Skole frykt

 Foreløpig den stadig mer velstående spørsmålet skape emosjonelle atmosfæren på skolen fordi barnets utdanningssystemet er i en gruppe med jevnaldrende kan påvirke sinnstilstand. Som et resultat, er det skole frykt. Frykt - er den farligste av alle følelser.

 Skole frykten er svært mangfoldig. Vurdere dem mer:
 - Frykter om emnet - en frykt få en dårlig vurdering, frykt for feil, frykter ferie, glem at bedt noe å spørre klassekamerater eller lærer;
 - Frykten assosiert med regimet til skolegang - frykt ferie, den første av September, sent for en leksjon;
 - Frykt for skoleanlegg - gym klasse, bibliotek og andre.

 Skole frykt påvirker personlighet dannelse og utvikling av normal karakter. Det er viktig å hindre at deres fremvekst og utvikling.

 Det er flere årsaker til slik frykt. Disse inkluderer: Foreldrene mente at det er viktig for studenten. Når et barn vet foreldrene til å be om trening og de ikke alltid svare, slippe sin selvfølelse og frykt for det såra og vonbrotne. Også endre sin tradisjonelle levemåte er forskjellige frykt, barnet får en ny atmosfære, kan nye ansatte ikke umiddelbart finne en venn. Spesielt vanskelig i skole barn som ikke går i barnehage, som de ikke er vant til å være i team, for å finne felles interesser. I forebygging av skolen frykter klasselæreren anbefalte finne ut hvor familier og gjengifte av foreldrene i skilsmisse.

 I møte skole frykt svært viktige for å støtte foreldreSom skal skape gunstig for barnet følelsesmessig atmosfære og oppmerksom på følgende:

 - En manifestasjon av respekt for barnets interesser;
 - Så ofte som mulig å kommunisere med barnet, gi råd;
 - God humør foreldre, siden misfornøyde foreldre ikke kan være glade barn;
 - Ikke straffe barnet for svikt i skolen, vil dette harme hos barnet til utdanning;
 - Deltakelse av begge foreldrene i oppdragelsen av barnet bør ikke føle seg mindreverdig;
 - Psykologisk støtte for foreldre - oppnådde en følelse av empati, ros godhet, hengivenhet.

 Det er viktig at barnets klager var i fokus den eneste måten du utdanne trygg person. For best resultater i kampen mot skole frykt, bør familien være omsorg, forståelse og kjærlighet for sine barn.  
Lite HåndteringRåd til foreldre om foreldrerollen
Av Konyaeva Halina, psykolog, MBU barnehage antall generell type 28 "Daisy", var Togliatti.
Beskrivelse av arbeidet: Har du en artikkel om «Små manipulatorer." Dette materialet vil være nyttig for foreldre til førskolebarn, samt for lærere i barnehager. Det gir en kort beskrivelse av hva barn manipulering av tegn og en liste med anbefalinger for å løse dette problemet.
Baby-manipulasjon- Virkningen på barn av foreldre som bruker manipulasjon - fokusert psykologiske effekter som forårsaker foreldre trenger barnet reaksjon å omgå og mot sin bevisste kontroll.
Til tross for bruksfrekvens i den vitenskapelige litteraturen begrepet "barn manipulasjon" eller "psykologisk manipulasjon", forstå dens betydning er fortsatt uklare, men hovedtrekkene i den foreslåtte konseptet isolert OL Dotsenko,er:
- Tilgjengelighet av psykologisk påvirkning;
- Attitude peker til en annen som et middel for å oppnå sitt mål;
- Ønsket om å få ensidig seier;
- Den skjulte natur virkningen;
- Bruken av psykologiske sårbarhet folk (foreldre, lærere, etc.), "spill på dine svakheter."
De vanligste formene for barne manipulasjon:
- Tantrums, stemninger;
- Svakhet, psykiske lidelser;
- Mottak "hvis ... så ..."
- Falske, fiktive historier, oppsigelser;
- Smiger;
- Bruken av familie uenigheter.
Nå kan du prøve å løse disse formene for manipulasjon i mer detalj.
