Fordelene ved amming for mødre

 Hva amming fordeler ikke bare for barnet, men hans mor - lite kjent. Tvert imot, ofte betraktet som fôring - en spesiell type forelder prestasjon da min mor å ofre helsen sin for helsen til barnet ditt faktisk amming - en helt naturlig del av en kvinnes reproduktive syklus, obligatorisk fortsettelse av graviditet og fødsel. Tidlig avslutning av ammer kan forårsake problemer på grunn av brudd på den biologiske kropps programmet, men videreføring av foring, men fører med seg en rekke fordeler som skyldes hormonelle stabil morens legeme.
 Så hva er fordelene ved amming for mødre?
 Forsinket ny graviditet. Amming påvirke fertilitet hos kvinner, det vil si evnen til å bli gravid. Jo mer mor mater de høyere nivåene i kroppen hennes hormonet prolaktin og prolaktin hemmer produksjonen av hormoner ansvarlig for eggløsning. Amming gir effektiv beskyttelse mot ny graviditet når mor feeds utelukkende amming on demand barn 10 eller flere ganger i løpet av dagen, med en maksimal intervall mellom feedings til fem timer. Hvis dette utelukker bruk av smokker og flasker ikke kontrollert fôring dag og natt er ikke begrenset til, i de første tre månedene av svangerskapet faktisk fôring sannsynligheten for null, og i de neste tre månedene - mindre enn 2%.
 Etter at barnet var seks måneder amming gir mindre garanterer at den nye graviditet ikke oppstår. I denne alderen begynner barn å få desember matvarer, men hvis barnet fortsetter å amme ofte kombinert med fôring, er moren delvis beskyttet mot angrep av en ny graviditet.
 For mødre kroppen er spesielt viktig å starte fôring umiddelbart etter fødselen og bruke det på anmodning fra barnet. Under amming aktiv handling av hormonet oxytocin bidrar til å gjenopprette makten etter fødsel, raske sammentrekninger i livmoren og stoppe postpartum blødning. Det er derfor moms som ofte amme sine barn bryst, langt mindre det oppstår en postpartum komplikasjon som endometritt.
 Heretter Amming direkte bidrar til å opprettholde en god figur. I de første seks månedene av fôring vekt kvinner kan noen ganger øke uavhengig av hvilken modus av ernæring, men deretter akkumulert fett begynner å bruke penger, og jo lenger mor feeds, jo mer redusert sin vekt. Spesielt aktive vekt droppet mate en baby i alderen 6-9 måneder - vanligvis på denne tiden hun returnerer skjema som var før svangerskapet, og deretter, gjennom aktiv brenne fett på hoftene kan også bli enda slankere! Overvekt sjelden vedvarer for hele laktasjonen, og når det skjer likevel ofte indikerer ubalansert menyen eller hormonelle problemer.
 Hos ammende mødre forbedrer beinmineralisering og reduserer forekomsten av osteoporoseSom gjennom egnede hormoner i amming mødre kroppen bedre assimilere kalsium. Og takket være den lange fravær av menstruasjon, som kroppen mister sin blod med jern fôring mor er bedre beskyttet mot jernmangel.
? Fakta: nok til å amme bare 9 måneder til redusert risiko for osteoporose med 25%!
 Amming beskytter kvinner mot alvorlig kreft. For det første reduserer risikoen for ovarial cancer (20% mindre for hver fødsel hvis barnet ammet i minst to måneder). For det andre reduserer alvorlig risiko for brystkreft: en mor som har oppdratt tre barn, har en halv sjanse noensinne for å få brystkreft enn en kvinne som er en levetid laktyrovala minst seks måneder. Til glede for tilhengerne langvarig fôring, er den samme effekten observert hvis mor ammet minst ett barn mer enn 13 måneder. Andre studier har funnet at risikoen for brystkreft er redusert med 7% med hver graviditet og 43% hver måned laktasjonen.
 Varigheten av amming er direkte relatert til helse etter menopause. Stor forskning fagfolk University of Pittsburgh, obrabotavshyh nesten 140 000. Histories av kvinner, viste at selv de som ammet for bare en måned, hadde lavere forekomst av blod kolesterol, diabetes og høyt blodtrykk forekomst. Kvinner som ammet i over et år, ble sannsynligheten for diabetes reduseres med 20%, hypertensjon - 12%, forhøyet kolesterolnivå - ble med 19% og risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag redusert med 9%.
 Det er noen psykologiske fordeler. Amming i stor grad påvirker karakteren av kvinnen, noe som gjør det mer myk og følsom, spesielt i sitt forhold til barnet. Amming der og mor og hennes baby kommer inn i komplekse hormonelle samspill, bidrar raskt til et nært, delikate relasjonene mellom dem. Selvfølgelig, min mor som mater hennes baby flaske, elsker henne også. Og likevel både utenlandske og avanserte russiske studier klart uttrykt: nivået av mors omsorg og angst, graden av respons på nye behov hos barn, nøyaktigheten av intuitiv oppførsel av mødre, graden av respons til en faktisk eller potensiell trussel mot barnet og gleden over en lang prat - alt bestemmes i hovedsak amming. Hver amming når mor og baby med ømhet og elsker å se på hverandre mellom nye og stadig sterkere usynlig tråd av gjensidig hengivenhet.
 Selvfølgelig, blant ammende bryst, og blant dem som valgte å flaske-fôring, er det svært forskjellige mødre. Selv Verdens helseorganisasjon sier rett i sine anbefalinger at mødre som ammer, generelt mer forsiktig reagerer på sine babyer. De er mye mindre klage om en situasjon der et barn krever oppmerksomhet og natt feedings. Til slutt, ammende mødre mye mindre forlate sine barn eller skade dem. Følelsen av intimitet og kjærlighet er, og det støtter amming hjelper mødre mer positiv holdning til barn i en periode av livet. Kanskje mest kjent, og det er viktig i en tid da barnet er eldre, begynte foreldrene å eksponere de irrasjonelle krav og uforståelig for seg selv emosjonelle eksplosjoner.
 Siden fôring mor alltid bokstavelig talt ved fingertuppene den beste måten å roe, i disse vanskelige tider har det mye lettere psykisk.
 Endelig er langvarig amming mer en forsinket positive effekter. Som de utenlandske og russiske studier, barn som er lei mer enn et år, er mye mindre atferdsproblemer i skolen og ungdomsårene. Ifølge de fleste mødre og lærere, lange kormyvshyesya barn mindre enn andre er frekk i familien og skolen. Så, amming nå, og min mor holder en helse og frustrasjon for mange, mange år!
 Forfatter: Irina Ryuhova, seniorkonsulent i den russiske grenen av Association of Consultants for amming  
Hvordan å avvenne et barn fra brystvortene - Dummy? Myter om smokker

