Historien om Nicholas Sladkovo for studenter

 Historier Sladkovo av skog liv. En historie om naturen for grunnskoleelever. Historien for barneskoleelever. Ytterligere lesing i karakterer 1-4. Pedagogiske historier om den naturlige verden for studenter.

 Nicholas Sladkov. Sly løvetann


 De sier slu rev ​​og dyr der. Beast, kanskje ikke, men den slu rev ​​løvetann! I utseende enfoldig enfoldig. Egentlig, skarpsindig. Passion vanskelig!
 Cold Spring, sulten. Alle blomster sitte Sydney bakken, venter på å varme timer. En løvetann er zatsviv! Emitting klart som solen. I høst han røtter mat butikk; alle obskakav. Skynd til sine blomster nasekomыshy. Han var også godt la pollinering.
 Zav'yazhutsya frø, løvetann knopp nære og som vugge tvillinger, stille slippe knoppen ned. Barn trenger fred og varme, selv stadig sterkere, lå stille på bakken i den varme vugge.
 Og barna vokser opp, de vil vokse vinger-pappus - det er på tide å bane vei til det nye landet, ga grønt. Nå trenger de høyde, trenger plass og vind. Og løvetann hever sin stilk, retter det som en pil utover vetrenyts, katten sitater, skrukketroll og gress-kupavok. Razletaytes og prorastayte!
 Fox at: hennes fire ben, skarpe tenner. Og bare fem unge rever. Jeg prøvde å heve det hundre barn, hvis bare rot i stedet for bena, og i stedet for tenner - stammen og bladene. Ingen flukt, ingen flukt, ingen flukt. Og insekter og truet. Kyndig løvetann, på stedet. Og ingenting - er blomstrende.

 Nicholas Sladkov. Forest taynychky


 Wood tett, grønn og full av raslende, sand, sanger.
 Men han ble en jeger - og kjapt alt forsvant og varsling. Som bølger av stein kastet i vannet, rullet fra tre til tre angst. Alt for kustok for lem - og molchok.
 Nå ønsker du å se - det ville bli usynlig; ønsker å høre - bli neslыshym; ønsker å forstå - fryse.
 Jeg vet. Jeg vet at all skog taynychkiv ser meg rask øyne, våte neser fange meg kjører bekker vind. Mange utvalg av dyr og fugler. Og prøve å finne!
 Jeg kom hit for å se splyushku - liten og med en stær, ugle.
 Mål natten hun rutinemessig ropte at "jeg sover! Jeg sover! Jeg sover! "- Som om skogen klokke tikker," Tick! Tick! Tick! Tick! »
 Ved daggry av skogen klokke: splyushka skal opphøre og huder. Og så smart skjult, som om den hadde i skogen og var ikke.
 Voice-det splyushky - natt - som ikke har hørt, men det er ute? Jeg kjente henne bare på bildet. Og så jeg ønsket å se henne i live, jeg probrodyl hele dagen i skogen, hvert tre, hver gren undersøkt hver busk så ut. Sliten. Sulten. Men fant det ikke.
 Han satt på en gammel stubbe. Hold kjeft, sitte.
 Så, blikk der ingen ingensteds - slange! Syrah. Flatt hode på en tynn hals, som i nyre stammen. Plassering krøp ut og så meg inn i øynene, som om venter på noe fra meg.
 Snake - prolazannya hun må vite alt.
 Jeg fortalte henne og si, som et eventyr:
 - Snake, Snake, fortell meg hvor du gjemte splyushka - tre klokke?
 Snake podratuvala min tunge og yurk i gresset!
 Plutselig, som et eventyr, åpnet foran meg taynychky skogen.
 Lang-lang slange i gresset proshurshala, dukket opp igjen i en annen stump - og slått i hans obomshelыe røtter. Dykket, og ut av dem vyvernulasya stor grønn øgle med en blå hodet. Tilsvar, dyttet noen henne ut. Proshurshala med tørre blader og shmyh i noens hullet.
 I en annen hule taynychok. Vertinne der tupomordenkaya mus-Vole.
 Hun var redd syneholovoy firfirsle hoppet ut otnorka - fra mørke til lys - zametalasya-zametalasya - Shasta og lå under Kolodin!
 Fikk opp på en annen tyster logger, oppstyr. Det var også taynychok. Og hele dagen med å sove i det to dyr - Sony grå. To dyr, som ekorn.
 Hoppet ut av Sony kolodynы grå pochmanily frykt. Tails Ruff. Klatret skaftet. Potsokaly - så plutselig igjen det var skummelt enda høyere på fat skrue stresset.
 Og over i bagasjerommet - hul.
 Sony grå som ham - og zitnulys inngangs panner. Pysnuly smerte, stormet igjen både på en gang - så med en hul og mislyktes.
 Og så - fыk! - Duplyanoy liten djevel! Ørene på toppen av det horn. Øynene er runde, gul. Han satt på en lem med ryggen til meg, og førte hodet slik at du ser på meg på kloss hold.
 Selvfølgelig, det er ikke en djevel, og splyushka - natt!
 Jeg hadde ikke tid til å blunke, det - igjen! - Sammen med bladene. Og det blitt importert, bakt, også noen skjult.
 Så fra hule til hule, fra mink å hule fra dekk til dekk, fra busk til busk, fra gapet til gap sahayetsya frykter skog yngel, åpne meg din uhoronochky-taynychky. Fra tre til tre, fra busk til busk, som en bølge av stein, rulle gjennom skogen angst. Og alle gjemme: skik-lope for kustok for lem - og molchok.
 Ønsker du å se - bli usynlig. Lyst til å høre - bli neslыshym. Lyst til å vite - zatays.

