Hvordan skrive en selvbiografi til å fungere?
 Mange moderne arbeidsgivere i å ansette etterspørsel skrive en selvbiografi. Nybegynnere som nettopp ferdig med universiteter, eller tidligere ansatt folk slikt krav kan virke merkelig. Faktisk, den første selvbiografi - en biografi om mannen i noen form som best reflekterer de store hendelsene i hans liv. Imidlertid ansette betegnelsen "selvbiografi" refererer til en bestemt verdi. Hva er selvbiografien til en jobb og hvordan du skal skrive?
 Hva er forskjellig fra en CV og selvbiografi hvorfor er det nødvendig?
Og i sammendraget, og i sin selvbiografi bør inneholde veldefinert opplysninger som fullt navn, fødselsdato, utdanning og yrkeserfaring. Hvorfor arbeidsgivere skille mellom disse begrepene og krever noen ganger gjøre begge deler?
Oversikt - en tørr sett av fakta, i tillegg til at en generell informasjon til å kjenne deg som en ekspert. Selvbiografi gir en flott mulighet: i tillegg til de viktigste fasene av arbeidsgiver kan se hvordan du kan lese og skrive og utdannet, enten du er i stand til å uttrykke sine tanker og om du er ærlig - noen, selv de mest mindre avvik i sin selvbiografi og gjenoppta kan tjene deg dårlig service. Så for det beste inntrykk av deg som en ansatt og en person trenger å vite nøyaktig hva du har å gjøre.
 Hvordan skrive en selvbiografi til å fungere?
Det er ad hoc-liste over ting som bør gjenspeiles i sin selvbiografi.
 1.  Fullt navn og etternavn. Fylles normalt skrive "Jeg er så og så som så", etc.
  Dato og sted for fødselen.
  Utdanning, alt fra skolen. Vanligvis bare indikerer tall og byens skoler, men skrev i detalj om universitet - fakultetet, og år med trening. Men du kan også angi bestemte ekstra utdanning du har mottatt i løpet av hans skoleårene.
  Erfaring i kronologisk rekkefølge. Sørg for å angi datoer, titler, ansvar og prestasjoner. Det er verdt å nevne, og som tvang deg til å skifte jobb.
  Historien om sine prestasjoner, flere oppgaver og det andre forsøket, noe som kan være viktig for dette arbeidet.
  Første selvbiografi har blitt skrevet i det offisielle språket, ikke tillater friheter. Men flere og flere der selskaper som verdsetter fri kommunikasjon på kontoret og utilslørt humor, så du bør navigere situasjonen. Det er lite sannsynlig at en arbeidsgiver vil sette pris på en mann som hevder å være sjef på stedet, som skrev "rAdylsya" eller "en vakker morgen bestemte jeg meg for å komme tilbake og da." Men så dum ville se animator barneselskap, skriver i sin selvbiografi "uteksaminert pedagogiske universitet, eier rask oppfatning av faglig kompetanse." Gi klar over hvor og hva folk du er.
  Et eksempel på en kort selvbiografi å arbeide:
   Jeg, Margaret I. Nikiforov, ble født 27 juli 1965 i en familie av ingeniører teppe. Siden 1972. fra 1980. studerte ved videregående skole №2 MoD deretter inn i College of Agronomy g. av teppe på fakultetet av agronomi og ble uteksaminert i 1984 med laud. Etter college, ble sendt til gården "Red Flag", hvor hun jobbet i spesialitet i fem år.
  I 1989 giftet han seg med en russisk offiser, Alexei V. Bogdanov, og gikk på et skrivebord mann i byen Blagovesjtsjensk. Fra 1989 til 1991 var i svangerskapspermisjon.
  Siden 1991. av 1996. jobbet i Institute of Agriculture s. Blagovesjtsjensk som en laboratorietekniker.
  Siden 1997. innen 2002. studerte korrespondanse avdeling Timiryazev Agricultural Academy, spesialitet "mikrobiolog" og jobbet som forskningsassistent Far Eastern State University.
