Hvordan skrive en CV. Detaljerte instruksjoner for Resume Writing

 De viktigste reglene for å skrive søknad.


 Vanligvis arbeidsgivere ta avgjørelser om intervjuet med kandidaten er basert på CV, som er kjennemerket på kandidater til ledige stillinger. En godt sammensatt CV er en av hemmelighetene til en vellykket jobb søk. Og ved første øyekast virker det som ingenting komplisert om det. Vel, hvis du har mye erfaring og gode referanser, men denne informasjonen må også være i stand til å "levere" riktig. Hva du skal skrive i din CV hvis du nettopp ferdig med videregående skole, og bestemte seg for å begynne å jobbe igjen etter dekretet?
 Det er nok av lokale og regninger trykt guider og håndbøker viet til å skape en effektiv CV eller CV. Mye nyttig informasjon finner du på Internett: noen sider med tips, volumstyring, dedikert utelukkende til dette problemet, samt mange eksempler og gratis programvare for å skape et attraktivt utseende og menings dokument. Selv den mye brukte tekstbehandlingsprogram Word med Microsoft Office-pakken inneholder flere CV-maler.
 Samtidig gjør vårt samfunn i motsetning til Vesten ikke allerede klare regler for å skrive søknad. På den ene side, fravær av strenge krav muliggjør impro. På den annen side, frihet noen ganger fører til det faktum at mange fortsetter ikke kan leses uten et smil, da de representerer en reell vinaigrette.
 Formålet med CV skriving - ikke bare vise din evne til å bruke pennen, men også for å sikre at arbeidsgiver ønsket å møte deg i person. HR, som bestemmer seg for å invitere deg til et intervju, gjenoppta utgifter på å lese et gjennomsnitt på 10 - 20 sekunder. Les multi selvbiografi, kunne han ikke har tid. Det følger den første regelen : Volume oppsummering bør ikke overstige 1-2 sider med trykt tekst.
 Det trykt tekst på en god stortingsmelding, ikke doodle, all hast skrevet på et stykke papir i håret linje, vil produsere et inntrykk. Det er bevist at dokumentene ble skrevet for hånd, forårsaker mer selvtillit og selvmedlidenhet skrev. Du er ikke spørre, men snarere å tilby. For et øyeblikk slutte å tenke på deg selv som en kvinne, og så profesjonell. D. Tenk deg at du er en selger, og når varene. Og du - du trenger Selger - Varer selges som lønnsomt. Oversikt - Dette er reklame som overbeviser arbeidsgiver som tok deg til å fungere, vil det løse alle sine problemer. Siden den andre regelen Tekst bør være forberedt på en datamaskin og deretter skrevet ut. Som en siste utvei - å skrive ut tekst på en skrivemaskin. Og alle typer rammer, dekorasjoner, vignetter, ulike skrifter er upassende. Vertikale eller horisontale linjer kan brukes, men bare i små mengder. Bruk kun standard fonter:. Times eller Arial størrelse 10-14 n Navn og etternavn kan identifisere skriften større. Denne tittelen vil raskt finne din CV sitt slag tilgjengelig. Neste, er det nødvendig å markere kapitteloverskrifter ("Goal", "Education", etc.) fet eller understreket.
 Med avhandlingen av reklame egenskaper og oppsummering følger Den tredje regelen: Teksten skal være skrevet riktig. Avdelingen ansatte profesjonelle selskaper eller rekrutteringsbyråer vanligvis nok utdannede mennesker og se uttrykket "håndverkere pychatayu på kamputere" usannsynlig å bli invitert til intervju forfatteren. Derfor bør du sjekke tekst, minst ved hjelp av den samme MS Office, men heller spørre noen du kjenner.
 Regel Four. Kortfattethet, spesifisitet, aktivitet, ærlighet - som definere stilen din CV. Trekker positiv negativ informasjon, ikke undergrave nedgang i andelen av salg "og" økt potensial produkt på markedet. " Ikke profesjonell, sofistikerte og tvetydige ord. Bruk handlingsverb som trente, klarte, forbedret, forbedret, og så videre. D. Prøv å fokusere på dine prestasjoner. Setningen "jeg jobbet i tre år" - bedre representert som: "For tre år i embetet ble forfremmet og to lønnsøkning" - eller noe i den vene. I sammendraget, er det ikke plass falsk beskjedenhet.
 Regel fem. Ikke skriv et sammendrag om dine svakheter, fysiske data, helsestatus.
 Regel Six. Bilde lagt til gjenoppta bare hvis dette kravet er spesielt angitt i kunngjøringen av den ledige stillingen.

