Fysisk utvikling av nyfødt

 Den fysiske utviklingen av barnet: stimulering av reflekser


 Barnet har visse medfødte reflekser er mer uttalt i fysiologisk modne barn. På stimulering av noen av dem (sosatelnom og hobotkovom, for eksempel) trenger ikke å bekymre deg, baby bruke dem på hver fôring. Resten er ikke ofte brukt. I mellomtiden, stimulerende medfødte reflekser, oppfordrer vi fysisk aktivitet og babyen, og da er det vokser og utvikler seg bedre. Dette er spesielt viktig hvis barnet ikke er født helt moden fysiologisk som dessverre ikke uvanlig. Etter å stimulere barnet, vi distribuere og kompenserende kapasitet av organismen, som er spesielt stor i løpet av de første dagene og månedene av livet.
 De fleste ubetingede reflekser uten spesielle øvelser for å visne bare 3 måneder, og det er ingen grunn til å praktisere den første dagen. Dette kan gjøres når du har en liten baby og osvoyitesya huset. Mange øvelser kan enkelt kombineres med vanlig omsorg for barna. For eksempel å sette en finger i sin lille penn og nipper til den mens sykepleie, utvikler du muskelstyrke baby. Sette sin hånd under nakne hæler og gni dem, påvirke deg akupressur poeng og zakalyaete barn.

 Reflex fornektelse av støtte


Fysisk utvikling av nyfødt
 Spredt på en serviett. Ta babyen i musen og la føttene berøre muligheten for støtte. Ingen belastning på bena mens det skal ikke være noen barn i dine hender.
 Hvis en liten gutt vippes frem, begynner han å "trinn" bevegelse, vekselvis skiftende er en, så det andre benet.
 Styreleder babyen fremdeles ikke holder, og bena nok til å gjøre et skritt.
 Selvfølgelig, denne gange. Men barn flere ganger om dagen før fôring "tråkket" raskere begynne å gå og snakke.
 Rådet. Bitte litt eldre kunne legge beina under ulike vev, kjøre den på strukturerte overflater for å stimulere refleks poeng av sålen. Best "gå" før måltider (2-3 ganger om dagen).
 Brette barnet til brystet og under bunnen av palm holenkye p'yatochky - babyen rettet og anstreng hver muskel.
Fysisk utvikling av nyfødt

 Rådet. Ved å stimulere denne refleksen umiddelbart etter å ha spist, trykker du biologisk aktive punkter ligger på såle, som hjelper barnet å bli kvitt luft svelget under fôring.

 Fatte refleks (refleks Robinson)


 Sette barnet i hendene sine pekefingeren, hold de andre knotter og sakte heve barnet ditt.
Fysisk utvikling av nyfødt

 I alvorlig anstrengt babyen alle musklene. Barnet kan plukke opp til polusydyacheho posisjon, håndterer trening grep. Hodet først babyen blir kastet tilbake, men hver gang musklene er trent og selvsikker gutt holder hodet. Først holdt han veldig tett, men etter noen sekunder grep hans svekker, og nå er det uendelig mye lavere, noe som gjør plasseringen av hodet.
 Etter 3 måneder refleks sammentrekning skiftende cams fange vilkårlige gjenstander.
 Regelmessig trening av denne refleksen akselererer psykologisk utvikling av barnet, begynner han å leke i hendene på en yngre alder. Gutten med sterk håndtak svært sjeldne "bite" nese begynner heller stole på penn og crawl.
 Rådet. Du kan hver gang du ønsker å ta et sovende barn i armene, for å tilby ham sine fingre. Gutten ønsker å levere? Flott lite egen innsats - og du mamma! Det ville virke en bagatell, og pant aktiv livsstil. Barnet litt eldre kan henge på fingrene, som i turnychke, lett å vedlikeholde vekten din.

 Crawling refleks (refleks Bauer)


 Plasser barnet på magen og erstatte hendene under foten hans. Barnet begynner å bygge på hendene, rette bena og beveger seg fremover. Denne øvelsen bør gjøres på et fast og jevnt underlag. Det samme refleks gjør barnet i badekaret for å presse ut og gli på magen mens seiling.
Fysisk utvikling av nyfødt

 Rådet. Stimulere denne refleksen komfortabel mens du spiller. Hvis barnet ditt trygt holde hodet mens du ligger på magen, og strekker seg til lekene - hjelpe ham base av håndflaten. Hvis barnet Hypotonia (barnet er avslappet i samme posisjon som voksen) eller baby "sent" i utvikling, kan du også skape forutsetninger for gjennomgang ved å bygge et skrånende fjell vik-lignende råder berømt amerikansk lege, spesialist i tidlig Child Development Glenn Doman.

 Reflex Talent


 Hvis du holder fingeren på baksiden langs ryggraden til barnet, ca 1 cm fra ham, hans kropp buet zihnetsya.
Fysisk utvikling av nyfødt

 Plantar refleks


 Klikk på den eneste av foten ved foten av fingrene - fingrene podohnutsya, baby vidsmykne etappe. Bruk pengene på ytterkanten av foten - tær slappe av. Denne øvelsen - god forebygging flatfoot.
Fysisk utvikling av nyfødt

 Rådet. Disse to øvelsene kan inkludere et sett med daglige øvelser.

