Nyfødt baby - en unik og fantastisk skapning. Kid nylig født, og bare begynner å bli vant til denne nye verden for ham. Og enhver mor opplever at utviklingen av deres avkom var harmonisk og korrekt. Men hvis barnet utvikler i den første måneden av livet?
Barn 1 måned: hva som bør være dens utvikling?

 Fysiologi


 På dette stadiet, alle organer og systemer i den lille mannen på scenen av aktive formasjon, som vil vare lenge. Her er de viktigste aspektene ved den fysiologiske utvikling av barnet.
 •  Vekten av barnet kan være forskjellig. Det er verdt å merke seg at den nyfødte i løpet av første leveuke kan miste ca 5-10% av sin masse, reduserer hevelser. Men så begynner det aktive settet. I de første 3-4 ukene vil det ikke være av betydning, kan barnet legge til ca 300-600 gram (det kommer an på barnets appetitt og mat kvalitet).

 •  Veksten av barnet ved fødselen er ca 50-55 inches, og den første måneden av et barn kan vokse opp til en tomme.

 •  Visjon barnet allerede er dannet, men fungerer ikke som voksne. Gutten kan fokusere sin oppmerksomhet på objekter som er i en avstand som ikke overstiger 25-30 cm. Kanskje i slutten av den første måneden barnet kan se dem, hvis bevegelsen er treg. Omtrent 20 til dag liv kaotiske bevegelser av øyeepler forsvinne.

 •  Hørsels dannet helt til slutten, slik at barnet ikke kan høre mye. Men ved slutten av den første måneden har det å være lydhør for plutselig og veldig høyt, og for å appellere til ham. Overraskende, er stemmen til mor barnet i stand til å lære, som han ofte hadde hørt før hans fødsel.

 •  Touch fungerer også godt. Gutten føler touch, de liker det. De er også nyttige for dens utvikling.

 •  I kroppen av barnet det er viktige endringer: endring av blod, tarmmikroflora, begynner immunsystemet å reagere på bakterier og andre irritanter. Alle organer og vev aktivt med å utvikle barnet vokser bokstavelig talt i store sprang.

 •  Reflekser


  Barn 1 måned: hva som bør være dens utvikling?

   Hva bør være i stand til å lage en baby? Noen vanskelige ferdigheter til å mestre det mislykkes, vil det komme senere tid. Kid på dette stadiet kan holde hodet oppreist i 10-15 sekunder. Det er også noen grunnleggende reflekser som er felles for alle spedbarn på en måned:
 •  Suge refleks er trolig den viktigste, fordi det hjelper barnet til å spise. Manifestert det en gang, da min mor hever lepper brystene eller brystvorten. Barnet griper brystvorten og begynte å suge.

 •  Reflex gjennomgang. Hvis barnet lå på magen og skyv den litt, stopp berøre hånden, begynner han å gjøre bevegelser som krypende. Men popovzty usannsynlig.

 •  Reflekser peiling og avstand. Hvis du omfavner barnet under armhulene og poste direkte til bena touch-støtte, det vypryamytsya føtter og hvilte overflaten. Hvis barnet er vippet litt fremover, så vil det begynne å bevege beina, gjør en slags trinn.

 •  Fatte refleks. Hvis du putter en gutt håndtere små objekter, så vil han presse den med en slik kraft at hvis du for eksempel gi barnet fingrene og trekk opp hendene til seg selv, så barnet vil stige.

 •  Hobotkovыy refleks ser ut til at dersom barnets lepper forsiktig berøring, det bare fjerner dem, som om du prøver å finne noe. Denne viktige dyktighet forbundet med behovet for å diett.

 •  Palmar-munn refleks. Hvis barnet ditt til å trykke på en finger på håndflaten, vil den returnere mot stimulans og åpen munn.

 •  Reflex Mora. Som svar på en høy lyd baby vil spre armer og ben, og deretter bringe dem tilbake til utgangsposisjonen.

 •  Den beskyttende refleks. Hvis du setter babyen på magen, vil han returnere hodet for å gi deg selv til å puste.

 •  Babinsky refleks. Hvis du holder fingeren på ytterkanten av foten av barnet, vil han sette fingrene føtter.

 •  Over tid, nesten alle disse refleksene forsvinne som unødvendig, men så langt de har sted å være og viktig.

