Hvordan å amme

 Amming babyen


 Suge refleks er medfødt. Men, ikke barnet vet ikke hvordan du skal brystet. Å lære henne dette - problemet med moren.
 I første dagene av livet fortsatt ikke forstår sammenhengen mellom ubehaget han føler fra sult, suger melk og nytelse som bringer ham mat metning. Noen barn raskt forstå dette forholdet og villig til å ta brystet. En annen tar tid, selv sulten, nekter de å morsmelk eller suge, men fortsatt ikke roe ned. Årsaken er at i deres sinn og smak suger melk ikke er assosiert med en følelse av metthet. En ammende mor bør huske følgende funksjoner og vise tålmodighet.
 I de første 4-5 dagene av livet babyer vanligvis mister ca 225 gram i vekt. Dette er normalt. For neste fem dagene mistet barnet igjen få programmet. Således, ved den 10. dagen i livet barnet skal veie så mye som veide ved fødselen.
 Hvis barnet observert avvik i begge retninger, bør du konsultere legen din.

 Hvor mange ganger ammer


 La babyen bryst hver gang han ønsker å spise. Det er ønskelig å starte matingen litt tidligere barnet føles ubehagelig og gråter. Selvfølgelig ikke lett å fange det rette øyeblikket, og det vil ikke umiddelbart. Det skulle vise seg svært observant å legge merke til de karakteristiske tegn som tyder på at babyen var sulten.
 Det er nytteløst å gir åpenlyst brakt av barnet brystet håper han roer ned og brakt til taushet. I denne tilstanden, kan barnet ikke absorbere mat.
 Du kan ikke falle i den andre ytterligheten: å vekke en søvnig baby å gjøre ham suge "riktig" mengde melk.
 Normer er ikke og kan ikke. Et barn spiser så mye som han trenger. Problemer kan oppstå hvis mor ikke har nok melk.
 Imidlertid vil barnet alltid vet at han fortsatt er sulten.
 Mate barnet trenger et rolig miljø til bakgrunnsstøy og bevegelse eneste for mor eller baby. Den første fôring anbefales alene.

 Situasjonen under fôring


 Under fôring mor bør sitte med maksimal komfort for å slappe av. Det beste alternativet - en stol med ryggen, men uten armlener, som barnet kan bumping hodet. Seter må være slik høyde som har stolt på gulvet hele foten. Baksiden må støtte hele baksiden av moren. Når det er ønskelig å sette puten tilbake.
 Du kan mate liggende nede, men å plassere flere puter, som kan være pålitelig faller på hele kroppen. Stole på albuen anbefales ikke: i denne posisjonen i moren ha smerte.
 Sittende på en stol, må sette bena. Kne mor skal oppdra barnet til ønsket høyde. På knærne bør legge en pute, og på det - et barn. Hvis du mater barnet til å bøye eller løfte den til brystet, er ryggsmerter uunngåelig.
Hvordan å amme

 Hvordan vekke de suger refleks


 Når forberedt på å bli matet, bør det så vidt berører kinnet av barnet fra brystet. Kid reagerer på berøring, snu hodet i riktig retning. Etter en stund vil det være nok
 nakne brystet berører kinnet av barnet å vekke ham suge refleks.

 Hvordan brystet


 Avslører barnets munn ligner en oval. Samme form må gi brystet, klemme henne frie hender.
 Fremfor alt ble formen på bryst fjernes i samme retning som barnets munn. For å oppnå dette må være å plassere tommelen på hånden langs den øvre leppe av barnet og andre fingre støtter brystet på motsatt side. Og de må være borte fra brystvorten enn tommelen.
 Fingrene bør plasseres langt nok unna brystvorten areola ikke å forstyrre barnet til brystet. Fra brystvorten bør trekke minst 5 cm. Hvis brystet er liten, da pekefingeren mens vil ligge på brystet. Med høyre tommel stillingen vil være mye nærmere areola enn de andre fingre, brystvorter og løft opp til det enkelte barn.
 Ta tak i brystet mellom indeksen og midtre fingrene anbefales ikke, du kan peke ut sundet, som fører til stagnasjon av melk.
Hvordan å amme

