Matallergier hos barnBarn med matallergi krever alltid spesiell oppmerksomhet, både foreldre og leger. Denne sykdommen i barndommen - en av de mest vanskelige deler av allergi. Det er flere grunner:
1) høy forekomst, særlig hos små barn,
2) et bredt spekter av substanser, allergener,
3) det er vanskelig å detektere dem,
4) mangfold av kliniske manifestasjoner av matallergi
5) er ikke alltid tilstrekkelig til effektiviteten av behandlingen.
Matallergier - en type mat intoleranse, og det er basert på immunologiske mekanismer som ennå ikke er påvist.
Den har en stor innvirkning på dannelsen av allergiske sykdommer hos barn. Mest luftveier, hud og gastrointestinale allergier forbundet med denne faktoren. Det kan føre til akutte tilstander som anafylaksi, allergiske vaskulære lesjoner eller alvorlig astma.
Men likevel moderne medisinsk statistikk viser at 20% av barna tilstrekkelig og rettidig behandling av allergi fører til en fullstendig klinisk bedring.
Mekanismen for allergisk reaksjon
De viktigste faktorene som er involvert i utviklingen av allergi er:
1) genetisk disposisjon,
2) mottak av allergener i kroppen av et barn under prenatal perioden og ved amming,
3) hadde en varighet av amming,
4) kjemiske natur av allergen, dens frekvens og antallet inntak av,
5) den alder hvor den første kontakten med allergenet,
6) reduksjon i lokal immunitet i tarmen,
7) overtredelse av tarmens mikroflora.
Nyfødt matallergi kan forårsake nesten alle produkter. Jo før barnet vil ta bort fra brystet og overført til bryst melkeerstatning, jo mer hans sjanser til å bli allergier. Tross alt, inneholder morsmelk unike immunstoffer som gjør at barnets kropp i det første året av livet rolig håndtere alle deltakerne forbindelser.
Den viktigste årsaken til matallergi - endret følsomhet for visse stoffer. Mekanismen for allergi er nært relatert til flere faktorer:
1) en genetisk predisposisjon for allergiske reaksjoner;
2) brudd av immunologiske motstandsevne mot allergener som kommer inn i mage-tarmkanalen;
3) endringer i generell og lokal immunitet;
4) brudd på fordøyelsessystemet.
Men grunnlag av allergi er ofte tjener patologiske immunresponser. I 80% av barna ledende rolle i denne sykdommen spiller immunglobulin E.
Manifestasjoner av matallergi
Kliniske manifestasjoner kan være svært forskjellig. Hos barn, den mest hyppig observert to hovedgrupper av symptomer: hudlesjoner allergiske gastrointestinale lidelser. Disse manifestasjoner kan forekomme alene eller i kombinasjon med hverandre.
Hudlesjoner ofte oppstår atopisk dermatitt, urtikaria, angioødem og papular utslett. Mye mindre vanlig kløende "korepodibnyy" utslett, dermatitt herpesopodobnыy og vaskulær inflammasjon. Naturen av hud symptomer på matallergi i utgangspunktet avhenger av individuelle reaksjoner og genetisk predisposisjon.
Symptomene på fordøyelsessystemet hos barn er mer uttalt enn hos voksne. Årsaken er at mekanismene som regulerer aktiviteten til mage-tarmkanalen hos barn som ennå ikke har nådd sin funksjonelle modenhet. De vanligste matallergier oppstå når uspesifikke symptomer som:
magesmerter,
kvalme,
oppkast,
kolikk,
flatulens,
anoreksi,
avføring med slim,
forstoppelse, diaré endring,
diaré.
Dette settet av symptomer kan angis for matallergier. Derfor er det ofte forveksles med infeksiøse lesjoner, hvilket fører til diagnostiske feil. Men endoskopisk undersøkelse av slimhinnen i fordøyelseskanalen biopsi bidrar til å etablere en allergisk natur av sykdommen.
Gastrointestinale symptomer på matallergi er ofte kombinert med luftveiene, allergisk rhinitt, laryngitt, mellomørebetennelse, astma. En av de verste av sine former - anafylaktisk sjokk. Hos spedbarn kan det være en reaksjon på kumelk, og hos eldre barn - fisk, egg, jordbær, etc.
I tillegg kan matallergi manifestere symptomer på nervesystemet: tretthet eller irritabilitet, hodepine, irritabilitet, depresjon, glemsomhet. Det kan være smerter i muskler og ledd. Noen ganger er det og symptomer assosiert med urinsystemet, slik som, for eksempel, urinretensjon.
