Symptomer på tuberkulose hos barnDen utløsende agent for tuberkulose er tuberkelbasillen. De fleste TB oppstår i bølger over en lang tidsperiode, som kan variere fra flere måneder til flere år - hvis den forblir ubehandlet tuberkulose riktig. Når diagnosen kan forveksles med andre sykdommer som har lignende symptomer som pyelonefritt, bihulebetennelse eller betennelse i mandlene.
Tuberkulose av lunge, måter å smitte
Vanligvis beveger sykdommen til barn og voksne som lider av åpen tuberkulose.
Også farene møtt av barn, som tar seg av tuberkulosepasienter, hvis de ikke følger sikkerhetsreglene. Hvis nysing, hoste eller når du snakker tuberkulose person ikke dekket munnen, dråper av spytt, som inneholder et stort antall Koch Bacillus, kan sveve i luften, og barnet puster dem inn.
I tillegg er et barn, en lang tid å være i rommet der han var til tuberkulose også kan "fange" tuberkelbasillen. Det kan slå seg på møbler, for å sitte på klær, tepper, og deretter zasohnuv, stiger til værs med støv.
En annen måte å smitte av lungetuberkulose - gjennom hendene. Når babyen krypende på gulvet, rørende teppet, møbler, og deretter, uten å vaske hendene, spise noe.
Det kan også bli smittet med tuberkulose i lungene hjelp eller kontakt med personlige elementer eller objekter ved hjelp av pasient (tannbørste, håndkle, såpe, lommetørkle, retter, kam, sengetøy).
Tuberkulose hos barn - symptomer
En kvalifisert tekniker er i stand til å gjenkjenne tegn på lungetuberkulose i baby før en spesiell medisinsk undersøkelse, bare de ytre symptomer og evaluere generelle helse.
De første tegn på tuberkulose, som skal betale oppmerksomhet - denne tretthet barnet. De fleste av gutta i sunn energi viser, kan de løpe, hoppe, ha det gøy i timevis. Men med tuberkulose tretthet, oppfører barnet ganske annerledes - han prøver å unngå å flytte aktiv lek på noen praktiske muligheter som ønsker å sitte ned og slappe av, siterer tretthet. Fordi denne atferden er barn av foreldre er ikke bare overraskende, men en våken.
Hos barn med lungetuberkulose, det er irritabilitet. Disse babyer kan ikke kontrollere sine følelser, blant disse er det ofte irritasjon og sinne. De kan være nervøs og irritert med noen, selv de mest ubetydelige grunner som fortsatt ikke betaler oppmerksomhet. Den minste ting kan føre dem et hav av negative følelser.
Det er ingen hemmelighet at en god appetitt kan skryte så mange barn. Ennå dårlig appetitt forårsaket av tuberkulose, er svært forskjellig fra den vanlige motvilje mot å spise. TB pasient kan nekte barnet fra nesten all mat, og selv de som sykdommen var hans favoritt.
Inntil barnet når puberteten, han nesten ikke svetter. Dette er på grunn av sine fysiologiske karakteristikker av svettekjertler. Men hvis barnet er i kroppen tuberkelbasillen, hans svettekjertler er i stand til å produsere store mengder pot. I denne forbindelse, han regelmessig svette, klærne våt hele tiden - spesielt på baksiden. Palm babyen også alltid våt.
Et annet tegn på tuberkulose hos barn - stadig utvidet lymfeknuter. Men i motsetning til lymfadenitt, noder lymfe tuberkulose pasienten smertefri, myk, mister de konsistens. I tillegg er de lett palperes.
Når barnet tuberkulose kan være lavgradig feber som ikke går over 37 merker og 5 grader. Ofte oppstår feber i kveld, i flere timer. Men dette trenger ikke å få ned temperaturen, akkurat som det er et tegn på at barnet fortsetter å bekjempe infeksjoner.
Barn under ti år, er lungetuberkulose betraktet som en karakteristisk økning av noen indre organer - spesielt milten og leveren.
I nærvær av tuberkulose hos barn er en endring av blodet. Denne blodprøver viser endringen i sin normalområdet. Hos barn med tuberkulose, økt senkning, noe som indikerer tilstedeværelse av betennelse i kroppen og øker antall hvite blodceller - hvite blodceller som er ansvarlige for immunforsvaret.
Tuberkulose i lungene: hvordan du kan beskytte barnet ditt
Familien, som har en TB pasient må strengt følge alle reglene for personlig hygiene. Foreldre bør prøve å beskytte barnet mot nær kontakt og tett kontakt med tuberkulosepasienter. Rengjøring av rommet bør gjøres minst to ganger om dagen, og godt ventilert. Det er bedre å gjøre det når barnet er borte. Husk å grundig vaske gulvet i morgen og kveld for å tørke støv i det hele tatt jevne flater. Prøv å dag solskinn trenge fritt inn i rommet der pasienten er i sommervinduet var åpent hele dagen. Ting hatt tuberkulose bør vaskes separat fra andre ting. Hvis pasienten vil oppfylle alle regler for hygiene, er det sannsynlig at barnet er smittet av tuberkulose ham.
Et barn som bor i samme rom med en pasient med tuberkulose bør være spesielt sted, du ønsker å beskytte. Denne pasienten bør strengt følge legens anvisninger, og for å gjøre dette må du fullføre utvinning. Enhver kontakt med barnet, sørg for å dekke munnen gasbind og vask grundig hendene med såpe og legg på rene klær som barnet er over å mikrobakterii tuberkulose.
Hvis foreldre var noen mistanker om at deres barn kan være TB, bør de umiddelbart søke legehjelp. Han vil gjøre en fysisk undersøkelse, og gjøre Mantoux-metoden - harmløs utløsende agent av tuberkulose, bidrar til å bestemme tilstedeværelsen av et barns kropp mikrobakterii tuberkulose. Resultatet av denne undersøkelsen vil bli følt i noen dager. Hvis du etter dette tidspunktet, på stedet vaksinasjon viste ingen spor eller rødhet rundt det vil ha en størrelse mindre enn 1 mm, kan resultatet bli vurdert negativt. I de tilfeller hvor spyling er større enn 2 mm, kan reaksjonen betraktes som tvilsomt. Hvis rødhet enn 5 mm, reaksjonen test - positiv, og babyen er sannsynlig lider av tuberkulose.
For å verifisere riktigheten av disse resultatene eller re-TB diagnose, kan legen forskrive en barnet brystet x-stråler som kan oppdage endringer i strukturen av lungene.
Hvis du oppdager at barnet ditt er virkelig syk med tuberkulose, bør du umiddelbart starte behandlingen.  
Symptomer på lungebetennelse hos barnLungebetennelse, eller som det kalles sykdom - lungebetennelse - en akutt infeksiøs betennelse i lungene, noe som kan ha en annen etiologi og kurs. Utviklingen av sykdommen er vanligvis forbundet med skade på åndedrettsparti myndighet.
Det er viktig å detektere sykdom hos et barn, for å hindre at de alvorlige konsekvenser. Lungebetennelse er i seg selv en av de vanskeligste i diagnose og behandling av sykdommer som kan ha alvorlige kurs. Barn under tre år og kan forekomme i det hele tatt typisk, kompliserende diagnose og riktig behandling utvalg.
Årsakene til lungebetennelse
Snakker av klassisk lungebetennelse, er det vanligvis forårsaket av en spesiell type mikrober - pneumokokker. Hos barn under tre år ofte patogen er Staphylococcus aureus, minst - klamydia eller mycoplasma patogener. Noen ganger lungebetennelse hos barn forårsaket av flere typer bakterier.
I en tidlig alder ofte lungebetennelse er en selvstendig sykdom. Det vanligvis utvikles som et resultat av viral infeksjon eller sykdom som en komplikasjon etter influensa. Dette skjer fordi de vanlige kalde prosesser bidrar til en sterk nedgang i immunsystemet i kroppen i området av luftveiene, og svekket immunforsvar generelt. Når viruset påvirker membranområdet i luftveiene, mikrober fant der ikke kan være fullt kastes og bidra til reproduksjon og utvikling mikrobiell prosess som fører til lungebetennelse.
Faktorer som kan utløse sykdommen, inkluderer hypotermi, tretthet, forkjølelse.
Hovedtrekkene i lungebetennelse hos barn

