Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Aktiviteter for barn 4-5 år


 Materialer for barnas klasser 4-5 år


 Denne serien av oppgaver designet for gruppe og individuell undervisning med barn 4-5 år. Alle oppgavene er sammensatt morsom måte, fargerikt dekorert og møte kunnskapsnivået av alder. Alle disse oppgavene er rettet mot omfattende barns utvikling:
 - Utvikling av minne;
 - Utviklingen av logisk tenkning;
 - Utviklingen av finmotorikk hånd;
 - Dannelse av elementær matematisk kunnskap;
 - Utviklingen av språket.
 Til å utføre disse oppgavene vil du trenger fargeblyanter og markører.
 Oppgave 1
 Male et mønster på kjelen for en gitt prøve.
 Hva geometriske figurer i dette mønsteret kjent for deg?
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Oppgave 2
 Kamp linjer slik at de danner et par. Forklar ditt valg.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Mål 3
 Stiplede linjer viser hvordan flytting hest, Sparrow og and. Spore linjene fargede markører.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Oppgave 4
 Hjelp avslutte maur reir
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Oppgave 5
 Dekorere paraply valp gule og lilla striper. Domalyuy paraply.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Oppgave 6
 I hvilken rekkefølge skal stå bilder?
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Fortell oss hva som skjedde.
 Target 7
 Sirkel de postene som begynner med bokstaven A.
 Male bilder
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Target 8
 Telle sopp, bær, epler og blader.
 Svarene forene med tall.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år


 Target 9
 Fortsett mønstre og farge dem. Hvordan de ser ut?
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Target 10
 Tilføy tall modellert etter ringer dem.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Target 11
 Matche hver med sin skygge treet.
 Navnene på disse trærne.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Målrette 12
 Sirkel spor, som vil gå en jeep og sykkel.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Target 13
 Navnene på grønnsaker i bildet.
 Vis linje som etterlater som er grønnsaker.
Utviklingsoppgaver for barn 4-5 år

 Sider: 1 februar  
Spill på utvikling av kreative evner av barn 2-3-4 år

 Pedagogiske spill for barn 2-4 år


 Spill aktive kognitive og kreative ferdigheter; Spill, utvikle oppmerksomhet, observasjon, evne til å analysere og gi uttrykk for sine synspunkter.

 Sammenligne bilder


 Målet med spillet: utvikling av oppmerksomhet, observasjon, evne til å analysere, for å uttrykke sin mening.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: trekke det litt gøy, ligner hverandre ansikter som varierer i øyne, nese, smil og andre, alt avhengig av din fantasi og oppfinnelse.
 Anbefaling: leke på gulvet, på sofaen, på bordet, der barnet behagelig, hvor det behagelig.
 Å spille spillet.
 1 - Alternativ: spre et teppe på gulvet, sitte på gulvet sammen med barnet ditt, vise ham et ansikt malt for å være en målestokk som å sammenligne andre bilder vil bli. Må fortelle deg hva han ser i figuren, øyne ler, smilende munnen, ørene er små, runde nese og t. E. Så en annen barnet vise et bilde og be dem om å finne forskjellene fra første sekund bilde, merk forskjellene fant en hake. Spillet er vanligvis moro og uvørent, så snart barnet forsøker selv, uten hjelp takle oppgaven. Prise ham for jobben sats for omsorg og observasjon.
 Opsjon for sammenligning kan være naturlige materialer: blader av de samme tre bilder som viser hunder eller katter av samme rase.
 Spillet skal være et element av overraskelse: etter bilder som er annerledes, barnet tilbudt nøyaktig det samme bildet eller bildene, men du kan fortsatt be dem om å finne forskjeller. Pjokk lang tid kan ikke besvares, eller si at han ikke fant forskjeller, eller at de ikke er. Be et barn for å prøve å fortsatt finne forskjeller. I denne situasjonen må det uavhengig kommet til den konklusjon at forskjellene ikke kan være, det er, ved hjelp av denne metoden utvikler evnen til å analysere, sammenligne, komme til en avgjørelse, kunne utfordre. Når barnet innser at forskjellene ikke kan være, prøv igjen for å gå til trikset: etter identiske bilder foreslå å sammenligne bilder der det er forskjeller. Se hans reaksjon, se hvordan han godta tilbudet, er det nyttig å tidligere erfaringer og være i stand til å bruke den. I alle fall Ros barnet ditt for å prøve å forstå situasjonen. 
 Andre alternativ: spille alle familiemedlemmer, ledende pre-laster noen bilder av snømenn som er svært like hverandre, men har forskjeller. Spillet spilles på en kjede. Med antas briller hver spiller nummer som han spiller. Det første tallet kalles en forskjell og den andre følgende. Med spillet etterlater en som ikke kan finne en forskjell, ikke tidligere nevnt. Vinneren er den som vil være med i spillet en. Ledende starter spillet, lese et dikt:
 At sted ved elven
 Erstatte bakbena
 Før ham Snømenn
 Med koster og hatter.
 Hare ser ut, han roet ned,
 Bare spiser gulrot
 Hva forskjellig fra dem,
 Han kan ikke forstå.
 Hvis denne aktiviteten er i barnets sinne og uventet reaksjon, stoppe ballen, men bildene forlate et iøynefallende sted. Etter en stund ungen selv gjøre jobben og komme til deg for godkjenning.

