Hvordan spare penger på verktøy

 Hvordan spare penger på verktøyet regninger


 Måter å spare offentlige ressurser
 Besparende fellesressurser oppnås på flere måter. Naturligvis er det anbefalt å bruke dem samtidig.
 Først, for å redusere avgifter for verktøy påvirke installasjonen av meter - obschedomovyh (kollektiv) og individuelle (leilighet).
 For det andre kan du spare ved å bruke differensierte strømpriser etter tid på dagen.
 Til slutt bør energisparing flytte til energisparende utstyr.

 Installasjon av meter


 Den beste måten å spare på verktøyet ressurser - installere vannmålere, elektrisitet og gass. I dette tilfellet betaler du nøyaktig hvor mye ressurser som du faktisk forbrukes per måned. I fravær av flyt meter ressurser kommunale tjenester beregnes teoretisk basert på hvor mye en person kan bruke litt gass, vann, elektrisitet per måned. Disse beregninger er ofte ikke er til fordel for forbrukeren. Etter installasjon av måleren vil du spare 10 til 30% for verktøy.

 Zahalnobudynkovi eller kollektive instrumenter regnskapsføring av offentlige ressurser


 Zahalnobudynkovi meter bestemme den totale mengden av ressurser brukt av alle leietakere. Denne typen meter anbefales å installere først.
 I samsvar med Federal Law № 261-FZ "On energisparing og energieffektivitet" av året 23112009, installasjon av alle typer offentlige ressurser er nødvendig. I 2011 huseiere i bygård måtte ta vare på å etablere kollektive meter for alle typer verktøy.
 Januar 2012 leverandører har de rette ressursene på deres egne premisser satt bygge kollektive tellere. Beboere også blir nødt til å betale regningen på en frivillig eller obligatorisk (i retten) rekkefølge. Betal leverandører satt av ressurser kan teller utsatt til fem år.
 For å etablere kollektive tellere, holde generalforsamling av eierne. Det er besluttet å installere meter og definert mengde finansiering og beløpet som skal pålegges fastboende avhengig okkupert! deres gulvplass. Eiere av kommersielle lokaler (hvis noen) skal være involvert i dette sammen med leilighet eiere.
 I en typisk bygård sett:
 - Obschedomovyh strømmåler,
 - Seksjon for kaldt vann
 - Seksjon for varmt vann,
 - Knute av gass,
 - Seksjon for varme.

 Ett eller dør-meter


 Ifølge ovennevnte Federal Law № 261-FZ "On energisparing og energieffektivitet" av 23112009, er det januar 2012 tilgjengeligheten av individuelle doseringsanordninger (unntatt Heat) påkrevd.
 Vannmålere er installert i varmt og kaldt vann. Anordninger som er plassert på rørene umiddelbart etter avstengningsventil (ventil), som regulerer strømningen av vann i leiligheten. Of course, i fravær av sluseventiler, de har også å installere. Dette er gunstig, primært av beboerne. Hvis du har brutt toalett og kranen, vil deretter med vann bokstavelig talt komme ut av pengene. Gate ventil vil tillate deg å unngå det. Muligheten til å blokkere vann i leiligheten er en reell besparelse ved pause rør, flom og lignende katastrofer.
 Etter å ha installert målerne skal kun gjelde for betalingssentral (EYRTS), forvaltningsselskapet eller din HOA og gi tilbake de dokumenter som bekrefter installasjon av målere.
 Du setter på plata og forklare når og hvordan du sender inn avlesninger. I betaling kvitteringer vil indikere kostnaden av vann konsumert ifølge målinger.
 Elektrisitet. Å redegjøre for den elektrisiteten som forbrukes installere et flerelektro, som vil spare på forskjellen i prisene på ulike tider av døgnet.
 Elektrisk fler delt inn i:
? dvuhtaryfni som sparer 300-400%, fra 700 dager til 2300; Night of 2300-700;
? trohtaryfnyy som lar deg spare 15-20% fra dvotaryfnym morgen 700-1000 i kveld, 1700-2100 og normal forbruk på andre tider;
? chotyrohtaryfnyy som sparer på strømforbruket forskjeller i arbeidsmiljø og ikke-arbeidende og helligdager.
 Først av alt du trenger å vite hva slags multi-meter støttes i ditt område. Henhold til denne informasjonen, bør du ta kontakt med den lokale avdelingen Energosbyt.
 Sørg for å lese avtalen for bruk av differensiert system for beregning og finne ut hvor mye det vil koste installasjon teller. Enheten du kan kjøpe for deg selv, men for å installere den med akkurat de rette ekspertene Energosbyt eller organisasjon tillatelse til å yte slike tjenester. Ansatte Energosbyt ta kontra opp og forsegle det.
 Kvitteringer for strømmåler mnohotaryfnomu nesten umulig å skille fra normal. Bare vil du trenger for å fylle mer enn én kolonne, men flere.
 Gassmåler. Denne innretningen måler forbruket av gass i leiligheten. Når du kjøper en meter bør være fokusert ikke bare på pris, men også på belastningen (maks målte gasstrømmen per time), temperaturen i drift, tråden (dvs. montering dimensjoner på telleren) og et sertifikat av kvalitet. Nødvendig informasjon kan bli funnet i databladet teller.
 Dette utstyret, som andre meter kan installeres kun spesialiserte ansatte i organisasjonen. På forhånd, finne en organisasjon, er enige om verdien av sine tjenester, finne ut flere detaljer kreves for installasjon av måleren. Kanskje du vil ønske å kjøpe dem i butikken.

