Hvordan å svare på barnas spørsmål

 Barns spørsmål: hvordan de reagerer og svare?


 "Bestemor, da du var en kvinne, gikk du til en skjønnhetssalong? »
 "Her er en mann og en kvinne, de danser, og barn-så der deretter tatt? »
 "Mamma, du aldri dø? »
 "Hvorfor gjorde ikke flyet krasjer og henger i luften? »
 "Hva betyr" sove forever "?"
 "Og huset vårt vil ikke falle når vi kommer tilbake? »
 "Hvorfor er krig? »
 (Fra familiearkivet)
 Som du vet, en av grunnlaget for vellykkede læringsaktiviteter - til barnets evne til å tenke selvstendig, oppsummere, sammenligne og forutsi ulike fenomener og hendelser. Denne evnen gjenspeiles i barns problemer. Hvis vi er korrekt og tidsriktig reagerer på dem, ser barnet og fast rente i kunnskap og videreutdanning. Vårt svar til barns problemer kan både stimulere kunnskap og brøt den.
 Barn i alle aldre er spørsmål som er bevis på barnas nysgjerrighet. Men ved en viss alder, for eksempel etter fem år med å bli mer og de er komplisert. Noen chomuchky satt i posisjon selv de mest utdannede og belest foreldre.
 La oss bli enige fra begynnelsen at ønsket av barnet til å stille spørsmål - dette er normalt. Jo flere barn stille spørsmål, jo mer utvikler sitt intellekt.
 De fleste barn stille spørsmål om hva de ikke forstår, eller hva de tenker: fenomener i naturen, dyr og menneskelig atferd, liv og død, og mange andre. Noen spørsmål kan gjentas flere ganger at det ikke bør irritere deg, eller alarm.
 Som fremfor alt, det bør tas i betraktning når det oppstår en situasjon hvor barnet venter på deg for å svare på hans spørsmål til bekymring?
 Først, ikke barnet trenger du ikke umiddelbar omfattende fortelling. Du kan svare kort og flytte til en annen kommunikasjonstiden.
 For det andre, sørg for å ta hensyn til barnets alder. Min venn, forskere, spørsmålet syv år gammel jente "Hvordan barn blir født? "Begynte lang, med alle de fysiologiske detaljer og vitenskapelige termer møte barnet. Heldigvis er barnet sliten etter to minutter av naturfaglige historier og flyktet spill.
 For det tredje må vi svare så mye som barnet spør. Når de blir spurt: «Hvor babyer kommer fra? "Nok til å begynne å fortelle barnet vokser og utvikler seg i magen mor med liten celle. Senere, kan du se i bøker eller på nettet, hvordan barnet i 9 måneder. Du kan eie aksenter i å svare på spørsmålet uunngåelig oppstår baby. Barn, spesielt jenter, som historien om hvordan Askepott møtte Prince og de falt i kjærlighet. Du ønsker ikke å ødelegge verden av barns fantasi og eventyr? Hver jente drømmer om en prins og drømmer om å bli en prinsesse. Denne skjøre magiske verden veldig lett ødelegge den vitenskapelige historien om den biologiske menneskets natur. Alt har sin tid. Du ønsker ikke å avkrefte myten om julenissen. Så hvorfor en så tynn og delikat spørsmål om opprinnelsen til nytt liv må "holde tritt med tiden"?
 Bevisstheten om barnet bør være forberedt på å ta imot mer kompleks informasjon. Det er ikke falsk beskjedenhet og blasfemi, og respekt for den skjøre psyke av barnet. Hvis spørsmålet om å få barn er bekymret for barnet ditt, er det basert på boken (de har lenge vært kommersielt tilgjengelig) og undervisningsfilmer mer snakk med barnet om det.