 Reflex zatayvanyya puste


 En av medfødte ubetingede reflekser, som har alle nyfødte er puste refleks zatayvanyya. Det er enkelt å sjekke: dramatisk blåst gutt i ansiktet (i nasolabiale trekant) - som svar på babyen fryse, lukke munnen og hold pusten. Denne refleksen kan du lære barnet å dykke, svømme og selv spille under vann.
 Rådet. Før du begynner å svømme, sjekk med legen din og trene dukken. Så du vil føle deg mer selvsikker.
 Opprinnelig bare Introduser barnet ditt til vannmiljøet. Noen barn lett enige om å gå tilbake (mors hånd støtter babyens hode) til andre er ikke villig til å akseptere denne posisjonen.
Fysisk utvikling av nyfødt

 Hvis barnet er "fredelig", så bare beholde barnet hode med hendene, og la kalv svømme - og nå din baby "flyter" på baksiden. Tommelen på begge hender mamma løser skuldre, holder håndledd hodet, ser at det ikke kommer vann inn i munnen.
Fysisk utvikling av nyfødt

 I vann, begynner barnet å bevege armer og ben.
 Hvis barnet ditt er mer forsiktige, deretter støtte barnet, satte føttene på bunnen av karet slik at barnet var i vannet opp til brystet hans og bruke refleks fornektelse av støtte. Eller du kan bare hoppe i vannet.
 Et par dager allerede litt osvoyvshehosya vann baby kan bli satt på ryggen og rull på badet. La barnet ditt til å dytte bort fra side ben og sklie, svinge fra side til side for å bevege seg i vannet "åtte". Snakk med barnet ditt riktig, har hans oppmerksomhet med leker, stimulerer aktiviteten.
 Rådet. Bading bør vare så lenge barnet er aktivt flytting og ha det gøy i vannet.
 Hvis barnet ditt fortsatt benekter, vil det innebære forvasket pappa for delte bassenger (pappa, mamma i tre uker før babyen ikke er vist nedsenking).
 Rådet. Selv om barnet lett flyter på ryggen, prøve dele rom i vann. Drive opplæring med babyen mye enklere enn å bøye i tre fortapelse. En voksen kan sitte med bena i kors, og deretter vil det være praktisk å holde barnet oppreist. Hvis en voksen er på badet, selv de mest "mistenkelig" baby ville enige om å gå ut i vannet på magen til en kjær. Dag etter dag vannet kan rekruttere flere, og etter noen dager barnet stille til seg selv "bli flyttet på bølgene."
Fysisk utvikling av nyfødt

 Barnet litt eldre kan begynne å lære å svømme på magen. Denne voksen hånd å holde det under en klump slik at barnet er haken på sin høyre hånd håndledd mor og hennes tommelen mot et hode og hindrer den fra å komme tilbake. En annen mor holder hånden baby tilbake, men kan stole på kanten av badekaret for å lette belastningen på ryggen.
 Somehow under bading vann på ansiktet til babyen, så når babyen og mor podruzhatsya vannmiljøet, prøve den øvelsen som er et forberedende stadium for utvikling av dykking. Hvis barnet ditt er på baksiden, først si, "Attention dykk" - og her, kid blåser i ansiktet ditt, dryppe noen dråper vann fra hendene på ansiktet hans.
 Etter flere repetisjoner babyen begynner å bate pust, hørsel kjente ord.
 Hvis en gutt "flyter" på magen, deretter inn i håndflaten vann og sier "Attention dykk" helle vann på toppen av barnet slik at det glass ansikt. Barnet kan bli overrasket eller gråte, men hvis du ikke hastverk, og barnet ble avgjort i vannet i sin rytme, så mest sannsynlig at han ville reagere for å holde vann i ansiktet ditt, som smålig irritasjonsmomenter.
Fysisk utvikling av nyfødt

 Rådet. Hvis barnet ditt var redd for å gråte, prøve å roe ham ned uten å fjerne vannet, ellers hans siste inntrykk av denne klassen vil trøbbel neste gang barnet kan nekte å gjøre øvelsen.
 Hvis barnet ditt liker svømming og han hadde ingen innvendinger til øvelsen pust, er neste skritt dykking når babyen er nedsenket i vann og gjøre ledninger under vann. Og etter en stund min mor for et øyeblikk la hendene - og barnet svømmer under vann jeg dukker opp. Men mye arbeid det tar tid og ganske stort basseng, der barna kan bo hos min mor. For baby 4-5 måneder eller mer bad for liten dam. Det kan være fornøyd med å plaske og leke, men svømming har ingen plass.
 Rådet. Hvis barnet ikke er fornøyd med pirnan og ikke bade alene, utishtesya at trenere i idretten av svømming mener at ytterligere spoils hrudnychkovoe svømming teknikken som kreves for sportsdykking.  
Яндекс.Метрика