Risikofaktorer for allergiske reaksjoner
Risikofaktorer for utvikling av matallergi i barndommen kan være:
1) økologisk nød omgivelsene,
2) genetisk disposisjon,
3) mors røyking under svangerskapet,
4) gestosiss mor under svangerskapet, og derfor - foster anoksi,
5) smittsomme sykdommer som har lidd under graviditet og passerte den på denne anledningen antibiotika.
"Bad" produkter
Den vanligste årsaken til matallergi er ulike fremmede proteiner som kommer inn i kroppen. I sjeldne tilfeller kan de være andre stoffer som kombinerer med proteinrik mat.
Som graden av risiko for reaksjon er tre produktområder:
1. Høy sannsynlighet:kumelk, egg, fisk, nøtter, peanøtter, sitrus, honning, kylling, sopp, jordbær, jordbær, bringebær, ananas, persimmon, melon, granateple, bjørnebær, solbær, sjokolade, kakao, kaffe, sennep , gulrøtter, rødbeter, tomater, selleri, druer, hvete, rug.
2. Gjennomsnittlig sannsynlighet: aprikos, fersken, røde rips, tyttebær, mais, ris, bokhvete, poteter, grønn paprika, erter, kalkun, svinekjøtt, kanin.
3. Lav sannsynlighet: squash, neper, squash, gresskar høydepunkter, bananer, sure-søte epler, mandler, stikkelsbær, rips hvite, svisker, plommer, salat, vannmelon, lam.
En av de generelle reglene i bestemme farlige produkter: den lysere frukt - jo høyere er risikoen for overfølsomhet for det.
Vilkår for ernæring i matallergi i et barn
Den viktigste regelen - alle nye produkter bør gis med forsiktighet, små doser nøye ser reaksjonen til den. På et tidlig alder, kan foreldre liksom beskytte sine barn fra farene ved matallergier gjennom kontinuerlig overvåking. Men det største hinderet med måltider starter på opptak til barnehage eller skole.
Dersom barnet ditt har en sykdom, deretter innføring i generell skole i hans journal må nødvendigvis omfatte alle spesifikke allergener. Du bør også varsle sykepleier lærere og at han - allergier. Og sørg for å spesifisere hvilket produkt mulig negativ reaksjon.
Selv de mest forsiktige foreldre er ikke lett å alltid være på vakt. Så din oppgave - å lære et barn hvordan du takle mulig fare. Han bør fast vite hvilke produkter han kan spise, og hva - ikke. Han må være i stand til å lese mat etiketter for å bestemme om allergenet. Jeg må finne styrke til å nekte upassende godbiter, til tross for den mulige podnachki peer. Selvfølgelig, dette er ikke lett, men noen ganger kan livet redde barnet ditt.
Diagnose av matallergi
Det viktigste - så snart som mulig for å fastslå årsaken til sykdommen og finne ut hvilke produkter er allergener. For å gjøre dette, leger samle allergisk historie, det vil si ved avhør vite hvem i familien din og hva hadde overfølsomhet. Hjelper også å holde en dagbok. Vi presenterer diett hver 3-5 dager produktene en etter en, nøye observere og notere hva som ble spist, og hva var reaksjonen.
For mer nøyaktig påvisning av allergen hud tester utført ved å gjøre ulike stoffer i riper på huden og observere reaksjonen. Denne forskningen er utført på klinikken, bare i remisjon (ikke i akuttfasen), med forbehold nyzkoalerhennoy diett.
I den akutte fasen for diagnostisering av mat allergi mest tilgjengelige studier - immunologiske. Ved hjelp av disse metodene i spedbarn kan oppdage følsomhet for de mest vanlige produktene: kumelk, kylling egg, fisk, peanøtter, soyabønner og hvete.
Behandling av matallergi
De viktigste terapeutiske tiltak, selvfølgelig, er utelukkelse av enhver kontakt med allergenet. I tillegg medisinering bruke og virkemidler for å påvirke de ulike koblinger av allergiske reaksjoner.
Terapeutisk kosthold bør være, først, lenge, og for det andre - full. Allergenisitet av visse matvarer kan reduseres eller helt eliminert ved hjelp av spesiell matlaging: pecheniya, matlaging eller steking.
Unntak fjernes fra kostholdet for en lang periode ikke bare kan lindre symptomene på lidelser, men til slutt gjorde produktet fullstendig bærbar.