   Livsstil og kosthold


   1 måned livet av en ung barnets mor er enkel, som mesteparten av tiden barnet sover og rekruttert styrker. Dermed er drømmen om 19-20 timer. Bare den gjenværende tiden, er barnet våken.
   Servering på dette stadiet er avgjørende. Selvfølgelig, det beste alternativet - er amming, men det er ikke alltid mulig, slik at mødre kan erstatte melkeblandingen. Som for frekvens, er meningene delte. Noen barneleger anbefaler å mate på etterspørsel, andre holder modus "på klokken".
   Det bør bemerkes at i tilfelle av ammingen første alternativet er bedre og smartere (fordi babyen kan spise svært lite søvn og bryst, og deretter en halv time å våkne opp sulten), men når kunstig fôring kan kontrollere mengden spist og vedlikeholde intervaller 2-3 timer. Ett bryst kan ta 10-15 minutter eller en time, avhengig av barnet.
   Det er verdt å merke seg at en streng daglig rutine er ikke nødvendig, men det beste er visse prosedyrer (turgåing, svømming) gjort på samme tid å venne seg til denne babyen rutine og følte seg komfortabel.
   Turgåing med babyen din trenger. For første gang er nok i 15-20 minutter, deretter opphold utendørs, og kan økes til en time. I sommermånedene kan du gå to ganger om dagen, men i kulden (temperatur under 15-20 grader) på gaten er bedre å ikke gå i det hele tatt. Det er bedre å unngå overfylte steder.

   Interaksjon med miljøet


   Hva bør være utviklingen av et barn i den alderen når det gjelder samspill med miljøet? Babyen av en måned er nesten ikke forstår, men noe-han kan. Dermed ved gråtende barn indikerer at med ham er noe galt eller noe han ønsker. Første baby vil gråte uten tårer. Ikke bekymre deg, er dette normalt.
   Kid til slutten av den første måneden av livet vil svare på ansiktsuttrykk mamma eller andre. Barn kan også smile, rynke.

   Helse og problemer relatert


   Siden alle systemer og organer dannes baby, kan du oppleve noen problemer. Således, ved slutten av den tredje eller fjerde uke kan begynne kolikk. Det vil bli kjent med en gang, fordi barnet vil være en piercing skrik, bøye bena kryahtet og rødme.
   Buk det vil være stor og vanskelig å ta på. Du kan hjelpe barnet ditt: forsiktig massasje nedre del av magen med hånden, forsiktig bevege kneet til magen. Det finnes en rekke medisiner for kolikk spedbarn, bør du kontakte lege.
   Barnet bør vaksineres. I de første 12 timene vil bli holdt vaksinasjon mot hepatitt B. Så om 4-7 dagers gjøre vaksinasjon mot tuberkulose (BCG). I en måned trengte en annen vaksinasjon mot hepatitt. Hvis det er et medisinsk diskvalifikasjon (med mindre det finnes kontraindikasjoner) vaksinasjon vil bli utsatt.

   Omsorg for barnet ditt


   Care er ekstremt viktig for barnet. Så det bør gjøre mamma?
 •  Vasking bør utføres hver morgen. Bomull pads dynket i kokt vann til å tørke ansiktet og øynene. I tillegg bør du rense nesen med en bomullsdott med limiter dynket i steril vaselin olje. Sørg for å behandle nøye ørene (de samme pinner, dynket i vann).

 •  Undergrave et barn etter hvert vannlating og avføring under rennende vann (første gang bedre uten såpe).

 •  Bading prosedyre skal utføres daglig, helst ved sengetid. Vanntemperaturen bør være omtrent lik 36-37 grader. 10 minutter for å være i badekaret vil være nok.

 •  Tid endre bleier, eller hudirritasjon.

 •  Skifte klær regelmessig, baby slites veldig varm.

 •  Romtemperaturen bør være rundt 22-23 grader.

 •  Helse for barnet ditt!
   Når det er en familie en liten gutt - en ekte mirakel for foreldre. De først skjønner liv er i deres hender er den viktigste og mest elskede mann i verden, og at deres omsorg og kjærlighet avhenger av liv og helse for barnet. Mamma og pappa prøver å skape de beste forutsetninger for babyen, men noen ganger kan ødelegge deres lykke allergi. Og, selvfølgelig, unge og foreldre har ingen anelse om hva jeg skal gjøre med det.
   Allergi - en beskyttende reaksjon på visse stimuli (mat, støv, husholdning kjemikalier) at andre mennesker er vanlige, og de er ikke å svare.
   De fleste allergiske reaksjoner kan forekomme hos barn hvis foreldre lider av ulike typer allergier. Dette er fordi mottakelighet for sykdommen overføres genetisk. Men dette betyr ikke at barnet vil være 100% allergi som mor eller far. Det får dem bare predisposisjon for fremveksten av denne sykdommen, og det kan bare bli syk i gjentatt kontakt med allergenet.
  Allergi mot babyen spedbarn: hvordan er det behandles?