De fleste forskere påpeke det faktum at barn ta hensyn til virkningene av hysteri og luner og ofte finne dem på de voksne som disse manifestasjoner ustraffet, og for barnet - effektiv. Derfor, for eksempel, hvis et barn hver gang, mens i butikken, begynner å gråte høylytt etter trassig nekter å kjøpe leketøy og umiddelbart stopper raserianfall etter å ha kjøpt det, har faren å gjøre med psykologisk manipulasjon
Et annet effektivt verktøy for å manipulere for voksne - en demonstrasjon av svakhet. For de fleste foreldre livet og helsen til barnet er av avgjørende betydning, og derfor erfaring i denne forbindelse kan det føre til manipulering. Dermed plutselig svakhet, tretthet, syk magen eller hodet og andre. bli en grunn for ikke å rydde opp leker, respekt for dagen, ikke-gjennomføring av den voksne, etc. Men du bør være i stand til å gjenkjenne den virkelige og imaginære manifestasjoner av sykdommen, ville psykologisk manipulering anses det faktum, når alle de "symptomene forsvinner i samsvar med barnet.
Resepsjonen "hvis ... så ..." er en av de vanligste manifestasjoner av psykologisk manipulasjon hos barn. Men det er to versjoner av dette manipulasjon, utpressing, trusler ("hvis du ikke inkluderer tegnefilm meg, jeg vil ikke sove," etc.) og løfte ("hvis du kjøper en leke til meg, vil jeg rydde på rommet mitt"). Forskjellen beskrevet manipulerende oppførsel av avtalen er det faktum at denne "løftet" disingenuous, som vil mislykkes.
Barn lyver, som er en vanlig metode for manipulerende oppførsel. I disse tilfellene, manipulerer barnet voksne kommer til å lyve for å få en forfremmelse eller for å unngå straff, "det er ikke meg, droppet han vasen." Vi må skille barnas fantasi og løgn ligger alltid manipulerende korыstna.
Ved hjelp av smiger kan også bli klassifisert som psykologisk manipulasjon. "Plutselig forverret love" kan hjelpe barnet ditt oppnå disse montert formål.
Familie uenigheter er de samme spaken innflytelse på foreldre. For eksempel når en krangel eller skilsmisse av foreldre et barn kan bruke fraser som "men far / mor kjøpte meg (a) en leke, da (s) han elsker meg mer."
Blant årsakene barn ofte manipulasjon er to grunnleggende: ønsket om privat vinning barn og begrense barnas behov (mangel på kjærlighet, omsorg, oppmerksomhet, eller omvendt, begrenser autonomi).
Kunnskap om årsakene til barne manipulasjon er viktig for å forebygge unconstructive oppførsel av voksne. Den største feilen av voksne er en manifestasjon av overdreven mykhet, overbærenhet. Når voksne er villige til å gjøre innrømmelser, og hengi hvert ord barnet, de viser ham at fremmede steder og ikke kan ignoreres. I slike situasjoner manipulasjon mister sin uskyld og voksne bli marionetter i hendene på et barn.
Anbefalinger
Målet for voksne i en spesiell situasjon av psykologisk manipulasjon er:
1. Vurdering av situasjonen. Det er nødvendig å forstå situasjonen, bør du forstå at forfølge mål barnet, alvorlig eller er det bare et innfall; avgjøre hvor viktig tror liksom denne situasjonen kan og ikke kan gi, "sette deg selv i barnet."
2. okkupere en sterk posisjon, holde deg rolig. Strengt holder seg til den aksepterte posisjon, rolig forklare og begrunne svaret ditt barn.
3. Finn en konstruktiv løsning på denne situasjonen, et kompromiss.
4. Ignorer. Men ikke bare bli ignorert, og videre forklare hvorfor det ikke kan gjøres.
5. diffcult å avlede et barn ikke å fokusere på manipulasjon av barnet. Slå barnets oppmerksomhet til noe av interesse for ham, endre faget.
6. Hjelp barnet til å roe ned og deretter spør.
7. Diskuter situasjonen med barnet ditt. Foreslå sammen for å løse dette problemet, kan du prøve å løse problemet gjennom forhandlinger.
