Operasjonelle retningslinjer for utarbeidelse av barnet for skolenHvordan forberede barnet ditt for skolen. Tips til foreldre
Av Machuryna Tatiana, psykolog HBOU skole №1096, s. Moskva
Beskrivelse materiale: Jeg tilbyr deg praktiske råd psykolog for å forberede preschoolers for fremtidige studier. Dette materialet vil være nyttig for foreldre til fremtidige første-klassinger. Midt i hverdagen, vi har bare ikke merke til hvordan våre barn vokse. Og så, endelig, kommer den spennende og svært trolig den viktigste tiden for foreldre og barn - kommer inn i første klasse. Hvordan du effektivt forberede barn for skolen å være til stede klassene som grunnleggende kunnskaper og ferdigheter skal ha en fremtid først-grader - alt dette er viet til denne artikkelen.
Operasjonelle retningslinjer for utarbeidelse av barnet for skolen
Nylig, krav til opplæring barnet til skolen økt betydelig. Dette er på grunn av et fenomen spesielt komplisert skoleprogram. I dag er det mange ulike alternativer for å forberede barnet for skolen, spesielle klasser organisert i barnehagen at barnet ditt; pre-school (organisert, vanligvis på grunnlag av institusjonen); ulike barnesentre; Klubber kreativ utvikling; privatlærere. Noen foreldre foretrekker å forholde seg til et barn på egen hånd. Hvilken vei er bedre?
Først må du huske på at i forberedelse til skolen er ikke bare en grunnleggende kunnskap som innehas av barnet; en viktig rolle i en vellykket tilpasning kid spiller psykologiske faktorer, som for eksempel motivasjon, student intern stilling, sosialisering. Foreldre ofte ubevisst forme et barns læring motivasjon feil, noe som kan føre til vanskeligheter i videreutdanning. For eksempel, ikke fortell barnet at "gå til skolen for å få fem" eller "Skolen skal være morsomt, vil du alltid spille med venner" etc..d. Disse uttalelsene gir opphav til misforståelser som kan hindre barn ordentlig behandle læringsprosessen. Selvfølgelig, det tørr formulering som "å gå på skolen lære" utilstrekkelig. Interessen for den nye kunnskapen som er nødvendig for å danne gradvis, før den umiddelbare forberede barnet for skolen. Sammen med besøker ballett, barneshow, utstillinger utvikle kreativitet og estetisk persepsjon, bør det tas hensyn til utviklingen av naturvitenskap og kunnskap om barn: gå til observatoriet, se dokumentarer om dyreliv, etc..d.
For å lykkes med tilpasset barnet ditt til skolen, må du besøke en egen opplæring i barnegruppen: For det første er det nødvendig for sosialisering av barnet (spesielt hvis barnet ikke går i barnehage). Spillet, som er i førskolealderen ledende virksomhet dannet de grunnleggende kommunikasjon og sosiale ferdigheter som bidrar i videreutdanning. For å gjøre barnet føler seg mer trygg i løpet av de første dagene av skolen, er et godt alternativ for å forberede på grunnlag av utdanningsinstitusjonen der barnet vil lære. Ja, vil ungen bli kjent med sine fremtidige lærere (etter skoleklasser er vanligvis de grunnskolelærere, lærere, psykologer og lærere, logopeder) kjenner sine fremtidige klassekamerater, vil gradvis venne seg til skolen rutine. I tillegg vil forberedende klasser ved skolen gjennomføres under programmet, som ble lansert i denne utdanningsinstitusjon (bør ta hensyn til at hver skole gjort ulike pedagogiske programmer, henholdsvis krav til trening barn variere). Typisk klasser ved skolen siste hele året, så ferdigstillelse av det forberedende kurs for klasserommet vil barnet ditt "familien" som vil redusere angst og øke motivasjonen.
Dermed en variant av opplæring på skolen er de mest vellykkede i form av kognitiv og psykologisk tilpasning.
Det andre alternativet, som i dette tilfellet kunne anbefale det - forberedende klasser i barnehagen (hvis barnet går i barnehagen). Men det er noen nyanser: for eksempel, er følgende klasser ikke implementert ved riktig trening pensum (som barn i fremtiden vil gå på forskjellige skoler).
Nå utbredt ulike kurs i ulike barnesentre. Ved første øyekast, programmet klasser det er ganske intens, ofte i tillegg til grunnleggende kurs der tilbys alle typer dans, yoga, babymassasje, etc..d. Dermed disse institusjonene gitt et stort sett med klasser, har ingen tilknytning til forberede barnet for skolen. Til tross for strålende forslag og garantert et høyt nivå av form, brenne et barn for slike klasser er ikke anbefalt for to grunner: For det første, i private barnehager klasser er vanligvis uavhengige metodeutvikling (dvs. mottatt din pjokk kunnskap kan ikke oppfylle kravene valgte skolen); for det andre, i private sentre, dessverre, lite oppmerksomhet er betalt til opplæring av lærere (ofte studenter av fjerde eller femte år). I denne forbindelse, er tvilsomt kvaliteten på opplæringen i disse institusjonene. Men hvis du bestemmer deg for å legge til et barn til de forberedende klasser på barne Center, vi foretrekker offentlige, ikke private organisasjoner.
Hvis du fremdeles foretrekker en privatlærer, bør du invitere en lærer fra skolen der barnet skal lære. Dette spesialist kan tilby kvalitet opplæring basert på realisert skole utdanningsprogram.
Men ikke glem at all kunnskap i de forberedende klasser, må gjentas hjemme i den hensikt av dyp læring.
Hva er den grunnleggende kunnskap, som skal ha en fremtid først-klassing?
1. Telle 0-10 (i omvendt rekkefølge).
Det bør bemerkes at barnet ikke skulle bare "huske" tallene han bør være i stand til å bruke midlene i praksis, er at, for å matche antall og objekt (for eksempel, kan du tilby barnet ditt å telle talltastene på klær, be ungen å plassere så mange plater på bordet, hvor mange mennesker vil ha middag, osv). Således bør kontoen bli informert.
2. Utfør enkle matematiske operasjoner innen 10 (, subtrahere).

