Kyssesyke barnInfeksiøs mononukleose - en viral sykdom forårsaket av Epstein-Barr-virus. Dette viruset er i stand til å infisere celler av lymfevev og parenkymceller organer som favoritt lokalisering av infeksjon er lymfoid ring svelg, lever, milt. En vanlig sykdom på planeten overalt og har ikke et bestemt geografisk område.
Nesten hver person på jorden led av sykdommen, men noen (80% av befolkningen), det fortsatte å slette eller asymptomatisk skjema. Etter sykdommen produsert stabilt livslang immunitet. Det antas at det i enkelte tilfeller kan viruset lagres i årevis i mandlene babyen sovende form og aktivere - forårsaker sykdom bare ved lavere immunitet.
Det er ofte ledsaget av mononukleose kopper, siden disse virus tilhører samme genus, og, i tillegg, vannkopper reduserer immunitet til barnet, og gir plass for andre sykdommer.
Den årsaker kyssesyke hos barn
De fleste syke barn i aldersgruppen under 10 år. Det var på denne alderen står for mer enn halvparten av forekomsten av denne smittsom sykdom. Minst syke barn til ett år. I denne alderen utgjør mindre enn 0, 5% av alle tilfeller. Dette skyldes det faktum at barn i denne alderen minst kommunisere med sine jevnaldrende, som kan infisere sine. Overføring av viruset er luftbårne ved direkte kontakt mellom barn som ofte oppstår i lukkede grupper, skoler, barnehager. Viruset mononukleose er veldig ustabil i miljøet, fordi infeksjon oppstår gjennom nær kontakt. Mest syke gutter i forhold til jenter 2: 1. Framveksten av forekomsten skjer i høst og vinter og våren årstider. Overføring av viruset oppstår fra en smittet person til et sunt når du hoster og nyser. Smittekilden kan være ikke bare et sykt barn, men også en person som er smittet med HIV. I dette tilfellet er den som ikke er syke, men aktivt utskiller i miljøet av levedyktige virus.
Blir viruset til barnet gjennom slimhinnene i de øvre luftveier. Herfra begynner reisen viruset fra kroppen, ender han opp i lymfeknuter, lever og milt, hvor han begynner å formere seg. Inkubasjonstiden før de første tegn på sykdommen er 5-15 dager.
Symptomene på kyssesyke hos barn
De viktigste symptomene er feber, utseende av raid på mandlene, klumper, lever, milt, endringer i blod.
Feber assosiert med inflammasjon i vev og organer. Temperaturen stiger ofte fra de tidlige dagene av sykdommen og kan holde 5-7 dager. Kroppstemperaturen til barnet, avhenger av alvorligheten av tilstanden, og kan variere fra 37 5 til 40 C. Temperaturen av infeksiøs mononukleose er karakterisert ved daglige variasjoner i kroppstemperatur i området 1-2 °. Ofte reduksjon i kroppstemperatur er politisk barnet til 35 C. I løpet av temperaturen stige barn er bekymret svakhet, hodepine, ømme muskler og ledd. Mer enn halvparten av barna i bakgrunnen er det feber frysninger og helle svette. Etter å senke kroppstemperaturen for 4-6 dager kan oppleve svakhet, tretthet, døsighet.
Etter 2-3 dager med utbruddet i barn synes mandlene raids. Dette symptomet fører ofte til at barnet blir plassert feildiagnostisert som betennelse i mandlene, og utnevnt antibiotika som av mononukleose ikke vil fungere som en sykdom forårsaket av et virus. Det gjøres oppmerksom på at det i alvorlige lesjoner av mandlene solide bilaterale raid, barn nesten ikke bry sår hals og svelgeproblemer. Økningen i oropharyngeal lymfoid ring fører til at barn virker komplisert nasal pusting, som hyperplazyrovannaya lymfevev lapper nedre luftveier. Et trekk ved denne lunger er at i fravær av pusting mangler rikelig slim. Tilsvarende, jo eldre barnet er, desto mer mindre vanlig nesetetthet. Dette skyldes det faktum at svelget lymfoid vev gradvis avtar med alderen.
De tidligste symptomene på kyssesyke er en økning i lymfeknuter. Dette er på grunn av en aktiv virusreplikasjon i disse. Mest zadnesheynye økt lymfeknuter. Ved å skru på babyens hode til siden, er disse lymfeknuter godt rundet.
Mest betennelse gjennomgår flere grupper nærliggende lymfeknuter og nederlag er alltid bilateral. I sondering disse nodene er smertefri, mobil, ikke loddet til huden hver påvisbare lymfeknute separat. I noen tilfeller kan øke lymfeknutene plassert i bukhulen. I dette tilfellet, kan de føre til sammenpressing av nerveendene og utbruddet av symptomer på akutt magen, noe som kan føre til feil diagnose og kirurgiske inngrep.
Siden viruset replikerer aktivt i parenchymale organer, der er et forstørret lever og milt. Disse organene begynner å vokse fra de tidlige dagene av sykdommen. I noen tilfeller er forstørrelse av milten så stor at den fører til dens brudd. Økt lever og milt observert innen 2-4 uker og holdt en stund etter klinisk bedring av barnet. Redusere størrelsen på disse 3-4 dagen begynner med normalisering av kroppstemperatur for barnet.