 Nicholas Sladkov. Mystisk Beast


 Katten fanger mus måke spiser fisk Flycatcher - fluer. Fortell meg hva du spiser, og jeg skal fortelle deg hvem du er.
 Og jeg hører stemmen:
 - Gjett hvem jeg er? Jeg spiser biller og maur!
 Jeg tenkte og sa bestemt:
 - Woodpecker!
 - Det ikke er gjettet! Selv spiser jeg veps og humler!
 - Ja! Du Pernis fugl!
 - Ingen Pernis! Selv spiser jeg larver og larver.
 - sommerfugllarver og larver som troster.
 - Jeg gjør ikke Drozd! Jeg også biter falt elg horn.
 - Da har du sannsynligvis tre mus.
 - Det var ikke en mus. Noen ganger selv de selv mus!
 - Mus? Da har du sikkert katt.
 - Det mus, katt! Og du trenger ikke gjette i det hele tatt.
 - Vis deg! - Jeg ropte. Og titt inn i mørke gran der stemme hørt.
 - Gi opp. Bare du erkjenne seg selv beseiret.
 - Tidlig! - Jeg svarte.
 - Noen ganger spiser jeg øgler. En fisk innimellom.
 - Kanskje er du hegre?
 - Ingen hegre. Jeg fange kyllinger og stakk av fuglenes reir egg.
 - Det virker som du mår.
 - Ikke fortell meg om mår. Mårten min gamle fiende. Og til dem jeg fortsatt knopper, nøtter, frø og furutrær, bær og sopp.
 Jeg ble sint og ropte:
 - Sjansene er du - en gris! Du lopaesh alt. Du feral gris som tåpelig klatret på treet!
 - Zdayeshsya? - Spurte stemmen.
 Grener hytnulysya, skiltes, og jeg så et ekorn!
 - Husk! - Hun sa. - Katter ikke bare spise mus, måker fanget ikke bare fisk, fluesnapper ikke svelges noen fluer. Et ekorn nibbling ikke bare nøtter.

