Hvordan du får et patent på ideen?
 Den æra av informasjonsteknologi har brakt inn i våre liv mange endringer. Men først har hun gitt forstå det grunnleggende prinsippet som den moderne system av verdier, er det ingenting mer ideer. Evnen til å skape nye konsepter for å finne sin egen vei og ta konstruktive løsninger - i dag er det en garanti for suksess i den siviliserte verden. Enkelt heldige funn for raskt forhøyet på en pidestall mange navn. Jo bedre idé er aktuelt, jo mer er det hevdet - jo mer sannsynlig det offentlige triumf av forfatteren. Men publisitet er en ulempe. Alt er gjort offentlig umiddelbart i fare for å miste originalitet, nyhet, og med dem også forfatter. "Å gå til folket", kan kreativitet bringe ham og hans enkelt mest driftige, representanter for de store fordelene som vil gå direkte skaperen symbolsk smuler. Derfor søker hver skaperen, som ble født i sinnet mer eller mindre levedyktig pervoydeya, så snart som mulig å patentere sin skapelse. 
 Hva idé kan patentere
 Ingen ønsker å bli bevilget til ideen om en bedrager. Den måten å beskytte dine rettigheter i dette tilfellet ett: få offisiell bekreftelse patent forfatterskapet hans egen idé som ingen andre kunne gjøre inngrep på det. I moralsk tilfredsstillelse, gir dette papiret skjønn å avhende konseptet og dets derivater, produkter og / eller systemer som er opprettet på sin basis. Med andre ord, bekrefter forfatteren patent beskytter din rett til eksklusiv bruk av produktet og prioritering av intellektuell aktivitet.
 Men hvis hodet er virkelig født (eller om du vil) strålende idé, ikke rush til resepsjonen til notarius. Ved lov, kan du få patent på oppfinnelsen og idé - det er bare en innsikt som du kan på egen hånd for å dele eller ikke dele med andre. Forskjellen mellom de to begrepene er omtrent det samme som mellom ord og handling eller intensjon og gjennomføring. Så oppfinne noe viktig, prøv å formulere og tilpasse sine ideer, for å slå den inn i en av følgende former:
 1.  Oppfinnelse - Det vil si, den offisielle definisjonen, teknisk løsning i ethvert område knyttet til selskapets produkt eller metode. Under en universell definisjon faller svært bredt spekter av konsepter fra stammer metode for å kontrollere naturkreftene.
   Bruksmønstre - I denne formuleringen er forstått som en teknisk løsning, men i motsetning til den foreliggende oppfinnelse, er det benyttet mindre strenge krav.
   Industrial Design - Objektet immaterialrett gjelder bare for materialet utførelsen av ideen, dens design, design funksjoner og utseende generelt. Dette arkitektoniske objekter og noen andre faste strukturer kan ikke anses som en industriell design og kan derfor ikke motta tilstrekkelig rettsvern.
   Men tjenesten kan ikke være patenterbar. Få patent på en metode for å tilby denne tjenesten.
   Vilkår for patent
   Enkelt sagt, den juridiske beskyttelsen til problemet og løsningen. Og for å få det, må du bevise at din løsning på problemet (du selv at selv eller lang terzayuschey beste hodene av menneskeheten) har følgende egenskaper:
  1.  Nyhet: ingen trodde du ikke nærme seg problemet fra denne vinkelen, fant dette svaret og / eller det er fortsatt ingenting ble kjent. Din oppfinnelse avanserte teknologien til neste nivå av utvikling.
    Oppfinnelseshøyde: eksperter på området ikke finne tømme beslutning basert på dagens kunnskapsnivå. Du bør være i stand til å overraske dem og ikke opptre som kaptein Evidence, ifølge innvilget.
    Industriell anvendbarhet: Din oppfinnelsen kan anvendes i praksis, skal inngå i produksjonsprosessen, landbruk, etc. og bringe konkrete resultater.
    Tre av disse parametre er kalt betingelser for patentering. Statlig undersøkelse har makt til å bestemme graden av samsvar med dem hver oppfinnelse som en søknad er innlevert. Dette er et nødvendig skritt, uten å gå gjennom at du ikke kan kvalifisere for anerkjennelse av immaterielle rettigheter.
    Mottakelse av patent i Russland
    Prosessen med å få immaterielle rettigheter er en rekke strengt sekvensielle stadier. For å starte og fullføre denne prosedyren, må du gå gjennom alle stadier, nemlig:
   1.  For å gjøre beskrivelsen av oppfinnelsen. Gjør dette bør være detaljert, med oversikt over alle funksjonene ideer og betydelig individ er relatert eiendommer, komposisjon, design, bruk, produsert effekter. Det bør beskrive hvert element i enheten og sette deres interaksjon, skjemaer, materialer og miljø. Det er viktig å strukturere beskrivelsen og gi det tydelige støtte dokumentasjon, tegninger, illustrasjoner, eksempler. Uten å tenke, uten å vite omfanget av prinsippene og aktiviteter av oppfinnelsen din, kan vi anta at beskrivelse, etter navn og betegnelse vondt sted:
     liste av strukturelle elementer, deres plassering;
     skjemaelementer, sitt materiale, og samspillet av prinsipp;
     liste over handlinger og / eller kollektivt;
     sekvensering av tiltak og prosesser;
     vilkår som er nødvendige for gjennomføringen av tiltak og prosesser, hjelpemidler etc.