 Vi elsker å engasjere seg i myte-making. Spesielt når det kommer til noe uventet eller ikke fullt knowable. Gamle myter består av strukturen i universet. Vi skaper myter om hans liv. Og like viktig i våre liv (vel, nesten det viktigste) - barn, mange myter forbundet med deres utdanning. Vi ønsker å snakke om disse mytene og avkrefte er ikke det - det ville være galt - og du forstår at de har sannheten, og at - opprettelse av ord.

 Veldig, veldig alvorlig Dummy


 Klart, i tilfelle av utdanning ingen detaljer, spesielt hvis barnet er svært liten. Foreldre lenge før hans utseende bestemme hvordan og hva som vil skje med barnet. Nøye valgt navn, planlegge sitt profesjonelle arbeid, trukket barnehage
 De har sine egne meninger og metoder for utdanning.
 Absorbert alle mytene om slike viktige "ting" som brystvorte-dummy, foreldre fast bestemme: nei, aldri. Imidlertid kan senere babyen avgjørende "justere" sine fast intensjon. De, som gir grunner, føler seg skyldig, fikk inkonsekvent, ikke-undervisning, gi barnet en smokk.
 Det skal - nei, er det nyttig - ikke nyttig Vi håper at etter å ha lest vår artikkel gjennom og diskutert det med min familie, tar du bare sine egne, sin egen beslutning om dette svært brystvorter, smokker, og selv da endre det, det argumenteres igjen for deg selv.

