Pedagogiske spill for barn fra 7 til 10 år

 Vi tilbyr Spill for språkutvikling, ordforråd og semantiske strukturer.
 Utvikling av leseferdighet - en av de første vitenskap som tar besittelse av barnet på skolen. Men dette er komplisert, og de fleste barn opplever alvorlige problemer med språkundervisning (lokale og internasjonale). Men på samme tid, barna entusiastisk godta spillet av ord, spesielt rik kreativ komponent. Deres ønske om å "vri" språk (vist som et behov for å modellere og variere Raffinert lyd strukturer og så videre. E. Utviklingen av taleoppfattelse) kan med hell satt "i tjeneste" trening.
 Nedenfor er en serie med spill som vil vekke interessen for barnet å beherske språket. Omtalt i spill bokstaver, ord, setninger, tekster voksen kan erstatte den andre. Dermed kan det bli gjentatt mange spill. Du kan spille som ett barn og med gruppen. Men gruppearbeidet i denne alders mer interessant og attraktiv for barn.

? Spillet "Hvem vil være mer enn ord"


 Det er lurt, i hvert fall i de tidlige stadier, leker med barnet, at han har mestret den nødvendige form for arbeid. For spillet trenger fargeblyanter og markører, penn.
 Det første alternativet. På det neste settet med bokstavene i det russiske alfabetet bør gjøre og registrere så mange forskjellige ord. Du kan bruke hele settet med bokstaver eller deler av det, men du kan ikke legge til nye bokstaver.
 Om T AV OG LOV PLAN B
 Det andre alternativet. Lag så mange ord fra følgende sett med bokstavene i det russiske alfabetet, men du kan bare bruke bokstaver individuelle rader eller kolonner.
 A til Z O M E C A
 O A R K L L OG T
 En L L E T I O
 Siden R C O O T
 Du kan ikke bruke alle bokstavene i raden eller kolonnen, men du kan ikke legge til nye bokstaver.

? Spillet "et besøk til den opprinnelige stammen"


 Oppgave
 - Tenk deg at du fant uutforsket jungel stamme leve som primitive mennesker. De vet ikke hvordan jeg skal si ordene, og du besluttet å opprette sitt språk. Din oppgave - å komme opp med ord for grunnleggende begreper. Du kan bruke følgende lyder og bokstaver:
 A, D, E, V, I, U, U, T, E, K, S, H, I, D, F, E, M, L.
 Prøv å bruke disse brevene, tenk på ord som betyr følgende begreper: Hello, Goodbye, ditt navn, Joy, jeg, du, Journey, Time, Long, gi gaver, Comfort Food, Fritid, Jobb, Hjelp, du.
 - Putting ordbok for Aboriginal mennesker, kan du begynne å kommunisere med dem. Slå Du dem med en velkomsttale. For å gjøre dette, vil du overføre til oppfant språket i følgende tekst.
 Hei! Jeg Kohl.
 Hva er ditt navn? Jeg har lenge reist. Jeg er glad du. Jeg gir deg en gave. Jeg vil hjelpe deg å arbeide. Du kommer til å besøke meg.
 - Tenk på deg selv nå som du sier er bosatt i jungelen. Hvis du savner oppfunnet ord, Think Ny. Det viktigste å bruke nye ord kan være like over brev.
 - Godt gjort! Nå er du ikke redd for å møte med villmenn.

? Spillet "Pass diktet"


 Barn inviteres til å plukke opp så mange rhymes for ordet FLOWER. (For eksempel, en blomst - petal blomst - chill, blomst - skjerf, etc.), og nå har han fått rim (du kan bruke en voksen) for å prøve å skrive et dikt. Alternativt kan du bruke et annet ord. Det er bedre å ta et enkelt ord, godt ryfmuemoe mange andre. Som et hjelpemiddel, kan du bruke alle ordlisten, poetiske tekster.

? Spillet "Chepushynka"


 Barn inviteres til å ringe noen ord som begynner med følgende bokstaver:
 C, B, E, T, E, K
 Nå med hvert ord som begynner med disse bokstavene, har han kommet opp med en fullstendig setning. Fra disse forslagene bør gjøre en morsom historie. Du må ta alle ordene, men hver sin uavhengige setning. Legg en historie med andre ord kunne. Utgitt historie - "chepushynka." Morsom og underholdende.
 Nå spør barnet å tegne et bilde av den sammensatte historien.

? Spillet "Smishynky"


 Dette spillet er effektiv for å lære grammatiske former forslag.
 Det første alternativet. Du må plukke opp tilbudt et substantiv så mange adjektiver som det har vist seg morsomt.
 MÅL
 ELEPHANT
 KETTLE
 Notebook
 Scientist
 Ball
 Det andre alternativet. Her er noen ord. De må koble til med en preposisjon eller av saken (for eksempel "kål pie").
 KAKE - KÅL
 CASTLE - OCEAN
 CHEESE - FOX
 VIND - Boots
 MILK - BOOK
 LAMP - CAT
 Krokodiller - Fiskebein
 Bestemor - KAKE
 Elephant - Cosmos
 BEAUTY - Rage
 Vitser - LEKSJON
 Det tredje alternativet. Komme opp med så mange ord med bokstaven K.
 Det fjerde alternativet. For å gjøre historien kort, alle ord som begynner med bokstaven N.

