Pedagogiske spill for barn 10, 11, 12 måneder

 I dette spillet kan du spille med et barn 10, 11, 12 månedene?


 Spill for barn fra 10 måneder til 1 år


 Denne alderen kalles en alder av "Lille tenker"
 Kommer med et barn under ett år
 Ved utgangen av første leveår økt fysisk mobilitet baby, mange barn begynner å bevege seg fritt rundt i leiligheten, glad for å gå gjennom rom med hjelp av voksne, mens andre er uavhengig. Bedret motorisk koordinasjon og finmotorikk. Det uttales barnet og behovet for forskning. Barnet tilbringer mye tid på å fundere som kom til oppmerksomhet objekter, utforske deres egenskaper, prøver på en tann, elsker å leke med vann, med stor glede slaps håndflatene eller føttene i vannet, prøver å fange en vannstråle. Uttrykt interesse for små elementer (barn elsker å tinker med gaver fra Santa Claus, godteripapir looking farget). Å studere egenskapene til objektene babyen drikker, ruller dem investere og får ut av boksen. Det er interesse for bøker og i ferd med å snu sider. Gutten elsker å finne ukatyvshyesya elementer han skjuler noe med stor glede han finner det. Antall talte ord. Barnet vet at voksne kan bruke til egne formål: å ringe etter hjelp, lek, etc.. d. I løpet av denne perioden, barn er spesielt glad aksept og ros. 

 Elefant eller klokke, "JA" eller "NEI"


 Målet med spillet : Å gjøre selvstendige beslutninger, utvikle omsorg og trygghet i forskningsprosessen.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: leker, hvitevarer.
 Anbefaling: Dette spillet krever mye reps, så foreldre bør være tålmodig og forklare farene ved barnet noen ting.
 Spille spillet : Baby nysgjerrighet kjenner ingen grenser når det begynner å forskning. Den første gangen du bør være der for å sikre sin sikkerhet. Hvis du ser et barn klatrer til kontaktene (sockets som skal settes inn spesielle plugger), bør du stoppe det og spille et spill av "Clock": fra venstre til høyre betyr "nei", ikke kommer. Sørg for å sjekke barnet lært spillet komme bort fra uttaket, og deretter gå tilbake til dem og spør: "Hva snakker klokke? "Sørg for at klokken snakke ordentlig. Observere hvordan barnet vil oppføre seg hvis han kommer tilbake til uttaket. Hvis følelse av fare ikke er dannet, bør det igjen spille "Clock", og så lenge barnet er lært at kontakten ikke kan røre den.
 For å utvikle en differensiert tilnærming til situasjonen, spør barnet som sier elefant eller se på som han leker med en ball og andre leker når du kommer til plate, og så videre. D.
 Foreldre oppmerksom
 Jo før gi barnet forstår at det er ting som er farlig, og de kan ikke røre den.

 Hva er i vesken


 Målet med spillet: utvikling av motoriske ferdigheter, taktil følsomhet.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler 2-3 lerret bag full av forskjellige tekstur materialer (sukker, salt, bønner, små steiner og så videre. F.) Og noen tomme kopper eller bokser og tepper.
 Anbefalinger : Sørg for at barnet ikke blir svelget små elementer.
 Spille spillet : Spre et teppe på gulvet, satte den på barnet og sitte ved siden av ham. Sette barnet foran poser og tomme kopper eller bokser. Tillate barnet å røre det poser, la ham leke seg litt med dem. Tiltrekke oppmerksomhet til ham: «La oss se hva vi har i posen? "Løs bag, baby vise innholdet demonstrere hvordan du kan helle innholdet i posen i de tomme kopper eller bokser. Det beste er om du lærer et barn å skrive posens innhold i håndflaten og hell i en tom beholder. Når barnet takle innholdet i en pose hjelp til å løse følgende, og la ungen vil gjenta igjen. På slutten av spillet med barnet ditt igjen fylle deres sekker innhold.