 Venstre, høyre, opp, ned


 Mål av spillet : Evnen til å analysere, velge, private til det generelle, huske retninger.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Blanket, leketøy, ball, notatbøker, fargestifter, liten lav benk.
 Anbefalinger Dersom barnet ikke kan gjøre jobben, leke med ham i spillet "opp og ned", "klokke".
 Å spille spillet.
 Første alternativ: spre et teppe på gulvet, sitte på den, sammen med babyen, sette et leketøy foran ham og be henne om å gå til venstre, høyre, opp og ned. Pass på at barnet forstår retning.
 Andre alternativ: Tegn piler i den bærbare som flyr i ulike retninger. Be barnet vise pilene flyr opp, ikke sant, og så videre. D.
 Tredje alternativ: spørre barnet ditt til å vise bevegelse eller gester hvor du skal gå hvis du ønsker å gå til høyre, venstre, opp (økning i lav høyde - en stol, sofa), ned (ned til "height")
 Fjerde alternativ: spillet er mer moro når de spilles av flere personer. Med rim valgt vert, som gjør jobben og spillere som utfører denne oppgaven. Lederen ber tegne en pil flyr opp, ikke sant, og så videre D. På slutten av spillet bestemmes av vinneren -. Spilleren som gjorde færrest feil.
 Femte alternativ: å gå i skogen eller på lekeplassen, leke med babyen. I en samtale tilfeldig spør: "Bilen gikk til venstre eller høyre? "" En fugl fløy opp og ned? »
 6 Alternativ: Spill det mest visuelle og emosjonelle når et stort antall spillere (spillet er ment for eldre barn). Med antas briller (alternativer finner du i "bestemors bryst"), velger verten, som vil gi en lagspiller. Spillerne er å lede en halvsirkel, som ber høyre hånd for å hente hans nese, deretter sin venstre hånd på hans høyre øre, og så videre. D.
 På slutten av spillet må oppsummerer prise vinneren, der alle spillerne synge sangen.

 Riddles


 Målet med spillet : Kognitiv utvikling, intelligens, rask tenkning, forsvare sitt synspunkt.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: Du vil finne alternativer mysterier her.
 Anbefalinger : Spill nesten hvor som helst ved hjelp av materialet rundt utvikling pыtlyvosty og nysgjerrighet.
 Spille spillet : Dette spillet kan gjøres på sparket "sette frem et barn en enkel gåte:
 To ende, to ringer
 I midten av nelliker.
 Spør barnet ditt finne objektet i rommet. Mens han ser for tolkning, kan du slappe av litt eller ta vare på bedriften. I arsenalet ditt kan være et uendelig antall oppgaver, som tillater barnet å utvikle. Ros barnet ditt for riktige svar.
 Deretter pominyaytesya barneroller: nå la ham gjette gåter, og du ser for tolkning, hvis det kan bli funnet.