 Hvordan velge en teller


 For informasjon om måleutstyr kan finnes i det offentlige registeret av måleinstrumenter. Det gir en liste over mange Varme og vann med elektromagnetiske, ultralyd og virvelstrøm målemetode.
 Det er lurt å velge tellerne produsert store russiske fabrikker. De er veldig høy kvalitet og relativt billig i forhold til andre produsenter meter. Men kanskje deres viktigste fordel - tilgjengeligheten av et bredt nettverk av servicesentre, hvor du skal dra i tilfelle problemer.
 Husk at du installerer meter kan bare forholde seg til en organisasjon som har et sertifikat utstedt av vedkommende SRO (selvregulerende organisasjon). Ikke gjør det på egen hånd og ikke kontakt enkeltpersoner! Etter den første rutinekontroll "mørk opprinnelse" av måleren din vilje. Du blir nødt til å betale en bot og installasjon av nye målere. Prøver å redde en uærlig måte, vil du til slutt bære dobbelt tap.

 Gratis tjenester forvaltningsselskap


 Servicebygg inneholder et bredt utvalg av tjenester. Man kan ofte møte en situasjon der verktøy nekter å løse et bestemt problem innbyggere, siterer det faktum at gjennomføringen av en slik tjeneste ikke er inkludert i sine plikter. I slike tilfeller, begynner det virkelige spillet av fotball der ballen fungere som borgere. Adressering måneder kan ikke få av de "dødpunkter", og verktøyet kan ikke svare på, hvis oppførsel er det samme problemet.
 Selvfølgelig bør ikke tas som verktøy fiender. Bare beboere bevæpnet med riktig kunnskap som kreves for å forstå når de blir lurt, og når ikke. Plikter felles registrert i tre lover:
 - Boliger Code,
 - Oppløsning av State Construction Committee of Russia, nummer 27092003 170 "På godkjenning av regler og forskrifter teknisk drift av boliger";
 - ". På godkjenning av regler for vedlikehold av felles eiendom i en bygård" Oppløsning av regjeringen i 13082006, nummer 491
 Disse dokumentene fastsetter hvem og hvilke tjenester bør møtes hjemme. I tillegg indikerte de grunnleggende rettigheter og plikter i straffeloven, etter spesifikke vilkår for bruk, som for eksempel i begynnelsen av fyringssesongen. Volumet nisje artikkelen ikke fullt bringe her teksten til disse forskriftene.
 Vi vil prøve å skissere ansvar for forvaltningsselskapet - CC. I henhold til artikkel 162 av Housing Code, er straffeloven ansvaret for å bygge vedlikehold. Boligeiere i et leilighets selv velger CC på generalforsamlingen og inngå en kontrakt med det. Det indikerer den perioden hvor Storbritannia har å tilby sine tjenester, samt størrelsen på lønna. For hans del, forplikter CC til å yte tjenester og utføre arbeid på vedlikehold og reparasjon av felles eiendom i bygningen og gir verktøy leietakere som utleiere og leietakere.
 Hver innbygger av kontraktstyring. Ved mislighold av straffeloven, kan beboerne når som helst avslutte det.