 Hvordan å sette barnet til brystet


 For å ta et barn til brystet, den har en meget vid åpen munn. Tiny lettere å gjøre det når hodet litt bakover. I denne stillingen, slår han den over nedre Desna, som dekker hennes topp og gripe brystet.
 Å hjelpe barnet ditt, må den heve svært tett til brystet hans og gi ham brystet slik at det var lett å ta tak i det. Nippelen kan rettes til tuten til barnet. Hvis du putter brystvorten i babyens munn, er det galt å fange brystet, forårsaker smerte mor.
 Når et barn er sulten, snur han hodet, åpner munnen og tungen presset til bunns i tannkjøttet. Dersom barnet ikke åpner munnen, bør være på leppene til den nedre del av areola nippelen.
 Moren bør holde barnet slik at hodet og skuldrene hvilte på henne håndflaten. Dette mors hånd bør ikke legge press på halsen på babyen. Moren bør være stramt nok til å presse barnet selv, magen hans. Palm mor må støtte barnets nakke og området mellom skulderbladene. Tommel dermed bør være under øret til barnet, som ligger borte fra moren, og de andre fire fingre - i øret presset til moren.
 Når et barns munn på vidt gap, tungen på nedre Desna, og hodet litt tilbake vidkynetsya, bør ha for å presentere det til brystet og brystvorten fil. Du kan hjelpe en liten gutt, tommelen bevegelse fremover glatt brystvorte at det var i barnets munn.
 Vær oppmerksom på at du trenger å ta med barnet til brystet, ikke brystet til babyen. Gutten er klar til å ta brystet: du bare trykker på den tett til brystvortene hennes og sende.
 Hvis det gjøres riktig, barnets underleppe er buet, vil det falle over tannkjøttet. Brystet være et barn dypt i munnen og brystvorte grensene vil gjelde for harde og myke ganen. Den nedre del av areola vil bli plassert i munnen dypere enn det øvre.
 Hvis et barn suger brystet skikkelig oppblåst kinnene, hviler haken dypt i mors bryst, og nesen lett berører brystet eller litt reservert overfor. I tilfelle at ungen tok brystet skikkelig, må du unclench hans tannkjøttet forsiktig med fingeren, plukke opp brystet og gi den tilbake.

 Prosessen med amming


 Når barnet suger melk, blåser han nesen. Ved pustevansker, skremt barn og kan også nekte å spise. Derfor bør moren se til at brystene ikke hindre barnet puste. Bare klikk på brystet like over brystvorten areola, deretter brystet en såkalt "luft canaliculate."
 Noen ganger melk begynner bare å helle altfor mye bør babyen til brystet. Babyen choker, hoste. Moren bør være tid til å legge merke til den og redusere strømmen av melk. For å gjøre dette, ta opp brystet midten og pekefingeren, tar det over brystvorten areola rundt leppene til barnet, og et lite løft. Etter suger rytme til normalt, vil fingrene bli fjernet.  
Hvordan sjekke beredskap av barnet til barnehagen

