Begonia hvordan ta vare på potte begoniaHomeland begonier, og det har ca 900 arter er tropiske og subtropiske områder av nesten alle kontinenter i verden. Avhengig av hvilken type Begonia er vinrankene, busker, busker og saftige skjema.
Typer begonier
Blomsterbutikker dele begonier inn i fire grupper: pære, blomstring og dekorative bladene og busker. Når voksende innendørs spesielt populær Bulbov Ampel begonia, vechnotsvetuschaya, Collar, Royal, mnoholystnaya, Mesona begonia, Begonia Griffith og metall. Hvordan ta vare på dem, og beskriver kort hver type følgende.
Dekorative og løvskogtyper planter, som for eksempel begonier kongelig, med krypende rotstokk og vakre store blader med brun eller sølv stripe på kanten. Bush konge begonia har mye avkortet krypende stengler og blader hennes store vakre sølvfarge med rødbrun fargetone.
Bush begonierhar en lang stående rett stilk, som utvikler sideskudd. Før Bush behonyyam inkluderer fuksyevydnaya, palchatolepestkovaya og andre.

Harnokvituchi begonier
 helt dekket med masse store terry rødt, rosa gule eller hvite blomster. Fremragende representant for denne typen - begonia vechnotsvetuschaya og dets hybrider Эlatyor og Loriane. Stems begonier vichnokvituchoyi silnovetvyaschiesya, grønne blader med burgunder fargetone bølgete på kanten, blomster, hvite, røde, oransje eller gul.

Tuberous begonier mest uvanlige.
 De skiller seg ved tilstedeværelsen av bobler, som vokser i fjær stilken vakre annen farge eller semi-doble blomster dobbelt uvanlig asymmetriske formen på bladene. Bulbov Ampel begonia har en lang fleksibel stengler.

Hvordan ta vare på begonier

Begonia hvordan ta vare på potte begoniaSot begonia er vanligvis i jord, som består av to deler blad, en del kompost og samme torv og sand. Butikkene selger forberedt jord, som kalles "Begonia". På bunnen av blomsterpotte oppmuntret til å inngå et tykt dreneringslag av små steiner.
Den optimale temperaturen er rom begonier innhold som ikke er lavere enn 15 og ikke mer enn + 20C, men anlegget tåler hennes fin liten boost. Belysning begonier foretrekker sterkt lys eller delvis skygge, men for å unngå å brenne bladene i varme dager er anbefalt å beskytte anlegget mot direkte sollys.
Et viktig poeng forsvarlig omsorg Begonia - en moderat men jevnlig vanning. Vanning blomster anbefalt to eller tre ganger i uken, morgen eller kveld, prøver å unngå å få vann på bladene. Vanning blomstrende begonier kan være rikelig, men pereuvlazhnyat jorden com og unngå stagnasjon av vann i potten er ikke anbefalt.
Begonier foretrekker å vokse ved høy luftfuktighet. For å sikre at det er plassert i en blomsterpotte fylt med fuktig torv bred, mose eller sand skuffen og luften rundt begonier jevnlig sprayet, muligens hindre inntrengning av vann på blomster og blader.
Gjødslings begonier utføres hver to til tre uker fortynne løsning av mullein eller ferdige organisk gjødsel for å stimulere blomstring brukt som fôring superfosfat. Dekorative bladene begonia årlige våren transplantasjon anbefales, med tillegg av frisk jord.
Forplantning Begonia frø (Pryd blomstrende varianter), og stammen borekaks (blad varianter av begonier) og blad borekaks. I det sistnevnte tilfelle er det viktig at brukt for reproduksjon av bokstaven inneholdt en stor vene.
Hvordan ta vare på begonier, omsorgs problemer og løsninger
Begonia hvordan ta vare på potte begoniaHvis stilkene og bladene av begonier råtne og de vises hvitt film, er det svært sannsynlig at slo blomst sopp - pulveraktig mugg. Treat plante soppdreper behandling løsning.
Hvis bladene av begonier var brune flekker eller grå belegg, indikerer det en annen soppsykdom blomster - grå mugg. For å bli kvitt det berørte deler av anlegget skal fjernes og de resterende prosess løsning av soppdreper.
Hvis begonia blad curl og tørr, betyr det at omgivelsestemperaturen er svært høy ved lav luftfuktighet - blomst varmt. Å hjelpe ham luft rundt anlegget skal skvette og senke temperaturen.