 Om tempora! Om mores!


 Begrepet brystvorter, har smokker i ulike land og til ulike tider alltid vært annerledes.
 Vi vil ikke komme ut i jungelen tid. I begynnelsen av det 20. århundre ble det antatt at dummy - en obligatorisk del av en harmonisk utvikling av barnet, og i midten av århundret, har eksperter hevdet at dummy "forstyrrende" forsinke utvikling. Det var en oppfatning at bevegelsene laget av baby lepper, gjør han ikke trenger.
 I vestlige land, kan sees med en smokk ikke bare barnet, men tre eller fire person som er utenfor suger en smokk, og for å appellere til voksen tar den ber om noe, og så legger tilbake inn i munnen hans, fortsetter sitt spill.

 Hva gjør vitenskapen om smokk?


 Barnet er født ikke så hjelpeløs som det virker. Han liker aircondition og ubetingede reflekser som hjelper ham med å overleve i begynnelsen. Dermed en nyfødt baby hvis noe skjedde med hennes mor, ikke kunne nå henne brystvorte, noe som gjør enda flere podpolzayuschyh bevegelser (hvis noen fotfeste), og deretter hente den. Reach brystvorten er viktig, det sikrer fortsatt eksistens.
 Suge babyen ingen lærer, er han i stand til å gjøre instinktivt. Spedbarn har et behov for å suge, fordi uten dette kravet kan ikke få den nødvendige ernæring. Alle ubetingede reflekser hvert svekkes, på sin plass, det er andre kunnskaper. Men disse refleksene gradvis og mens de uttales, de må "unne".
 Moderne vitenskap var i stand til å se på et barn som ennå ikke er født.
 Ved å gjøre ultralyd undersøkelse, eksperter funnet ut at babyer i utero og suger tærne og kammer. Hva for? For mat han får i sin helhet gjennom mors morkaken?
 Suger beroliger barn. Det velkjente rytme, konsentrasjon om én handling og behagelig følelse av stimulering av nerveender hjelpe barna møte og overvinne de mange utfordringene i dette store og komplekse verden. Hvis etter mate babyen trekker fingrene til munnen eller nettsteder, deretter rykke "sulten".

 Myte 1. smokken skadelig, er det ikke nødvendig å lære noen gang


 Det er foreldre som tror smokker ondsinnet prank. Men den suge refleks, som vi har nevnt før - dette er den første refleks og bekjempe ham forgjeves. Trenger en baby suger bare trenger å tilfredsstille. Hvis foreldrene ikke bruker smokk, baby takle alene med fingrene, knyttneve eller lepper.
 Tommelen suger vane blir alvorlig. Avvenne fra det vil være mye vanskeligere å få enn å kaste smokken.
 Purity brystvorter voksen tilsyn, men renheten av voksne babyen hender som trekker alt i sin munn (og heller ikke alltid steril), kan vi ikke gi, selv om ligger i nærheten.
 Psykologer og leger mener at smokken kan gradvis avvenne babyen din for 1-4 uker, og gir psykologisk behagelig miljø. Foreldre trenger bare å skikkelig vurdere barnets alder, og bemerker behovet for å minske som ungen suger.
 Smokken, dummy har klare fordeler fremfor finger suger. De fleste barn nekter smokker 1-2 år. Flertallet av barn som suger tærne på tre måneder, fortsetter å suge dem inn i en -3 år. Bare mellom tredje og sjette år av livet, de gradvis glemme de suger fingrene. Noen suge finger og etter 6 år.