 Ikke alle typer kommunale tjenester beboerne må betale av egen lomme. Noen av å holde orden i huset forvaltningsselskapet er forpliktet til å gjennomføre gratis. Følgende er en liste over slike tjenester. Hvis du merker noen - hvilke av disse elementene i din betaling, vet du at det er på det ulovlig og betale for denne tjenesten du trenger.
 Til gratis tjenester inkluderer:
? rengjøring av innganger og heiser - 1 per uke;
? vaske gulv på landing i buret - 1 per måned;
? søppel - 5-6 ganger i uken;
? feiing verftet i sommer - 3 ganger i uken;
? rengjøring rusk fra plenen og renhold bokser - 3 ganger i uken;
? desinfiserende nettsteder der containere er plassert - en per år;
? snørydding fra territoriet til retten i fravær av snø - 3 ganger i uken;
? snørydding fra territoriet til retten ved snøfall - etter behov, men ikke senere enn 12 timer etter at snøen;
? styrking av avløpsrør, albuer, hoppers - etter behov;
? forberedelse og reparasjon vannsystemer, reparasjon prosevshey blind område, nedleggelse av sentralfyr - 1 per år, i sommer;
? erstatte knuste vinduer og ødelagte dører ved innganger - etter behov;
? reparasjon, justering, rødme, reaktive sentralfyr - 1 per år;
? isolasjon og skorstein rengjøring - 1 per år;
? bevaring vanningsanlegg - 1 per år;
? sjekke tilstanden og reparasjoner i kjelleren av bygningen produhi - 1 per år;
? reparasjon og styrke døren - 1 per år;
? teknisk inspeksjon av ventilasjon, skorstein og elektriske apparater og løse de identifiserte feil i dem - etter behov;
? Sjekk funksjonen kloakk hetter - 1 per år;
? sjekk utkast i skorsteiner - 1 per år;
? Emergency inntakssystemer, vannforsyning, gassforsyning, avløp, strøm - stadig; gnager - 1 per år;
? Insektmidler - som nødvendig;
? tjeneste elektroschytkiv - 1 per år;
? oversikt over den tekniske tilstanden til bygningen - to ganger i året.

 Kampen mot urettferdig forvaltningsselskap


 Hva hvis forvaltningsselskapet (CC) er ikke oppfyller sine forpliktelser eller er i dårlig tro?
 Først må en skriftlig henvendelse til leder av straffeloven, som lå ut problemet, avklare hva er ditt krav til arbeidet med straffeloven.
 Hvis klagen ikke var responstiltak ble tatt bare fra utsiden, og situasjonen var uendret, kontakte staten bolig inspeksjon av byen. I en skriftlig uttalelse, be om å inspisere din forvaltningsselskap. Du kan også
 i henhold til artikkel 722 av Administrative Code av straffeloven kreve å bringe til administrative ansvaret for brudd på vedlikehold og reparasjon av hus.
 Dersom staten bolig inspeksjon ikke svare på klagen eller hennes handlinger var ineffektiv bruk av sin rett fastsatt i punkt 8.2 til artikkel 162 av Housing Code: dra og generalforsamlingen i rastorhnyte kontrakt med CC. Deretter velger du en annen CC eller opprette HOA - bedriftens eiere. Vær oppmerksom på at beslutningen om å avslutte kontrakten med CC beboere bør ta sammen.
 Hvis tjenestene til den nåværende straffeloven ble droppet før offisielt avslutte sin kontrakt må finne en ny straffelov. Endre CC tar litt tid, hvor huset er "hjemløse." Når kontrakten er avsluttet, QC, selvfølgelig, slutte å tjene bygningen, inkludert, for eksempel ta ut søpla.

