Hvordan du oppretter en nedslitt tekst plan?
 Tekster rundt oss. Tekst - et konsept både filosofisk og språklig, generell og. Men i hverdagen, de fleste mennesker står overfor er den språklige manifestasjon av tekst, som en bestemt sekvens av tegn forbundet felles mening, hensikt og form. I denne tolkningen av tekstene var og er en uunnværlig kilde til informasjon om alt fra oppskrifter til de viktigste bestemmelsene i strengteori. De første tekstene i våre liv hørt om oss, da vi selv lære å snakke sine enkleste design. Jeg tenkte på kompleksiteten i systemet før du gikk på skolen og visste ikke at tekstene kan også leses, registrere og analysere. Siden teksten - systemet er virkelig komplisert og selv multitasking, deretter ulike prosesser knyttet til dem og basert på dem, det er mange. Noen av dem er videregående skole sto overfor da er obligatorisk program i ukrainsk språk. Som en del av utviklingen av kategorisering tekst. Verdien av denne erfaringen kan ikke understrekes nok, fordi det tillater deg å bedre forstå og huske store mengder informasjon, innholdet i boken seksjoner, litterære verk, foredrag, og bare organiserer og strukturer tankeprosess. Derfor vil elevene og deres foreldre være svært nyttig å lære å lage nedslitt plan tekst. 
 Hva er nedslitt plan
 Nedslitt plan tekst - er bare ett av de eksisterende typer strukturere det. Den er basert på det faktum at alle har en sammenhengende tekst struktur, og en del av det logisk koblet innhold. Dermed bærer hver del uttrykk for tanken, som utfyller den generelle betydningen av teksten, men kan dele det inn i semantiske enheter. Dette semantisk grunnlag av teksten - er grunnlaget for kompilering nedslitt plan. Det består, i samsvar med det abstrakte - som er konsise setninger nevnt i kort formulere de viktigste ideen om hver del av teksten.
 Generelt har forfattere igjen en slags hint til de som til slutt nødt til å dele sitt arbeid fra hverandre. Som en velskrevet avsnitt type har sine egne regler og sammendrag av dem er de samme. Med andre ord, nok til å forstå hva som står på spill i hver av teksten for å bringe denne delen av oppgaven. Men hva hvis teksten er strukturert semantisk grunnlag er ikke godt? Hvis en og samme ideen er funnet i teksten flere ganger i ulike deler av hans eller tvetydig formulert? I dette tilfelle kommer til ved hjelp av andre typer av planene, den mest vanlige av disse er:
 voprosnыy;
 tsytatnыy;
 nazыvnoy (enkel og kompleks).
 Noen av disse typer planer bidrar til å effektivisere den informasjonen som finnes i teksten, og bruke det som grunnlag for sin oppsummering. Men ingen plan fungerer ikke like bra fix i minnet og lære dens nyanser. Derfor, hvis dere eller barnet / student oppgave å forberede talen, husker detaljer taler, foredrag, essay eller artikkel, en bedre måte enn montering nedslitt plan kommer ikke opp. Men for å gjøre det virkelig hjulpet, og banket forvirret, må du gjøre det riktig.
 Vilkår kompilering nedslitt plan tekst
 Abstracts som en viktig komponent i meningsfylt tekst, ikke uniform i natur og betydning for informasjonsoverføring. Det er originale og sekundære oppgaven. Når det gjelder ytelse skolearbeid eller forberede for offentlige taler, er sekundær avhandling ubetydelig og fokus på originalen, fordi de fungerer som referanse ordningen for å gjenopprette minnet av de grunnleggende ideer om teksten og deres utvikling i en logisk rekkefølge. Får nedslitt plan utkast tekst for optimal (som er kortfattet, men menings) resultater, følge disse retningslinjene:
 1.  Sakte lese teksten. Du kan trenge flere målinger for å forstå at alle funksjonene i dens innhold og form.
   Mentalt svare på spørsmålet: "Hva gjorde forfatteren si? ". Neste, avgjøre ikke bare den viktigste ideen av teksten, men også de logiske "trinn", der forfatteren oppsummert leseren til teksten i den endelige ideen.