8. lytte og forstå barnet.
9. For å si barnet om sine følelser: hva oppførsel du ikke liker det du er bekymret, bekymret, etc ..
10. Utvide manipulasjon. Gi å forstå at du kan gjette at det utspekulert.
Forebygging manipulerende skjermer:
1) Søk etter grunner manipulasjon
2) Endre foreldrene eier pedagogiske innstillinger og handlinger
3) Selv
4) En anke til profesjonell hjelp  
Coping med barne sjalusi eldre til yngre barn?
 Coping med barne sjalusi ungdom mot yngre? Først av alt, prøv å få til stedet for hans Barn : For noen år han var en far og mor, og deretter i huset var en "bundle", som vet hva du kan forvente! Eldste barnet trenger bare tid til å forandre verden rundt ham var hans egen. Og selvfølgelig, først det vil teste grensene tillatte - som foreldre reagere hvis han oppfører seg dårlig mot yngre. Bli mamma og pappa forsvare junior og senior straffe?
 Foreldre bør gjøre klar intensjon om å etablere et hierarki i huset. Alle understreker for første barn, nå som han er eldre. Jeg må innrømme, men ikke fordi han er eldre, og at dette faktisk er på grunn av rekkefølgen på fødselen. Vi vil ha noe å dele, noe å gi den yngste barnet. Men samtidig huske at eldre bør ikke bli fratatt din kjærlighet og oppmerksomhet, vil hvert barn være sine leker og deres "personlige" far tid.  
Coping med to barn?
 Selv i løpet av andre graviditet hos kvinner som har bekymringer om hvordan den vil takle to barn. For folk på jobb, min bestemor unna, og likevel, hele dagen og engasjere barn som tilhører min mor. Hvordan man oppfører seg, at de begge manglet kjærlighet, oppmerksomhet og omsorg. Til et barn eldre ikke føre til sjalusi og rivalisering fra yngre enn min mors kjærlighet, må du konfigurere den til positiv stemning fra de aller første månedene av svangerskapet. Hva du skal gjøre i løpet av svangerskapet?
 Ungdom bør være forberedt på å fylle familien. Ikke i noe tilfelle skal si til ham: «Du vil være min bror, og måtte dele den med godteri og leker." Til slutt, fordi en gang og ikke trenger å dele, og du kan også spørre ham forsiktig, forsiktig skyve den ønskede løsningen, men ikke presse.
 1.  Viktigst - snakk med barnet ditt på en positiv måte: "Vi vil ha en baby, hvor stor den er, fordi du vil spille med hvem som helst." Sørg for å spise pronomenet "vi" fordi ungdom - også et fullverdig medlem av familien, bør han være involvert i diskusjonen om fremtidige endringer i livet som voksne.
   Lage mat med barnet ditt medgift for barnet. La Senior velge en gave til en yngre, som han liker. La ham spille med rangler beregnet for smuler, glidere, pyramider. Rådføre seg med ham om fargen på sengetøy for barnet. Hvis du har forlatt eldre barns klær, sørg for å spørre ham om det er tidlig slitasje. La førstefødte føler voksen og meningsfylt, så det kommer til en følelse av ansvar på grunn av hans råd!
   Kjøper i butikken noe for et barn, kjøp en gave noe begge. Så du underviser ungdom til å dele med den yngre. Og snart vil han komme løpende til deg å kjøpe noe for barnet.
   Drøfte hvordan ungdom vil hjelpe deg etter fødselen av barnet. Ikke i den avgjørende tone, og spørrende. Tillat deg selv å bestemme at du trenger hjelp. Og da han la den velge kostyme for gaten, kaste et termometer i vannbadet, få en bleie underholde babyen skrangle.
   I noen familier vanlig å ta med en gave fra sykehuset for en ungdom fra nyfødt. Prøv ikke å velge en annen hundredel av samme type maskin, og noen uvanlige ting som han noensinne har hatt. Og ungdom kan gi yngre lagrede rangler.
   Hvordan du gjør det for å takle husarbeid?
