Mentale øvelserPsykologiske spill og øvelser for studenter
Trening - en nøye forberedt psykologisk trening for troppen. Under deres prestasjoner skaper en atmosfære av kreativ søk, håndteres bruk av innovative løsninger, økt gjensidig hjelp og støtte i teamet. På eksempel på en spennende, men utfordrende nok mosjon gruppe lærer å løse et felles problem, utvikle taktikk og strategi for å løse. Å delta i øvelsene, guttene begynner å overvinne barrierer i kommunikasjon, kjenner hverandre bedre, så det er et naturlig og hurtig konsolidering av. Analyse av hver aktivitet gir barn mulighet til å forstå hvordan oppgaven ble gjort, ble det bestemt hvem som tok en aktiv posisjon og hvordan det påvirket utfallet. Gutter og tenke på hva som kan gjøres annerledes og bedre neste gang, hvordan å overvinne vanskeligheter i livet mer effektiv måte. Trening - en prosess vzayemonavchannya hvor alle deltakerne vet av erfaring, i henhold til hans handlinger.
Disse øvelsene er gjennomført i organisasjons periode for frigjøring og skape en atmosfære av åpenhet og tillit.
Psykologiske øvelser
Tur
Inventar: I ett skjerf for et par bind for øynene.
Øvelse Beskrivelse: Alle deltakerne er delt inn i par. Rådgiveren forteller legenden om spillet: "Du og en venn bestemte seg for å besøke byen der du så lenge ønsket å besøke, men plutselig en" blind ". Men du fortsatt gjøre ditt beste for å din venn kunne se byen på øynene dine. Du må kjøre den ene hånden og fortelle hva som skjer for å advare ham om støy. I den første er et par av blind velge en by der han ønsker å gå, og synt guidede turer i 2-3 minutter. Deltakerne deretter endre.
Anbefaling: I en diskusjon snakke med deltakerne hvordan de stoler på hverandre så mye, nei, de har vært i stand til å forestille seg og føle historien om hans partner.
Drozd
Beskrivelse Øvelse: Deltakerne danne to sirkler - interne og eksterne. Spillere indre sirkel er tilbake til sentrum, dannet damp. Deltakerne gjentok ordene og programleder trekk:
• «Jeg Drozd, du Blackbird" - viser åpen håndflate over og nabo.
• «Jeg bar deg i nesen" - berøre fingertuppene til hans nese til nese nabo.
• «I Vermillion kinnene og du Vermillion kinn" - trakk kinnene og nabo.
• «Vi er to venner" - skjelvende hender.
• «Vi elsker hverandre" - altomfattende.
Deretter tar den ytre sirkelen steget til høyre, og dannelsen av nye par øvelsen fortsetter til paret ikke vil vende tilbake til sine opprinnelige posisjoner.
Anbefaling: Bevegelser er gjort samtidig med ord. Denne øvelsen er gjennomført til midten av endringen, men ikke på scenen for dating.
Vaskemaskin
Øvelse Beskrivelse: Deltakerne er delt inn i par og stå i rang mot hverandre - er dette den "vaskemaskin". Ett par er brutt, og en av dem får opp tidlig i rekkene - en "ting" som må vaske og den andre på slutten - en "henger". "Thing" begynner å bevege seg sakte i rader, og all dens klapp, touch, tale av kjærlighet og så videre. E., That "vaske". "Dying" tar i armene vasket "ting" og "tørr" det tett klemmer. Da "ting" og "klær" er reversert. Spillet varer så lenge gjennom "vaskemaskin" vil ikke spille hver deltaker.
Anbefaling: Øvelsen bør skje raskt at dens hastighet ikke er redusert. Hold nær midten av endringene, særlig forringelse obscheotryadnoho humør.
Dukke
Øvelse Beskrivelse: Deltakerne er delt inn i par, er en bak den andre. Ved å lede det første laget faller (kne bøy), fanger den første sekund. Deretter bytte plass.
Anbefaling: Det er viktig å gi et sted og for å kontrollere avstanden mellom hendelsen og lovyaschym. Også huske på at øvelsen utføres på scenen av et tillitsforhold i enheten.
