Astma hos barnBronkial astma - en sykdom som er utsatt for hver mann. Ganske ofte det forekommer hos barn. Men hvis barnet ditt sette diagnosen, fortvil ikke. Til tross for faren for denne sykdommen, kan moderne medisin mennesker som lider av astma, nyte et fullverdig liv. Selv om det fortsatt er begrensninger.
Astma betyr at et barn kronisk luftveisinflammasjon. I alle tilfeller av astma observert signifikante endringer i bronkial reaktivitet. Utvikling av astma hos barn er nesten alltid bidra til allergiske mekanismer. Dette er en ganske kompleks sykdom som krever regelmessig behandling.
Årsaker til astma
Astma hos barn har nesten alltid allergier. Sykdommen utvikler seg på følgende måte: barnet er i kontakt med allergenet, er kroppen sensibilisering overfor stoffet, forårsaker alvorlig allergisk reaksjon oppstår som påvirker bronkiene og bidrar til astma.
Alle foreldre lurer på hva som kan være et allergen for barn. De fleste av dem er begrenset til beskjedne kunnskap, tro at mulig allergi etter å ha spist visse matvarer, inkludert melk, honning, jordbær. Mer kunnskapsrik vet at allergi husstøv eller dyr dander. Faktisk kan en allergisk reaksjon forårsake en rekke faktorer, alle produkter av rødt og oransje, som inneholder kunstige farger og konserveringsmidler, sterke lukter, støv, pollen. Dette er ikke en komplett liste over mulige allergener. Svært ofte en allergisk reaksjon hos barn oppstår selv til ufarlige produkter som yoghurt eller krem ​​av hvete. Så for å svare på spørsmålet, hva slags stimulans kan føre til astma, umulig.
Ikke alle allergisk reaksjon manifestert som astma. I noen tilfeller, manifesterer allergi seg annerledes - atopisk dermatitt, sesongbetont (høysnue, urticaria Men hvis barnet lider ofte av luftveisproblemer, akutt bronkitt, sannsynligheten for astma økt flere ganger..
I tillegg kan den utløsende faktor for utvikling av astma være en genetisk predisposisjon, og fordøyelsesproblemer, spesielt overvekst.
Astma og dens symptomer

Til behandling av astma var mest effektiv, bør det være mulig å detektere sykdommer tidligere. Du trenger å vite de grunnleggende symptomer på astma. Blant dem:


- Hoste, konstant tørr forverres om natten, med ingen temperatur og slim. Hvis denne situasjonen er det mer enn tre dager, se en lege;
- Astma når det er kontakt med allergener. Hvis etter møtet med pollen, dyr, narkotika angripe barnet begynte å hoste, rennende øyne, tett, umiddelbart ringe en ambulanse.

I tillegg er symptomer på astma anses kortpustethet, tungpustethet, bryst tyngde, smerte og følelse av komprimering. Symptomer på sykdommen kan variere og vises på forskjellige tidspunkter. De samme symptomene kan avvike betydelig fra hverandre. For eksempel, noen ganger er det slakk sin forverring, og i andre tilfeller - svært tung, som krever umiddelbar sykehusinnleggelse av barnet.
Det også skjer er at en pasient med astma i lang tid ikke føler noen tegn på sykdommen, og bare av og til er en forverring av symptomer - et astmaanfall. Andre pasienter hver dag notat forverring av astmasymptomer. I den tredje gruppen angrep begynner under trening eller etter viral sykdommer karakter.
I tillegg er det atypiske symptomer på astma. Disse inkluderer rask pust, pust, tretthet, søvnproblemer, angst, konsentrasjonsvansker, kronisk hoste. Astmasymptomer kan være lik andre manifestasjoner av sykdommer som bronkitt eller hjertesykdommer.
Budbringer av astma hos barn er medfødt atopi (allergi utslett i huden og slimhinner), hyppig gjentatte luftveissykdom - bronkitt, laryngitt, adenoiditis, betennelse i mandlene. Hos de fleste pasienter, begynner astma i tidlig barndom. Men når en diagnose er ikke alltid, som plystring hvesing og kortpustethet som en gutt med lignende manifestasjoner av akutt luftveisinfeksjon.
Diagnostisering av astma
Diagnosen er utført i flere etapper. Til å begynne, må legen vite klager av foreldrene og barnet å utforske, til det syke barnet finne ut hvor lange astmaanfall begynte, under noen omstendigheter som de oppstår, og føler med pasienten. Av stor betydning er identifikasjonen av allergenet som utløser utvikling av astma. De fleste blir holdt på allergen hudtest. De raskeste og mest pålitelige.
På innsiden av underarmen gjøre noen få riper på vandige oppløsninger anvendes på alle kjente irriterende. En halv time senere legen vurderer resultatet. Hvis huden rundt såret rød, betyr det at kroppen reagerer på allergenet. Mer sannsynlig er det at han provoserer astmaanfall. For mer informasjon, vennligst immunologisk blodprøve for tilstedeværelse av spesifikke barnets telefon.
Den siste fasen diagnostisering av astma - bestemmelse av graden av luftprosess og misbruk av barn. For å oppnå dette spirometri - en prosedyre der fikset de viktigste indikatorene på pusten.
Behandling av astma
Faktisk er det ingen kur. Hovedoppgaven for foreldrene - å avskaffe barne kontakt med allergenet. Legen skal gi behandling rettet mot desensitivisering. Hvis handlingen var vellykket, astmaanfall helt ute av stand til å forebygge.
Hvis du fjerner allergen fra et barns liv kan ikke, må du den spesielle antigen-spesifikk immunterapi. Det er under den aktuelle ordningen valgt i barnet kom inn i allergen. Denne behandlingen fører vanligvis alvorlig forverring av astma. Men over tid, lager agenter, anti-allergen, utmattet, og det stopper så mye å svare på stimulans.
Hjelp med astma
Den største faren for et barn som lider av astma - en sterk anfall av åndenød. På dette punktet er det viktig å gi nødhjelp. For å stoppe et astmaanfall, skal barnet gis medisin for å inhalere, raspыlyaemoe med en spesiell inhalator. Disse stoffene raskt avlaste bronkokonstriksjon.  
Symptomer på meslinger hos barnMeslinger - en sykdom som kan overføres ved luftbårne dråper når noen kontakt med et sykt barn. Typiske manifestasjoner av meslinger - feber, slapphet, døsighet, hodepine, melkopyatnistaya utslett, konjunktivitt og rhinitt.
Kilden for sykdommen kan bare være en syk mann. Personer som ikke er vaksinert mot meslinger og ikke vondt livslang ganske mottakelig for sykdom. Hvis en familie har flere barn, sykdom av en av dem, må alle andre bli sendt for å bo andre steder. Etter at infeksjonen er voksende immunitet fordi gjentatte meslinger er sjeldne. Etter vaksinasjon immunitet kortere. Inkubasjonstiden av sykdommen - 9-11 dager.