   La ungdom til å hjelpe deg. Spesielt hvis han ønsker det. Svarteliste skitne klær i vaskemaskinen, bringe ren. Gjøre rengjøringen sammen. For eldre barn blir en god jul og den ekstra muligheten til å snakke med moren.
   Velg den og en egen klut til å tørke støv instruere, enn si vaske gulvet. Så hva du har å peremyvaty, men du ta barnet og gi ham føler seg viktig.
   Send førstefødte spennende reise: bestemor på dagen av paven til butikken. Finner opp en rolig spill for ungdom mens du er opptatt om huset: skulptur, maleri, mosaikk, puslespill designere.
   Lær barna at mødre er deres behov og de kan bo rundt 10 minutter etter å ha våknet opp mens du går vaske opp og pusse tennene. Ikke nekte deg selv en fin ferie for deg, les en bok, se en film eller tegneserie barn, fjellet av rettene du vil ikke gå noe sted, men tid til å nyte deres barndom - trenger.
   Coping med to barn?
   Hva skal jeg gjøre etter sykehuset og finne tid for begge.
  1.  La ungdom er å gå på tærne mens du sover nyfødte. Til slutt, ønsker han også å kjøre og varme opp, og det skal. En nyfødt lite støy vil ikke skade.
    Det hender at med framveksten av hjemmet nyfødt ungdom også være lurt å holde seg ung, nyte melkeblandingen fra en flaske, en smokk i munnen for å ta, ligge i armene på sin mor. Tillate det er. Selv om du er opptatt denne gangen baby, be faren din å holde barnet, og de ponyanchyte sitt første barn. Det er usannsynlig at det vil være interessant for en lang tid.
    Synge sanger før sengetid både barn fortelle historier. Snart ungdom han vil synge en vuggesang til barnet.
    Ikke gråt for eldre når han ved et uhell våknet nyfødt. Bedre å bare diskutere med ham, at dårlig gutt fra det faktum at ikke sov. Gi barnet ditt de aller riktige konklusjonene fra sin dårlige oppførsel.
    Diskuter med ungdom hvordan han har stor: "Den gutten kan ikke spise regelmessige måltider, og du er her ganske voksen, han selv spise med en skje." Finne en grunn til å prise og uttrykk for stolthet i det!
    Understrek at du liker begge like barn. Unngå uttrykk: "Du er eldre, fordi du må."
    Prøv å tide å gi ungdom mens du sover nyfødte. Selv om du har å lage middag, gjøre det med den førstefødte, la ham ta del i prosessen. Det er slik et interessant spill, spesielt når mamma neste og gjør bruk av alle slags "voksne" Kjøkkenutstyr.
    Ikke la en ungdom alene med deg mens du er opptatt yngre. Hjelp ham å gå mosaikkdetaljer, snakke med dem, spille i noen verbal spillet, hvis du ikke kan nå aktivt flytte, mate babyen eller holde på hånden.
    Lær barna å leke med hverandre. Senior, mer erfarne, la ham ta over den tunge rolle i spillet - en lege, en lærer, en sjåfør, og barnet, være tålmodig, student, passasjer. Det vil ta ganske lang tid, og barna vil spille på egenhånd.
    Typisk kan spill kombineres. Og yngre kan gi store deler av designerpyntegjenstander i stedet for, for eksempel hvis en ungdom på denne tiden å bygge et hus. Det samme gjelder den store tre rammer, innstikk, snøring og baller. Kanskje barnet vil også være interessant alle disse tingene. Bare spør om tillatelse først barnet ta hans leker.
    Ikke tvinge et barn til å se etter eldre og yngre for å hjelpe deg. Ja, kan du be ham om å gjøre noe, men ikke bli fornærmet og ikke skjelle ham for at han nektet. Faktisk er han fortsatt liten, ikke frata hans barndom og hans egne saker og bekymringer.
    Hvor å lette livet av moren?