 Gutten (jente) Omvendt, varulv eller


 Målet med spillet : Utvikling kontroll atferd, forstå prosessen med "omvendt", muligheten til å bruke gitt frihet, utvikling av vilje prosesser.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Dyner, puter, sengetøy, bøker, sopelimer, rytmisk musikk.
 Anbefalinger : Ikke prøv å tvinge påvirke barnet hvis han prøver å gjøre alt på egen hånd, kan du prøve å slå den. Spillet involverer alle familiemedlemmer.
 Spille spillet : Ved hjelp av rim (schytalochek alternativer finner du i "bestemors bryst"), velger verten, som vil gi oppdrag (for å spille spillet), spilleren som vil ordentlig utføre oppgaver ledende aktører-perevertыsha å bli gjentatt bevegelse av de viktigste spillerne, men helt motsatt. Ved å innlemme lavmælt men upbeat musikk, kaller verten hovedoppgave spilleren - for å gå. Spilleren-Change bør stå under fortsatt. Den viktigste oppgave - å ha det gøy, spiller respons motsatt - trist, gråt, etc.. d. Lederen må velge oppgaver, slik at de ikke medfører problemer med ytelse og i tilfelle av eventuelle problemer - kommer til unnsetning spillere. Hvis et barn kan ikke bare plukke opp de motsatte riktige trinnene ledende spørsmål vil gi ham muligheten til å finne svar, men assistanse bør være ledende diskret og minimal. Spillet inneholder oppgaver som kan hjelpe i å korrigere et barns atferd: hvis barnet stadig humørsyk og irritabel og det som den viktigste spiller, la ham le jobb, ha det gøy, etc.. Hvis et barn spiller en rolle perevertыsha, det må utføre oppgaver, rynke, trist, gråte. Utsikten fra siden (som overraskelsesmomentet) gjør barnet til å vurdere oppførselen til en annen, sammenligne det med sin ytterligere forsøk på å kontrollere sin atferd. 

 Skyer


 Målet med spillet : Utvikling av fantasi, observasjon, evne til å beskrive det han så, evnen til å drømme, motoriske ferdigheter av hender.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Skisse pad, blyanter.
 Anbefalinger : Et album med enkel blyant og ta en spasertur.
 Å spille spillet.
 Første alternativ: en tur notat Child flyter på en sky på himmelen. Spør ham bestemme hvordan de ser ut. Så spør barnet ditt til å fortelle deg hvor og hvor flytende sky som fikk ham til å gå på en reise som venter ham fremover. Etter en kort historie, be om å trekke sky (bruk album og enkel blyant). Kommer hjem, la ungen domalyuye bildefargeblyanter.
 Andre alternativ:. Spør barnet ditt å finne en sky, som en bjørn, hus og så videre D. (Pre okynte utsikt himmelen for å vite hva du skal be om å finne en klynge av skyer). I dette tilfellet, be om å få tale av en sky som reiser gjennom himmelen. Homes be ungen å tegne en sky.
 Tredje alternativ: Dette alternativet kan brukes til å løse opp spenninger og etablere tillit emosjonell kontakt med barnet. På ettermiddagen eller kvelden, når barnet går til sengs, sitte ved siden av sengen sin eller på sengen, be dem om å lukke øynene og se skyen som flyter i ettermiddag (i går, og så videre. D.) Himmelen. Prøv å fortelle barnet ditt en historie, som han spilte inn på den sky om dagen. Denne talen stille og rolig stemme, spør barnet ditt til å følge øynene skyene. Vanligvis faller barnet sove raskt, og var begeistret da eller vereduvav, beroliger deretter ned raskt.

