Kaktus og omsorg for dem
 Voksende kaktus - det er ganske spennende aktivitet som krever nøye engasjement, samt strenge regler om omsorg. Dette anlegget er svært utsatt for sykdom, så det anbefales i to måneder for å observere ham til å identifisere skadedyr og sykdommer. Livet kaktus i tiere og hundrevis av år. De er ideelle for innsamling og med riktig pleie, kan kaktus passere fra foreldre til barn, og deretter sine barnebarn. Steder kaktus ikke tar opp så mye, og den minste i verden av kaktus bare dvuhkopeechnuyu mynt.
 Kaktus og omsorg for dem:
 1.  Transplanterer en kaktus. Hvis kaktus vokst voksen, må det bli transplantert inn en mer romslig retter, som kan romme utvidet og prosesser. For transplantasjon kaktusoznavtsi bruker "blokker" av polystyren. Disse terninger er komfortabel som tar liten plass, så meget tett ved siden av hverandre. Det er best å bruke terningen med en uttrekkbar bunn, slik at når du klikker, kan du lett få kaktus og ikke bringe ham noen skade.
   Før du helle i die land på bunnen sette et lite lag med drenering, vanning til planter vannet å passere fritt. Landet, som sete kaktus bør være vann gjennomtrengelig, godt passere luft. Tomter og planting kan kjøpes på spesialforretninger.

   Vanning kaktus. Vannet skal være myk. Vann kan kjøpes i butikker eller brukte husholdning filtre. Hvis vannet er hentet fra springen, er det nødvendig å forsvare og koke. Kaktus vannes med lunkent vann og mer som skrøpelige bør være fullt promochen, og overflødig vann fjernes fra skuffen.

   Reproduksjon av kaktus. Prosesser eller baby, bør du nøye adskilt fra kaktus-far og transplantert separat hvor de går dypt ned i bakken og fuktet.
   I tillegg er det tre hovedmåter å vokse kaktus, drivhus, hus, hage. Av og store kaktus gjelder ikke for planter, fordi de ikke trenger mye lys, men mange kaktusoznavtsi, fortsatt foretrekker å vokse kaktus på balkonger eller utenfor.

   Valget av sted. Den mest optimale stedet ligger kaktus er et vindu på solsiden og nærmere glasset. Sett kaktus bør være slik at fremtidige toppene var mer plass. Hvis kaktus blir mer og mer, så de kan gjøre zaokonnuyu drivhus, for eksempel på balkongen. I vinter (under søvn), lys kaktus er ikke spesielt nødvendig, kan de være i skyggen.
   Hvis en litt overdrive det med gjødsel, ville anlegget opphøre å blomstre, og en sunn voksen og kaktus i sommer tar ikke mye problemer til sin herre. Det eneste som kan det gå tom for damp, er det på hvis tie mye frukt. Med hyppige endringer og povorachyvanyy kaktus lider, så det kan stoppe blomst. Mest av alt de elsker å stå på ett sted.
   Vær oppmerksom på at kaktus ikke mate energi fra datamaskiner, påvirker vekst og utvikling av planter noe magnetisk stråling. I tillegg kaktus kan bli syk, for eksempel soppsykdommer. Den viktigste årsaken til denne sykdommen - en alvorlig vanning i vinter.
   For å forhindre soppinfeksjon, bør du:
  1.  Hvis en liten kaktus begynte å råtne, må den plasseres i et varmt rom og stoppe vanning.

    Hvis kaktusen ble skadet, bør de bli kuttet og tørr.