? Spillet "Ask"


 Ved hjelp av følgende par av ord, spør barnet til å stille spørsmål - for eksempel et par av "muldvarp -. En bok" "Crete kjøpte boken. Som han vil lese den? »
 Dukker - Pastry
 Raven - Sykler
 Kampene - SEA
 Agurk - Axe
 Trikk - Bestemor
 Puter - IRON

? Spillet "sier det motsatte"


 Følgende tekst tilbudet barnet.
 - Les historien nøye og fortelle meg hvem som gjorde dårlig. Endringer i innholdet av historien, slik at de fattige helten var bra og ingen ble skadet.
 Svindel
 Jack ble hjemme med lillebror Sergei. Sergei likt å bo sammen med sin eldre bror, som han alltid oppfinne interessante spill. Og nå Jack tilbød seg å spille jakten. Guttene kjørte rundt i rommet, gjemmer seg bak trær og innbilt "skutt" i imaginære dyr. Det var moro. Fra en klosset bevegelse Vasja falt og knust til splinter kinesisk vase som paven nylig hentet tilbake fra turen. Barna ble skremt. I Wasi blinket i hodet mitt at fotball på søndag hans far ikke akkurat ta. Og så modnet beslutningen: "Sergey, la oss si at du brøt denne vasen. Du litt, får du mindre, og du gjør ikke nødvendigvis fotball, du er ikke alle forstår. Hvis ikke pohodyshsya, jeg aldri spiller du ikke vil! "Den yngre broren lenge uenige, men så ga opp. Trusselen om "aldri spille" handlet.
 Da de kom til foreldrene, barna sa de tilfeldigvis blakk en vase Sergei. På søndag Sergei far ikke tar med seg til fotball.
 Dette spillet utvikler ikke bare barnets vokabular, evne til å konstruere setninger, men også moralsk evaluering, en følelse av rettferdighet.

? Spillet "kjede story»


 Oppmuntre barnet til å lage en sammenhengende historie ved hjelp av ord, røvere, speil, følger SHENOK. Den første setningen er sammensatt av disse ordene bare ordet "tyv". Den andre setningen inneholder ordet "tyv" og "speil". Et tredje forslag omfatter alle tre ord. Den fjerde forslaget inneholder ordet "speil" og "valp". Endelig omfatter den femte forslaget bare ordet "dukke".
 Eksempler på andre ordvalg:
 Ficus, bad, pølse.
 Innsjø, lampe, søtsaker.
 Du kan tilby dine sett av ord for å øke antallet. Det viktigste at de var substantiver som ikke involverer opplagt assosiativ obligasjon.  
Utdanning og mental utvikling av barn i spillet

 Hvem av foreldrene ikke ønsker deres barn lært "gode" og "gode"? Mange entusiastisk takle komplekse case study. Og hvor frustrerende tolerere denne humpete tur! Det viser seg at innfødte smыshlenoe barnet ikke forstår den helt grunnleggende. En veldig enkel materialet viser seg å være svært vanskelig å bli forklart. Og redsel for grusomheter, ikke noen første klassinger voksen læringsmål ikke vet hvordan de skal gjøre! Hvor ubehagelig følelser som krangler som brukt og nervene, og barnet dro til denne opplæringen!
 Imidlertid er vår baby veldig nysgjerrig. Han ønsker å vite mange og mange å forstå. Det er egentlig veldig smart. Hvor mange og hvilke spørsmål han spør! Som han subtilt fanger de komplekse sammenhengene i verden utenfor. Barnet ønsker å lære hele drømmen. Men, dessverre voksen oppfatter læring som en alvorlig sak. Det synes dette er en distraksjon. Men den kompleksitet og vanskelighetsgrad uimotståelig slukker umiddelbart barnas entusiasme. Er det mulig å ha det gøy "svette"? Og nå dyktig og flink gutt omgjort til Serednenko "troechnika" for hvilken skole og undervisning - mel. En gave av en vitenskapelig - kognitive Books - fornærmelse og frustrasjon.
 Men du kan organisere opplæring og utvikling av barnet som den mest attraktive og viktigst, hennes hovedaktivitet - Spill. I denne case study kan begynne mye tidligere skoletime og gir god forberede barnet for skolen. Og problemet barnepass? Prøv å behandle seg selv til å lære spillet som underholdning. Yret ånd av spillet, og du vil se at lærer og lære umåtelig spennende.
 Undervisning er enklere fordi som bedre hukommelse, er raskere tenkning, noe han sannsynligvis kan forestille oppdager uvanlig måte å løse og så videre D. Så det første vi trenger å lære vår fremtid "Excellent" -. En ferdighet godt og raskt huske, tenke, forstå abstrakt syn, se det åpenbare. Enkelt sagt, bør treningen begynne med utviklingen av generell mental evne. Utvikle ferdigheter kan være relevant i relevante øvelser. I denne studien! Her kommer til unnsetning psykologer. De foreslo bevisst bruker barneleker for utvikling av grunnleggende psykologiske funksjoner: persepsjon, oppmerksomhet, hukommelse, fantasi, og så videre D. Først av alt, spill, bærer kraftig psykologisk potensial.. Egentlig, spill og såkalte psykologiske, på den ene siden, er dette et spill, og på den andre, hun målbevisst utvikling av psykiske evner.  
Яндекс.Метрика