 Påske


 Målet med spillet: utvikling av finmotorikk, målrettede handlinger, kompetanseutvikling av kollektive spillet.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: babyen bøtte, ulike former, scoop.
 Anbefalinger : Første gang hjelpe barnet lage kaker.
 Spille spillet : Under turen gå til sandkassen, vise barnet hvordan å bruke en spade. La ungen kommer inn i sand i bøtta. Når bøtta er full, forsiktig snu den opp ned, vise barnet at dette skjedde.
 Senere gjøre med sand og andre figurer tilgjengelig muggsopp. Et barn som noe å bygge på sand, det vil fortsette å gjøre sine egne kulichikah, hus og så videre. D.
 Foreldre oppmerksom
 Følg barnet at han ikke falt sand og spade slå andre barn, lærer ham til en fredelig løsning av konflikter.

 Sand Castle


 Målet med spillet : Utvikling av fantasi, finmotorikk av hender.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Scoop.
 Anbefalinger : Spillet er best utført på stranden i nærheten av vann.
 Spille spillet : Med barnet ditt bygge et slott, drømmer, bygge ulike labyrinter der vannet strømmer, tårn, murer, gi barnet rikelig med anledning til å nyte grave i sanden, leke med vann. Barnet bringer store glede spanking palmer på vannet og våt sand.

 Aerobic


 Målet med spillet: utvikling av koordinasjon, følelse av rytme, følelsesmessig kontakt og forståelse.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: rytmisk musikk teppe.
 Å spille spillet: slå upbeat musikk, utvikle og gjøre enkle øvelser, oppfordrer barnet høyt og tydelig vurdere. Ta små hender, lite postrybayte, ligge på gulvet og trene litt mens du ligger på gulvet. Barnet vil gjenta bevegelsen for deg, er det virkelig liker fysisk aktivitet med far og mor. Etter okkupasjonen må prise baby.
 Foreldre oppmerksom
 Engasjere aerobic med babyen, det bidrar til en bedre forståelse og etablere følelsesmessig kontakt.

 Far, mor, bestemor, bestefar


 Målet med spillet: utvikling av kommunikasjonsferdigheter, taleoppfattelse, anerkjennelse av paven og andre familiemedlemmer i bildet.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: familiebilder.
 Spille spillet Sette ungen ved siden av ham, ta opp en familie album. Vise barnet bilder av familiemedlemmer, se på reaksjonen hans om han anerkjenner hennes mor, far, bestemor, bestefar. Barn raskt orientert og noen umiskjennelig gjenkjenne kjære. Snu siden familiealbumet, spør barnet: "Vis meg hvor min far (mor og så videre F..) 'Praise for riktige svar. Barn liker å vurdere bildene de gjør glade lyder, animert når de ser kjente fjes i fotografiene og kjenne seg igjen. Når de vurderer barnets bilde, spør ham: «Hvor pavens nese, munn? "Og så videre. D. Lov ham for riktige svar.
 Ser på bildene, kan du lese dikt om familiemedlemmer som fremmer følelsesmessig kontakt og forståelse (alternativer dikt kan bli funnet i "bestemors box").
 Jeg er hans bestemor
 Blir venn med for lenge siden.
 Det er i min virksomhet
 Med meg på samme tid.
 Jeg kjenner henne ikke kjedsomhet,
 Og jeg tar glede i det.
 Men hans bestemors armer
 Jeg elsker å få sterkere.
 Forfatter: L. Kvitko

 Rene tenner


 Målet med spillet : Utvikling hygiene.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Myk tannbørste.
 Anbefalinger Børst tennene med en spesiell barne beste pulver eller lim uten fargestoffer.
 Spille spillet Morgenen og på kvelden er det nødvendig å lære ungen å pusse tennene. For å oppnå gode resultater er det best å pusse tennene med barnet ditt. Ser på deg, vil den kopiere dine bevegelser og godkjenning og magiske setningen: "Se på det store allerede og tannpuss! "Er fantastisk, begynner barnet å pusse tenner ved første omtale av det. Lær barnet ditt å skylle munnen vask børste for å fjerne det igjen. Når et barn renser tennene kan fortsette å si:
 En-til-en-
 En-til-en-
 Fem tenner i vår munn.
 En hodok pass,
 Vil munnfull.
 Få gulrøtter på tann -
 Hrup-hrup, Hrup-hrup!
 Fall kål,
 Og det vil være nedoverbakke.
 Jeg vet mye om i nøtter -
 Klikk, klikk,
 Klikk, klikk!
 Forfatter: Elena Blahynyna
 Etter baby tenner renset, sørg for å si: "Tennene var ren, si takk."

