk reagere "i full".
 Fornærme et barn som virker ubetydelig, kan forringe natts søvn, frata barnet en god hvile og god stemning i morgen. Og denne type hendelse i barnehagen, for eksempel når pjokk straffet, truet eller tatt bort leker dumme "skrekkhistorier" for å berolige kan bidra til fremveksten urolige forferdelige drømmer, og selv snohovorenyya enurese. Vurdere disse avvik fra normal søvn nærmere, så de har å forholde seg til mange foreldre.
 Mangel på psykologisk og sosial komfort kan forårsake et barn parasomnier. Har du hørt om noe slikt? I små barn Parasomnia vises ofte skarp gråt i øyeblikket for å sovne eller våkne opp. Imidlertid kan oppførselen til barnet være forskjellige og forskjellige motor reaksjoner. Se Parasomnia dette: på et tidspunkt, begynner barnet å oppføre seg rastløst, som om recollecting seg selv: "Jeg sovnet, sammen med sin mor, men hvor er hun nå? "Eksperter mener at måten barnet opplever daglige følelser og fjerner overflødig stress, generert mye informasjon. Under parasomnyy er full eller våkne opp, eller er det et grunt babyen urolig søvn: det ligger, gråt, skrek.
 Vanligvis foreldre umiddelbart kjøre opp til sengen, prøver å vekke barnet igjen å konkludere eller gi vann og fôr. Men siden 6 måneder denne oppførsel av de fleste barneleger, psykologer og somnolohy ikke oppmuntret. Det faktum at Parasomnia - en naturlig reaksjon natten alene. Babyen skal utvikle ferdigheter i selvtilfredshet og sovner (uten min mors hjelp og over-the-flaske). Ellers kan du få sjansen til å etablere en patologisk kobling mellom mat, mors oppmerksomhet og den måten av sitt engasjement. Og dessuten, blir barnet fratatt verdifull erfaring først uavhengighet og første seier over dem.
 Snohovorinnya og snohozhdenye - interessant fra et vitenskapelig synspunkt, og ikke så sjelden avbrudd natt. Oftest observert under den fasen av dyp søvn når du sover barnet plutselig begynner å mumle noe eller snakke hele setninger, men gir også snohozhdenye motorisk aktivitet. Gutten med åpne øyne og "blank" ute av fokus og øynene plutselig stiger noen skritt rundt i rommet. Noen ganger kan det begynne å lete etter en leke designer eller separerte. Løpende episoder lange, noen få sekunder minst - et par minutter om morgenen barnet husker ikke noe om hva som skjedde, som de fleste ikke husker drømmer. Dette er ikke overraskende, fordi slike aktiviteter virkelig skjer i en tid da barnet er i en dyp søvn, ikke forskjellig fra å sove på en seng og under dyna.
 Varsle foreldre slik oppførsel absolutt kan. Statistisk sett er det funnet i 10-30% av barn, spesielt i en periode med rask vekst eller etter en travel dag.
 Arvet bare 20% av tilfellene, og i 5% av tilfellene er det første tegnet på et epileptisk syndrom.
 Natteskrekk er mye mindre vanlig hos barn og snohovorenyya snohozhdenyya utgjør 1-4% av alle brudd natt. Men er bildet langt mer alvorlig: barnet gråter eller plutselig begynner å gråte veldig høyt, og ansiktet hans uttrykker forvirring eller alvorlig skrekk.
 Vanligvis gjør morgen barn ikke huske hva de var redde og frykt i øyeblikket prøver å få foreldrene sannheten slutter ikke positiv. Barna ofte ikke svare på stemmen til voksen og enkelt gjøre seg satt i sengen, men noen ganger deres frykt intensivert.
 Bortsett fra det åpenbare frykt for barn, foreldre noen ganger overfor det faktum at ekspertene kaller "vehetatykoy": kaldsvetting, alvorlig periodisk pust, rask puls, hånd rystelser. Det ville ikke ha vært uvanlig tilstanden til barnet, ikke reagere på det. Angrep frykt er like rask som oppstår. De viktigste årsakene til frykt forskere enstemmig ansett for voldelig emosjonelle plager i løpet av dagen av spenning eller endring av klima og så videre D. Night terrors er ofte observert i hyperaktive barn med en mobil nervesystemet, og i alvorlige tilfeller -. Når nervesystemet er svekket psykiatrisk sykdom.