Hovedtrekkene er den første hoste. Imidlertid bør foreldre være oppmerksomme på barnet endring til det verre som kan oppstå:

- Generell svakhet, sløvhet barnet, manglende appetitt og ønske om å drikke;
- Stabil høy temperatur. Men dette symptomet ikke nødvendigvis indikerer lungebetennelse;
- Utseende av kortpustethet, rask pust;
- Deltakelse i puste mer muskler, mer åpenbart at barnet puster ut spenning;
- Blek hud, utseende blålig skjær i nasolabiale trekant;
- Noen ganger betennelse i høyre eller venstre lunge kan snakke rødme i kinnene på den siden;
- SARS med bruk av de ovennevnte symptomene.

Diagnostisering lungebetennelse

Diagnosen "lungebetennelse" kan, selvfølgelig, bare en lege. Hjelpe ham i dette:

- Fjern data om utbruddet av et barn, hans kurs før søknad til legen;

- Data for barn og fysisk undersøkelse data.
 Legen lytter til et barn ved hjelp av et stetoskop. Imidlertid er lytte ikke alltid hører den karakteristiske tungpustethet sykdom, i hvilket tilfelle legen kan varsle en slags "svekkelse" puste over området for infiltrasjon i lungevev;
- Dataforskningslaboratorium.Du må passere de nødvendige testene, betennelse kan indikere økt senkning (SR) og antall leukocytter i blodprosent, vesentlige endringer i leukocytter formel;

- X-ray av lungene.
 Den mest effektive metode for å bestemme nærvær eller fravær av pneumoni hos barn. På bildet er ganske godt synlig, er det områder av infiltrasjon i lungevevet og kan bestemme sin størrelse. Imidlertid, til tross for den høye effektiviteten av denne metode, gjør legen diagnosen bare på grunnlag av sin eksisterende data.
Atypisk lungebetennelse såkalt atypisk at det skjer med tegn på lungebetennelse ukarakteristisk av klassisk type. Det er derfor det som er mest vanskelig i diagnose og behandling dermed. For mistenkt SARS lege kan forskrive en rekke ekstra studier.
Behandling av lungebetennelse

De viktigste medikamenter som brukes for behandling av lungebetennelse er antibiotika. Valget av narkotika kommer helt an på årsaken (bakterier) som forårsaket sykdommen, barnets alder og tilstedeværelse eller fravær av samtidige sykdommer. I de fleste tilfeller, oppnevnt av bredspektret antibiotika. I tillegg til antibiotika for å behandle lungebetennelse kan brukes slimløsende medikamenter som kan gjøre en hoste produktiv av oppspytt og letter utflod. Ofte brukt fysioterapi. Hvis tilfelle er vanskelig, kan så brukes i sykehus intravenøs terapi, oksygen, kombinert med flere typer antibiotika.  
Яндекс.Метрика