 Funny konto


 Målet med spillet: rede for barnets utdanning, sikring kreditt og ordenstall, utvikling utsikter.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Leker, passerer biler som kommer ned gaten mot fotgjengere, notatbok, blyanter eller penner.
 Anbefaling: for læring kreditt kan brukes vers S. Marshak "Fra 09:59."
 Spille spillet Hvis barnet blir møtt med en poengsum eller vet hvordan å telle til tre og kanskje fem til konsolidere ferdigheter stole på ham når ut en tur, telle ditt hjem, bil, først med barnet og deretter gi ham muligheten til å gjøre det selv. Barnet lærer raskt scorer fra 1 til 10.
 Med vers S. Marshak vise deg de underordnede og skrive tall.
 Ta 2 notatbøker, en bærbar PC for den bærbare til en annen baby. Les stykke vers:
 Her er en, eller enhet,
 Veldig tynn som nåler.
 Vise barnet hvordan å stave personen i boken, deretter sakte skrive enheten selv. Be barnet ditt til å kopiere bildet, gjenta vers. Og så gradvis flytte fra tall til tall -
 De mest ressurssterke foreldre kan spille en pantomime: Mamma leser et dikt, og min far Figuren viser gester fryser "digitale" positurer. Videre til pantomime kan tiltrekke seg og barnet når han mestrer konto og tall. I dette tilfellet, bør du be om å vise tallene er ikke i streng orden og detaljhandel. Sørg for å prise barnet for plast fabrikasjon.

 Lære alfabetet


 (ABC for hjemmebruk, til den minste TV Side)
 Målet med spillet: studie av bokstaver, sin skriving, utvikling av auditiv og visuell hukommelse.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: bærbare, fargeblyanter.
 Anbefalinger : Den mest vellykkede for å studere alfabetet bokstaver er for lite TV-side.
 Spille spillet. Det hele alfabetet er inndelt i blokker. Hver av dem presenterte den grunnleggende brev, hvor det er en forklaring andre skrive brev. Materialet er veldig tydelig, barn med stor glede utforske morsom alfabetet, lett å huske bokstaver og lære å lese.
 Vurdere eksempel lære alfabetet bokstaven "L". På tetrad ark trekke alle bokstavene i "L" s, avhengig av de foreslåtte drift og dikt tydelig vise barnet hvordan "L" ut "A", "D", "M". Zauchuyte dikt utenat, de hjelper barnet ditt huske bokstavene.
 Å ta læring ett kvartal fra alfabetet. Med jevne mellomrom spør og spør barnet skrive en bokstav i alfabetet for å være sikker på at han forstår at konvertering erfaring bokstaver, da omgjort til hverandre. Husk å rose barnet ditt for å lykkes.

 Som sitter eller står bak en skjerm?


 Målet med spillet : Utvikling av rask tenkning, fantasi, evnen til å gjenkjenne objekter eller dyr på elementer og deler av kroppen.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler: bilder som viser dyr, møbler, husholdningsartikler og andre, farget papp ark som vil tjene som et deksel, saker knapper, saks.
 Spille spillet : Pre Doberit noen bilder, et stykke farget papp kuttet slik at den dekket bildet, men ikke helt "å forbli et lite stykke, noe som vil være gjenstand for studier av babyen. Kutt ut så mange skjermer som du har bilder. Bestem hva du la på bildene som et identifikasjonsmerke. Fest skjermene til alle bildene.
 Sette barnet foran deg og fortelle at magiker kom og dekket TV-skjermen, slik at ingen gjettet at det ble malt, men det er i et travelt og helt tett bildet gjorde ikke. Spør barnet ditt, enten det detaljer man gjette hvem eller hva som er bak skjermen. Bilder trakassere én etter én, ros barnet for hans vidd og rask respons.
 Når et barn er å uttrykke deg mine antagelser, spør ham hvorfor han tenker slik, og han kom til denne konklusjonen. Bemerker opprinnelige respons og forutsetninger (beste posten i et spesielt bærbare).

