Hvordan lære å si "nei" sjef og kolleger

 Det skjer ofte at du ikke kan avslå anmodning fra sin sjef eller kolleger forespørsler, og de er glade for å dumpe på deg uten takket en haug med sine saker. Hvordan å være i denne situasjonen? Hvordan lære å si "nei" og mister jobbene sine og ikke miste støtte fra kolleger ikke. Disse og andre spørsmål vil prøve å gi deg et svar.
 Faktisk, i en situasjon hvor et team hver for seg selv, hjelper ikke. Vel det arbeidet sammen uten gjensidighet? Men så godt som vi jevnlig utføre feilfritt fremmede forespørsler, kjøp kontor Cinderella omdømme og vår uselvisk arbeid for et felles gode oppfattes som en gitt. Husk byblyotekarshu fra filmen "Kjærlighet på vilje"? Allerede han var alltid klar til å hjelpe kolleger, erstatte gjøre andres arbeid, for å låne ut penger Som et resultat, når den gode sjel gang fortsatt tør nekte sosluzhyvytse (som, forresten, jeg så for første gang i mitt liv), og var fryktelig rasende: "Hvordan det ikke kan erstatte meg?! Og jeg har beskrevet veldig annerledes! »
 "Kolleger, er det ikke et problem å få på plass, men som en fraskrivelse sjef? Jeg ønsker også å bevise sitt beste, "- så sier mye. Faktisk viser erfaring: alltid "ta fyr på seg selv" i håp om å heve - håpløst venture. Dessverre, antall ganger den mest patetiske måten påvirker dens kvalitet - under stress starte Office Cinderella unngå flere feil, og dette er enda mer nervøs. Som et resultat, i stedet for den ønskede økningen eller avgift for å betale noen ganger får emosjonelle og profesjonell utbrenning.
 "Processing føre til at kontorarbeider begynner å føle hans arbeidskraft heltemot ikke vurdert ordnede - sa trener kvinners skole" Mylamar "Sergei Artemiev. - På et tidspunkt kan han falle - skylde på arbeidsgiver i svart utakknemlighet, og dermed provosere konflikt og kan også miste jobbene sine ". Men hennes tap - ikke det verste som kan skje til bedriftens altruister. Mye verre når stadig gjør andre folks ønsker, opphører vedkommende å forstå hva som er ønsker det. Det avsluttes med en obligasjon mister seg selv

 Hvorfor er det noen ganger vanskelig å nekte?


 Årsakene er mange. En av de viktigste, kanskje - lav selvfølelse. Noen mennesker er så usikker på seg selv at de tror bare hjelpe andre, de er på - noen virkelig trengte og nødvendig. Noens følelser og begjær for dem å stå i første omgang. Men på egenhånd de glemmer sin push i bakgrunnen. Som et team av mennesker som regel raskt gjenkjenne og konvertere til corporate "esler". En annen grunn pålitelighet - ønsket om å være uunnværlig. Vi navyuchyvaem fremfor andre folks problemer i bytte for en unik faglig rykte som (som er der for å skjule?) Er veldig smigrende til vår forfengelighet.
 Noen (vanligvis en fin, beskjedne mennesker angivelig bibliotekar fra filmen bare liker ikke konflikter eller frykt for å fornærme folk. De er lettere å bli enige om å gjøre noe på å spørre enn vtyahnutysya i showdown.
 Lært i å beskrive seg selv? Vel, er det på tide å lære å kjempe tilbake.

 Lære å si "nei"


