Enterovirus infeksjon hos barn. Symptomer og behandlingEnterovirus infeksjon - en gruppe av sykdommer basert grunner er det flere varianter av virus. Coxsackie virus forårsaker sykdom, polyovyrusы og ECHO (эkho). Disse virusene har i sin struktur og kjerne kapsel inneholdende RNA (en type DNA). Strukturen av kapselen kan være svært forskjellige, fordi de såkalte isolerte serotyper (typer). I polioviruser isolert tre serologiske typer. Coxsackie virus er delt inn i gruppe A Coxsackie og Coxsackie Artikkel. I Coxsackie virus A serologiske produsere 24 varianter, Coxsackie B - 6. I ECHO virus isolert 34 serologiske typer. Etter under vedvarende enterovirus infeksjon dannet livslang immunitet, men han serospytsefychen. Dette betyr at immunsystem produserer bare til serologisk type virus, som infiserte barn, og beskytter den fra andre typer viruser. Derfor enterovirus infeksjon, kan barnet bli syk flere ganger i løpet av livet. Dessuten kan denne funksjonen ikke utvikle en vaksine for å beskytte våre barn mot denne sykdommen. Sykdommen er sesong: utbrudd forekommer ofte i sommer og høst.
Årsakene til infeksjon av enterovirus infeksjon
Infeksjon forekommer på flere måter. Virusene i miljøet vil bli utsatt for et sykt barn eller et barn som er smittet med HIV. I smittet med hiv har ingen manifestasjoner av sykdom, men virus er i tarmen og slippes ut i miljøet med avføring. Denne tilstanden kan forekomme hos barn gjenopprette etter klinisk bedring eller barn som har inge virus, men var ikke i stand til å forårsake sykdom på grunn av den sterke immunitet barnet. Viruset kan vedvare i fem måneder.
Når i miljøet, kan virusene seg i lang tid, siden godt tolererte bivirkninger. Godt bevart virus i vann og jord under frysing kan overleve i flere år, motstandsdyktig mot desinfeksjonsmidler (ved virkningen av oppløsninger av høy konsentrasjon fenol, klor, formaldehyd virus begynner å dø bare tre timer), men er utsatt for høye temperaturer (når oppvarmet 45 º C dø innen 45-60 sekunder). Virus tolerere variasjoner i pH og utmerket følelse i et medium med en pH-verdi på 2, 3, 9, 4, fordi det sure miljø i magesekken ikke har noen virkning på dem, og syren er ikke utføre sin beskyttende funksjon.
Hvordan er enterovirus infeksjon
Mekanismen for overføring kan være luftbårne (når man nyser og hoster med dråper av spytt fra sunt til syke barn) og fekal-oral uten personlig hygiene. Mest infeksjon oppstår gjennom vann, bruk av rå (ikke kokt vann. Også mulig smitte av barn gjennom leker hvis barn er til munn. Ill flere barn i alderen 3 til 10 år. Barn som ammes kroppens immunforsvar er avledet fra moder gjennom morsmelk, er imidlertid denne immunitet ikke er stabil, og etter avvenning raskt forsvinner.

Symptomer på enterovirus infeksjon

Som viruset kommer inn i kroppen gjennom munnen og øvre luftveier. En gang i kroppen til barnet, virus migrere til lymfeknuter, hvor de slår seg ned og begynner å formere seg. Videre utvikling av sykdom assosiert med mange faktorer, slik som virulens (evne til å motstå virus beskyttende egenskaper av kroppen), tropisme (tendensen påvirke individuelle vev og organer) virus og immunitet som barn.
I enterovirale infeksjoner er som lignende manifestasjoner og forskjellig, avhengig av art og serotyper. Inkubasjonsperioden (tid fra få viruset i kroppen av barnet, før de første kliniske tegn) enterovirale infeksjoner i alle de samme - fra 2 til 10 dager (vanligvis 2-5 dager).
Sykdommen begynner akutt - heve kroppstemperaturen til 38-39 ° C. Temperaturen ofte derzhetsya 3-5 dager, og deretter reduseres til vanlige tall. Ofte temperaturen er varierende kurs: 2-3 dager holdt temperaturen synker og deretter 2-3 dager er på normale vilkår, deretter stiger igjen i 1-2 dager, og deretter ble endelig normalisert. Når temperaturen barnet føler svakhet, døsighet, kan være en hodepine, kvalme, oppkast. Ettersom kroppstemperaturen er alle disse symptomer, men kan økes ved gjentatt retur. Også økt nakke og kjeve lymfeknuter, som de oppstår virusreplikasjon.

Avhengig av hvilke organer som berøres mest, identifisere flere former for enterovirus infeksjon.
 Enterovirus kan påvirke det sentrale og perifere nervesystemet, slimete oropharyngeal slimhinner i øyne, hud, muskler, hjerte, tarmer, lever, kan gutter bli påvirket testiklene.
Enhver skade på slimhinnen i oropharynx er utviklingen av enterovirus angina. Det er manifestert av feber, generell rus (svakhet, hodepine, tretthet) og nærvær vezykulyarnoy som utslett blemmer fylt med væske, slimhinnene i orofarynx og mandlene. Disse boblene brister, og i deres sted dannes sår fylt med hvit blomst. Etter tilheling av sår i stedet er fortsatt ingen spor.