  Fra 2003 til i dag er en senior stipendiat ved Institutt for mikrobiologi av Far Eastern State University. Under optimalisert behandling av data ved avdelingen. I takket Universitetet Administration (2004, 2005, 2007., 2010).
  Dato for skriving selvbiografi
  Signatur
Hvordan skrive en CV?
 Ofte er det riktig CV blir en real start i livet for søkeren. Ønsker å utvide sine muligheter til å tjene mer og begynne å realisere sitt potensial, mange mennesker tenker på en ny jobb. Noen ganger viser det seg tvunget søk: oppsigelser er lukket fast. I alle fall bør folk være klar til å "vise god ansikt." Lurer du på hvordan du skriver en CV, er det viktig å ta hensyn til alle detaljer, uten å miste noe. Det er sannsynlig at en uheldig feil vil produsere et negativt inntrykk på andre personalavdelingen og hell utarbeidet bemerkelsesverdig setning - du vil gi, blant andre kandidater. Føler om å skrive din CV med stort ansvar, at det kan gi deg maksimalt utbytte.
 Skrive en CV. Generelle vilkår og nyanser av individuell
Du har besluttet å oppsummere? I denne utredningen, er det felles standarder som for alle andre. Selv om arbeidsgiver ikke gir noen krav til CV skriving, betyr det ikke at du kan snakke om seg selv i noen form. Din CV bør være klar, konsis, sammenhengende og konsistent.
 1.  Den første linjen. Det beste alternativet - bare oppgi navnet på den stillingen du søker. Det faktum at HR fagfolk, arbeidsgivere vanligvis gjennom en rekke dokumenter, og i løpet av rekrutterings de sender hundrevis av igjen. Det er viktig å lette oppgaven til noen som vil lese din CV. Han umiddelbart kan finne ut nøyaktig hva du vil.
   Estimert post - universelt språk. Situasjonen kan være forskjellig. For eksempel, er en spesiell CV samling ikke gjennomført, men du har hørt tyder på at snart frigjort ledige stillinger. I dette tilfellet er det viktig å formulere gode mål, skrive, som er den stillingen du søker på, men ikke kalle det direkte. For eksempel: ". Spesialist økonomiavdelingen" "gølvet arbeideren", "Head of kommersiell tjeneste", Det viktigste - å være kortfattet.
   Personlig informasjon. Navn. Du bør introdusere meg selv. Skriv inn fornavn og etternavn. Merk at i internasjonale bedrifter søker navn og patronymikon ikke akseptert fordi etternavn du kan godt utelates. Men vi vanligvis bruker samme navn og etternavn: så det beste alternativet for deg vil bli spesifisert navn.
   Adresse. Mange foretrekker å skrive et sammendrag av de mest detaljerte kontaktinformasjon. Dette er imidlertid ikke nødvendig. For eksempel, for å spesifisere leilighet nummer er ikke nødvendig - du kommer ikke til å invitere arbeidsgivere å besøke. Informasjon om bosted, er det ikke overdreven. Vise gaten, huset som en geografisk referanse. Hvis du bor i nærheten av den antatte arbeidssted, for deg vil det være en fordel. Peke bolig som langt fjernet fra kontoret der du har tenkt å kjøre i rute, må du huske å skrive et sammendrag av punktlighet og ansvar.
   Kontaktinformasjon. De bør definitivt oppgitt. Ideal - din mobiltelefon, e-post og hjemmenummer (fasttelefon). Det er mulig at arbeidsgivere vil være mer praktisk å ringe deg hjem eller skrive en e-post. Oppmerksom på at det angitte antallet må være tilgjengelig. Hvis du følger et bestemt regime av dagen, for eksempel, få opp sent og har telefon og i parentes - den tiden når du trenger å ringe. Send også sjekke jevnlig. Når du forlater ditt mobilnummer i personalavdelingen, ikke glem om det, være forberedt på å snakke med arbeidsgiver, for å svare på hans spørsmål, avklare noen punkter.