Med medisinsk behandling brukes fire grupper av narkotika:
1. Legemidler som hindrer utvalg av biologisk aktive stoffer (forebyggende midler). Produkter i denne gruppen omfatter cromoglycate natrium og ketotifen.
2. antihistaminer.
3. Midler normalisering tilstand i fordøyelseskanalen, enzymer og narkotika for å korrigere mikrofloraen i tarmen.
4. immunomodulatorer.  
Angina behandling hos barnAngina er en akutt infeksiøs inflammatorisk sykdom som påvirker mandlene i halsen. Derfor sin behandling både hos barn og voksne, ikke bør velge oppskrifter av tradisjonell medisin. Dette er en alvorlig sykdom, og derfor før noen behandling bør konsultere en barnelege og få testet for å unngå flere farlige infeksjoner eller langvarig behandling.
Årsaker til betennelse i mandlene hos barn
Den viktigste grunnen for sin forekomst hos barn er stafylokokker, streptokokker eller adenovirus. Det er to hovedmåter å aktivere bakterier, eller de er allerede i kroppen til barnet, og ved den minste kjøling ga det opphav til en sår hals, eller bakterier fanget i kroppen til nærliggende voksne.
De viktigste symptomene på angina
I de fleste tilfeller starter halsen brått. Første sett hennes symptomer er feber (39-41º C), rødhet i slimhinnen i mandlene, økningen i de fleste av mandlene, smerter ved svelging. Fordi barn kan nekte å spise. Kan også øke lymfeknutene i nakken og ørene, som kan bestemmes lett ved berøring. I tillegg barn er slapphet, svakhet, døsighet.
Behandling av betennelse i mandlene hos barn
Hvis du merker de første symptomene på sykdommen, legen. Før hans ankomst ved høye temperaturer (over 38s) barn kan gi febernedsettende som inneholder paracetamol. Når det gjelder bruk av andre legemidler for behandling, bør de oppnevne en lege er gitt etter barnet.
Også i behandlingen av angina barna vil være nyttig bringebær te med honning og sitron. Hvis temperaturen ikke er det, så kan du gi barnet ditt varm melk med honning og smør.
Men nesten alltid krever antibiotikabehandling, spesielt i alvorlige former av sykdommen. Du kan gjøre uten dem, men slik behandling kan påvirke hjertet, nyrer eller lever. Tidligere antibiotika fremstilt i kapselform med en bitter smak, men nå kan anvendes for behandling av antibiotika i tabletter uten ubehagelig smak. Som for skudd, oftest det eller ingen til å gjøre, eller barn som tar dem svært smertefullt.
Løpet av behandlingen hos barn tar 5 til 7 dager for akutte former av sykdommen - behandling blir forsinket. Hvis barnet er utvinne, deretter på den tredje dagen temperaturen bør lagre og følelsen mye bedre. Men vi må ikke glemme at det er en sterk antibiotika behandling, spesielt for barn. De kan forstyrre barnets kropp flora. Derfor, etter endt behandling bør være sikker på å tildele barnet disse stoffene som gjenoppretter interne flora av kroppen hans (for eksempel bifidum-bakterinvaksiner, Hilak forte og andre).
Det er ofte ledsaget av sår hals hos barn rennende nese. For behandlingen er nødvendig å bruke nesedråper (som barnet nazol, ksymelyn etc.). Å redusere betennelse i hals spray kan brukes (f.eks heksoralom, tantum verde og andre). Også for behandling av denne sykdommen barn vil være nyttig gurglevann. Du kan bruke urter kamille, salvie, eucalyptus eller hydrogen peroxide eller furatsillina. Selvfølgelig er denne prosedyren ikke alltid hyggelig å barn, men hvis du gjør det med mamma eller pappa, blir det interessant. En slik spyling kan være nyttig ikke bare ved behandling av angina, men med enkle smerter i halsen.
Behandlingen innebærer også rikelig med væske, trenger kroppen for å fjerne bakterier. På dette tidspunktet, kan barna bli gitt varm urtete (ikke varmt!) Eller frukt drikker juice fra tyttebær, tranebær og solbær. For behandling vil også være nyttige Viburnum Kraft eller hoftene. Disse drikker er rike på askorbinsyre og B-vitaminer som er avgjørende for barn.
Å spise mens syke barn nekter. Dette er en normal reaksjon i kroppen, så ikke insistere på returen. Imidlertid vil behandlingen være nyttig varm buljong.
I tillegg må behandling av sår hals hos barn i samsvar med sengeleie, spesielt i de tidlige dager.  
Яндекс.Метрика