? Forklarer han nektet, ofte bruker pronomenet "jeg". Ikke si: "Du fikk meg med dine forespørsler," og "Jeg vil ikke gjøre det", "jeg ikke passer" Så kort forklare årsakene til avslag ("Jeg har ikke tid", "jeg er opptatt med andre ting").
? Du fortsatt ikke har hørt om? Kunngjøre sin posisjon på nytt hvis det er nødvendig, eller til og med to, tre, fem Denne teknikken kalles "forslitt plate": du er ikke kranglet med noen, ikke heve stemmen, men bare kjedelig og metodisk hnete sin linje. En viktig forutsetning: din holdning og tone bør være trygg og rolig. Ikke mnytes ikke zayskyvayte ikke vybachaytesya - så valget vil høres overbevisende.
? Å gi klageren "porten turn" kan blid pillen og bruke "Avslag på forståelse", "Ja, jeg ser du er ikke lett, men ingenting i denne situasjonen kan ikke hjelpe deg." Denne teknikken er spesielt effektiv i arbeidet med mennesker som prøver å spille på våre følelser. I tillegg, noen ganger kondolanser er ikke mindre viktig enn reell hjelp.
? Hvis du synes det er vanskelig å nekte sjef, lytte til råd fra en psykolog Sergei Artemiev: "Hodet kan ikke vite hvor mye du har lastet ned. For ham, det viktigste som jobbet for virksomheten til enhver pris. Du trenger bare å fortelle sjefen den virkelige situasjonen og tilby sin løsning. For eksempel: "John P. hvis jeg skal gjøre dette prosjektet, vil jeg ha en annen forsinkelse, eller lider kvalitet. Snarere må jeg ansatt assistanse eller har å velge de to høyeste prioriterte prosjekter. "

 Tips fra psykolog Vyacheslav Ilyin


 Hvorfor skal jeg si "nei"
 Folk - et sosialt vesen, følger de instinkter ved hvilke grupper av dyr overlevde i millioner av år. En av de viktigste slike instinkter - psykologisk sammenslåing mann med gruppen. Dette er da i stedet for "jeg" vises "vi". Denne fusjonen bidrar til "gjengen" til å handle mer sammenhengende, for å oppleve den samme følelsen, følelser, ønsker det samme, har samme tro Gjennom psykologisk fusjonen mellom kolleger i et team skaper en vennlig, trygg atmosfære. Nekte kolleger er vanskelig fordi vi ønsker å bli forent med dem generelt, "vi" og ordet "nei" kan skape avstand mellom oss. (Det var en avstand - det betyr at vi kan kaste, og det er skummelt.)
 Denne fusjonen farlig tap av oss selv som enkeltpersoner, slik at folk som bor noen andres liv. Og alt dette for å få til gode relasjoner, fredelig sameksistens med andre. For høy pris
 Forfatter: Marina Nikonov  
Klær til intervju med en arbeidsgiver

 Intervju tips? Det er nødvendig å bruke dyre klær for et intervju? Hvordan oppføre seg på intervju?
 Vi ble lært opp til eget arbeid og personlige liv. Men denne divisjonen er vilkårlig. Ved å ansette og bygge relasjoner par tilsvarer ett hus. Hus Váh

 I intervjuet som en dato.


 Energi Energi konsonant intervju dato. Patroness vekter Venus - planeten av forførelse. Og arbeidsgiver at han valgte deg, er å ikke bare overbevise profesjonalitet, og på en måte forføre. Og uansett hva kjønn det saken
 En av vennene mine sa heksa, lykkes bygget bare jobbe med mennesker med hvem vi ubevisst villig til å gjøre kjærlighet. Ærlig, ble jeg sjokkert av denne setningen. Etter alle mine kolleger - det meste kvinner. Og jeg er ikke lesbisk. Da som det burde ha reflektert og innså at liksom hun har rett. Dette er ikke sant om sex, men om hans hypotetisk mulighet. Det er den personen du ønsker å jobbe bør ikke fremmedgjøre deg fysisk. Tross alt, vil det sitte der, spise, sosialisere mye. Og gjør alt med glede. Derfor går for et intervju, ikke glem at du trenger å se attraktive. Det er bare ikke nødvendig å ytterpunktene - korte skjørt og store bryst. I denne formen før du seriøs forslaget ikke appellerer. Følg den gyldne middelvei. Dette er den grunnleggende lov av skalaer tegn på skjønnhet og balanse.

 Hvor mye koster jeg?