 Myte 2-smokk dummy nødvendig og hensiktsmessig for alle barn


 Ofte foreldre velger og andre ytterligheten - lære barnet fra fødsel til smokker, fryktet at mladenchyk begynner å suge penn. Men det er klart at den nyfødte er i stand til å koordinere sine bevegelser så å nå ut hånden til munnen. Selvfølgelig, hvis cam uhell får i munnen, suge den med glede, men uavhengig "fylle" knyttneve i munnen barnet ikke kan.
 Spesialister amming anbefaler ikke å gi barnet ditt en smokk brystvorte-så lenge mor ikke er fullt etablere ammingen.
 Dummy er ingen erstatning for mors bryst. Hun - en kunstig erstatning brystvorte. Og eventuelle erstatninger, legg dem i en flaske eller ikke, kan forstyrre ammingen.
 Kunstig erstatning sosetsya ikke som mors bryst. Han dannet og ganske vanskelig, har en viss lengde.
 Bryster - myke og kan endre form. Å ta brystet, barnet må vidt åpen munn og brystvorte faller dypt i munnen, unna bevegelige kjeven og tungen spissen. Smokken er mulig å "push" og lukket munnen på et barn. Når kunstig brystvorte suge musklene i munn, ansikt og tunge beveger seg forskjellig når suger brystet. Disse bevegelsene er ikke ment for melk.
 Bytte fra bryst til kunstig erstatning og tilbake - en utfordring for barnet, spesielt i de tidlige dagene av utvikling amming. Et barn prøver å suge brystet som en smokk eller flaske, blir fort trett, kan gråte, bekymring og helt forlate brystet. Han klarte ikke å suge mye melk, ville det være vanskelig å lære hvordan du effektivt "arbeid".
 Fattige suger bryst med inntrekking i sin tur kan påvirke mengden melk mor og til slutt på barns utvikling.
 Foreldre ofte bruke en smokk for komfort nyfødte, heller enn å ta barnet i armene. Ikke vær redd for å skjemme bort barnet ditt, ta det oftere på hendene, beroligende taktil kontakt med sin mor, en svak rocking og milde ord, adressert til barna. Brystvorter i dette tilfellet ville være merkelig.
 Dummy er ikke nødvendig å gi barn som har problemer med søknad til bryst suger rett og disse barna med mødre bekymret for melk.
 Hvis barnet er flaske-matet, brystvortene, smokker hjelpe deg sikkert komme godt med. Flasker med brystvorter, selv de mest moderne, ingen system for regulering, som hvis ammingen "etablere" barnet selv. Melken kommer ut av flasken jevnt og naevshyysya barnet ønsker ennå ti minutter bare suge, og kan overspise nahapatysya luft og deretter spy voldsomt. Slik at ved slutten av tåteflaska for bedre endrings nippel smokk.
? Forresten, er det antatt at brystvorten forenkler sove på ryggen og selv beskytter mot spedbarnsdødelighet syndrom fordi barnet ikke kan "gå" for å sove godt. Dessverre er det ikke.
 Sove på ryggen - den fysiologiske, anbefales til alle fagfolk og søvn, som vi har sagt, er det bedre uten brystvorter. Men smerten i magen, noe som ofte plage nyfødt, hjelper brystvorte. Snarere dette: smerte i magen smokken hjelper deg å roe ned.