 Bruxism - en tenner sliping om natten, der folk sier: "Hvis et barn skraper tennene, da, det er ormer." Den endelige årsaken til bruxism er fortsatt et mysterium. Men fortsatt ingen veldig detaljerte medisinske studier ikke klarte å bekrefte tilkoblingen tenners gnissel til tilstedeværelse av parasitter barn. Mange eksperter påpeker den arvelige natur av dette fenomenet, det vil si om lag 20% ​​var slektninger eller har en lignende funksjon. Også observert at hyperaktive barn eller barn med oppmerksomhetssvikt tennene knirker vises oftere enn andre. Derfor kan vi prøve å forklare bruxism noen alternativ vei ut "overdreven" energi i søvn eller bytte funksjoner nervesystemet eksitasjon til hemming.
 Jeg ønsker å fjerne en annen myte om natt sliping tennene. Mange foreldre tror at med ødelagte tenner barnet. Tannleger benekte dette faktum, og mente at med bruxism emalje av primære tenner slites svært sjeldne. I de fleste tilfeller er disse barna er tennene sterke og friske.
 Nattlig enurese - et annet fenomen assosiert med søvnproblemer. Selv om søvnforstyrrelser enurese anses at det er en kompleks psykofysiologisk lidelse, som er direkte forbundet med søvn. Årsakene til enurese mye, så håndtere er det noen ganger vanskelig. Ideelt sett et barn med denne lidelsen kontakt med flere spesialister, og den mest effektive behandlingen bare mulig samarbeid med leger og psykologer (og oftere homøopater og refleksolog). Finne ekte årsaken og overvinne det - den viktigste oppgaven av leger som arbeider med barnet.
 Jeg ønsker å gi noen tips på søvn til et barn med enurese.
 Når barnet det er problemer med å sovne og natt søvn er forskjellig i ro, er det svært vanskelig å bestemme seg for å vekke ham opp om natten og sitte på potte. Er det verdt det? Den eneste oppskrift for hele tatt vanskelig å gi fordi enurese hvert barn har et enkeltbilde. Sikreste - se til pjokk.
 Hvis du ser for høy nervøs oppstemthet, rozhalmovanist gjennomføre periodiske tics (f.eks hyppig blinking, hode og potryasыvanye t. E.) Natten av babyen igjen bedre ikke røre. Det er den eneste gangen da mest avslappet nervesystemet og er i stand til å komme seg.
 Dersom barnet ikke viser overdreven angst eller konservative vaner, kan du prøve å vekke. Vanligvis enurese hos små barn forekommer i faser av dyp søvn. Noen ganger er disse barna snohozhdenye observert det også, som vi oppdaget, er når maksimal avslapning av nervesystemet. Vekke barnet på denne tiden er vanskelig, men våkner han, og sette ham på potte, kan du være sikker på at natts søvn raskt gjenopprettet uten å bringe et barn mye ubehag.
 Ved å gjøre dette et par netter på rad, tett fulgt atferd og humør av babyen din, sørg for det er tilrådelig slik handling. Dersom barnet blir irritabel, tårevått og livløs, og hans drøm er tilfredsstillende, praktisering av planting i en pott natt går. Hvis din sønn eller datter observert tydelig utmattelse av nervesystemet - et signal til midlertidig avbryte "nattdrift".
 Endelig snakker om årsakene til dårlig søvn og hyppig våkne i barn, ikke glem om levekår. Disse inkluderer dårlig forberedt barnas soverom og utelatelser på spørsmål om barnets helse og omsorg. Våt bleie altfor varmt teppe og kvelende rom vil ikke gjøre babyen sove stramt. Bare bekvemmelighet seng kombinert med personlig komfort barnet kan gi rolig, forfriskning natts søvn.  
Яндекс.Метрика