3. vet navnene på geometriske grunnformer (Sirkel, firkant, rektangel, oval, trekant, diamant) og være i stand til å spille dem.
4. Vet alfabetet.
Noen utdanningsinstitusjoner må barn kunne lese før du kommer i første klasse. I praksis fører dette til det faktum at barn leser, men leste riktig. På skolen vår nok til at barnet visste bare bokstaver.
Som den ledende aktiviteter for preschoolers spiller, er den læringsprosessen de beste i spillet. For eksempel kan du gi barnet ditt til å forme et brev av farget leire (gutt kan lære å forme bokstaver); så spør fremtid først-grader tyder på at dette brevet smake? hvor hun bor, osv Således, ved assosiasjon er en bedre assimilering av materialet. I denne leksjonen for ungen vil være interessant og spennende.
5. Kjenn historier, dikt, ordtak, gåter.
Det bør bemerkes at til tross for den dominerende datamaskinen i den moderne verden av stor betydning for den intellektuelle utvikling av barnets leser. Noen med ekte gutt, spiller ikke e-bok en betydelig rolle i å forme sin indre verden.
6. Ha en grunnleggende forståelse av den naturlige fenomener, måneder og årstider, ukedager.

7. Hvis du vil ha grunnleggende romlig representasjon (høyre / venstre, topp / bunn).

I hjemmemiljø kan be barnet å la sin høyre hånd på venstre øre og venstre hånd - på hans høyre kne, etc. Vandre rundt i byen, kan vi tilby fremtidige første klasse beskrive hva er riktig som er igjen av min mor, bak butikken, etc.

8. Able kopi av skjemaet (følger modellen).

Du kan tegne en rutete mønster notisbok og be barnet om å fornye den.