 Nicholas Sladkov. Skogbruk tid


 Tid skogen ikke toropkoe
 I slit grønne taket gjort det blå stråler. De lander på en mørk lilla glorier. Dette Sunbeams.
 En kanin som lå ved siden av meg, beveger han knapt ørene. Ovenfor ham rolig matt glød. Rundt mørket, og hvor kaninen kan sees på bakken hver gran nål, hver blodåre på dette arket. Når Bunny polintse grå med svarte sprekker. Og polintse - snake. Som om noen trykket, sparsom, tykk slange med tykk brun maling; maling lå tett yzvyvamy og frøs. På toppen av et lite hode med sammenbitte lepper og to stikk gnist - øyne.
 Alt her nedenfor, stille og rolig. Det virker som tiden har stoppet.
 Og på toppen, over den grønne skogen tak, bølgende blå bølger vind det himmel, skyer og solen. Solen sakte flyter i vest og solrik kaninen kryper langs bakken mot øst. Jeg ser det på den måten å synke i skyggen etter jakt blader og tjene mote og andre nye skyggen av gress og pinner.
 Ray soltimer som nål skog og land med pinner og sorynkamy - skog dial.
 Men hvorfor ikke synke slange i skyggen, som det viser seg at hun holdt glødende oval i sentrum?
 Skogbruk tid skalv og stoppet. Jeg kikket i volumet av stresset elastisk slange kroppen, de beveger seg! Flytt knapt merkbar mot hverandre; Jeg merker dette tann stripe på baksiden av Vipers. Kroppen av slange bit pulser, det utvider seg, det kommer. Snake beveger seg usynlig like mye som solflekk beveger seg, og vi er alltid i sentrum av den. Kroppen hennes - som et levende kvikksølv.
 Flytter på himmelen solen beveger seg over den enorme skogen lander små flekker av solen. Og med dem, beveger seg i alle skoger søvnig slange. Bevege seg sakte, stille, langsomt og rolig beveger lat tid skogbruk. Beveger seg i en drøm

 Nicholas Sladkov. På en ukjent spor


 Ulike veier fikk meg gående, bjørn, villsvin, ulv. Jeg gikk og kanin stier og enda en fugl. Men dette var første gang banen. Grunn på banen til denne protoptaly ryddet og maur.
 I dyrespor skjønte jeg dyret hemmelig. Noe jeg ser på denne veien?
 Jeg gikk den samme veien ved ikke, men nær. For smale sti - et bånd. Men for maur, det var absolutt ikke tape, og bred motorvei. Maur og kjørte nedover motorveien mye. Dratt fluer, mygg, fluer. Gjennomsiktige vinger lysende insekter. Det virket som skråningen mellom gress flyter strøm av vann.
 Jeg går på maur sti og finne trinn: sekstitre, sekstifire sekstifem trinn Wow! Det er min store, men hvor mange maur?! Bare sytti skritt piple forsvant under en stein. Alvorlig banen.
 Jeg satte meg ned på en stein - en hvile. Jeg sitte å se det bankende under føttene strek i live. Dunya vind - krusninger i live streams. Prohlyanet solen skinne vedlikeholdslading.
 Plutselig, som om å vinke stormet maursyre veien. Slange på den og vylnula - nыrk! - Under en stein der satt jeg. Jeg selv vidsmyknuv etappe - sannsynligvis en ondsinnet huggorm. Og på kvalitet - er det maur uskadeliggjøre.
 Jeg vet at maur frimodig angripe dragen. Obliplyat slange - og vil fortsatt være en av hennes skalaer så anklene. Jeg tenkte selv på denne slangen skjelett og ta guttene til å vise.
 Jeg sitter venter. Under føttene slår og slår en live stream. Vel, nå er det på tide! Nøye prypidnimayuchy stein - ingen skade på slange skjelett. Under steinen - snake. Men ikke død, men i live og ingenting som et skjelett! Tvert imot har det blitt enda tykkere! Snake, måtte du spise maur, stille og sakte hun spiste maur. Hun presset dem og trakk snute tunge i munnen hennes. Dette var ikke en Snake huggorm. Slike slanger jeg noensinne har sett. Skalaer som Emery, fine, over og under det samme. Mer som en orm på enn en slange.
 Utrolig slange, sløv halen løftet opp, tok dem fra side til side som hode, hale plutselig krøp fremover! Og øyet ikke kan se. Ikke at slange med to hoder, er det ikke helt uten hode! Og hva feeds - maur!
 Ikke sluppet skjelett, så jeg tok slangen. Bygninger i detalj og bestemt så henne navn. Øynene hennes funnet: liten, knappenålshode, i skalaer. Det er derfor det kalles - slepozmeyka. Hun bor i huler i bakken. Det øynene og ikke nødvendig. Men deretter gjennomgå hode, hale frem - praktisk. Og det kan grave i bakken.
 Det er det som førte meg usett dyret ukjente stier.
 Og hva jeg skal si! Hver sti fører et sted. Bare gå ikke være lat.
 På våre sider kan du lese Historier om dyr Nicholas Sladkovo.
Яндекс.Метрика