 Marksman


 Målet med spillet : Utvikling av motorisk koordinasjon, øye, agility, totalt motilitet.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: babyen bøtte, eikenøtter, nøtter.
 Spille spillet : Sett en bøtte i nærheten av barnet, vise ham som en mutter eller eikenøtt flyr inn i en bøtte. Når et barn er å prøve å komme inn i bøtte, litt vippe beholderen mot babyen slik at han kan kaste eikenøtter eller nøtter selv. Prise ham for nøyaktighet. Telle antall treff. Tiny pleier å like spillet lenge nok, og det kan bli gitt til denne oppgaven. Ikke rush det og ikke stoppe brått spillet at han spilte frem til det er et ønske. Etter å ha spilt sammen for å samle nøtter og kongler i en bøtte, sette bøtte på plass.
 Foreldre oppmerksom
 Prydyvlyaytesya nøye som å spille barnet, og du kan se en masse nyttige ting for deg selv som vil gjøre deg tenke, endre sin atferd og holdning.

 Mus kjører


 Målet med spillet : Utvikling av forskning ferdigheter, leksjoner for utvikling av gjensidig forståelse.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Ball.
 Spille spillet : Et barn leker med en ball. Gradvis endre banen til ballen som han rullet under bord, stol, garderobe, mens pryhovaryvayte:
 Mus kjører,
 Tails vinket,
 Ball under bordet (stol og så videre. F.) Valsede.
 Be ungen å få ballen. Hvis det er en lang tid kan ikke takle problemet, komme til unnsetning (bistand bør være minimal eller bare bidra til å skape synlighet). Når barnet får et leketøy, sørg for å prise ham for hans innsats. Barn ivrig venter på ballen rullet et sted, slik at de er glade for å sende deg selv under sengen eller et annet sted. Barnet er glad, han er åpen for dialog og krever det. Etter kampen, ta babyen i armene, for å presse seg selv kysse.

 Dukke (bjørn, hund, etc.) syk


 Målet med spillet : Utvikling av uavhengige spill.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Doll (bjørn, hund, etc.).
 Spille spillet : Baby leker med en dukke eller annet leketøy. Fortell barnet at hans leketøy syk og det må behandle, se hva han vil gjøre. Prøv å dirigere sin aksjon for å ta vare på en dukke, for god holdning. Baby leketøy gjør med pasienten handlingene som led seg fra voksne når pasienten ble sittende ved bordet, gikk til sengs. Hjelp kur baby leketøy hvis det forvirret og vet ikke hva jeg skal gjøre.

 Å bygge et hus


 Målet med spillet : Utvikling av målrettede handlinger med leker.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: Plast kuber av forskjellige størrelser, et teppe.
 Spille spillet : Spre et teppe på gulvet, satte den på barnet sitter ved siden av ham. Ut av boksen forsiktig fjerne kuber og begynne å bygge et hus. Barnet ikke bevisst tiltrukket av spillet. Etter en stund, snur barnet selv aktivt i byggingen. Lærer ham å spille stille og rolig, vise hva som kan skje hvis bevegelsene er skarpe (huset fall). Samoustranyaytes gradvis til baby spille og bygge selv uten din hjelp. Hvis huset faller rolig gutt og be om å prøve å bygge et hus igjen. Dersom barnet ikke virker, skru det og fjerne kuber. Gå tilbake til spillet etter et par dager, kan du prøve å sette kuber som de var for flere dager siden. Når huset er bygget, sammen fjerne lekene i hans sted.