 SAMMENDRAG - Detaljert


 La oss starte med navnet. Noen skrev "Resume" noen «Curriculum Vitae» eller «CV». Den andre er mer egnet hvis du vlashtovuyetesya å jobbe i et utenlandsk selskap og skrive et sammendrag på engelsk eller et annet fremmedspråk. Men slo seg ned i en innenlandsk bedrift, ikke misbruker det latinske, spesielt hvis du ikke vet den nøyaktige betydningen av disse ordene.
 Nå vurderer de fem viktigste delene av din CV, ønsket posisjon, personlige detaljer, utdanning, arbeidserfaring og tilleggsinformasjon. Deres rekkefølge kan være vilkårlig og nå målene dine og hva som er mest viktig for arbeidsgiver. Utdanning kan tas i begynnelsen hvis det er et obligatorisk krav for stillingen eller din største bragd (dvs. du - en nyutdannet med lite erfaring). I en situasjon hvor du vil fremheve personlig prestasjon og erfaringer fra tidligere jobber, kan du presse frem den aktuelle delen.
 Ønsket posisjon. Dette er ikke nødvendig, men anbefales delen, en kort beskrivelse av innlegget som du søker og hvorfor. Ordlyd av målene er å informere dine ferdigheter og karrieremål. Teller ikke komma noen gode alternativer som du kan vurdere. Det er best å lage egen tilpasset CV for hver konkurranse for stillingen at du er interessert i. I tilfelle at du er interessert i mer enn én jobb, tjene litt bedre CV, skrive et innlegg bare slik det er formulert i teksten i den ledige stillingen. Hvis ditt yrke har flere studieretninger, er det ønskelig å spesifisere i parentes din primære spesialisering å ikke får et jobbtilbud som du ikke passer.
 Ikke skriv følgende setning: "Jeg ønsker å finne den beste bruken av sin kunnskap og erfaring, få perspektiv, interessant, stabil og godt betalt jobb i et stort multinasjonalt eller nasjonale selskaper for å øke trivsel, utvikling og vekst av selskapet og deres faglig vekst hvor jeg kan realisere sitt kreative potensial, får moralsk og materiell tilfredshet. Jeg ønsker å være i stand til å utvikle seg som en ekspert og kreativ person i organisasjonen "Et slikt mål - den hemmelige ønske av hver enkelt søker, og derfor ikke original. Videre vil en slik formulering reduserer omfanget for konsulenter i staben og direkte arbeidsgivere kan forvirre og tvinge til å tenke på om hans selskap til dine behov. Og denne teksten vil skje mye.
 Selvfølgelig, til spørsmålet om å inkludere eller ikke inkludere denne delen av CV-er kontroversielt. Hvis du ikke kan artikulere mål - det kan aldri skrive eller angi bare konkurransedyktige jobb eller stilling nivå stillinger og orienteringer til å betale som interesserer deg. Det vil spare deg for tid og potensielle arbeidsgivere. Men noen eksperter ikke råd til å angi ønsket nivå av betaling, kan denne informasjonen føre til for tidlig utstøting fra behandlingen av din CV.
 Men i tilfeller der du bare gjøre nyhetsbrev på å rekruttere bedrifter eller bedrifter bør være meget godt tenkt ut sine mål og presentere dem klart forståelig.
 Personlig informasjon. Den skal inneholde personopplysninger om søkeren og hvordan du kontakter dem. Oversikt - et offisielt dokument, som krever overholdelse av visse formaliteter. Det anbefales ikke begrenset til navn med initialer og oppgi fullt navn og etternavn. Dato og sted for fødselen, nasjonalitet og sivilstand informasjonen er vanligvis ikke nødvendig. Men hvis du tror denne informasjonen kan påvirke prosessen av jobben din, inn denne informasjonen. Har barn foretrukket en gang, så var ikke ubehagelig avklaringer forhold med ledelsen.
 Statsborgerskap må fremgå hvis du er en borger av et annet land. Hvis du ønsker eller er villig til omplassering, vise et sammendrag av dette faktum, noe som indikerer en mulig flytting.
 Som et middel for kommunikasjon bør inneholde telefonnumre (hjem, mobil) hvor arbeidsgiver vil raskt kontakte deg. Hvis du er for tiden ansatt og har allerede satt den nåværende ledelsen å merke seg at på jakt etter et nytt sted, kan du angi en fungerende, men hvis du har noen tidsbegrensninger, sørg for å nevne det i kommentarfeltet sammen med telefonnumre. Ikke glem å skrive kode for fasttelefon hvis du bor i et annet område.