   Erfaring. Her vil du trenger muligheten til å vise sine fordeler. Slik skal skrive en CV, må begynne å liste din jobb i omvendt rekkefølge. Ta fokus er på å oppnå, betale mer oppmerksomhet til de stillingene som er nærmere den jobben som du søker. For å liste alle jobber, hvis du er ofte endret, er nødvendig. Indikere opplevelsen i mitt liv er ikke verdt det. Det er å dvele ved de siste fem årene. Hvis du har jobbet med hell og tittelen passer veldig godt inn i din nåværende problemet med å finne arbeid, men det var lenge siden, kan du likevel oppgi denne informasjonen. Da er det verdt å merke seg at du bare bestemte seg for å gå tilbake til denne sfæren etter pause.
   Utdanning. Slik skal skrive en CV, gjøre det mer komplett og interessant i grafen indikerer ikke bare spesialisert utdanning, men kursene, gjennomført opplæring, veiledning og workshops. Dette tilsettes vil utfylle din portrett.
   Personlige egenskaper. Skriv om dine preferanser. Verdsatt leseferdighet, omsorg, flid, punktlighet, ansvar, mobilitet og stress. Fokus og posisjonen du spesifisert i sammendraget. For eksempel, er hodet viktig å være i stand til å ta avgjørelser, for å finne de mest effektive måter å raskt løse problemer.
   Photo. Det hele avhenger av den jobben som du søker. Selvfølgelig, vil godt bilde trekke oppmerksomhet til din CV, men det er ikke alltid riktig. Hvis du har tenkt å jobbe med mennesker, kan bildet være nyttig. Velg en ganske ny image, klar, moderat behersket.
   Mer informasjon. Om dine interesser, hobbyer, også kan skrive. Det er viktig å ta hensyn til de nærmere detaljer om hva du ønsker å gjøre. For eksempel, dersom det er nødvendig konsentrasjon, evnen til effektivt å utføre monotont arbeid vil være hensiktsmessig forkjærlighet for strikking, veving med perler.
   Hvordan skrive en CV? Noen tips
  Følg enkle retningslinjer for å skikkelig skrive en CV. Da vil du være i stand til å gjøre et godt inntrykk på arbeidsgivers rekrutteringsspesialist, skiller seg ut blant kandidatene.
  1.  Lakonisk. Skriv en kort, men klar. Forslagene bør være kort, bære mye informasjon.
    Konsistens og formatering. Din CV bør være lett å lese. Tenk deg hvordan ansatt vurdert hundrevis av søknader fra kandidater. Label elementer markere i fet navnene og seksjoner.
    Leseferdighet. Selvfølgelig, for å unngå feil. Din CV og så vil være svært kort, er det viktig å gjøre teksten kyndige. Sjekke det for feil, unøyaktigheter minst to ganger. Mannen som reagerte å gjenoppta neglisjert, viste sin uforsiktighet og uvitenhet, vil produsere et negativt inntrykk.
    Ærlighet. Drive sine prestasjoner er nødvendig. Skriv et sammendrag bare hva som er sant. Hvis du oversette med en ordbok - skriv det. Det er ikke nødvendig å rapportere uriktige opplysninger om arbeidserfaring, gjennomførte kurs, etc. Alt bedrag kan åpnes til feil tid.
    Evnen til å omgå "fallgruver". Det er mulig du må oppgi noen jobber som du hadde endret seg de siste fem årene. Hvis det var mer enn 3.4 kan utelate noen. Men absolutt tenke over at du svarer på intervju hvis du blir spurt om hvorfor du ofte bytter jobb, spissede, men ikke alle. Forklare endringer delikat, ikke skylde på tidligere arbeidsgivere og ikke klager over livet, og stedene er, basert på deres nærhet til den ledige stillingen du søker om.
   Lær å skrive en CV. Sitere spesifikk informasjon være konsis og kompetent. Dersom du søker på flere stillinger, lage en CV for hver enkelt. Om nødvendig, skrive ulike versjoner av din CV og velge den mest vellykkede.  
Яндекс.Метрика