 Min datter er 7 år meget aggressivt spurte hvordan celle, som er en mann kommer inn i magen kvinne. Jeg lagret "Encyclopedia of sex liv", skrevet av kjente franske leger i 1973. Boken ble oversatt til mange europeiske språk, og er ment for familie lesing. Det er vakkert illustrert. Uten det, kanskje jeg ikke ville ha tålt. Jeg er sikker på at du kan finne en "tryllestav". Men vær forsiktig når du velger illustrasjoner og tekst, påstanden om at barnet var 7 år gammel bør allerede vet ved en feil! I et normalt utvikler barnet aldri vil manifestere "usunn nysgjerrighet. Men hvis du er i forkant av arrangementet, klar til å kjempe sin unyttig kunnskap, kan det fiksering på seksuell tema.
 Svare "forferdelig" barnas spørsmål, ikke være arrogant eller for ettergivende, hyklersk og uekte. Etter at barnet stoler på deg helt. Aldri si: "Her vokser du opp og finn ut! "" Jeg vet ikke, og ønsker ikke å vite! "," Back off med deres tull! "og andre.
 Hvis avfeie barnas spørsmål, mister barnet interesse i miljøet, eller er ikke den beste kilden til informasjon det spennende. Ikke start en samtale med et barn ikke har nok tid, er det bedre å flytte den så ikke nøl med å bekjenne sin inkompetanse. Mange kjærlige foreldre, selv uten lærerutdanning, finne interessante måter å kommunisere med barnet ditt.
 En mor fortalte denne opplevelsen: «Min 6 år gamle datter zabyrayemosya på sofaen, tar en rekke godbiter og det blant myke puter, tenke at det er vår koselige huset, snakker om alt. Datteren spør meg at det forstyrrer hvordan man oppfører seg med mine venner som ikke er i spillet, hva er onde barn og mye mer. Det er bare vår tid og rom, ingen som plager ikke distraherende. Lurer på hvorfor andre klager over at de ikke har noen kontakt med barnet, det er så enkelt! »
 Et annet problem er vanskelig å forklare spørsmålet om døden. Etter 3 år, noen tidligere, andre senere, begynner temaet døden til interesse barn. De fleste av disse problemene oppstår i forbindelse med dødsfallet til en nær slektning eller favoritt kjæledyr. Hva er bekymringsfullt og sårbart barn, bør jo nærmere tas på sine spørsmål. Uriktige din reaksjon, utelatelse eller unødvendige detaljer kan føre til frykt.
 Du vil kanskje bli overrasket om du finner ut at møte interesse for barnet, som er manifestert i faget, styrket sin følelse av trygghet.
 Det er kjent at, avhengig av barnas alder annerledes oppfatter døden. Opp til fem år, de tror at døden - et midlertidig fenomen og omvendt. Senere, fra 5 til 8 år, barn forstår at livet til noen levende skapning på jorden er begrenset, men ikke relatere denne ideen om en "alt dødelige, men jeg kommer ikke til å dø." Først etter åtte år, barn gradvis blir klar over irreversibilitet av døden for alle.
 En av de rolig lørdag kveld vi med min 7 år gamle datter så filmen "Grange oss". En film om den 10-år gammel jente hvis mor døde, og hun er ikke å ta hennes stemor, dro til landsbyen til hennes bestemor, der venner av ulv og unger. Hele filmen er gjennomsyret av sorg denne jenta, er det nesten ingen ord. Den kulminerte øyeblikk i filmen er den episoden der
 Jente prøver å redde fra krypskyttere som drepte hun-ulv, små unger og knapt bærer dem i sikkerhet. Dette stedet er veldig symbolsk, det ligger ved foten av fjellet, på sjøen, hvor det etter gamle tidtakere, stue alle døde mennesker og dyr. Min datter etter heltinnen i filmen er også begynt å tro. Hun empathizes en jente med unger og håper på et mirakel. Her regissøren er den beste løsningen - den returnerer hun-ulv som bare trenger volchatam fordi de er for små og kan overleve spise bare morsmelk. På dette punktet, min datter, så ventet på dette øyeblikket begynner å argumentere for at dette ikke er en ulv, ble nesen ikke liker det! Den som drepte der, og det ikke kan stige, i form av 7-åring! Innen en time, vi snakket med datteren på et vanskelig emne: hvem krypskyttere; Hva unger kan dø uten en mor; der de levende døde: i himmelen eller, som i filmen, på sjøen, hvor det er stemmen til moren som hører jenta, etc.. d. og t. Seksjon. 