   Allergi hos et spedbarn kan bli påvirket av ulike faktorer. For første gang et barn står overfor ny verden for deg selv, og uvanlig for kroppen hans kan gjøre ham defensiv reaksjon. Ifølge statistikk i verden nesten hver femte barnet lider av noen allergier. Denne sykdommen forekommer ofte når babyen er veldig liten. Derfor må foreldrene være mer oppmerksomme på deres baby.

   Gå til legen


   Hvis barnet ditt var mistenkelige symptomer i første omgang, bør du kontakte din barnelege. Bare en lege kan svare deg at barnet ditt - eller andre allergiske sykdommer, og, selvfølgelig, for å gi et kvalifisert svar på hvordan å behandle sykdommen.
   Det er bedre ikke å vente i lang tid på å gå til legen fordi situasjonen kan forverres, og du vil være mye vanskeligere å takle sykdommen. Spesielt fordi det er så mange allergiske sykdommer, som er kjennetegnet ved deres symptomer. Selvstendig vil du være svært vanskelig å finne ut hva de skal gjøre i alle fall.
  Allergi mot babyen spedbarn: hvordan er det behandles?

   Så, for å ha minst en ide av allergiske sykdommer kan deles inn i tre typer. Avhengig av allergenet som forårsaket allergi, kan det være: mat, hjem og kontakt. La oss se på hver av disse artene.
   De fleste barna lider fra desember matallergi. Men de fleste av dem vokser sykdommen 4 år. Bare 2% av barn i en slik voldsom reaksjon mot visse matvarer vil vare livet ut.
   Hvorfor er det en matvareallergi? Hvorfor skal sykdommen kan ta babyen som ammes og ikke spise noe annet enn morsmelk. Gjennom ham får barnet ikke bare næringsstoffer, men også potensielle allergener. Hvis mor ikke overholder riktig ernæring - alt det hun spiste fra forbudte matvarer kan være en årsak til allergi. Hva gjelder produkter som provoserer denne sykdommen?
 •  Den vanligste allergisk reaksjon oppstår hos spedbarn med mødre som drikker kumelk. Proteinet inneholdt i den, meget dårlig absorbert av barnet fordi hans fordøyelsessystem ikke er egnet for fordøyelsen av proteiner. Melk forårsaker magesyke babyer og kolikk. Det verste er at min mor ikke alltid kan forstå hva som forårsaket kumelkallergi. Hun kan drikke det for en måned uten noen konsekvenser, og så plutselig barnet utslett vises. Dette skyldes det faktum at noen allergener forårsake alvorlige symptomer først etter deres konsentrasjon i kroppen når et visst punkt. Derfor er det svært vanskelig å fastslå hva som forårsaket allergi.

 •  Hvis kosthold ammende mødre er noen frukter, kan de forårsake allergiske reaksjoner hos spedbarn. Disse inkluderer sitrusfrukter: appelsiner, mandariner, sitroner og grapefrukt.

 •  Det blir ofte sagt at mødre som ammer, bør du ikke spise røde matvarer. For eksempel, jordbær, kirsebær, druer, tomater, røde epler og andre. Det er all grunn av det røde pigmentet i dem. Det er et potensielt allergen. Men hvis du virkelig ønsker å spise noe fra disse produktene, kan du prøve litt. Og husk å se ut over natten reaksjonen til din baby.

 •  Dessuten kan allergier forårsake mat som inneholder en rekke kjemiske tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Disse produktene omfatter: Røkt pølse kjøp godterier, sjokolade, majones, ulike sauser og matvarer, som er kunstige fargestoffer og andre kjemiske komponenter.

 •  Også forårsake allergiske reaksjoner kan være: egg, sopp, nøtter, fisk, skalldyr, soya og honning.

 •  Hos barn som er på kunstig diett, kan allergi være på grunn av intoleranse mot kumelk protein som finnes i blandingen. I det, det er sammensatt av 20 komponenter også, og de kan forårsake allergiske reaksjoner. Det er veldig vanskelig å finne den rette blandingen baby. Og ofte bedt av en lege er nødvendig.