 Myte 3. Hvis mor er bryst mate babyen, dummy er ikke nødvendig


 Noen eksperter mener at i alle fall barnet trenger å tilby brystet, selv for å tilfredsstille behovet for å suge. Nå, dagens foreldre har en tendens til å flytte fra regimet time fôring å mate babyen på etterspørselen. Dette fører til det faktum at noen barn mates nesten kontinuerlig eller for lang. Min mor var i ferd med å spise veldig banal eller ta en dusj.
 Permanent vedlegg til brystet er nyttig å øke mengden melk du trenger å gå inn i kritiske perioder for amming, ofte i 35-45 måneder og 6-7 måneder, og hvis nødvendig, hvis melken er mindre. Men i stedet for å bruke morens bryst brystvortene, smokker forstyrre barnet.
 Selvfølgelig, hvis barnet amme for komfort, det må holdes konstant med sin mor. Det beroliger barnet og hans mor gjør livet håpløst. Ethvert forsøk på å bevege seg bort fra barna anses det som et angrep på sin eiendom, hisser han opp besvare dette ubehaget bitter gråt.
 Omsorgsfull mor beroligende suger skille aktiv fra intens suger nødvendig for å slukke sult. Hvis barnet er godt matet og spist, men likevel føler behov for å suge, for eksempel for å sove eller slappe av, kan du gi ham en smokk.
 Spedbarn etter foring for å roe kan suge bryst, fordi dette er mindre intens stråle suger melk vesentlig redusert, er at barnet ikke er for full mage og nesten svelget luft.
 Men dummy fordeler både barn blir ammet. Mors bryst er ikke alltid der, og brystvorten-Dummy er en praktisk erstatning.
 Dette er tilfellet for dummies:
 • Det roer barnet, da min mor ikke kan mate ham på dette punktet, som er bilen, betale for kjøp i butikken eller ta vare på en ungdom.
 • Det kan gi lindring til barnet ditt, som lider av kolikk når armer, bryst og tålmodighet mor seriøst overbelastet.
 • Det kan trøste et barn som av en eller annen grunn for opphisset eller opprørt, slik at ikke kan ta brystet.
 • Mor tvillinger hell brukt en smokk, om nødvendig, til et av barn gikk flere minutter inntil mor vil håndtere andre.
 • Dummy brukt på sykehus for premature babyer, stimulerende suge refleks og hjelpe dem knytte flyten av mat fra suger, selv om de blir matet gjennom en slange.

 Myte 4. Breastfeeding on demand - den beste erstatningen dummies
Hvordan å avvenne et barn fra brystvortene - Dummy? Myter om smokker


 Fôring on demand pjokk - en ny "godt glemt" regelen amming. Gutt på noen misnøye, sykdom, kjedsomhet og, selvfølgelig, får sult ubegrenset antall melken. Denne mor blir ignorert, han er sulten eller trist. Vanligvis barna drikker denne mengden melk de trenger, og den gjennomsnittlige daglige antall forblir uendret. Det er barn som på grunn av hyppig program eller starte på nytt der, eller omvendt, spiser veldig små porsjoner, raske utomlyayas og sovnet.
 Kanskje et slikt system for baby fôring ideelt, men for min mor - en alvorlig test. I vår praksis, det er familier der mødre var på randen av et nervøst sammenbrudd. Barnet, bli vant til den konstante tilstedeværelsen av mor til fire måneder alene kan ikke gjøre uten det. Han selv for et par minutter ikke slipper den fra seg til å protestere sitt eget liv høyt rop. Min mor i en slik situasjon er ikke i stand til ikke bare å forlate for en kort tid, men uten selv å spise en baby, er faktisk hans smokk.
 Nydelig mamma, din heltemot verdig respekt. Men i dette tilfellet, er din emosjonelle og fysiske tilstand viktigere for et barn enn for deg. Du må være kraft for å nyte livet, vidunder endringer og nye prestasjoner av din baby, leke med ham.

 Myte 5-smokk dummy langsom mental utvikling av barnet


 I livet til hvert barn er senzytyvnыe ganger når en handling eller klasse er viktigst for hans utvikling. Dermed er i barndommen stor drivkraft for utviklingen av barnet kommuniserer med deg. Og hvis du foretrekker å gi Kreml nippel heller enn å håndhilse på den, pohremet skrangle eller snakke med ham, og sikkert nippel hemme utviklingen. Han kan ikke få hele beløpet av din kunnskap om verden og "grunnleggende tillit" ham.
 "Den grunnleggende tillit i verden er lagt i barndommen nettopp på grunn av holdningen til voksne til barn, det vil si hvor raskt komme til unnsetning når han gråter. Dette er en psykologisk komponent er videre positiv selvfølelse. Et barn opplever kjærlighet, kan ty til studiet av verden. Disse barna vokse opp aktiv nekapryznыmy, trygg på seg selv og sine evner.
 Konstant suger brystvortene, smokker etter babyen var distraherende og isolerer mange erfaringer med verden. Det er viktig å huske at dummy ikke bør være den vanlige måten å berolige babyen. Mye viktigere er å finne ut årsakene til hans lidelse og søke en løsning. Ikke misbruk smokken og gi det til et barn når han er rolig og kan klare seg uten det.