 Dyr og deres unger


 Målet med spillet: kognitiv utvikling, forbedre ordforrådet ditt.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Bilder som viser dyr og deres avkom.
 Å spille spillet.
 Første alternativet: å være med barnet på gaten, ta hensyn til gang katter og hunder. I en rolig samtale, kan du starte spillet: du ser katten løp, hun skynder seg til hennes barn. Som vi sier dem:
 I katten - kattunge.
 I hest - føll.
 I geit - kid.
 I gris gris.
 Hos sau - lam.
 Hunden - valp.
 I duck - duck.
 I kylling - kylling.
 Andre alternativ: sitte ved siden av barnet lå kort med bilder av dyr, tror historien om en katt som har glemt hvordan å kalle sine barn. Spør hjelpe stakkars katten i hennes sorg. Igjen, sjekk de ovennevnte uttrykk for bedre memorization. På slutten av spillet bør du sjekke hvordan barnet han husket den foreslåtte kombinasjonen av ord.
 Prise hans god hukommelse og intelligens.

 Hva Rommet har en rund form?


 Målet spill: utvikling av fantasi, reaksjon hastighet, orientering i miljøet, kognitiv evne.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler "Magic" (Sun) poeng.
 Spille spillet : Sitt ved siden av barnet, ta brillene, bære dem og si: "Dette er ikke bare interessante fairy igjen når vi bodde i kveld og brakt oss gode drømmer. Disse brillene er magisk fordi når jeg setter på dem, kan jeg bare se ting rundt. " Da har du satt på briller og utbryter følgende.
 1. "Wow, jeg ser mange av runde objekter! Online der (spesifiser påstått tomten søk) jeg ser noe interessant. Tror du jeg ser? »
 Lytt nøye, som indikert av barnet, ikke gå glipp av et enkelt motiv som han lister deg (socket, vegg-klokker, etc.). Ros baby.
 2. Deretter gi briller kid, la ham kle dem, og du må minne ham om at han bare kan se ting rundt. Be et barn gjenfortelle runde gjenstander i rommet (hjul lekebiler, skuff, etc.).
 3. Be barnet lukke øynene og forestille seg at det kom ut i disse sjarmerende briller utenfor. Spør igjen liste baby runde objekter (biler hjul, lys lys og så videre. D.).
 4. Be ungen til å gå hjem og listeelementer rundt kjøkkenet (cap gryter, panner osv D.).
 5. Be barnet å se i speilet gjennom den magiske briller og finne noe som ligner en sirkel (munn, nese og t. D.).
 gi barnet ditt et bilde bok og be dem om å vurdere det gjennom magiske briller, har funnet så mange runde gjenstander.
 På samme måte kan du gjøre forskning omverdenen via magiske briller, iført det, du bare trekantede og firkantede ting eller bare rød eller blå, stor eller liten. Improvisere, prøv å spille var morsomt og interessant.

 Tangram


 Tangram - en gammel kinesisk spill som består av geometriske figurer av som består av ulike figurer.
 Målet med spillet : Utvikling av logisk og assosiativ tenkning, finmotorikk, hastighet beslutninger.
 Nødvendige materialer og visuelle hjelpemidler : Farget papp, linjal, blyant, saks. Spillet består av hendene.
 Med farget papp kutte tre square (størrelse ved skjønn av foreldrene selv) Mark rutene blyant som vist i figuren "Tangram". Cut firkanter.
 Spille spillet Forbered med barnet for å spille stykker.
 Oppgave 1: montere stykker av de tilgjengelige tall, som er vist i figur 3. Den oppgave er ganske komplisert, men løses. Be ungen å gjøre bildet malte figurer.
 Oppgave 2: I fremtiden, når barnet osvoyitsya, kan du be ham om å komme opp med nye tall. Oppmuntre kreative impulser, oppfunnet tall zarysovыvayte at de inkluderer også et videre spill.
 Oppgave 3: Prøv å gi barnet ditt tegne figurer i tide. Du kan også bli med i spillet, og deretter gå prosesskrift moro.

 

 


  
  
 

  
  
 

 


?
?
?
?
?
?
?  
Яндекс.Метрика