I utviklings øyesykdom konjunktivitt.
 Det kan være en - og toveis. Manifestert som lysskyhet, rive, rødhet og hevelse i øynene. Kanskje tilstedeværelsen av blødning i conjunctiva av øyet.

Enhver skade utvikle myositt muskel - muskelsmerter.
 Smerter vises i bakgrunnen av feber. Smerten oppstår i brystet, armer og ben. Utseendet av ømme muskler, som temperaturer kan ha bølgete karakter. Som temperaturen synker kroppssmerter eller forsvinne helt.
Enhver skade på tarmslimhinnen observert nærvær av flytende avføring. Stol normal farge (gul eller brun), væske uten patologiske (slim, blod) urenheter. Utseendet av løs avføring kan være en bakgrunn for feber og isolasjon (uten feber).

Enterovirus infeksjon kan påvirke forskjellige deler av hjertet.
 Siden nederlaget til den muskulære laget utvikler myokarditt, med lesjoner i indre laget av hjerteventiler entusiasme, utvikle endokarditt, med lesjoner ytre foring av hjertet - perikarditt. Barnet kan observeres: tretthet, svakhet, hjertebank, blodtrykksfall, arytmier (blokade, beats), smerte bak brystbenet.
Eventuelle skader på nervesystemet kan utvikle hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse.Barnet har: alvorlig hodepine, kvalme, oppkast, feber, kramper, pareser og lammelser, tap av bevissthet.

Eventuelle skader på leveren utvikler akutt hepatitt.
 Det er preget av utvidelse av leveren, en følelse av tyngde i øvre høyre kvadrant, smerte på dette punktet. Det kan være kvalme, halsbrann, svakhet, feber.

Eventuelle skader kan forårsake hudutslett
 - Hyperemia (rød farge) i huden, vanligvis på den øvre halvdelen av kroppen (hode, bryst, armer), ikke stiger over huden vises umiddelbart. I min erfaring er det enterovirus infeksjon med kutan manifestasjon i form vezykulyarnoy utslett på håndflatene og fotsålene. Bobler i 5-6 dager sduvalys ikke blir avslørt, og i deres sted dannes område av pigmentering (brun prikk), som forsvant etter 4-5 dager.
Hos gutter, kanskje nærvær av inflammasjon i utviklingen av testikler orchitis.Ofte denne tilstanden utvikler 2-3 uker etter utbruddet av andre manifestasjoner (sår hals, diaré, og andre). Sykdommen er ganske rask og er under ingen konsekvenser, men i sjeldne tilfeller kan utvikle seg i polovozrelom alder aspermyy (fravær av sædceller).
Det er også medfødt form av enterovirusinfeksjoner når viruset kommer inn i kroppen til barnet gjennom placenta fra moren. Vanligvis er denne tilstanden godartet kurs og gå bort på egenhånd, men i noen tilfeller enterovirus infeksjon kan føre til abort (abort) og utvikling av et barns plutselige død (død av et barn skjer mot en bakgrunn av full helse).
Sjelden kan påvirkes nyre, bukspyttkjertel og lunger. Nederlaget av ulike organer og systemer kan oppstå som en isolert og kombinert.

Diagnostisering av enterovirusinfeksjoner

For å stille nøyaktig diagnose vask tatt fra nese, svelg eller prester barn, avhengig av symptomene. Flushing sådd i cellekultur, og etter inkubasjon i 4 dager ledende polymerase kjedereaksjon (PCR). Siden det tar lang tid, er diagnosen basert på kliniske manifestasjoner (symptomer), og PCR tjener bare til å bekrefte diagnosen og påvirker ikke behandlingen.
Behandling av enterovirus infeksjon
Spesifikk behandling av enterovirus infeksjon eksisterer. Behandling hjemme, er sykehus indikert i nærvær av nervesystemet, hjerte, høy temperatur, noe som ikke har vært utsatt for reduksjon ved hjelp av antipyretika midler. Barnet er vist i sengen for hele perioden av feber.
Mat bør være lys, rik på protein. Det bør være nok væske: kokt vann, mineralvann uten gass, fruktjuice, fruktdrikker.

Behandling er symptomatiske manifestasjoner avhengig av infeksjon - sår hals, konjunktivitt, myositt, diaré, hjertesykdom, hjernebetennelse, hjernehinnebetennelse, hepatitt, utslett, orchitis. I noen tilfeller (for sår hals, diaré, konjunktivitt ...) gjennomføre forebygging av bakterielle komplikasjoner.
Barn er isolert for hele perioden av sykdommen. I barnas lag kan være forsvinningen av alle symptomer.
Forebygging av enterovirus infeksjon
Å hindre nødvendig personlig hygiene: Vask hendene etter toalettbesøk, gå på gaten, drikker bare kokt vann eller vann fra en flaske fabrikk, uakseptabel bruk av drikkevann med barnet åpen kildekode (elv, innsjø).
Spesifikk vaksine mot enterovirus infeksjon eksisterer, som i miljøet er det et stort antall serotyper av viruset. Men i Europa ofte vaksiner inneholdende de mest vanlige enterovirus infeksjon (Coxsackie A-9, B-1, -6 ECHO). Bruken av slike vaksiner reduserer risikoen for sykelighet hos barn эnterovyrusnыmy infeksjoner.
Legen barnelege Lytashov MV
Яндекс.Метрика