Hvis begonier knopper faller av tips av bladene eller tørr, er utilstrekkelig fuktigheten i luften. For å øke sin pott med blomst oppfordres til å sette i fuktig torv.  
Alokaziya omsorgAlokaziya - er en eviggrønn busk som tilhører familien Myrkonglefamilien. På verdensbasis er det mer enn 50 arter av planter som varierer i størrelse, høyde bush, form og farge på bladene. Men alt Alokaziya har noen særtrekk - disse plantene pære, de alle har tykke blader med tydelige striper, oval spiss ligger på sterke lange stilker. Bladene er Alokaziya hydatody - små hull for å nullstille fuktighet. Mange gartnere, er denne blomsten kalles et barometer, fordi hvis det er planter på et stykke faller, betyr det at det blir regn snart.
Prosessen med blomstring kan bare oppstå i voksne planter, men det skjer meget sjelden. Blomstene av anlegget ganske små, men velduftende, samlet i én ørepropper for å danne. Etter modning bær dannes, inkluderer frø, men de er giftige, som enhver annen del av anlegget, som anbefalt Alokaziya holde seg unna barn og kjæledyr. Også under omsorg av et anlegg som skal brukes tykke gummihansker og se til at saften av blomsten var ikke åpne på hud og slimhinner.
Selv om dette anlegget, og har et vakkert utseende, men det er ganske sjelden og kjøp som deler av blomsten er ikke så enkelt. Men det er verdt det. Hvis du setter den i en godt bevart i et stort lyst rom, så vil det ser veldig imponerende.
Betingelser for Alokaziya
Ifølge mange gartnere Alokaziya - en raskt voksende, skygge-tolerant og upretensiøs blomst som spesiell omsorg i hjemmet er nødvendig. Dette er ikke helt sant, fordi Alokaziya å vokse, må du skape et miljø som ville være som de naturlige levevilkår på blomsten. Dette anlegget varmekjære, så i vinter romtemperaturen ikke skulle falle under 18 ° C. En annen blomst ikke tolerere utkast, de er for ham som pernisiøs som temperaturen synker, så sommeren er ikke tilrådelig å ta ut på balkongen eller i hagen. Alokaziya bør pritenyat fra direkte sollys, selv om belysning bør være lyse nok.
I løpet av sommeren, vanning bør være vanlig, må se til at landet i potten var konstant våt, men vannet fra skuffen etter vanning anbefales å helle. Vann til vanning bør bruke kun en myk og samlet. Under vinterdvale vanning bør reduseres, men behovet for å sikre at substratet ikke peresyhav. Også alokazyey omsorg bør omfatte regelmessig sprøyting, men bedre våt pinne til å tørke bladene, for ikke å forlate stygg skilsmisse etter sprøyting. Later Alokaziya holdes rene for å hindre pollinering og regelmessig vask i dusjen, etter å ha dekket bakken med cellofan. Denne blomsten liker fuktig luft, hvis rommet ditt er lufttørket, kan det fukte bruker brett med småstein som helle vann og plassere potten med en plante slik at bunnen ikke er i kontakt med væsken.
Som for fôring Alokaziya, da denne prosedyren bør gjøres hver to til fire uker for komplekse gjødsel løvskog, prydplanter. I vinter fôr bør ikke være mer enn en gang en halv til to måneder. Transplant ung Alokaziya trenger hver vår, er transplantasjon modne planter gjennomføres hvert tredje år. Under denne prosedyren bør være spesielt forsiktig så du ikke skader røttene og ikke avtale med saften av anlegget. For transplantasjon brukt skrøpelige blanding av torv, blad og furu jord og sand i et forhold på 3:56 til fire og en. For store planter i jorda humus bør legges. Hvis du ikke kan lage sin egen jord, kan den nødvendige underlaget for dekorative bladplanter med passende surhet kjøpes hyllevare i blomsterbutikker.
Sykdommer og skadedyr Alokaziya
Selv om denne planten liker fuktig, men stillestående vann i jorda eller pall ekstremt uønsket, siden Alokaziya begynner å råtne røtter og tørre blader. Dette bør ikke bli glemt, og så etter hver vanning bør drenere overflødig vann fra skuffen. Blader av planter bør holdes ren for å hindre forekomst av flått, Quadraspidiotus perniciosus, bladlus. Unnlatelse av å jevnlig tørke bladene våt bomullspinne, kan denne handlingen bli erstattet av sprøyting med en spray av svært små dråper.
