Hvordan synkveyn?
 Læreplanen i dag er svært forskjellig fra den gamle og hvert år får alle de nye funksjonene. Alle disse nyvinningene noen ganger påvirke fedre moderne studenter. Men hvis high school-elever til og med egen herre nye standarder, foreldrene til yngre studenter har ingen steder å gå, blir de brukt til kravene med sine barn, noen ganger assimilere dem i praksis. En av disse nyvinningene var å skrive synkveynov. Obskure ord med en fransk stil gjort pappaer og mammaer å intensivere sine litterære ferdigheter under lekser, men ofte skriver synkveynov sett og leksjoner i klasserommet. Så, uansett, bør du forklare barnet ditt hvordan du skal skrive synkveyn, og samtidig forstå dette mest poetisk form. Heldigvis skriver synkveynov - ikke så vanskelig jobb som det kan virke. Ved nærmere undersøkelse avslører at det er ganske logisk og derfor tilgjengelig forståelse og utvikling.
 Hva synkveyn? Formen og funksjoner sinkveynu
 Synkveyn - navnet på diktet form, og (på dette punktet er lett å forestille seg et sukk av lettelse elever og deres slektninger) ikke har noen rim. Kom opp med sin amerikanske poeten Adelaide Krэpsy, fanget japanske haiku dikt og tank. Og, tilsynelatende, for å fullføre internationality av deres avkom, kalt en litterær form i den franske måten, synkveyn, som består av fem elementer. Disse fem elementene, hvis ikke vanskelig å gjette, er streng - i deres synkveyne virkelig nøyaktig fem, og hver har en bestemt funksjon og mening. Men klassisk synkveyn litt forskjellig fra didaktisk sinkveynu brukes i klasserommet språkutvikling:
 1.  Classic synkveyn gir for streng overholdelse ikke bare antall linjer, men stavelser i dem. 22 klassisk komposisjon sinkveynu distribuert i rader for mønster: 2-4-6-8-2. På dette grunnlaget poeter har skapt flere varianter, hver i sine egne regler for å lage skuespill sinkveynu: synkveyn revers, speil synkveyn, synkveyn butterfly, krone synkveynov og selv krans synkveynov. Disse litterære spill relatert til antall stavelser, og deres kombinasjon danner vers, men beholde den grunnleggende prinsippet pyatystrochyya.
   Didaktisk synkveyn Amerikanske lærere har kommet opp, og på slutten av 1990-tallet dukket han i læreplanen vår. I motsetning til tradisjonelle poetisk arbeid i didaktisk synkveyne form er mindre viktig enn innholdet. Derfor samsvar med antall stavelser og ord på linjene ikke er nødvendig. Fremfor alt, de fem linjene vmischuvalosya figurative beskrivelse av et objekt eller fenomen, temaer vers.
   Siden skoleklasse er brukt andre typen, dvs. synkveyn didaktisk, så det og detalj. Vanligvis erfaringene fra litteratur synkveyn brukes til å oppsummere arbeidet i klasserommet studere litteratur - å utvide ordforråd og muntlig uttrykk ferdigheter. For best oppnå disse målene tillatt fri tolkning av form sinkveynu: Du kan variere antall ord for å erstatte substantiver pronomen, adjektiv - partisipper og vice versa. Referanse ordningen beskriver generelt didaktisk sammensetning sinkveynu kan tjene følgende beskrivelse:
  1.  I den første linjen i et ord påvirker sinkveynu tema - det kan være en hvilken som helst gjenstand / objekt / fenomen som kalles et ord. Du kan bruke et substantiv eller pronomen., Bærer ett ord (vanligvis et substantiv eller pronomen) som angir objekt eller emne, som vil bli diskutert.
    Den andre linjen er allerede i et nøtteskall beskriver temaene presentert i forrige linje. Det er nok å bare beskrive de faktiske egenskapene til objektet som uttrykket kan brukes adjektiver og / eller nattverd.
    I den tredje linjen snakker vi om de evner besatt av en gjenstand fra første linje - handlingene som den produserer. Vi bruker tre ord, verb og / eller partisipper, men om nødvendig kan du bruke flere ord.
    Den fjerde rad er ikke forfatteren uttrykker en objektiv oppfatning av emner og deres subjektive holdning til det. Ideelt sett bør det passe i fire ord - den vanskeligste og mest interessante delen av enhver sinkveynu.
    Den femte linje er skrevet tilbake bare ett ord podvodyaschee resultat - dette er en konklusjon som er gjort med all informasjon fra de foregående fire rader og konsist uttrykker essensen av emnet, som om du lukker det og zatsyklyuyuchys betydningen av teksten.
    Dette bør være perfekt synkveyn "på fem." Selvfølgelig, ingen kan skrive det på første forsøk - selv runde Excellence. Derfor lar de fleste lærere litt avviker fra basisordningen, der studenten vil kreve kreativ impuls, og det vil hjelpe ham til å bedre takle oppgaven. Du, for sin del, også kan hjelpe barnet å lære å skrive synkveyn, potrenuvavshys hjem i en avslappet atmosfære. Denne aktiviteten kan også være morsomt tidsfordriv for hele familien, hvis du nærmer deg det ikke som en plikt, men som en språklig morsomt spill.