 Du kan også angi personlige e-postadresse. Det er ønskelig og i tilfelle at personalledere trenger for å komme deg noen oppklarende materialer bekrefte dine kvalifikasjoner, eksistensen av som du uthevet i din CV eller sende deg en test.
 Hvis du foretrekker helst en type kommunikasjon for å motta tilbud fra arbeidsgivere velge den mest hensiktsmessige CV for deg.
 Hvis du vil, kan du sette inn en link til en oppsummering side på Internett som inneholder foto og portefølje elementer, hvis informasjonen er relevant for stillingen du søker. Men ikke overbelaste din CV overflødig informasjon som ikke er direkte relatert til den nye jobben. Det er usannsynlig at en arbeidsgiver som ønsker å se hvordan du tilbringe tid med venner utendørs og i hvilke land besøkt.
 Utdanning. Denne delen skal inneholde fullstendige opplysninger om utdanning i kronologisk rekkefølge, og starter med den siste, starte og avslutte datoer tid på å lære navn og plassering av skoler, avdeling, spesialitet og grad mottatt. Det skal ikke være begrenset bare til uttrykket "høyere", "middels", "profil". Helst nær forkortelse gi en komplett avskrift av navnet på institusjonen.
 Denne delen kan brukes som supplement til målet ditt, fremme i forgrunnen spesifikke akademiske prestasjoner, spesielle ferdigheter og kunnskap. Hvis du deltok på noen kurs eller opplæring, gi deres navn og elementer studerte der. Men ikke la seg rive med - hvis de var mye bedre å velge den mest relevant for stillingen du søker, for ikke å overbelaste din CV. Og rapportering, for eksempel slutten av regnskaps-kurs, være klar over at du direkte på intervjuet vil bli bedt om å fortelle forskjellen mellom skatt på merverdiavgift.
 Tilleggsinformasjon som ikke er direkte relatert til faglig aktivitet, men beskriver du den positive siden, kan du sette den aktuelle delen.
 I sammendraget, bør elevene indikere den planlagte år for oppgradering, kan du legge inn dato og sted for praksis eller fullført kurs, avhandlinger knyttet til fremtidig yrke. Zdobuvachkam ingen erfaring er nødvendig som du kan fortelle mer om sine ferdigheter under 'Ytterligere informasjon "for å gjenoppta var informativ.
 Erfaring. Hvis din sysselsetting historie skrevet av og ned, er det ingen mening å angi at 30 år siden du startet ansiennitet laboratorieassistent og et år senere gikk i fødselspermisjon. Beskriv din karriere i løpet av de siste 5-10 år, eller bare vil vise data som kan være en positiv faktor når de vurderer ditt kandidatur arbeidsgiver.
 Du kan følge følgende skjema:
? firmanavn;
? forretningssted i selskapet;
? retning av selskapet (1-2 major);
? gjelder (måned og år for ankomst, måned og år for omsorg);
? stilling;
? plikter (4-b ansvar, minst);
? innsending (hvem?);
? antall underordnede (hvis noen);
? årsaken til jobbsøking (hvis du har en konflikt med arbeidsgiver, er det bedre å ikke skrive om det og forklare intervjuet separat);
? Prestasjoner (veldig viktig poeng for deg, som bør være mer enn fakta og tall).
 I tilfelle du likevel fortsette å jobbe, la kolonne med dato for ferdigstillelse av den siste jobben ubesatt. Hvis du vet nøyaktig dato for utløpet av den nåværende kontrakten for å gi et sammendrag av denne informasjonen. Hvis du er i din arbeidserfaring hyppige eller langvarige avbrudd ønskelig å forklare dette til potensielle arbeidsgivere. Sjekk at du har vært opptatt på tidsperioden når den ikke fungerer, for eksempel var i fødselspermisjon eller gjøre husarbeid.
 Dersom arbeidserfaringen ikke sams poster i arbeidsboken, en oversikt over selskaper hvor du jobbet, kan du angi i fravær av brak ha offisiell bekreftelse av enhver periode av din arbeidssituasjon. I dette tilfellet, til den foretrukne metoder for kommunikasjon med ledelse og kolleger bekrefte denne informasjonen og til dine spesifikasjoner.