   Sammenligne disse suksessive tanker med strukturelle deler av teksten. Hvis det er skrevet i utkastet eller elektronisk dokument, kan du selv merke hver av dem, peker den i nærheten av en foreslått handling og / eller ledd.
   Disse individuelle meninger - grunnlag av abstracts. Påse at de varierer i innhold og ikke gjenta hverandre.
   Lukk øynene og skjule skrevet teksten, og deretter hver enkelt i henhold til reformulere sine tanker i ord. Din oppgave - si sin grunnleggende betydning, bli kvitt uviktige detaljer og detaljer som ikke er av hovedinnhold. Reduser kunst, "dekorative elementer, slik at bare betydelig, uten tanke tapt.
   Så du har gjort brorparten av arbeidet: vыchlenyly og formulert avhandling. Hvis de kan reduseres uten tap av mening - gjør det. Hvis de inneholder allerede bare essensen - gå til design plan.
   I motsetning til andre typer plan, ikke nedslitt plan krever opprettelse av en spesiell tittel for hvert element, og så de er formulert avhandling. Skriv dem ned sekvensielt i den rekkefølgen de er oppført i forfatterens tekst uten å bryte den.
   I noen tilfeller, sier endre rekkefølgen på det abstrakte, hvis berettiget utvikling av tomten (f.eks flere parallelle historier), eller hjelpe deg bedre navigere i innholdet.
   Etter som skriver oppgaver og deres nummerering lukke kildekoden og slå bort for en stund, få en annen sak, og ikke tenke på planen. Deretter re-lese det og prøve å bruke den til å gjenopprette innholdet på den opprinnelige teksten. Ideelt dette gjøres neste dag, etter en natt med hvile.
   Dersom innholdet av logikken i argumentene og ideen om forfatterens tekst er lett å spille med din nedslitt plan - så er du skal gratulerte. Han gjorde riktig, og gir deg mulighet til å snakke godt av klienter og / eller få en annen vurdering i klasserommet!
   Den enkleste måten å gjøre et nedslitt plan ren tekst, delt inn i små avsnitt. I noen tilfeller, basert på forfatterens komplekse presentasjon av informasjon i teksten, kan hvert avsnitt inneholde to eller flere ideer. Da oppgaven med kompilatoren nedslitt plan er oppmerksomme sporing og allokere hver av dem, fordi selv passere ett nivå i logikken i historien gir hele historien bygningen. Om nødvendig, kan hver argument deles inn podtezysы - noen ganger denne taktikken gjør det lettere å takle oppgaven. Men i de fleste tilfeller, når det kommer til klasserommet eller lekser, er det nok til å forstå hva som foregikk i teksten, og for å gjøre bestemmelsen, som konkluderte med sine sentrale ideer.  
Hvordan lage planen arbeid?
 Planen - strategisk, nedslitt, produksjon - grunnlaget for enhver vellykket arrangement. Og når det gjelder å skape et sammenhengende, skrevet tekst, er planen et must. Allerede i løpet av sin forberedelse ved vurderer fremtidig arbeid, mentalt "legger ut på hyllene" storylines og utgangspunkter som vil gi fremtidige arbeid fascinerende plott. Og da planen vil være en utmerket guide og vil ikke miste tråden i fortellingen, logisk å knytte sammen hele teksten. Enkelt sagt, en arbeidsplan - et praktisk verktøy som letter sin skriving. Og i noen, ikke sjeldne tilfeller helt er planen en forutsetning for en positiv vurdering av faglig arbeid. Derfor er det viktig å lære å lage planen arbeide raskt og enkelt. Ved første øyekast kan dette virke svært tidkrevende - men bare hvis det er vanskelig å forstå. Faktisk er det en av de grunnleggende ferdighetene han innpodet i skoleprogrammet og sunt ikke bare hjelper i utarbeidelsen av humaniora, men også å tenke på, sin strukturering. Hvis riktig hjelpe studenten til å forstå naturen, strukturen og innholdet i planen, vil dens dannelse ikke ta mye tid og til slutt bli en av de stadier av skrivingen av teknisk arbeid. Det er nok å først betale mer oppmerksomhet til å utarbeide en plan, gjøre noen eksempler sammen med elevene. For det tredje eller fjerde gang vil den begynne å takle på egen hånd, men du vil bare berømme ham for en god score og nyte suksessen til sine barn og / eller student. 