 Dyr


 Målet med spillet: utvikling av motorisk koordinasjon, artikulasjon, kunstnerisk imitasjon sammenligning.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: lekedyr, bøker med dyr.
 Å spille spillet.
 Første alternativ: et barn kan gå rundt i rommet, må du få hans oppmerksomhet ved å vise et leketøy.
 "Sasha (barnets navn) hopper Sasha ritt som grå bunny." "Hvordan Bunny Rides? "(Baby viser hvordan kanin hopper).
 "Sasha går som en kattunge, overordnede tilbake", "Hvordan går kattunge? "" Kitten er sulten og alle sier "meow". "
 Tilsvarende, fortsette å be for alle dyr.
 Andre alternativet: i stedet for å bruke leker bøker med dyr. Mamma eller pappa spurte, viser bilder av dyret, "Hvem er det? "Barnet kan reagere ved å imitere dyrelyder eller gester. Ta en titt til baby gester for å bedre forstå dens språk.
 Etter å ha spilt med leker og bøker satt på plass. Ros barnet ditt for sin kunnskap og innsats.

 Refleksjoner (eller det første bildet)


 Mål av spillet: utvikling av motoriske ferdigheter av hender, massere håndflatene kjerner.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Gouache, et tegneark, ren klut hånd.
 Anbefalinger nødvendig for spillet samlet, vil du ha et barn bare når du spiller dette spillet.
 Spille spillet: spre et tegneark på bordet eller på gulvet. Ta gouache hånd og smøre barnet hennes. La ungen bli vant til det faktum at han overlevere en annen farge. Fest hånd på barnet til brev av tegnepapir, se reaksjonen, se hva han vil gjøre videre. Tørk av med en klut hånd. Gjenta med neste farge, men ikke hjelpe barnet. Etter en stund, Whatman males bilde. Heng den i barnehagen. Ros barnet ditt for innsats.
 Du kan tegne en lignende måte, og bena spredt hvis gouache fots. Improvisere. Dette spillet gir barnet en masse positive følelser.
 Foreldre oppmerksom
 Ikke la barnet uten tilsyn, organisere den første utstillingen av barnetegninger.
 Fra en tidlig alder venne barnet til å sikre at han forsiktig gikk med bøker og ikke rive dem.

 Vi leser bøker


 Målet med spillet: utvikling av motoriske ferdigheter, forståelse av språkutvikling, målbevisste bevegelser med gjenstander av kognitive evner.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: bøker med lyse bilder og tykke sider.
 Spille spillet Sette barnet på kne, ta en bok. Snu sidene av boken sakte å trekke oppmerksomhet til babyen. Snart begynner han å snu sider selv. Stoppe ham hvis han snur sidene raskt, forklarer som ikke klarte å lese eller holde oppmerksomheten til barnet i bildet, slik at han kan se og skildre dyr eller et objekt på et bilde. Når boken er lest, kan du snu sidene raskere, men sørg for å spørre barnet om hva som er avbildet på bildet eller hvor en hest, en hund, som de sier, som gåing, løping, og så videre. D.
 Etter å ha spilt ros barnet for nøyaktigheten og nysgjerrighet.

 Artikulasjon


 Målet med spillet : Utvikling av taleapparatet.
 Spille spillet Sette barnet foran deg. Tiltrekke seg oppmerksomhet og prøver å spille med ham i spillet "Tab huset, tunge gikk en tur."
 Be ungen for å vise at han har en tunge, be ham om å skjule, og sa: ". Drøvelen dro hjem" Så spør dem om å vise kategorien "Tab gikk en tur."
 Gjenta denne måte flere ganger. Ros barnet ditt for innsats, fullføre spillet i den tunge gjemte huset.
 "Noen moro, latter" Smil baby, ringer du smile, prøve å kid smilte så lenge som mulig.
 "Hodynnychok eller ujevnhetene". Be ungen for å vise at han har en tunge, vise ham hvordan kan kjøre fra en fane til en annen munnviken. I begynnelsen kan det ikke komme, men til slutt imiterende evner baby vil hjelpe ham å utføre denne øvelsen.
 Når barnet utførte øvelsen, sørg for å prise ham for hans innsats.  
Яндекс.Метрика