 Hvis du skal på date, vi ubevisst prøver å se ut som det beste og mer. Etter utseende - en referanse til sin mann. Hva vi ber om, hva bør strebe etter å oppnå det. Tross alt, trenger vi ikke en taper, ikke sant? Den samme loven opererer i ansettelser. Ofte arbeidsgiver er lønn gaffel, at selv om han skrev en stilling sum, betyr det at han er på lager, to, fem eller enda tjuefem tusen, kan det fremstå som noen superspetsyalystu. Hva streik? Tidligere erfaringer, inntekt, prestasjon, som bare vises på utseendet ditt. Mentalt, undersøke selv og ca beregne hvor mye koster de tingene som du legger på. Beløpet bør ikke gå lavere enn din sluttlønn. Som en siste utvei - halvparten av det.
 Vekt på dyre tilbehør. For eksempel, solid merkevare klokker og veske. Forresten, hvis du gjør disse tingene er ikke - du kan ta dem for leie. Jeg husker, settling for en jobb i et velrenommert glanset magasin, lånt fra venner modnyuchyy god merkevare jakke (som koster minst halvparten av lønnen min ment). Magiske prestisjetunge ting fungerte. Jeg akseptert, og lønnen var at du trenger. Før intervjuet, tenk hvor mye penger du ønsker å motta. Hvis den siste jobben du hadde en lønn på 40.000 rubler i måneden, så tune inn 80000.
 Trenger Har du en lønn to ganger, punktum! Og ingen pessimistiske tanker og unnskyldninger. Krisen i landet? Jeg vet ikke, har ikke hørt om noen krise. Sommer kommer og fallende bemanning markedet? Utmerket derfor være mye mindre konkurranse.
 Vær oppmerksom på, vi snakker om hva beløpet skal justeres. Og den stemmen arbeidsgiver - la alle bestemme avhengig av situasjonen. Jeg vil aldri glemme en designer, en meget intelligent og sympatisk ung mann som noe ligner Athos, trist for Milady. Han kom for å bosette seg i vårt magasin og på vanlige spørsmål: "Hva er din lønn? "- Han sa:" Be ". Som det viste seg, spesialist i seks måneder uten hell jakt etter arbeid og så desperat at han bestemte seg for å minimere deres bar. Unødvendig å si, til tross for at eksempler på hans arbeid har vært veldig, veldig attraktivt for noen grunn vi fortsatt ikke har. Det var hans heldig stjerne.

 Hit Parade tull kandidater


 Smil og slutte å frykte fremtiden. Alle våre frykter bare latterlige i forhold til de som ble behandlet som kandidater. Alle eksempler - ekte!
 1. Kandidaten svarte en samtale på hans mobil og spurte intervjueren å komme seg ut av sitt eget kontor og sa til ham at "Jeg har en personlig samtale."
 2. kandidat, settling for stillingen som regnskapsfører, sa hun liker å jobbe med mennesker enn med tall.
 3. Kandidaten fortalte intervjueren at han ikke kan jobbe lenge på dette stedet, fordi snart han forventer å motta en arv etter at hans onkel forventet, "det ser virkelig ille."
 4. Kandidat fortalte intervjueren han fikk sparken for å ha slått sin siste hodet.
 5. Kandidat spurte intervjueren for å få opp sitt hjem etter intervjuet.
 6. Når en kandidat før intervjuet ble tilbudt kaffe og kake, sa han at "ikke ønsker å fylle magen før du drikker."

 Frykt for å mislykkes


 Hver gang folk si - nei, nei, nei, en, på den andre, på tredje plass, er det sannsynlig å redusere energi- og finne en jobb. På en skala svarte steiner begynner å dominere over hvit. Og opphopning av negative erfaringer videre og videre skyver utsiktene til en vellykket intervju. Man faller inn i den uheldige posisjon av å gå rundt, samle slapping, endelig razuveryvayas tillit. Negative opplevelser kan ikke bli stående i sin aura. Det er nødvendig å skrape, vaske, gjennomføre spesielle behandlingspraksis. Mislykket menneskelig erfaring er ofte hans frykt.
 Snarere enn godbit sysselsetting som å bygge partnerskap, er mange mennesker låst i frykt for å bli avvist. For frykt - det er ikke forsvarlig helse. Denne følelsen vokser i oss og i vår aura, som et ugress. Hva hvis jeg ikke passer? Og hvis jeg lure arbeidsgiver? Mange psykologer mener at frykt - er dette normalt. Fra synspunkt av åndelig praksis er frykt - falsk illusjon innstilling zamutnennoho bevissthet. En hyllest til motet til en sterk tilstand av ren bevissthet av mannen, som vi må strebe etter.
 Forfatter: Anna Polonskaya  
Яндекс.Метрика