 Planen fungerer i skolens læreplan
 Planlegg en generell forstand - er kortformen av foredling tekst i hvilke deler av teksten ut i henhold til deres innhold og ozahlavlyvayutsya hhv. Det sentrale begrepet i denne definisjonen - behandling, men det kan gjøres enten med egen tekst og likevel unnfanget, som er "planlagt". I videregående skoler, en plan for arbeidet - et krav både innen undervisning gjennom hele året, midlertidig sertifisering og Unified State Examination (bruk). Og siden dette er også den endelige eksamen sertifisering og utvelgelsestester av høyere spesialundervisning, skal behovet for systematisk forberedelse til det ikke skape noen tvil.
 Lag en plan for å få elevene skårer relativt høyt på en test av russisk litteratur. Oppgaven noe lettere av det faktum at blant ulike tekstsjangre og temaer, sertifisering gitt av litterært tema, og studenten skal avsløre sine problemer. På en måte begrenser det utvalget av krav og gir en veiledning i trening. Men på samme tid, betyr ikke at en plan for å bli tatt casually eller gjøre selv uten det. En detaljert, kompetent og hensiktsmessig architectonics tekst plan - en nødvendig betingelse, uten noe som det maksimale vurdering ikke kan telle. Som selve verket, bør en god plan uttrykke sin posisjon håper forfatteren, være konsis og informativ.
 Struktur Plan som grunnlag for totalen for alle tekster, uavhengig av deres omfang, innhold og perspektiv. Henne "skjelett" er som følger:
 I.
 II.
 1.
 2.
 3.
 III.

 I samsvar med innholdet av arbeidet, I - denne innføring, II - hoveddelen, III - konklusjonen. Men dette er bare betinget innhold punkts plan, noe som gjenspeiles i det faktum, men ikke i navnene på hans poeng. Selv Deloverskriftene bør gjenspeile de viktigste ideen om hver tekstblokk. Samme tilstand gjelder for hvert punkt der forfatterens tanker er avslørt i mer detalj.
 I å gjennomføre undersøkelsen og normal skolearbeid på en plan for å fungere, må du ikke bare riktig foldet, men kvaliteten problemet plan. Noen studenter tilbøyelighet til å synde planlegging "i tankene" eller et utkast. Dette er en god ferdighet, men det regnes ikke som en lærer og / eller sensor. Planen skal være skriftlig og plassert den før arbeidet foran seg. Planen fremsatt etter at tekstarbeid, og regnes som en feil som om en student har glemt om sin montering og skrev på den tiden, "catch-up". Så før du starter arbeidet, mentalt Tenk sekvensen av sine handlinger, og deretter videre til en arbeidsplan for følgende anbefalinger.
 Planen fungerer
 Hovedmål - å strukturere fremtidig arbeid, som er som tidligere vist i avsnitt Plan og dermed forberede leseren til riktig lesning av teksten. Det er ikke vanskelig for forfatteren, som i starten av skriftlig arbeid, forestille seg hva og hvordan du skriver. Men strategien og sekvensen ikke påvirke på noen måte. Derfor starter arbeidet med planen fungerer, kan du prøve å bygge det følgende algoritme:
 1.  Først av alt, klart definere og spesifisere temaet for arbeidet, på grunn av det, vil du få en start i sitt forfatterskap. Når det kommer til eksamensarbeid - temaet du formulere sensor. I andre tilfeller er det nødvendig å komme opp med sine egne: det skal merkes utplassert og lar deg fullt uttrykk for sine synspunkter.
   Hvem er planen arbeid. I de fleste tilfeller, overskrifter og hans arbeidsplanen er de samme. Ikke glem etter tittelen i midten av en ny linje for å indikere ordet "plan".
   Nummererte punkter i planen, i henhold til sin struktur. Fokuserer i hovedsak på tre grunnleggende deler: innledning, hoveddel og konklusjon. Avhengig av størrelsen og kompleksiteten av produksjonen, kan hver av disse deler deles i avsnitt. Men innføring og konklusjoner ikke nødvendigvis bryte opp, men mesteparten av de virkelig ønskelig å utvide og gi det i det minste to eller tre mer detaljert underordnet del.