 Barn og barnehage


 Hvis du er bekymret for barnet ditt, definere det i barnehagen, og ønsker å tilpasning for barnet ditt gikk ubemerket, prøve å svare på følgende spørsmål.
? Er barnet i stand til å kle av seg og kle seg? La ikke er fullstendig, men i det minste delvis? Mange hjelpe ham i dette nødvendig? Evnen til å kle på og av uavhengig gir barnet mer frihet, trygghet og sårt tiltrengt følelse av suksess. I tillegg er sannsynlig å få ros fra lærere et barn. Hvis barnet ditt er ikke i stand til å kle seg selv, før vi går i barnehagen er fornuftig å starte det på denne teach. Det er viktig at slik opplæring var ikke "kurs for barnehagen", og ble bygget sømløst inn i livet ditt. Selvfølgelig, her trenger du tid og tålmodighet, fordi ingenting blir gjort snart, men husk at barnet er en stor glede - å bli selvstendig. For det første, kan du overlater barnet til å bære en lue selv (bare satt på, knytte det vanskeligere), så kan du legge fottøy (prøv å kjøpe en som er rett og slett festet). Så gradvis, én vei, lærer barnet å sette alle sine egne. Da er det viktig å vise i hvilken rekkefølge skal kle seg for å gå ut. 
 Bare ikke forvent at barnet vil huske fra den første bestillingen. For en start kan du gi ham den riktige tingen eller undervise slitasje bestemt måte å bestille var åpenbar. Barnet vil trenge mye trening. Ta opp ekstra halv time å gå. Hvis du tar deg tid, ikke spør ungen til å gjøre noe selv, det kan ta svært lang tid. Og enda mer ros, fordi barn elsker å behage sine foreldre.
? God spiser babyen din? Han trenger litt hjelp med dette? Ønsker du å Tutor sett hvor mye barnet spiser? Er du villig til å overlate barnet til å bestemme hva og hvor mye de vil spise? (Dette bør absolutt diskutere med læreren.) Noen barn spiser godt, andre dårlig, og spørsmålet er hva de skal gjøre. Mange foreldre spør lærere til å tvinge barn er ferdig fôring og t. E. Selvfølgelig, til dette valget av foreldre opptre i en slik situasjon. Men vi likevel uttrykke en mening, basert på praksisen med å fôre mange ulike barn, samt vitenskapelig kunnskap. Derfor er det behov for mat en grunnleggende menneskelig behov, noe som betyr at et lite barn ikke kan gi opp maten. Bare alvorlig patologi eller mangelfull opplæring kan føre til spiseforstyrrelser i et lite barn. Dermed normal utvikling av et barn på tre år er helt i stand til å regulere hvor mye og når han ønsker å spise.
 Du kan spørre, hvordan man skal oppnå en slik bemerkelsesverdig effekt? Det er viktig å huske på at babyen har lært å føle og forstå hungrer, så gi det må være når han ønsker å spise. Da han nekter å spise vil ikke, og kan føle en serie av "sult - metning". Før om to år ikke bør forby barn spiser hender. Taktil erfaring de trenger så vel som smak og øye - slik at de vet at verden. Senere lærer de å ha noen problemer som voksne, skje og gaffel. Mer viktig å ikke forhaste barnet med mat hvis du mate ham med en skje. Det er bedre å la barnet spise opp noe enn du posvarytesya på grunn av dette. I form av grunnleggende prinsipp - maten skal være gøy. Og selvfølgelig er det viktig å gi barnet til å prøve en rekke produkter, selv ikke veldig nyttig å gjøre med dem forbudte frukten er spesielt søt. Dette betyr ikke at barnet kan bli matet bare godteri, men hvis du gjør det mens du spiser godteri, kan du gi barnet ditt prøve et lite stykke. 
 Til slutt ønsker vi å merke seg i forbindelse med fôring i barnehage og fôring i det hele tatt. Det er slikt som mat vold. Dette kan være et alvorlig problem, fordi fysiologisk forstand mat - det er livet. Og tvinge barnet er at han ikke vil, eller så mye som han ikke ønsker, er du krenkende på sin rett til å leve et selvstendig liv.
? Hva om barnet ditt har problemer med mat?
 Først er det viktig ikke å gjøre med mat problemer, til minimal oppmerksomhet fokusere på det, eller det kan være et slags spill, med sikte på gjennomføring av ritualet og tiltrekke oppmerksomhet til dem. Og så kan du forstå hvorfor et barn ikke spiser. Kanskje han ikke har tid til å bli sulten mellom måltidene? Ikke spis noe konkret, men tilsynelatende åpenbare, slik som olje, som er nesten alle retter. Hvis et barn spiser hage, hjem er ikke å spise, finne ut om feeds hans bestemor eller far eller tørketromler med noe som ikke tillater ham virkelig sulten? Til slutt, hvis alt annet svikter, starter rekord alt barnet spiser. Kanskje du slutte å tro at han spiste.
 Hvis det er vanskeligheter med mat i hagen og slutter hjemme, er det viktig å huske at menyen barnehage kan være forskjellig fra ditt hjem og trenger tid til å omgruppere. Det er alltid en grøt, supper og kokte grønnsaker, kan det ikke endres, men du kan vurdere når du planlegger en hage å gi barnet. Til et barn var det lettere å venne seg til den nye maten, kan du lage disse rettene hjemme. Og, uten å gi sine barn til barnehagen, er det nyttig å gi det et forsøk i barndommen så mange ulike matvarer.
? Er barnet ditt i stand til å gå på do alene? Du må sørge for at han ikke glem å gå på toalettet?
 Muligheten til å be om potten lett utvikler et barn fordi ingen hyggelig tur i våte bukser. Bleier, selvfølgelig, i stor grad hindre dette fordi de ikke gir ansiktet konsekvensene. Så når du bestemmer deg for å lære et barn til potten, er det fornuftig å gi opp bleier, i hvert fall på dagtid. Selvfølgelig, må du først å lide noen ulempe, men uten det barnet lærer å regulere sending av naturlige behov. Og læring, vil han få mer selvtillit.
? God søvn barnet ditt? Hva gjør ham sovne?
 Noen barn til søvn, trengte favoritt leker, andre, sovner, suger tærne, må andre først ordentlig snurring i sengen. Jo mindre anspent og engstelig barn, jo lettere er det gitt til prosessen med å sovne. Det er viktig å huske at problemene med dagtid søvn kan være relatert til hvor mye barnet går til sengs om kvelden. Barn trenger klare, soblyudayuschyysya alltid sove og våkenhet. Og ikke prøv å registrere barnet ditt i noen konvensjonelle standarder, er det mulig at etter fire eller fem år, gjorde han ikke trenger naps, og ingen vil definere det bedre enn deg. Stol på deg selv i forhold til behovene til barnet ditt.
