Kikhoste hos barnKikhoste hos barn - en sykdom der smitten spres av luftbårne dråper. For ham, tegnene svekkende anfall av hoste og lange kurset.
Hvordan er kikhoste
Den utløsende agent av sykdommen - hemolytisk coli som drepte sollys og varme. Men det gjør mye aggresjon faktorer, det viktigste er utdannet exotoxin. Dette stoffet aktiverer patologiske reaksjoner i celler som et resultat de er berørt agent. Det påvirker også luftveiene og vasomotorisk midten av hjernen.
Catch infeksjon kan være fra person lider av kikhoste, eller bærer av farlige bakterier. Spesielt smittsomme pasient to første ukene. Vanligvis, etter å ha kommet sykdom immunitet, så reinfeksjon er sjelden.
Symptomer på kikhoste hos barn
Etter aktiv immunisering sannsynligheten for sykdom har falt kraftig. I tillegg har den en mild og det meste går greit. Feature sykdom - en økning på symptomer som vises mest 14-20 dager, og ingen andre uspesifikke symptomer utbruddet.
Den kliniske formen av sykdommen har fire stadier: inkubasjon, Katarr, krampaktig Fase tillatelse.
Inkubasjonstiden hos barn - 5-20 dager.Så kommer den neste fasen, som er typisk for tørr hoste at natten er spesielt sterk. I denne perioden av hoste minner en av tegnene på ARI eller bronkitt. Det kan være kald, temperaturen er vanligvis normalt, men kan gradvis øke. Den generelle tilstanden til barnet forblir på normalt nivå.
En uke begynner hoste ledsaget av angrep, der ansiktet er fylt med blod, hovne vener kan neseblod. Ved slutten av angrepet utgitt sputum, og også oppkast. Mellom bouts person er oppblåst og blek. Anfall oppstår oftere, kan deres antall nå femti ganger om dagen. De forbruker barnet, skremte han ofte tynnere. Provosere hoste kan svelge, tygge, nysing, mosjon, og tøffe lys, høye lyder. Nesten alle barn vet hvor du skal begynne angrep: Senior bekymret kløe i halsen, yngre gråte, mister interessen for leker.
Alvorlig sykdom er årsaken oksygenmangel, hud blek, blir nasolabiale trekant cyanotisk fargetone. I noen barn der og rive på bisselet sår språk - et resultat av stress og traumer av nedre fortenner. I svært alvorlige tilfeller kan forstyrre cerebral blodstrøm, ledsaget av tap av bevissthet, kramper, pusterytme slått. Under utvinning, alle disse er manifestasjoner helt. Krampaktig periode i fravær av behandling varer åtte uker eller mer.
Perioden av tillatelsen utvidet fra to uker til seks måneder. Hoste mister sin karakter angrep skje mindre og mindre. Barnet kan oppleve irritabilitet.
Klassifisering av kikhoste hos barn
Avhengig av funksjonene til pertussis isolert tung, medium og lett utforming. Tilstedeværelsen av forskjellige komplikasjoner glatt og ikke-glatt definerer sykdommen.
Lett skjema påvirker ikke helsen til barnet, det er normalt, oppstår hoste angrep ikke mer enn femten ganger om dagen. Med en snittvekt av sykdomsanfall forekommer ofte mer alvorlige, ofte ledsaget av oppkast. Babyens hud er blek, sveller ansiktet hans. Kid svak, inaktive, ikke sove.
Heavy grad pertussis ulike alvorlige brudd på barns trivsel. Antall angrep er femti ganger om dagen, nesten hver gang ledsaget av oppkast. Barnet blir irritabel, mister søvn og appetitt.
Hos barn, er sykdommen til hardere, mer hyppige komplikasjoner. Skiltene er veldig fort og nå det høyeste nivået i løpet av få dager. I svært alvorlige angrep kan slutte å puste.
Atypisk form av kikhoste - hoste krampaktige periode begynner som regel og slutter raskt, innen en uke. Slitt skjema - barnet holdes haunting tørr hoste, ingen angrep. Asymptomatisk kikhoste - ingen kliniske tegn, men det er så og øke patogen spesifikke antistoffer i blodet.
Atypiske former for kikhoste er mer vanlig hos voksne og barn vaksinert.
Virkningene av kikhoste hos barn
De vanligste komplikasjoner av kikhoste - lungebetennelse som oppstår i tredje uke etter smitte. En av de store konsekvenser - i nervesystemet, som manifesterer seg på forskjellige måter: tåkesyn, tap av bevissthet, kramper, lammelser, etc. Alt dette øker risikoen for misbruk eller psykomotorisk utvikling av barnets død.
Andre alvorlige komplikasjoner misbruke åndedretts rytme, emfysem, atelektase, blødning under huden, slimhinner, retina, hjerne.
Diagnostisering av Kikhoste
I den innledende fasen av sykdommen er vanskelig å oppdage fordi det ikke er noen spesifikke symptomer. Mistanke bør føre til konstant hoste og oppkast. Når spasmer diagnostisere Kikhoste enklere, ettersom det kliniske bildet av sykdommen er ganske vanlig. Under tillatelse diagnose kan bare opprettholde tegn på sykdom.
Behandling av Kikhoste
Alle barn under ett år underlagt tvungen innleggelse, sykehuset også nødvendig dersom alvorlig sykdom eller komplikasjoner. Sørg for å overholde sengeleie, unngå kontakt med eventuelle infeksjoner. Også viktig for organiseringen av barnets ernæring - enkelt del bør reduseres og antall måltider økte. Det anbefales å begrense forbruket av fettstoffer, krydret, syrlig mat.
Når kikhoste bør gå i frisk luft, er det gunstig for helsen til barnet. Terapi er effektiv i de tidlige stadier. I dette tilfellet, utnevnt penicilliner, makrolider, tar hensyn til alder på babyen. I alvorlige former og ble introdusert i barne protivokoklyushnyy gammaglobulin.
Også vist i avtaleantiallergiske medikamenter, som kikhostetoksin forårsaker allergi hele kroppen. Påfør antihistaminer og kalsium, som er uttalt anti-allergisk effekt. Den enkleste alternativet - gluconat kalsium dose for småbarn.  
Innånding i hoste hos barnUngen igjen begynte å snuse og hoste? Dessverre, dette er de første tegnene på ARI, der barn får ofte syk. Effektiv og bыstrodeystvennoho kur for denne sykdommen har ikke blitt funnet, men ifølge statistikk barn som ved første tegn på sykdom umiddelbart gjør innånding komme seg mye raskere. Men disse barna ikke lider så nedolechennыmy slike symptomer som rennende nese eller hoste som varer.
Men før du tar fatt på en slik behandling, er det viktig å vite hvorfor innånding mens hoste hos barn hjelpe mye bedre enn dråper, sirup eller tabletter. Så hva er forskjellen?
Hva er fordelen inhalasjon
I behandlingen av innåndings barna får bedre mye raskere fordi inhalerte partikler legemidler trenge dypt inn i øvre og nedre luftveier, bare å få på betent slimhinne. Denne effekten har ingen piller eller sirup, som etter deres adopsjon tar vanligvis minst 30 minutter før stoffet trer i kraft.
En annen fordel i forhold til andre behandlinger inhalasjon - er mangel på bivirkninger. Kanskje du en gang fryktet liste over kontraindikasjoner i veiledningen til et bestemt legemiddel og nektet å behandle dem hennes baby på grunn av dette. Ved behandling av inhalering og med en alvorlig medikament ikke forårsaker noen bivirkninger, så den ikke komme inn i blodet, og derfor ikke påvirker andre organer og systemer.
Hvis barnet ditt er veldig ung og behandle forkjølelse medisinsk innånding ønskelig, kan de erstatte avkok av urter, eteriske oljer, mineralvann, honning og selv ferskpresset druesaft - alle disse ingrediensene er veldig nyttig for betent slimhinne og innånding er i stand til å levere sine nyttige egenskaper nøyaktig som forutsatt.
Pros innånding hjem
Mange kan spørre et logisk spørsmål: "Hvorfor prøve å gjøre inngrepet hjemme hvis barnet kan gå til klinikken og ikke mindre nyttig innånding? "Det er riktig, men disse prosedyrene når du hoste hos barn gi maksimal effekt kun ved første tegn på en luftveissykdom, men ikke alle har mulighet til å umiddelbart gå til fysioterapi rom. Og dessuten hjem innånding kan gjøres når som helst, enten det er sen kveld, helg eller ferie. Men det finnes andre like viktige fordeler:
- Calm - fortrinnsvis etter innånding babyen sitte rolig eller ligge ned minst 20-30 minutter. For å sikre disse forholdene er det bare mulig hjemme.
- Heat -innåndings barn kan gå kald luft bare 30-50 minutter. etter inngrepet, og må delta på klinikken for all slags vær.