 Hvordan skal jeg svare på spørsmål om barnets død? Først av alt, rolig og trygg, uten angst og panikk på ansiktet hans. Barn umiddelbart "lese" nonverbal informasjon og redd. Prøv å møte nesten ingen puskayuchys en lang historie utsmykkede, rare barn. Interessant, mange preschoolers lenge fortsette å flyndre i form av "live" - ​​"livløs". De kan odushevlyaty og livløse objekter og objekter. For eksempel kan de vurdere vind og orkan i live. Jeg forstår ikke hvorfor, hvis dyret kaste en ball, det gjorde vondt og redd.
 For noen år siden min venn valgte den 8 år gamle skilpadde, som han entusiastisk kastet mot veggen murbygning. Heldigvis forlot hun, kurert, og nå denne tykke skjønnheten bor i en romslig terrarium med to venninner. Så for å starte det ville være hyggelig å forstå hva levende er forskjellig fra de døde. Du kan spille spillet type "spiselig -. Uspiselig" Du kaster ballen til et barn hvis det er et levende objekt - han fanger den, hvis livløse - passerer. Du kan søke på en stor papp bilder som viser levende og døde i den andre kolonnen, og skrive tegn i midten av levende, puste, vokser, avl. La barnet koble har linjer og objekt.
 Noen ganger barn spør om de døde: "Og min onkel sover? "Når spurt om å svare bekreftende anbefales ikke dersom barnet er klar over døden som noe irreversible. Siden foreningen "død" - "drømmen" kan forbli i hodet av barnet, og det kan da være redd for å sovne. Barnet bør forklares at under søvn kroppen er aktiv: ved hjelp av lys menneske puster hjernen behandler informasjon som mottas per dag (noen ganger drømme mannen kommer til å løse vanskelige problemer), magen fordøyer mat og så videre D..
 Død mann er forskjellig fra å sove bare som føles ingenting, ikke puster, hjertet stopper og ikke fungerer. Det neste spørsmålet som plager barnet hvorfor en person dør? Fortell at folk ofte dør av sykdommer i alderdommen, ulykke. Ikke skremme barnets død: "Sunesh fingre i stikkontakten - drepe! "" Vыhlyanesh vinduet - høst, rozib'yeshsya og dø! "" Dykk ned i bassenget - synke! ". Så skremme fattige barn engstelige foreldre og barnet begynner å forstå at hele sin i fare, uten mamma og pappa - et skritt!
 Når en person dør fysisk, han er fortsatt med dem som elsker ham, må du huske å tenke på det, han bor i fotografier, memoarer, kanskje i bøker eller filmer.
 Da hun var fem år gammel, vi først tok henne til kirkegården, som hver vår hele familien besøkte graven til våre bestemødre. Datteren hjalp plante blomster, bar vann og stadig spurt om hva som var min bestemor. På kirkegården mai ofte sol, syngende fugler, trær begynner å bli grønn, og situasjonen er ikke veldig undertrykkende og beroligende. Jeg tror at et barn bør vite og respektere deres slektninger ikke bare i live, men døde. Det bør ikke være redd for døden - dette er naturlig.
 Prøv å være oppmerksomme på eventuelle spørsmål barnet tar hensyn til barns oppfatning og tenkning, ikke overbelaste barnet unødvendig informasjon, svare med støtte for bilder, fordi barnet er en preschooler dominert av kreativ tenkning.  
Яндекс.Метрика