Symptomer på meslinger hos barn

På den første dagen er tidlige tegn på meslinger. Temperaturen stiger til 38-39 grader i ytelse. Det har kløe i halsen, hoste, slapphet, noen ganger konjunktivitt, frykt for lys. På den andre eller tredje dag temperaturen synker. Denne perioden varer i fire dager i ungdom kan være mer.
En av de klareste tegn på meslinger - munnslimhinnen er ustabil og lyse rødt. Dannet koreva utslett, ledsaget av feber. Første utslett vises bak ørene, deretter ansiktet, raskt sprer seg til nakken og øvre del av brystet. Senere går hun til torso, hofter, armer og ben overflaten. Utslettet er en liten papler rosa - eller knuter i huden uten å øke vassen innhold. I løpet av noen få timer huden rundt dem er rød. Deretter fletter det inn store oppdateringer med utydelige kanter av papuloy sentrum.
På den fjerde dagen av utslett holder sin farge. Det forsvinner i samme rekkefølge som var der. Dens elementer er utsatt for fusjoner og dannelsen av komplekse former. Men selv med en meget sterk utbrudd kan finne områder med normal hud. Etter tre eller fire dager utslett fades, og i stedet er brune flekker - pigmentering. I nærvær av hemoragisk transformasjon utslett er spesielt uttalt og vedvarer i lang tid. Videre på stedet utslett dannet pityriasis peeling. Det er en sterk konjunktivitt, noen ganger med purulent gren som stikker sammen øyevipper morgen. Noen pasienter klager over magesmerter, endring i avføringen.
Cyrus har en funksjon: selv etter fullstendig forsvinning av sykdommen utvinningsprosess i kroppen ender. Hadde vært syk i lang tid kan oppleve tretthet, slapphet, irritabilitet noen ganger. Et par uker eller måneder etter meslinger generell immunitet svekket, noe som resulterer i mulig ny infeksjon. I tillegg redusert immunitet mot disse sykdommer mot hvilke barnets hadde blitt vaksinert. Derfor er utvinning perioden viktig å beskytte den mot smitte.
Behandling av meslinger
Hvis du merker symptomer hos barnet meslinger, sette den i sengen og ringe legen. Sørg for å eliminere all kontakt med barn, spesielt de som ikke er vaksinert. Du kan gi febernedsettende, men absolutt ikke kan antibiotika, som relativt meslinger viruset de ikke er effektive. Bare en lege kan forskrive antibiotika, ofte er det utvikling av komplikasjoner. Utslett prosess er nødvendig. Ganske vaskevann ved romtemperatur. Bade pasient kan være når normal kroppstemperatur, pigmentert utslett. På denne tiden anbefales sengeleie.
Vanligvis er behandling utføres hjemme. Innlagt bare de pasientene som har problemer. I en hektisk periode anbefales absolutt fred. Bed ønsker å sette hodet til vinduet lyset ikke skinner i øynene dine. Barnet bør få rikelig med væske, fruktjuicer, vitaminer, hvis det er en vedvarende tørr hoste - ekspektoranter.
Den beste måten å forebygge meslinger - immunisering levende vaksine. Vaksinasjons garantier om den beskyttende effekten femten år. Den første vaksine til barn tilbringer i et år, den andre - i en alder av 15-18 måneder.
Komplikasjoner av meslinger
De fleste komplikasjoner oppstår hos barn under fem år eller voksne over tjue år. Dette er hovedsakelig ørebetennelse, lungebetennelse, laryngitt, betennelse i livmorhalsen lymfeknuter, hjernebetennelse, blindhet. Komplikasjoner av meslinger er vanlig, så behandlingen må utføres ved et tilsyn av lege.
Meslinger
Hvis laget, som var et barn, fant meslinger, gjennomføre forebyggende tiltak. I de første fem dagene etter kontakt med syke barn under tre, gravide, personer med svekket immunforsvar, tuberkulosepasienter er vanligvis administreres meslinger immunglobulin.
Barn over tre år som ikke er vaksinert, ikke syk med meslinger i fravær av kontraindikasjoner bør vaksineres umiddelbart. Vaksinen gir beskyttelse hvis laget til, eller i løpet av to dager etterpå. Sørg for å sette karantene. De første syv dagene etter en enkelt kontakt, kan du besøke barnegruppe, deretter til den syttende dagen av isolerte barn. På smittekilden er utført daglige rutinemessige inspeksjon og temperaturmåler barn som hadde kontakt med pasienten. Alle identifiserte pasienter med meslinger isolert.  
Яндекс.Метрика