    Berørte kaktus bør isoleres fra andre kaktus.
    Bare med riktig og oppmerksomme omsorg kaktus kan få et positivt resultat og nyte et blomstrende og pahnuvshym kaktusovыm hage.  
Hvordan ta vare på orkideer hjemme
 Vakker og elegant orkidé stadig vokst hjemme. Denne blomsten kan bringe raffinement til ethvert interiør. Men for å opprettholde sin lange blomstring og bra utseende bør gjøre noen forsøk. Og så er det viktig å vite hvordan man skal ta vare på orkideer hjemme.
 Forholdene så nær naturlig
 Orchid krever overholdelse av visse regler.
 1. Dette anlegget krever sterkt lys, men bør unngå direkte sollys poslepoludennыh (selv om noen varianter tåler Dendrobium og varm sol).
 2. Vi må sørge for høy luftfuktighet i rommet.
 3. Skape forutsetninger for bevegelse av luft rundt røttene (dette er på grunn av en naturlig funksjon av orkideer når de vokser på gjenstander, klamrer seg, for eksempel på bark eller stein).
 4. Det er viktig å etablere regelmessige perioder med tørke ut, noe som vil veksle med perioder med vanning.
 5. Det er viktig å opprettholde temperaturen på 10 til 30 grader Celsius.
 Dette er et kort notat til alle som kommer til å vokse orkideer. Men det er spesielle forhold for omsorg for disse plantene.
 Kjøp orkidé bør transplantert
 Mange orkideer er solgt i plast potter. Boliger transplantert anlegget er ønskelig å tilveiebringe luftbevegelse rundt røttene. Ellers, spesielt hvis du overdriv med vanning røttene kan begynne å råtne. Generelt er rotsystemet av orkideer for pust og rask fuktighet. Men å trekke ut næringsstoffer fra jorda, det kan du ikke.
 Blomstrende orkide transplantasjon umulig. Men etter blomstring for transplantasjon trenger å kjøpe en spesiell pott med dreneringshull brede og designet for orkideer jord.
 Forresten, senere orkide trenger å plante hvert par årene, velge små potter - like under størrelsen på rotsystemet.
 Temperaturområde
 Hver type orkidé krever overholdelse av visse vilkår. Ikke desto mindre skal det forstås at dette anlegget liker en temperaturforskjell. Sommer dagtemperaturer bør være rundt 20 ° C, om vinteren er det bedre å holde orkideer ved 17 ° C. Det er viktig at anlegget liker å natten temperatur var lavere daglig om et par grader.
 Riktig vanning
 Det anbefales å vann planter tidlig på morgenen. Helst varmt og godt forsvart vann. Det er viktig ikke å helle vann inn i sentrum socket blader. Og det er viktig å redusere vanning om vinteren.
 Noen varianter av orkideer som jorden var våt. Disse variantene som kattleya og miltoniya foretrekker å lande aktivert tørke mellom hver vanning. Kort sagt, må du justere hyppigheten av vanning, avhengig av individuelle karakteristikker av blomsten. Hvis pannen potten samlet vann, så det må helles. Ellers orkide røtter kan begynne å råtne.
 Orkideer som periodisk sprøyting. Men det er viktig å unngå å få vanndråper på blomsten. Det beste er å sørge for at rommet der orkideen var høy luftfuktighet.
 Gjødsling
 Orkideer skal fôres utelukkende under vekst. Og det bør brukes oppløselig flytende gjødsel.
 Vinterfôring bør avbrytes. Egentlig er det ikke tilrådelig å vanne planten ofte, opp til en gang i måneden. Men du trenger å spraye oftere.
 Hvis blomsten var ikke veldig godt ligne zmorschylysya eller gulnet løv, lang blomstring ingen grunn til å endre vilkårene i sin forvaring. Prøv å søke for orkideer bort justere litt vanning. Hvis orkide er bra, vil hun begynne å produsere nye blader og røtter, og hvert år vil du nyte utrolig vakre blomstene.  
Hvorfor bladene blir gule fioler gjør: Den vanligste årsaken
 Fioler - veldig vakre blomster med delikate blader. I dag er det mer enn hundrevis av varianter, som varierer i form og kronblad, og deres farge. Men disse planter krever ganske nøye vedlikehold. Derfor, de som vokser stueplanter, ofte spørsmålet hvorfor bladene blir gule fioler? Og hva du skal gjøre i slike tilfeller?
 Valget
 Det bør bemerkes at det er viktig å velge den riktige plante kjøpet. Enten du kjøper eller håndtere ung utløp, må du huske å ta hensyn til tilstanden av bladene. Om de har noen flekker, er det bedre ikke å kjøpe en blomst - det vil gjøre vondt. Friske blader er alltid lyse grønt. Hvis de har en annen nyanse, og senere i bladene blir gule fioler.
 Hvis du kjøper et håndtak, bør du ikke ta det fra den nederste raden. Vanligvis disse eldre blader, de gir en svak avkom, som deretter kunne starte prosessen med gulning.
 Husk at det er bedre å plante fiolett eller en ny gryte eller i en godt vasket og desinfisert gammel container fordi disse plantene er svært utsatt for skadedyr og sykdommer.
 Naturlige årsaker
 Den vanligste naturlige årsak - ei gammel alder av anlegget. Beklager, før eller senere bladene begynner å dø, som de fleste planter. Og de sa skygge det. Faktisk, ingenting galt med det. Anleggs - en levende organisme det er naturlige prosesser der. Det viktigste i dette tilfellet - på tide å fjerne gulnet løv. Utløp er det ønskelig å innføre mose. I det blomst vil utvikle seg videre, gledet deg med nye grønne blader og sjarmerende farger.
 Sun: skade eller nytte?
 En annen årsak kan være en elementær brenne i solen. I utgangspunktet fioler kan dyrkes på lys og vinduskarmer, men ikke i sør, fordi det de overopphetes og visne i solen. Hvis dette skjer, må du forsiktig øke vanning, og anlegget lett skyggelagt. Rommene som vender mot sør, er det bedre å lukke spesielle briller Solbriller film. I dette tilfellet mottar anlegget nok lys, men ikke for sterkt. I mørke filmer, kan du lukke bladene av fioler vellum eller pergament papir - både materielle godt bevist.
 Tilbys for salg finnes varianter med lys fiolette blader. De er best plassert i den nordlige vinduer. Hvis bladene er mørk variasjon - er det bedre å sette fiolett på vest eller øst vinduet.
 Substrat og gjødsel, viktige forutsetninger
 Hvis fiolblader gulne, kanskje dette skyldes det faktum at de ikke passer sammensetningen av substratet (en spesiell blanding, zaenyayuschey normal jord). I dette tilfelle er det bedre å skifte ut et nytt substrat som er spesielt utformet for disse farger. Bare det bør gjøres før blomstring, fortrinnsvis i løpet av våren. Vanligvis, i et slikt substrat tilstrekkelig mengde av nitrogen og kalium. I tillegg er viktig surhet mix - det ferdige preparat er valgt for disse plantene.
 Vanligvis at underlaget valgt riktig, viser ikke bare de gulnede blader, men ingen blomster. Avhjelpe situasjonen ved å bruke kunstgjødsel. Det er generelt antatt at forbindelser inneholdende fosfor kan brukes en gang i uken. Men bedre bruk av gjødsel klar for fioler ikke bare fosfor men også nitrogen. De beskytter planten bladene og blomstene gir.
 Husk at Violet - veldig søt planter. Eventuelle feil i omsorg raskt reflekteres i sitt utseende.  
Яндекс.Метрика