     Denne måten du organiserer din informasjon og sende sin oppfinnelse i form akseptabelt for konsum, som møtte for første gang med henne. Hvordan bør tenke over alle relaterte materialer, ta vare på kvaliteten av deres prestasjoner. En detaljert beskrivelse av ordningen, i henhold til de nærmere detaljer om oppfinnelsen din er beskrevet i forordning service for Intellectual Property, patenter og varemerker, som fritt kan lastes ned og utforske.

     For å gjennomføre en patent søk. Faktum er at før å tillate tildeling av patent, vil Kommisjonen bekrefte nyheten av din oppfinnelse og dens samsvar med andre egenskaper som er nevnt ovenfor. For å gjøre dette, din oppfinnelse beskrivelsen er sammenlignet med eksisterende, kjent og innført i databasen oppfinnelser. Sammenligningen er de parametre som er avhengige av den type foreliggende oppfinnelse og omfanget av dens anvendelse. Som et resultat, blir det klart om du har skapt noe nytt, enten med vilje eller utilsiktet "oppfant hjulet", dvs. gjentas merkelig idé patentert før. Derfor, for å unngå avvisning av et patent, før innsending av gjennomført såkalte patent søk på nyheten av oppfinnelsen.
     Det er en offentlig plikt å gjennomføre denne undersøkelsen. Betale det, starter du sjekker mekanisme, og kan velge en av måtene å implementere det. Den vanligste måten - er å ha tilgang til tjenester av en patent advokat som er kjent med juridiske prosedyrer, deres subtilitet og uhell, og vet å formulere og søke om å få den ønskede responsen er sannsynlig. I tillegg er det åpen kildekode, som er gratis å finne en liste over eksisterende patenter og sammenligne deg selv med seg sine egne ideer. Men denne måten er ledsaget av risiko. Først, ikke ha rett erfaring, ikke oppfinner vet ikke hva de skal se etter og hva du skal se etter. Dernest Gratis database inneholder vanligvis en oppsummering og ikke oppdateres ofte, så rett og slett ikke kan gjenspeile den virkelige bildet.
     Søke patent, og gjør det riktig. Patent advokat gjør dette regelmessig, og du bør være oppmerksom på at en søknad om patent består av:
     erklæring om fullt navn av forfatteren av oppfinnelsen søkeren (de kan være den samme eller ikke), sin postadresse (juridisk og faktisk);
     beskrivelsen, krav som de ovennevnte;
     hevder - at uttrykket av sin essens, basert på en detaljert beskrivelse;
     tegninger, diagrammer, illustrasjoner - i korte, ekstra materialer for å hjelpe forstå betydningen av oppfinnelsen;
     abstrakt oppfinnelse.
     Ikke bli redd tilsynelatende kompleksitet og formalitet av disse kravene. De er standardiserte og formaliserte former, eksempler som er tilgjengelige i kildene til de samme tjenestene på åndsverk.
     Når søknaden er innlevert og betalt statlig avgift, vil du vente på dommen i Rospatent, der vil du bli varslet via brev etter denne adressen du sendte inn sammen med søknaden. Det er to mulige løsninger: å innføre et patent eller å nekte å innvilge patent. I det første tilfellet vil staten registrering av oppfinnelsen, utstedelse av relevante dokumenter og du publiserer offisielle data ved innvilgelse av patent. I det andre, uønsket fall må du sende en ny anmodning eller trekke tilbake sin anmodning.
     Term av patentet regnes fra søknadstidspunktet og ikke fra datoen for utstedelse av dokumenter. Det avhenger gjenstand for patenter og relaterte vanskeligheter. Spesielt er patentet gjelder for 25 år, men vanskeligere å få det hele. Oppfinnelsen er beskyttet av patent bare 10 år gammel, men dens patenterbarhet pålagt mindre strenge krav, og vil bli vurdert under forenklet prosedyre. Design er middels i forhold til patenterbarhet forhold, de er holdt i 15 år hovedsakelig originalitet og nyhet, og opphavsrett. Etter utløpet av patentet kan videreføres, igjen passerer visse stadier av prosedyren, men er mye raskere og enklere.
     Motta internasjonale patenter
     Du kan bestemme at et patent av dere ikke vil være tilstrekkelig for en komplett business management og beskyttelse av sine rettigheter. I dette tilfellet, er det fornuftig å tenke på å få et patent i kraft på territoriet til flere stater. Patentering utlandet engasjert i spesielle avdelinger i de berørte landene, og du må kontakte dem. I dette tilfellet har initiativet neppe akseptabelt, og bedre bruke tjenestene til et patent advokat. Og ikke nødvendigvis ser for at utlendinger, nasjonale eksperter har de samme rettighetene til programmet og kontakt med offentlige myndigheter. Det er også regionale og nasjonale advokater, på sin rike erfaring kjent med internasjonale regler. Men selv de ikke kan komme seg rundt loven ved å søke om en utenlandsk patent kan du ikke tidligere enn seks måneder etter at søknaden til Rospatent.
     Spørsmål om immaterielle rettigheter bekymring for mange oppfinnere, mange av dem ikke bare tenke kreativt, men også legemliggjøre sine ideer i virksomheten. Vi håper at våre tips kan hjelpe deg i næringsutvikling og introduksjon av nye, virkelig nyttige oppfinnelser til liv.  
Яндекс.Метрика