 I barnehagen noen ganger barn 5-6 år lenger sove på ettermiddagen. I vår gruppe hadde muligheten til å ikke klippe dem eller tvunget til å sove og bare be om å ligge rolig og slappe av. De som kunne lese, har vi lov til å legge seg ned med en bok og lese den, men ikke for lenge! Men det er barn som sover bare når de, for eksempel, hold en hånd eller stå ved siden av sine senger. Selvfølgelig, læreren vil før eller senere hun gripe en bedre en eller annen måte barnet, men hvis foreldre som vet bedre, spør og lærere, og barnet vil bli enklere.
? Har barnet ditt kan finne seg noe å gjøre?
 Hovedmålet med den lille mannen - utforske verden, lære sine lover, for å lære alt som er nyttig for ham i fremtiden. Og klok naturen har lagt barnet et naturlig ønske for eksperimentering. Jo eldre barnet blir, jo mindre han trenger en voksen til å finne noe å gjøre, fordi det er så mange interessante og ukjente. Voksen alltid ville garantere sikkerheten og stabiliteten i verden av barn, men ingen kilde til underholdning. Et barn kan være ganske langt fra voksen, og etterlot ham ennå innen synsvidde, og noen ganger tilbake til det.
 Basert på min erfaring og teori Montessori-metoden, kan vi trygt si at riktig organisert miljø gjør barnet til å være veldig selvstendig og i stand til selvstendig næringsdrivende selv. Selvfølgelig må dette miljøet være trygt for ham, og det bør være mange ting som oppfyller behovene til barnet.
 Når barnet er to år gammel, opphører voksen å kontrollere det 24 timer i døgnet. Hvis du ikke kan bevege seg bort fra barnet sitt for en stund, er det verdt å vurdere hvorfor du gjør det og hva konsekvensene av denne situasjonen for barnet og dets utvikling. Den kan vokse engstelig, inert, ikke-selv, avhengig av deg, ikke forstod hva han vil i livet, lærer å tro på seg selv og bli selvhjulpne.
 Og begynne å organisere miljøet på denne måten du kan hjemme. Den grunnleggende ideen er ganske enkel - hele miljøet av barnet bør være lenge tilgjengelig og praktisk, og gir størst mulig autonomi og tilgjengeligheten av interessante ting. Vel, hvis babyens pult og stol, som kan han selv flytte den til rett sted. Papir, blyanter, maling og andre kreative materialer bør være fritt tilgjengelig for alle detaljer for barnet ikke trenger å kjøre til den voksne. Og ved siden av å være kluter, svamper og børster som du kan rengjøre arbeidsområdet etter trening. Også tilgjengelig kan være spill, bøker og andre ting som for øyeblikket er av interesse for barnet. De tingene du ikke er klar til å stole på ham, er det bedre å rydde unna.
 I tillegg omgir barnet, er det viktig å sette regler. Ja, porysovav eller polepyv av leire, må han fjerne seg, til fri arbeidsplass for en annen sak. Du kan overlate barnet til å vaske en kopp og en plate etter å ha spist. Du trenger en liten stol som barnet skal komme å få til vasken. Bør styres av ideen om at alt som barnet allerede vet hvordan å gjøre seg selv, var han glad og grådighet kan gjøre. For eksempel, er det praktisk å lage barnas hengeren under til ved å kle for en tur, kan han få seg en jakke eller lue. Dette gjelder for enhver bedrift som du gjør sammen eller hver for ungen. Gjør noe for deg selv barna ikke plikt, og en stor glede og tilfredsstillelse. Dette betyr ikke bare til dem som vokser opp og nye utbygginger, men rett og slett en nytelse fra de aller bevegelser mens de gjør.
? Vel han finner en felles plattform med andre barn?
 Har barnet ditt opplever med andre barn? Brødre og søstre, barn av venner på lekeplassen? Som han taler til dem som er yngre? Og de som er eldre? Kan et barn å dele, redigere, spille, overholde reglene for spillet, for å spørre om hva du vil, ikke nok? Ord kan forklare at han ikke liker, eller bare begynner å slå? Multi-aldersgruppen barnehage - en samfunnsmodell som barnet får når en litt eldre. En kommunikasjon - ikke talent, men bare en ferdighet, evne, som kan tas. I hagen til dette kurset vil bli gitt spesiell oppmerksomhet, men dersom barnet har allerede erfaring med, vil det hjelpe ham mer. Kan være nyttig som ferier, hvor mange barn de danner en idé om hva barnet ditt er unikt i verden. I gruppen av barn på samme alder som viktig å kunne kommunisere og forhandle med forskjellige barn, få venner, og utfordre t. E.
? Er barnet i stand til å bygge relasjoner med andre voksne?
 I å kommunisere med barn, tilhører barnet hage for å bygge tilfredsstillende relasjoner med nye voksne. Og det er viktig om han stille adlyde voksne og gjør som han blir fortalt? Hører når den stoppet, eller det har å gjøre med hendene? Det kan stoppe en voksen når han ikke liker noe? Og selvfølgelig, er det nyttig å ha litt erfaring med å jobbe med noen andre enn sine foreldre. Det kan være besteforeldre, tanter og onkler, venner, foreldre og så videre. D. Ikke rush umiddelbart komme til unnsetning barnet, la ham i hverdagen lærer seg ikke bare være enig med deg, men med andre voksne.
? Kan barnet forklare hva han vil eller hva han ikke er fornøyd?
 Svært viktig er evnen til å fortelle et barn hva som skjer med ham, forklare hva som er galt, hva trenger hjelp. Bistand kan spørre både barn og omsorgspersoner i. Ikke vær redd for å forsvare sin posisjon og beskytte sine interesser. Denne evne er også viktig å utvikle en familie. Hvis du "vet" at barnet på et øyeblikk, gjetter hans ønske og årsaker til misnøye sin hadde han ingenting å lære å snakke om det. Så altfor smart og omsorgsfulle foreldre - er ikke alltid bra. Være noen ganger litt "kjedelig", spør barnet å forklare ikke forstår hint om at han studerte express som direkte, i stedet for gjennom manipulasjon.