Den mest spesifikke symptom som tillater nøyaktig diagnose av infektiøs mononukleose, er utseendet av atypiske mononukleære celler i det totale blodanalyse. Disse cellene er avledet fra blod, og lymfoid bakterie har en lignende struktur med monocytter, ulik struktur i cellekjernen. Det er fra disse celler er forbundet med den ukontrollerte formering av stammen lymfoid hematopoiesis.
Cellene har ikke tid til å modnes på riktig måte, fordi det er lignende mononukleære celler. Normalt atypisk mononukleære celler i perifert blod, men deres antall ikke overstiger 10%. Når mononukleose antallet er ikke mindre enn 10%. I tillegg er en økning i antall hvite blodlegemer, akselerert senkning (SR). I sjeldne tilfeller kan det være en normal leukocytter eller redusere innholdet i blodet. Det er en forskyvning av nøytrofile formel riktig med antall umodne nøytrofile. Disse endringene i blod dukker opp fra de tidlige dagene av sykdommen og kan vedvare i et år etter behandling.
Foruten de klassiske symptomene på kyssesyke hos barn kan være redkovstrechayuschyesya skjermer. I sjeldne tilfeller kan barnets kropp synes petechial utslett som ikke har et bestemt sted og kan dukke opp hvor som helst på huden til barnet. Utslett tar 2-5 dager etter utbruddet.
Tilsvarende kan barn være icteric hudfarge, som er forbundet med nedsatt leverfunksjon. Endringene i leveren og minimal bedring etter leverfunksjon friskmeldt.
For diagnose svært spesifikke symptomer på mononukleose og oppdage unormale blod mononukleære celler. For en mer nøyaktig diagnose i tvilstilfeller gjennomføre fastsettelse av antistofftiter til Epstein-Barr virus. Også utviklet hurtigmetoder fra laboratorietester som gir resultater innen 2 minutter.
Behandling kyssesyke hos barn
Ved behandling av mononukleose bruke styrkende og symptomatisk behandling som tar sikte på å lindre symptomer på sykdommen. Bruken av antimikrobielle midler er ikke hensiktsmessig, fordi disse stoffer ikke har noen virkning på viruset. Bruken av antibiotika er berettiget når du kobler til en sekundær infeksjon som kan påvirke barnets mandlene.
Med oppkvikkende stoffer som er anbefalt for bruk vitaminene C, D og B-vitaminer (B1, B6, B12). Å fjerne temperatur brukt febernedsettende medikamenter. I alvorlige tilfeller, barn foreskrevet prednison til 20-60 mg per dag i 10-12 dager. I merket larynxødem, tungpustethet barn overført til kunstig ventilasjon eller tilbringe traheostomy innstilling. Når du bryter milten viser akutt kirurgi for å fjerne milten.
Å forebygge sykdommen behovet for å beskytte barn under feber med jevnaldrende, er kontakt med barn anbefales å fjerne barn og lærere i opptil 15 dager.
Legen barnelege Lytashov MV
Barn med psykisk utviklingshemningMental retardasjon (CRA) - årsaker og konsekvenser
Nyttige tips og råd for foreldre.
Forfatter: Lydia M. Selishcheva, en klinisk psykolog, kunstterapeutenes Logos - Språk Center "var Lipetsk.
Alle foreldre ønsker sine barn hilsen alle de beste. I første omgang bør dette alltid i ønskelisten helse. Men, dessverre, dessverre, men fortsatt barn er født med fysiologiske eller mentale defekter. Mental retardasjon er en av dem, men er ikke umiddelbart merkbar. Men altfor redd ikke verdt det.
Diagnosen ikke signifikant påvirke den fysiske tilstanden til barnet - han kan ikke være målbare hørselsskader, synshemming, bevegelsesapparatet og mer. Han har også i alle fall ikke mentalt tilbakestående! Dette er bare noen milde abnormaliteter. Manifestere det på andre måter. I en slik som lav effektivitet, konsentrasjonsvansker, hukommelsesproblemer, forskjellen i atferdsproblemer i kommunikasjon og sosial tilpasning.
Mulige årsaker CRA (forsinket mental utvikling) kan være annerledes. Disse inkluderer problemer under svangerskapet (som inkluderer en rekke mulige årsaker), uaktsomhet under fødsel eller adopsjon av et barn for tidlig fødsel. Det er heller ikke utelukket og genetisk predisposisjon. Dessverre, vi kan ikke alltid helt kontroll alle disse faktorene.
Selv om tidlig påvisning av problemer (når barnet utvikler mest sannsynlig) en høy sannsynlighet for et vellykket resultat. Men for behandling bør tas umiddelbart så snart oppmerksom på at barnets atferd og oppfatning er annerledes enn sine jevnaldrende! Dette vil bidra til å utvikle motoriske ferdigheter (modellering leire), lesing, språkutvikling, obligatorisk appell til profesjonell og viktigst, konstant, konstant jakt! Tror ikke "vil", "ta igjen", "vokse", fordi her på konto hver uke.
Men utover det, er situasjonen slik at på grunn av det økende antallet barn som lider av MDD, leger, tror det er "vanlig" feil kan sette denne diagnosen. Før det, også må være klar ikke fortvile umiddelbart etter å ha hørt denne forferdelige akronym. Husk at barn er utsatt for mentale og emosjonelle tilstand av folk rundt ham. Spesielt til den overordnede. Barnet skal føle seg bare positiv energi, kjærlighet og følelsen elsket å se smilene. Men selv om diagnosen er, heldigvis, være galt - Arbeid med babyen fortsatt vil aldri bli overflødig.  
Яндекс.Метрика