    Vilkår montering synkvena: Instruksjoner
   Hvordan synkveyn?
    De fleste lærere innrømme at etter det første møtet i en ny form for utfordrer elevene til å overvinne usikkerhet ukjente krav og oppfattet synkveynы bokstavelig "en stor suksess", får sin forberedelse ikke bare fordeler, men også morsomt. For å gjøre det lettere å synkveyn, velge et interessant tema - en som er i barnets sanne entusiasme. Du kan kombinere forretninger med fornøyelse og bruke dette som en favoritt bok karakter eller tegneserie. På den babyen bare vet nok, dessuten ingen problemer med sin egen holdning til faget. Senere, når det grunnleggende prinsippet er klart, og skriving vil bli gitt sinkveynu enklere, kan du bruke andre hevet lærer tema. I mellomtiden, lære å synkveyn linje som dette:
   1.  Linje №1 : Skriv ett ord som vil både tema og tittelen på verket. For eksempel: Batman.
     Linje №2 : Skriv to ord-egenskapene til karakteren. For eksempel: Sterk og modig.
     Linje №3 : Skriv tre verb som formidler karakterens aktivitet. For eksempel: Det hjelper, sparer, sliter med det onde. Merk at dette verbet er brukt i stedet for den tredje setning som passer perfekt til innhold - som er en prioritet i utarbeidelsen av didaktisk sinkveynu. Så ikke begrense fantasien for å få til formalitet.
     Linje №4 : Skriv hva emosjoner og følelser er tegnet. For eksempel: Jeg ønsker å være som ham. Noen ganger som den fjerde linje er nyttig stabil uttrykk idiom. For eksempel, i dette tilfellet passende aforisme "Mot er den byen." Snarere vil læreren sette pris på å vite student aforismer.
     Linje №5 : Skriv ett ord, som passer til temaet og ditt forhold til det. Hvordan vil du beskrive den karakter? For eksempel: Hero.
     Så gikk en synkveyn:
     Batman.
     Sterk og modig.
     Det hjelper, sparer, sliter med det onde.
     Jeg ønsker å være som ham.
     Hero.

     Vel, vis meg den gutten som ikke er båret bort kompilere denne teksten?! Jenter kan ta sinkveynu tema Disney prinsesser, favoritt skuespillere, søtsaker, etc..Seksjon. Fremfor alt, barnet viste sin kreativitet og ideer og finne sine egne ord. Dette gjør det mulig å utvikle synkveyn og andre relaterte ferdigheter, forklare sine meninger fra andre, forsvare sitt synspunkt, kompromiss og jobbe kollektivt. Disse ferdighetene kan være nyttig hvis det første barnet er gitt skriftlig sinkveynu hardt. Du kan deretter koblet sammen med en voksen eller et annet barn til å prøve en annen måte av oppdraget. La alle skrive sin synkveyn om samme emne, og deretter vise sitt arbeid følges. Sammen, vil de velge de mest vellykkede linjer og gjøre hver av dem en ny, generell arbeid. I løpet av denne kreativiteten utvider horisonter, en utveksling av ideer og meninger, som også er svært viktig for utviklingen av språk og analytiske ferdigheter hos barn. Men dette er ikke nok til å slå en ny form for et treningsprogram. Synkveynы få større fordeler til alle deltakerne i den pedagogiske prosessen. 
     Hvorfor trenger vi synkveyn?
     Og litteraturkritikere, og lærere er enige om én ting: synkveyn er en manifestasjon av kreative uttrykk og avslører ikke bare den kunstneriske potensialet til forfatteren og temaet for arbeidet, men sakte gjør det mulig å forstå dikterens holdning til det han skriver. Det er dette aspektet og interesserte lærere slik som førte dem til å inkludere etablering synkveynov i skolens læreplan. Synkveyn som et pedagogisk verktøy var egentlig en veldig praktisk måte for utvikling, og for å teste språkkunnskaper og kjennskap til yngre elever. Og forankret i skolens læreplan gjennom en kombinasjon av følgende funksjoner:
     utvikling av kreativ tenkning;
     vokabular;
     Oppkjøpet av komplekse informasjon analyse ferdigheter;
     ferdighet oppkjøpet identifisere hovedmassen av informasjon;
     utvikle evnen til å formulere og å konkludere;
     Lærer evaluering ordforråd og kunnskap om studenten.
     Og mens og skriving og lesing sinkveynu tar mye mindre tid enn vanlig arbeider. Bare tenk hvor mye mer du kan gjøre synkveynov og diskutere i løpet av en lærdom enn selv de mindre arbeider som inkluderer innledning, hoveddel og konklusjon. Dermed form sinkveynu opprettet over hundre år siden, var veldig relevant til kravene i det nåværende tidspunkt. Med riktig tilnærming og evne synkveyn i form av spill utvikler og lærer grunnskolen barn, gjør leksjoner er ikke kjedelig oppgaver og spennende spill. Derfor alle foreldre frykter relatert til skole innovasjoner kan puste lettet ut og med arvingene involvert i denne kreative prosessen. Du vil se snart barnet ditt vil være stolte av å vise deg blogg med gode karakterer for synkveyn!  
Яндекс.Метрика