   Ta det første steget i utarbeidelsen arbeidet vil hjelpe forståelse av sin hensikt. Når du svarer på de samme spørsmålene som fungerer målene fulgt sin plan vykrystalizuyetsya nesten av seg selv. For eksempel kan det være den viktigste ideen om analysearbeidet, sammenligne to motstridende teser bevis ideen om et litterært verk, refleksjoner om filosofiske problemer eller oppsummering av visse hendelser. Uansett, må du forstå retning av temaet for arbeidet, der det skjer, utvikler og hva som bør lede leseren (og, selvfølgelig, du som forfatter).
   Bedre og enklere) alt når du planlegger å bruke teser som avsnittsoverskrifter og paragrafer. Siden avhandlingen - en kort ordlyden ideer, slik at du slå to fluer. På den ene siden, får en flott landemerke for separasjon av hovedinnhold strukturelle deler. På den annen side sannsynligvis ikke zib'yetesya av tanken, ikke bryte plottet og ikke yskazyte innhold av arbeidet.
   I utarbeidelse av planen, er du legger strukturen i det videre arbeidet - ikke glem om det, så det er ikke en komplisert oppgave for vanskelig (eller vice versa forenklet) og / eller uklar plan. Fokuserer primært på din egen forståelse: hvis planen ser ut til å være tilgjengelig for deg, så mest sannsynlig, og "nedover" t2 på det tekstinnholdet av arbeidet vil ikke fungere Hva klarere og klarere en plan - det enklere og mer vellykket vil være etableringen av arbeidet..
   For meg selv, kan du stole på symboler punkts plan, for eksempel "Home", "Middle", "End", men så ozahlavlyvat punktene i planen er forbudt. Finne disse forslagene til å være relativt kort, men samtidig gi essensen av den relevante del av teksten. Hvis du føler at de grunnleggende "set" elementer du nok og de ikke kan formidle dybden av innholdet i arbeidet, ikke vær redd for å øke antall sub-plan og komplisere sin konstruksjon. Men sørg for å ordne dem i henhold til reglene. For store deler nummerert i romertall er laget for sub - arabisk. Mindre strukturelle enheter kan påvirke brøk tall og / eller små bokstaver kyrillisk.
   Ikke overbelaste plan å bruke bare de som er virkelig meningsfylt og ikke gjenta nabodeler. Ellers vil du være mer vanskelig å skille dem fra hverandre, og naviger til historien, og vurderingen for arbeidet kan reduseres. Husk, når du planlegger produksjon har en gyllen regel: mindre er bedre og bedre.
   Hvis du ikke vet hvor du skal begynne og jobbe hans plan, spør deg selv et enkelt spørsmål: hva vil snakke til leseren. Svaret, faktisk kan inneholde ideen av arbeidet. Hans konsis formulering kan være en stor overskrift tekst, mer detaljert - det første punktet plan og pereformulyrovannaya i perspektiv - den siste delen (konklusjoner).
   Dermed fungerer hver punkts plan ikke bare kan, men må svare på ditt eget spørsmål. Dette orientere deg som forfatter, leseren interessert og hjelpe logisk knytte sammen alle punkter av planen, og planen - fra produktet.
   Gate arbeid er nødvendig ikke bare for å bedre estimater for arbeidet, men også til i starten av sitt forfatterskap, før du ikke var klø - både bokstavelig og symbolsk forstand av bildet. Forrige skriftlig plan åpner for utsikt, tilpasset av sammenhengende og fornuftig presentasjon av, har en følelse av logikk og disiplin bevissthet. Fordelen av planen i det faktum at du kan gjøre det så godt som alle omstendigheter, rusler gjennom parken, stå i kø på butikken, lage middag. Deretter, når enhver tanke vil ta sin plass i planen, vil du bare overføre den til papiret. Forresten, mange klassiske litteratur skapt sine verk på den måten. Så kanskje det er fornuftig å låne fra dem et hendig verktøy og planlegge arbeidet, hva det kan være og hvem adresuvalosya.  
Яндекс.Метрика