 Standarder og temperatur på varmt vann i bolighus


 Først av alt, husk: temperaturspesifikasjoner er kun gyldige i fyringssesongen. Resten av året, hjem oppvarming og vedlikehold av et temperaturnivå er oversatt til de fleste.
 Fyringssesongen starter hvis den gjennomsnittlige temperaturen på gaten i fem dager holdt på + 8 ° C og under. Slutten av fyringssesongen begynner, da gjennomsnittstemperaturen på gaten for 6 dager stiger over 8 ° C. Den nøyaktige starten og slutten av fyringssesongen avhenger av klimatiske forholdene i regionen.
 Ifølge SNIP 208-01-89 "Bolighus" rate av varme i en bygning varierer avhengig av rommet, og er:
? i hjørnet rom: 20 ° C;
? i byggingen av det første driftsåret: +20 ° C;
? i stuen: 18 ° C;
? på kjøkkenet: 18 ° C;
? bad: +25 ° C;
? i lobbyen, trappe ved + 16 ° C;
? i heisen: 5 ° C;
? i kjelleren: 4 ° C;
? på loftet: 4 ° C.
 Det er helsemessige standarder for temperaturforhold i hjemmene. På soverommet eller rom beregnet for søvn, temperaturen være innenfor + 16-18 ° C, rom, toalett og på trappene (privat hjem) - 16 ° C, badekar og dusj -25 ° C. Ved romtemperatur den nyfødte bør være + 23 ° C, for ikke å chill baby i svøping. Rommet for barn eldre nok til å holde temperaturen på + 20-22 ° C.
 Det er viktig at overgangen fra rom til rom folk ikke føler temperaturforskjellen. Dette er mulig hvis temperaturforskjellen mellom den horisontale (dvs. i flukt etasje) ble i løpet av 2 til 3 ° C.
 Måle temperaturen på innsiden av veggen rommet. Skal være 1 m og -15 m fra gulvet avstanden til den ytre vegg.
 Ifølge SNIP 208-01-89 "Bolighus" varmtvannstemperatur hele året må være minst 50 ° C og ikke mer enn + 70 ° C. For å måle vanntemperaturen termometer dyppet i et glass under springen.
 Hvis temperaturen i luft og / eller vann unnlatt å oppfylle standardene, skriver du en søknad til utsending kontor desAA (Direktoratet enkelt kunde).
 Forsiktig Din søknad må registrere viser tiden klagen og sørg for å merke seg når problemet vil bli løst.
 Kommunens tjenester skal svare på klagen innen en virkedag.
 For å teste din klage Deux sender sine ansatte - tekniker eller ingeniør inspektør. Den kontrollerer batteriet og / eller vann-systemet gjør måling av temperaturen med et termometer, og ble deretter opptre i to eksemplarer, hvorav den ene er deg. Erklæring skal undertegnes av den ansatte desAA som utførte inspeksjonen, leverer den ansatte serviceorganisasjonen, offentlig eller inngangen til hjemmet ditt (upravdomom, en senior på verandaen) og deg personlig.
 Dersom klagen blir bekreftet, vil verktøyet må eliminere dets årsaker fra 1 til 7 dager.
 Riktig utført handling er grunnlag for fjerning av avgifter for tjenesten siden sin signering. For eksempel, hvis temperaturen for en uke i leiligheten og holdt seg under 18 ° C, i løpet av denne tiden vil du ikke betale oppvarming nødvendig. Tilsvarende er tilfelle med varmt vann. Ifølge "Rules of kommunale tjenester" fra 1. februar 2005, da det var ingen varmt vann i mer enn en dag, deretter hver 24. time med leien trekkes 1/28 1/29 1/30 1/31 eller av den totale betalingen. Bidrag avhenger av antall dager i måneden.
 Ved utilstrekkelig kvalitet på tjenesten Deux beboerne må betale straffen. For eksempel, hvis batteriet knapt lunkent eller varmt vann fra springen som strømmer ved romtemperatur. Videre har disse fordeler er av stor betydning. Gebyr priser er angitt i de allerede nevnte "Rules of kommunale tjenester" fra 1 februar 2005. Påløpte renter på hver forgone grad og multiplisert med antall timer der beboerne mottatt defekte tjenester.
 For å motta økonomisk kompensasjon er nødvendig, som i tilfelle vurderes tidligere, skrive i døden erklæring om årsaken til misnøye din. Leder må notere tiden klagen i bladet. Fra dette øyeblikk begynner nedtellingen for som du vil være i stand til å kreve erstatning. Det stopper bare når problemet er løst, som Manager gjør også et notat i journalen.
 Da må du ta en Deze sertifikat som har vært et problem og gi den en EYRTS (Enkeltfaktureringsinformasjon sentrum).

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?
?
?
?
?
 
   
Яндекс.Метрика