? Som du gå til barnehagen? Hva du likte det, og hva er ikke?
 Hvis et barn er noe du ikke liker eller var vanskelig å se hvordan det går med den i din favoritt barnehage. Dette kan skyldes mat eller søvn, straffer eller konflikter. Dette er viktig som personlig erfaring påvirker sterkt oppfatningen av din situasjon, som vil være barnet ditt, og dine følelser, frykt og mistillit kan lett bli gitt videre til barnet. Og da oppleve din første avkom kan være negativ. Det er nødvendig for å kunne ta imot en ny opplevelse upartisk, og du vil være godt å se situasjonen i den virkelige verden, og ikke gjennom prisme av barnas følelser og frustrasjoner.
? Hvordan virker et barns liv i hagen hjemme?
 Dette er noe som kan og bør sjekke med administrasjon og lærere. Til tross for at ledelsen prøver å organisere sine liv så komfortabelt som barnehage for barn og foreldre, selv private hager kan ikke unngå samsvar med visse standarder og forskrifter som ernæringsmessige standarder, helse standarder, normer knyttet til regimet av dagen, reglene for akseptabel tid sysselsetting . Barnet er lettere å tilpasse dersom reglene er omtrent det samme hjemme og i barnehagen. Det er også nyttig å følge barnet hadde ingen problemer med å sove i hagen og hjem. Hvis hagen er oppmuntret uavhengighet hjemme bør også gi barnet litt plass og ansvarsområde. Jo nærmere du er prinsipper for liv hjemme og i hagen, jo lettere overgangen vil bli gitt et barn.
 Det er viktig å forholde seg hva du vet om barnet og hans oppførsel hjemme slik at du er klar over barnehagen, hvor han går. Det kan være at du svarer på disse spørsmålene, vil du innse at du vet ganske mye å bekymre seg mindre, eller finne sårbarheter og kan gi dem mer oppmerksomhet når du besøker Forsyninger og snakke med lærere.  
Яндекс.Метрика