- Anti-stress forhold -
i et fremmed miljø barn er vanligvis lunefull, kan de være redd for sykehus narkotika innånding og kategorisk nekter ynhalyrovanyya. Hjem er som situasjonen ikke kan skje, fordi prosedyren kan heve så noe moro spill.

Kontraindikasjoner for innånding

Før du begynner å behandle barnet i henhold til prosedyrer skal sikre at de det ikke er kontraindisert. Husk at ved høye temperaturer innånding av noen utestengt bør også glemme om prosedyren i neseblod eller tilbøyeligheter til dem. Risikofaktorer inkluderer barn med hjerte- og lungesvikt, men i dette tilfellet alle individuelt og er bare mulig med en resept fra lege.
Oppskrifter innånding for barn med hoste
Det er flere utprøvde oppskrifter som vil hjelpe barnet ditt til å raskt bli kvitt luftveisinfeksjoner:
- Når tørr hoste sputum går bra etter innånding av varm alkalisk mineralvann (pre-release gass), natron eller druejuice (1 l vann 4 ts.).
- Komfort og helbrede den betente slimhinner og drepe mikrober urte, solbær blader, eik, bjørk, eukalyptus, salvie blomst, kamille, peppermynte, furu nåler gran, furu eller einer - alt flott kurer hoste, bare trenger velge noen planter og skjeen blanding brygge i en kopp vann.
- Med kulde og hoste godt gi barnet å puste vekselvis nese, munn honning fortynnet med vann 1: 5 og oppvarmet til 40 ° C.
- Betente mandlene godt behandlet ved inhalering med en oppløsning av hvitløk og løk juice med vann i et forhold på 1:10.
- Hvis barnet mistet stemmen og sår hals, anbefales det å gjøre en fersken eller innånding av eukalyptus eterisk olje (10 dråper til en kopp vann) - det vil bringe stor lettelse betent slimhinne.
Disse er enkle manipulasjoner hjelpe barnet ditt raskt bli kvitt de første symptomene på luftveissykdom. Skål!  
Яндекс.Метрика