I tilfelle av mangel på lys bladene begynner å visne Alokaziya fordi blomsten skal omgjøres i et lyst sted. Vi bør ikke glemme at direkte sollys kan forårsake brannskader. Noen ganger hender det at etter en periode med aktiv vekst av anlegget kaster alle bladene. I dette tilfellet, ikke bare kaste en blomst, det vil bare gi en hvileperiode. For denne potten av knoller skal bevege seg i et tørt og kjølig rom bare etter utseendet på nye skudd for å sette på plass. Hvis du har omsorg for blomster data i samsvar med alle sine krav, vil det ikke bli syk.  
Som vann Zamioculcas: Secrets forsvarlig omsorg
 Blant potteplanter Zamioculcas regnes som en av de mest vanlige. Men ikke alle vet dette eksotiske navn. Det er en tropisk plante innfødt til Afrika, også kalt hot kaladyumom. Men hvis huset ditt var en blomst med tykke blader forverret form, du nødvendigvis har et spørsmål som å vanne Zamioculcas og hvordan du ser etter ham?
 Generell informasjon
 På romforhold, har dette anlegget gjennomsnittlig størrelse og blomstrer er sjeldne. Men under de rette forholdene kan blomstre hvite blomster samlet i blomsterstanden, som minner om begynnelsen. Det er behov for sterkt lys, så perfekt bringer direkte sollys. Og med en mangel på naturlig lys kan strekke seg.
 Zamioculcas gjelder varmekjære planter, men hjemme fra vår til høst det nok temperatur 20-25 ° C, om vinteren krever minst 16 ° C. Vanning bør være moderat, for det meste fra vår til høst, bør vinteren være forsiktig - denne gangen, en periode med hvile når anlegget er bedre å holde i en lys, men kjølig sted. Fuktighet for Zamioculcas ofte spiller en fundamental rolle. Men det er nødvendig å feed: den bruker de samme gjødsel og andre sukkulenter og kaktuser.
 Funksjoner vanning om våren og sommeren
 Zamyokulkasu trengte et annet system for vanning, avhengig av tid på året. Grunnen er at han hjemme behov for å skape et miljø i nærheten av den hvor det vokser i naturen. Og i løpet av våren, sommeren og tidlig høst bør det vannes forsiktig. Faktisk, til tross for det faktum at det er en tropisk plante, overskytende fuktighet, han ikke liker.
 Land i en gryte med blomst bør være fuktig, men man bør se til at fuktighet lekket på skuffen. Hvis dette ikke skjer - ikke fortvil, bare forsiktig helle den ut. Det faktum at de Zamioculcas ikke som stillestående vann. Fra hans høye luftfuktighet røtter kan råtne. Så selv om du tror at landet i potten begynte å tørke, ta deg tid. I gjennomsnitt, dets vannes hver dag eller av og til, men bare når jorden blir tørr helt.
 Frykt ikke at planten tørker. Interessant, i form av dyrelivet Zamioculcas rett og slett tilbake tørken toppen av bladene, og det beskytter den mot overdreven fordampning av væske. Han har en naturlig reservoar for vann - det er den nedre del av stammen er i det vesentlige den samme store lager av væske som dannes i den underjordiske delen, i store poteter.
 Vinter vanning
 I vinter dette anlegget i dvalen, så ikke vanne den hver dag. Jevnlig sjekke bakken. Hvis bare det øverste laget er tørt, med vanning vente i noen tid. Hvis jorda er helt tørr, hele dybden av potten, og hell en liten plante kan være. Den bruker myk og definitivt avgjort vann. I den kjølige sesongen og bør se til at det ikke akkumuleres i jord - for det vil ikke fungere.
 Fuktighet
 Som Zamioculcas ikke krever høy fuktighet, er det ofte ikke nødvendig å sprayes med vann. Men selvfølgelig, som i noen annen plante later porene blir tilstoppet med støv kan lett, så de må vaske. Dette rengjøringsmiddel er nødvendig. Vaske bladene av planter med en myk svamp dyppet i varmt vann. Dette kan gjøres i vinter og sommer. Men hvis de varme månedene har vært veldig tørr, kan du jevne lett spray bladene med vann. Dette gjelder også for leiligheter som er av sentral oppvarming i vinter luften er veldig tørr.
Яндекс.Метрика