 Som en del av ett selskap indikerer alle stillingene er besatt, det viser klart til arbeidsgivere din karriere. Ikke skriv: "Forpliktelser i henhold til stillingsbeskrivelsen," det er ønskelig å liste i detalj alle de plikter som er betrodd deg. Sørg for å spesifisere hvilke resultater du har oppnådd i tidligere jobber, for eksempel "salget økte to ganger", "forberedt og implementert et system for elektronisk dokument" og t. N. Prøv å kalle ting ved sitt rette navn, men ikke bland tjeneste kreves ' arbeidsrelasjoner med transaksjoner som du gjorde (ikke "ringte" og "forhandlet med klienter").
 Beskrive den samlede erfaringer, ferdigheter, prestasjoner og alle de sterke sidene ved din personlighet som var i tidligere arbeid. I sammendraget, representanter for kreative yrker har å være en henvisning til eksempler på arbeid (portfolio).
 Mer informasjon. Dataene i denne delen gir viktig informasjon, og vil gi deg generell konkurranse.
 Sørg for å inkludere ditt morsmål og liste alle språk som du vet litt, i form av "profesjonell", "gratis", "teknisk", "gratis lesing og oversettelse." Men ikke nevne det språket som du bare vet "Hello" og "Takk", ellers uunngåelig forvirring. I dette tilfellet, bare hoppe over dette avsnittet.
 Indikerer nivået av datamaskinen leseferdighet. Du trenger ikke å liste opp all programvaren som du noensinne vil kjøre, bare spesifisere ditt nivå i form av "pro - bruker" og de grunnleggende programmer som du virkelig har. Bare ikke ta med i denne listen Windows (bortsett fra når du vlashtovuyetesya å jobbe systemadministratoren) - er det samme som skrive "jeg kan trykke på knappen på datamaskinen." Men hvis fritt navigere i Unix - miljø, bør dette oppgis. Hvis disse dataene er relevante for dine funksjonelle ansvar, bør gi flere detaljer om hvis du har et sertifikat som bekrefter din kvalifisering og konsekvent overføre programmet som du må jobbe. Også angi hastigheten for å skrive på tastaturet.
 Det kan være nyttig å merke tilstedeværelse av et pass, førerkort og kjøreopplevelsen.
 Husk å skrive navn og kontakt antall ledere fra tidligere jobber eller tidligere kolleger, samarbeidspartnere, tidligere å ha sikret sitt samtykke kommentar periode arbeidet sammen. Hvis uansett grunn du ikke er klar til å gi kontaktinformasjon online av folk som kan gå god for deg, kan du begrense uttrykket: ". Retningslinjene er tilgjengelig på forespørsel" Hvis du ikke opplever så mye du kan skrive eller universitetslærere kjent i fagmiljøene av kolleger som kjenner deg. Men i alle fall er det bedre å gjøre det selv. Ellers rekrutterer vil fortsatt finne en måte å teste din anbefaling.
 Indikere i din CV sine interesser lå, en Moot. Dermed utenlandske konsulenter rådes til å huske bare de aktiviteter som direkte eller indirekte er knyttet til fremtidig arbeid som irrelevant informasjon kan føre til for tidlig negativt vedtak. Så historien om deres interesser og hobbyer å gjenoppta utenlandske selskaper inkluderer ikke verdt det.
 Men i sysselsettingen i innenlandske bedrifter kan være et godt emne for å starte samtalen med arbeidsgiveren. Dette elementet vil legge til din CV og unik forskjell fra andre. Hobbyer bør gjenspeile din energi, for å vise at ingenting menneskelig er fremmed for deg og du ikke bare en god spesialist, men også en fantastisk person.
 Det er verdt å merke seg spørsmålet om psykologisk selv, som ofte inkluderer typisk gjenoppta heltids psykologer store selskaper. Selvfølelse som "en intellektuell kreativ, samomotyvyrovana orientert gruppe, og mange hardt arbeidende" som utlendinger. Men her synes de formalistisk og ikke alltid hensiktsmessig som oppfattes som ubegrunnet skryt, spesielt når oversatt psykologisk inkonsekvent kvalitet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Anbefaling:
 
 
?
?
?
?
?
?
?
?
 
 
 
 
 
 
 
   
Яндекс.Метрика