   Typer og behandling


   Hva er symptomene på matvareallergi? Oftest er denne sykdommen vises på babyens hud, i form av et utslett som ligner på elveblest. Først pours kinn og nakke, så det kan dekke hele kroppen til barnet. Det kløe, rødhet, bleie utslett og hud peeling. Dessuten kan allergi være ledsaget av fordøyelsesbesvær, sterke magesmerter, kramper, oppkast og rikelig oppkast etter hver fôring. Du kan også få sterk grønn diaré. Noen ganger er disse symptomene er lagt til og rennende nese.
  Allergi mot babyen spedbarn: hvordan er det behandles?

   Hva bør være behandling av matvareallergi? Dette kan fortelle deg en lege. Når disse symptomene bedre umiddelbart slå til ham for å få hjelp. Det vil bidra til å finne ut hva som var årsaken til allergier og foreskrive medisiner og dose som er riktig for barnet ditt. I din makt kan bare fjerne allergener fra kostholdet ditt.
   Ikke i noe tilfelle bør ikke gi opp amming og bytte til blandingen. Spesielt hvis barnet opp til 6 måneder. Som i det tidligere alder barnets immunsystem er ennå ikke helt dannet, og barnets helse avhenger av mors beskyttende funksjon av immunglobuliner.
   For å bli kvitt denne sykdommen, til mamma utelukke fra kosten alle matvarer som forårsaker allergi (av dem som er nevnt ovenfor). Du bør også følge et riktig kosthold. Det bør være variert - ikke spise hver produkt mer enn én gang per dag.
   Husk, allergier ikke raskt passere, og vi må være tålmodig.
   Når du eliminere allergenet fra sin diett, kan symptomene gå for to uker eller mer. Men hvis du ikke kan identifisere deg selv på hva barnets allergi, er det best å ta kontakt med eksperter. De vil ta blodprøver og ta prøver for ulike allergener.
   Det er også viktig å kjenne til reglene for komplementære matvarer for barn med allergi. Det må gis tidligst seks måneder for babyer - amming, og tidligst fire måneder - for barn som er på kunstig diett. Og bedre å starte med et enkelt produkt, og gi en halv teskje om dagen. Hvis det ikke er allergisk reaksjon, kan du øke dosen.
   En annen type allergi - husholdning. Den vanligste årsaken til forekomsten er husstøv. Det er ikke bare kjent støv på møbler, men også dyr dander, sporer av ulike sopp og hjem Mite bor i tepper, puter og stoppede møbler.
   Symptomer: Hyppig nysing, alvorlig rennende nese, hoste, begynner å rive øynene dine.
   For å unngå disse symptomene, bør du gjøre daglig våt rengjøring og lufting huset ditt, rene rom med alle baby ting som samler seg støv. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot myke leker for barnet ditt, da de er de viktigste lagring av støv, og noen ganger de trenger å bli vasket. Du kan ikke la baby rom kjæledyr. Alle sengetøy bør vaskes ukentlig. For et barn å plukke den beste syntetiske teppe, madrass og pute.
  Allergi mot babyen spedbarn: hvordan er det behandles?

   Alle ting kontaktet et barn bør vaske hypoallergenic pulver. Siden bruk av husholdningskjemikalier kan utløse utvikling av kontaktallergi. Det fremgår direkte kontakt med allergenet huden baby. Også dette kan være bruk av lav kvalitet barnas kosmetikk og hygieneprodukter.
   Symptomer utseende av kontaktallergi: utslett over hele kroppen, peeling hud, kløe.
   For å redusere lidelsene til barnet ditt og eliminere disse symptomene bør bade daglig i hans vannochtsi av urten, slik som flokken.
   Allergisk utslett kan forekomme hos nyfødte i løpet av få dager etter fødselen. Ikke få panikk. Små røde kviser i ansiktet av et barn - det er ikke et tegn på allergi. De er også kalt "søt". De oppstår fra det faktum at under svangerskapet barnet fra moren fikk hennes hormoner, og etter fødselen av kroppen hans begynner å bli kvitt dem og tilpasse seg sine egne hormoner, så noen ganger kan virke utslett.
   Behandle det ikke. Hun vil ta omtrent en måned. Men hvis barnet unntatt utslett dukket opp og andre allergi symptomer som diaré, oppkast - det er bedre å oppsøke lege.
   Vær oppmerksomme på helsen til barnet ditt, og da vil du føle den fulle glede av å være foreldre!




  Яндекс.Метрика