    Ta vedtatt noen trivia og tips kan gi deg ekstra rolig øyeblikk:
    kjøp slynge han losser armene og roer barnet;
    plan sover sammen, vil det gi deg ekstra tid til å hvile;
    amming liggende nede, det vil tillate deg å slappe av, samtidig som du kan lese en bok eller en frie hender til å hjelpe senior samle puslespill, for eksempel;
    angir den samme søvn hos barn, på dette tidspunktet kan du også sove eller hvile;
    kjøpe "smart" dampbåt eller potten, som kan lage produkter og forventer deres forberedelser uten å føle i prosessen;
    kjøpe oppvaskmaskin la ryggen hvile;
    Starte den bærbare, skrive til det, må du gjøre;
    følge minimum antall saker rundt huset, gjør bare det trenger ingen forsinkelse;
    Bruk fryseren, kan det bli frosne ferdigretter i reserve;
    ta vare på sin mann, besteforeldre, venner - alle hjelp, ikke ignorere det;
    lehkonadevaemuyu kjøpe klær for ungdom, vil du spare tid avgifter for en tur;
    la ekstra avgifter for en halv time - en time å gjøre det til de planlagte aktivitetene;
    kjøpe uknuselige retter, det leverer ikke stresset hvis et barn ved et uhell kaste den;
    tegnefilm eller leketøysbutikk på telefonen, hvor som helst uten dem, men prøv å holde barnet mitt på denne måten kun i ekstreme tilfeller.
    holde lager fastfood, la ungdom tilgang til mat som han kan ta og spise, juice, frokostblandinger, instant frukt, tørket frukt, nøtter, cookies.
    Hva skal paven?
    I vanskelige tider, når en kvinne og så sliten og nedosypaye for nyfødte bryr seg om henne og ungdom bør ta paven.
    når du er opptatt baby, kan din mann vel mate den eldre, leke med den, ta en tur, fly, satte ham til å sove;
    Pappa kan tilberede et måltid for hele familien, ta oppvasken, støvsugd;
    du kan sende inn en tur med barna, og du på dette tidspunktet å gi ekstra time med søvn.
    Barnas krangel
    Når barn har vokst opp litt og leke sammen, uunngåelig vil ha uenigheter og konflikter. I slike tilfeller setter en erfaren mamma dem mot hverandre og gi alle muligheten til å uttrykke sine krav innen fem minutter. Vekselvis. Og pass på å ikke gå til personlighet, ikke "Du er et nei," og "Jeg liker ikke hva du er." Så kommer de til enighet på egen hånd og avgjøre alle tvister.
    Du - en god mamma!
    Hvor vanskelig ville ikke hørtes, men velger barnet med hvem er du for tiden viktig. Hvis senior hit, og deretter sette barnet selv om han også begynte å gråte og roe ned eldre, sjekk om alt i sin orden. Derimot, hvis du mate babyen, og din førstefødte ber også noe leketøy, så skru den, og må vente. Anser ikke meg selv på grunn av denne lange mamma.
    Frykt ikke mangel på tid til å mate babyen yoghurt og kjeks, for eksempel, i stedet for grøt. Ta en tur bananer og juice. Mens de yngre barnet sover i vognen, leke med en senior på lekeplassen og samtidig pohoduyte det.
    Ta deg tid for deg selv, ta en dusj, lage en ansiktsmaske. Spør mannen i disse 15 minutter for å ta seg av barn. Gå til butikken. La langt, selv for mat, men gå, slappe barnet å ha hatt noen tanker om fengsling innenfor fire vegger.
    Ikke glem at du ikke bare vanskelig. Barnet er for vanskelig å vedta nye regler for familien. Det er vanskelig ikke å løpe og ikke skrike når den ønsker. Og selvfølgelig, vi ønsker oppmerksomhet. Prøv å gi din førstefødte i sin helhet. Understreke den kjærlighetsbarn yngre til eldre. Merknader smile, ta tak i fingeren.
    På samme tid, fremveksten av babyen i familien oppmuntrer til utvikling av ungdom. Du kan også lære deg å spise, kle, lage en pott, bare spør ham om å vise barnet hvordan å gjøre for å lære barnet ditt. Husk å rose barnet ditt for å lykkes og vise hvor stolt du er!  
Яндекс.Метрика