Pendulum
Exercise Beskrivelse: Alle deltakere står i en sirkel, og en - i sentrum av sirkelen. Det er viktig at de som står i en sirkel, ble det ene benet plassert litt fremover for stabilitet. På festen, som er i midten av sirkelen (vekselvis besøke alle i denne rollen), bør føttene være sammen, hendene krysset på brystet hans, øynene lukket (ønske). Etter stående i sentrum deltaker vil motta et positivt svar på spørsmålet "Alt klart? "Det faller på noens hender, og gruppen gradvis går det i en sirkel eller pent tuppet ballen. Deltaker som er i sentrum, bør vi ikke glemme at hans føtter bør holdes sammen og bøye.
Anbefaling: Den ikke-pendel må fullt tillit løsrivelse, og avdeling for å ta ansvar for sikkerheten til pendelen. Det er også viktig å gi åstedet.
Psykologiske GAMES

Gjett hvem du er

Inventar: Marker stakerы eller A4-papir med engelske nålene.
Spillbeskrivelse: Hver deltaker er hengt på baksiden av et stykke papir med navnet på et dyr eller objekt. For å gjette hva som er skrevet på papir, deltakere flytte på banen og stilte spørsmål med svar bare "Ja" eller "Nei" til andre aktører (for eksempel: "Jeg har fjær?" "Jeg er en predator"? "Jeg bor i vannet?"). Ett medlem kan svare på flere spillere. De som gjettet hva som er på ryggen, få svar på spørsmål.
Varianter av spillet:
• Medlem av spilleren med gester og ansiktsuttrykk, dyr eller objekt på ryggen. Som igjen viser sitt beste gjetning så lenge Gjett ikke.
• Alle sitter i en sirkel, et stykke papir med navnet skrevet spillerne klistret til pannen og venstre nabo, da spillerne bytter stille spørsmål med svar "Ja" eller "Nei" til høyre nabo, prøver å gjette hvem han er ("Jeg HERBIVORE?" "Jeg lever i Afrika? "). Hvis naboen svarte, "Ja", kan du spørre neste spørsmål, hvis "Nei", fortsetter prosessen til å svare, og deretter ber han sin neste til høyre.
Anbefaling: For yngre lagene bedre ikke å bruke navn og bilder som viser dyr eller gjenstander, og for de eldre navn på kjente personer.
Gi pantomime
Spillbeskrivelse: Laget er i en rang til hverandre i hodet, spør verten den første spilleren til å gå tilbake til møte ham og forteller ham ordet. Den spilleren som fikk ordet, og returnerer neste pantomime som viser ordet. Pantomime går fra spiller til spiller, men sistnevnte bør uttale ordet (på en ødelagt telefon).
Anbefaling: Etter kampen kan du diskutere saker av felles forståelse mellom mennesker, og spesielt i troppen.
Ha ha ha
Spillbeskrivelse: Alle medlemmer ligge på gulvet (jord), la hodet på magen hennes en annen part, og danner en lang kjede. Den første spilleren sier "Ha", den andre "Haha", etc. Spillet begynner på nytt, hvis noen ler.
Anbefaling: Det er viktig å gi åstedet. En scene på tillit og gode relasjoner i klubben. Mulig bruk som stressosnymayuscheho trening.
Gjennombrudd
Spillbeskrivelse: Lederen spør: Er du i stand til å nå henne, uansett hvilke hindringer? Evnen til å beskytte sin posisjon til å forsvare sine egne, til tross for angrep av mektig fiende? Vi kan prøve seg i to retninger. La rozdilymosya i to deler og danne to sirkler - interne og eksterne. På mine signal deltakere som er i den indre sirkel, begynne å flytte klokken, og de som er i den ytre sirkelen - mot klokken. På et signal ledende - bomull - stopp. Dannet par. Oppgaven av "ekstern partner" noen midler tilgjengelig til det (det kan være ord, fysisk styrke innenfor anstendighet, utspekulert, etc.) for å bryte inn i sentrum. Oppgaven med "nasjonal partner" - ikke la ingenting. Den bruker også all tilgjengelig på armene hvordan hindringer til motstanderen.
Så, hvis oppgave er klar, så vi kan starte den første kampen.
Spillet blir gjentatt flere ganger. Ved slutten bestemmes de mest vedvarende spillere.