9. Kunne klassifisere, å generalisere, for å avvise overflødig.

Du kan tilby barnet ditt for å nevne ett ord: "eple, pære, appelsin, plomme"; be ungen å utelukke unødvendige "kjole, jakke, støvler, bukser." I begge tilfeller bør du bli bedt om å forklare svaret.
Det gradvis lære fremtid førsteklassing to self: be om hjelp legge på bordet, clean room, bed cover, etc. I denne perioden er det viktig å observere den daglige rutinen, babyen blir vant til å gå til sengs og stå opp på et bestemt tidspunkt (dette vil redusere sannsynligheten for problemer i tilpasning).
Det er også viktig at barnet visste at hans eksakte hjemmeadresse og telefonnummer ha grunnleggende kunnskap om trafikkregler.  
Øvelsen. Fordelene ved trening for helsen til barnI den siste øvelsen var en del av hverdagen for alle. Fordi det var ingen bil, så folk måtte gå, sykle eller ri på hesteryggen. Det var ingen datamaskiner, fjernsyn, lyd-spillere, hjemmekino, barna brukte mer tid utendørs, spille spill ute med nabolaget barna eller kjæledyr. Alle leksene utføres manuelt i stedet for å bruke vaske eller oppvaskmaskiner, tørketromler og støvsugere. I husarbeid å hjelpe barn til voksne. Alle disse aktivitetene krever store mengder energi, så folk holdt en sunn og god form. Gradvis, folk blir mindre aktive. Dette betyr at vi nå mer enn noensinne, sitter på sin "fem poeng".
Men trening bør være en glede. Her er ubrukelig gamle ideen om at for å oppnå noe resultat må erobre seg selv og alt som er nyttig å være kjedelig eller ubehagelig. Velg hva du vil - dans eller sykling, svømming eller surfing, tennis eller lagspill (basketball, fotball eller volleyball). Intensiteten av aktive øvelser bør også være et individ, når du blir lei, eller du vil være vanskelig, hvile.
Om Exercise
Daglig mosjon er gunstig uansett alder, fordi de:
• øke styrke og muskel tone;
• bidra til å brenne ekstra kalorier;
• forbedre helse og tillate flere tilfeller uten anstrengende;
• stimulere blodsirkulasjonen i muskler og organer, og dermed forbedrer kroppen;
• mos ledd, lemmer og gjøre dem mer fleksible,
• bedre holdning;
• hjelp fokus, øke frekvensen av reaksjon;
• hjelp til å takle stress;
• øke tilførselen av energi;
• bedre søvn;
• gi god fysisk form som styrker selvfølelsen og gir tillit.
Hvis du var tidligere stillesittende, øke belastningen gradvis. Start med 15 minutter og gradvis øke tiden som du vil. Den anbefalte mengden av tid - 15-20 minutter med trening 3-5 ganger i uken. Start med et oppvarmingsøvelser og finish treg. Ikke glem å drikke vann etterpå for å kompensere væsketapet under trening.
Hvis du liker lagidrett, husk at du gjør det for sin egen nytelse og kommunikasjon. Selvfølgelig er det fint å vinne, men folk involvert i idrett ikke bare av den grunn. Noen krever for mye, og fra dette er det psykiske lidelser. Hvis du blir uvel eller du føler smerte, ikke fortsette å gjøre det du ikke ønsker. Ambient trenger å forstå deg. Etter hvert vil du lykkes.
Mamma sier at du kan ikke bruke sykkelshorts i form. Hvorfor?
De fleste sykkelshorts laget av Lycra. Dette syntetisk materiale hindrer luftsirkulasjon, i motsetning til stoffer av naturfiber (bomull eller lin). I kjønnsorganene er mange svettekjertler, så under intens trening sterk syntetisk materiale blir våt av svette. Hvis du bruker syntetiske shorts, fordamper fuktighet og påvirker huden forårsaker irritasjon eller til og med en soppinfeksjon (trøske) permanent. Bomull bukser absorberer svette og bidrar til å holde kjønnsorganene ren.
Riktig restitusjon
I trening er viktig å finne tid for de roligere økter med familie eller venner. I tillegg til sport, kan du lese bøker, tegne, spille på datamaskinen eller musikkinstrumenter, spille brettspill, fotturer eller bare prate med interessante mennesker.
En type ferie - se på TV, men det er generelt ansett for ikke veldig nyttig øvelse. Når folk sitte og se på TV, øynene klistret til sin mening og det som skjer på skjermen, slik at de knapt legger merke til samtalepartnere. TV sjelden utvikler fantasi og kreativitet, så prøv å begrense TV-titting. Velge bare utdanningsprogrammer som representerer stor interesse.
Søvn - en kilde til helse og glede
Den voksende kroppen krever mye energi, og søvn hjelper fylle opp energi og avslapning. Mange unge trenger mer tid til å sove enn barn eller voksne. God søvn er viktig for god fysisk og emosjonell helse. Det nøyaktige tidspunktet for søvn avhenger av den enkelte, men i gjennomsnitt tenåringer 10-14 trenger 10 timer søvn i døgnet.
Den beste dommeren dette - din egen kropp. Hvis du våkner opp etter 8 timer våken og full av energi, er det sannsynlig at du så mye og pen. Hvis du våkner opp med problemer og nesten sent til skolen, så kanskje du bør gå til sengs tidligere. Noen mennesker av ulike grunner trenger mer søvn enn andre.  




Яндекс.Метрика