 Myte 6. Barnet trenger ikke å avvenne fra brystvorten. Du må vente, og han nekter å det


 Ja, de 10-år gamle barn med smokk smokk, ikke ser, men 5-åringer som ikke kan sovne uten brystvorter oppstå. Tilby barnet ditt en smokk og avvenne fra det - er et initiativ fra den voksne. Et barn kan ta egne avgjørelser. Hans lange spill med en smokk kan få fotfeste og bli et mareritt for foreldre. Mistet det bare prokusyv - Foreldrene må gi akkurat den ene som brukte et barn.
 Avvenning fra brystvorten har visse regler og bør gjøres på et bestemt tidspunkt. Eksperter foreslår beslaglagt etter 6-7 måneder når den suger instinkt begynner å falme. Foreslå det
 barn bare som en siste utvei eller ved sengetid. Men etter et år med tid til å velge en komplett avvenning fra brystvortene. Og selvfølgelig, hvis du planlegger i nær fremtid barnehage, ved begynnelsen av hans besøk til barnet bør ikke bruke en smokk.
 Noen regler for foreldre som velger å avvenne barnet fra brystvortene:
 • La ungen til å bruke bare én nippel, smokk. Ikke legg den på et iøynefallende sted eller der barnet kan finne det ved et uhell.
 • Prøv å minimere bruken av tid venstre brystvorte. La oss bare de viktigste øyeblikkene når uten det allerede ikke kan gjøre. Slå mulig barnets oppmerksomhet til andre objekter og leker. Betale full oppmerksomhet til barnet. Ta vare for at han begynte å suge fingrene. Bedre å la munnen brystvorten eller flaske vilje enn fingrene.
Hvordan å avvenne et barn fra brystvortene - Dummy? Myter om smokker

 • Når du kjenner at babyen er klar til å del med dummy endelig justere avvisning av smokker med en tur til hytta eller på ferie. Forklar at du har glemt hjemme. Eller la barna eksperimentere med det. I det andre året av livet, babyer viser forskning evner. De elsker å kutte, demontere eksemplarer, spesielt med "voksen" verktøy. Så be om å "leke" med trygge barnas saks. Men kuttet en liten del av brystvortene og kast den, og fjern smokken bortskjemt. Senere, trenger barnet vanligvis en smokk, gi den til ham. Han finner at sugd var ubehagelig. Nå venter på det øyeblikket når han nekter å suge den. Dette kan skje på samme dag, og etter en tid.
 • Hvis du etter avvenning fra smokk babyen fremdeles begynner å suge fingrene eller teppe kan tilby ham tann Cutters, og før du går til sengs - en spesiell leketøy komforter - myk, behagelig å ta på.
 • Dersom disse enkle regler ikke fungerte, ta kontakt med en barnepsykolog. Det vil hjelpe deg å velge metoder avvisning av brystvorter bare for barnet ditt.
 Pass fremdeles vanlig i daglig praksis "antikverte" metoder, som for eksempel å smøre sennep brystvorter eller smokker i demonstrative utstøting vinduet. De er ikke egnet på grunn av deres mer skade enn godt. Fra sennep kan få alvorlige forbrenninger av munn og kaste ut eller skjule brystvorten - en sterk psykologisk stress for barnet. Tiny trenger hjelp "vokse" vane uten at det å lide.
 Prøv å tilby en smokk å gi kaninen i skogen, men ikke bli overrasket hvis barnet nekter. Altruisme mens det er ganske uvanlig.

 Myte 7. Bruk en smokk brystvorte vekkende en voksen fråtsing og mottakelighet for røyking


 Noen foreldre ikke gi barnet en smokk, i frykt for å danne vaner alltid nyte hva han suger en smokk. Det forutsettes at barnet blir vant til å binde angst at de må gripe eller røyk. Moderne vitenskap finner ingen psykologisk avhengighet av bruk av brystvorter, smokker. En balansert tilstand av barnet - en stor utfordring for foreldre.

 


 
 
 
 

 


 
 Men  
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

 


 
 

 


 
 
 

 


 
 
 

 


 
 
   
Яндекс.Метрика