Anbefaling: Etter kampen kan du diskutere målsetting menneskelig utholdenhet at metodene som brukes og de gutta som bidrar til målet.
Tre emne
Inventar: Tre elementer av forskjellige størrelser og omfang (for eksempel tape, ball markør).
Spillet Beskrivelse: Deltakerne er i en sirkel. Rådgiveren spiller kaster det første objektet står foran, ropte navnet hans. Spilleren som fanget ballen og kaster sin neste ropte navnet hans. Du kan ikke passere motivet er nært. Hver spiller har til å komme i hendene av faget, har alle gå tilbake til rådgiveren. Hver spiller husker som passerer et objekt som setter strenge sekvens. Huske en sekvens som begynner i desember ett fag. Gradvis, spillet involverte to andre objekt, og til slutt alle tre fagene samtidig delta i spillet. Oppgave grupper - snus motor alle elementer ikke zronyvshy ikke en av dem. Når et objekt droppet enhver spiller, begynner det hele på nytt.
Anbefaling: Det er mulig å gradvis øke antall elementer i avtalen med gruppen. Når tre medlemmer enkelt håndtere objekter, kan du stille spørsmålet: "fire kan? Og med fem? En seks? "Mekanismen er det samme spillet. Det viktigste som kan vise øvelse: det er alltid noe å strekke seg etter, selv supersplochennomu team.
Tower eske
Inventar: tomme fyrstikkesker antall deltakere.
Spillbeskrivelse: i ledelsen av teamet medlem kommer til bordet og etterlater en boks med en annen tom boks tilbake til teamet og sender den til neste deltaker. Han har til å sette boksene på den forrige etc. Hvis tårnet faller, blir øvelsen utføres først.
Anbefaling: Øvelsen gjøres best innendørs. For yngre lagene bedre bruk full boks, men sørg for at barna ikke bruker kamper. Trening kan inkludere som konkurranse i obschelahernoe hendelsen.
Oink
Spillet Beskrivelse: Deltakerne stå eller sitte i en sirkel. Task Force on line uttale ordet "oink", gradvis akselererende, nå det minimum av tid for hele spekteret.
Anbefaling: Bruk som faste avslapningsøvelser. Eller erstatte "oink" å "vinne" og gjør hver gang før som noen konkurranse eller andre tiltak.
Homeostat
Spillbeskrivelse: Homeostat - en enhet som brukes av psykologer for å studere gruppe kompatibilitet. Vi er for samme formål i stedet benytte treningsinnretningen. Deltakerne blir bedt om å stå i en sirkel, trekk ut hånden komprimert i en knyttneve, og skiltet ledende forkaste ethvert antall fingre. Mål: ingen snakker, ingen perehlyadayuchys og uten å bruke andre kommunikasjonsmidler, for å sikre at alle spillerne rulle samme antall fingre. Forsøk gjentatt et ubegrenset antall ganger.
Anbefaling: Øvelsen gjør at rådgiveren identifisere ledere i løpet som tilpasser seg det meste, enkeltpersoner som ikke ønsker å koordinere sine handlinger med andre spillere, eller noen gruppe som løste problemet innen sin gruppe, men ønsker ikke å tilpasse seg andre.
Brownske bevegelser
Brukte tennisballer.
Spillet Beskrivelse: Deltakerne står i en sirkel. Føre en etter en i midten av sirkelen vkochuye tre tennisballer. De må ikke stoppe eller katytysya utenfor sirkelen baller kan presse en hånd eller fot. Hvis deltakerne kunne utføre oppgaver som fører vkochuye ytterligere antall baller.
Anbefaling: Antall baller kan økes ved den samme kommandosettet rekord for flest mål i en sirkel.
Gjerde
Spillet Beskrivelse: Gruppen med ledelsen stå i en sirkel og delta i deres hender. Da programleder forteller retur til 180 grader uten rozchiplyuyuchy hender. Du må fikse denne situasjonen. Deretter kommandoen "tid" til å stå opp og snu igjen til sin opprinnelige posisjon, også rozchiplyuyuchy hender.
Anbefaling: Øvelsen er følelsesmessig krever mye uvanlige bevegelser, som fører til indre frigjøring.  
Яндекс.Метрика