Hvordan ta vare på bambus? Grunnleggende regler og omsorg tips
 Innendørs anlegg kan sees i nesten alle moderne leilighet. Men ikke ofte at en kommer over i hjemmene til våre andre dekorative bambus. Og dette til tross for at denne planten er meget interessant og attraktiv (spesielt hvis du setter den i et stort rom eller drivhus). Så kanskje det faktum at ikke alle av oss vet hvordan å ta vare på bambus som han alltid lurt på rundt sin fantastiske utseende? La oss prøve å forstå dette problemet.
 Hjem bambus
 Vanligvis hjem kalt dverg bambus. Dette anlegget har solomovydnoy skjema stilker som er helt tom innvendig, og har formulert eidet. På disse peresheykah vokse smale lineære blader med små petioles. Videre kan lengden av hvert blad av dverg bambus nå 10 cm.
 Til dags dato, flere vanlige typer innendørs bambus - bambus spraglete bambus due bambus Happiness - Lucky bambus flerlags og bambus Muriel.
 Funksjoner av Bamboo
 Enhver bambus, enten hjemme eller vokser det utendørs, blomstrer bare en gang i livet sitt. Denne utrolige hendelsen er vanligvis en 33 år livet av anlegget, og etter blomstring plante dør. Blomstene er veldig små i bambus samlet i pene panicles.
 Bambus kan ikke kalles krevende plante, men uansett slag du velger, alltid bambus tilstrekkelig mengde lys, kjølig og lufte ut rommet betimelig. Disse er de grunnleggende reglene for omsorg for potte bambus. Husk også at dette anlegget skal vannes regelmessig - for å øke hyppigheten av vanning i sommer og redusere den i vinter.
 Det er viktig å holde på valg av potten - husk at for bambus potten bør være bred og romslig (en plante vokser raskt). Og husk at transplanterte rom bambus, som vokser i potter trenger hver vår, og en som vokser i kar - hvert 3. år.
 Vilkår for omsorg for bambus
 I hvordan ta vare på bambus i hjemmet interessert? Deretter starter rett fra å velge jord. For dette anlegget det skal være: leirjord, torv, torv (eller mugg) i strengt forhold på 2: 1: 1.
 Husk at bambus vokser i tropene, så - det krever tung nedbør og relativt varmt klima. Men ikke prøv å sette anlegget i åpen sol, helst lys skal bli spredt.
 Hvis du nettopp har kjøpt en plante, og ønsker å ta vare på dekorative bambus alle reglene, ikke rush det å mate. Husk at svært ofte plantene er matet direkte før å selge.
 Bambus er ikke nødvendig å vanne hver dag - styres i denne saken på betingelse av jorden i potten, og utseendet av anlegget. Ikke la jorda tørke, og bladene på planten - krølle opp (det viser mangel på fuktighet). Men hvis bladene sag - det er også dårlig, fordi bevis av overflødig vann. Forresten, når det gjelder tid til å mate bambus gjødsel oppløst i vann og en vannanlegg.
 Eksperter sier at omsorg for potte bambus krever ikke spesielle kunnskaper og ferdigheter. Dette betyr at alle har råd til å dyrke denne planten, som vil tiltrekke seg gjester, overraske dem og bringe glede eiere og estetisk nytelse.
 Planter foredle huset vårt og gi estetisk nytelse. De har også beriket oksygen rom. Generelt, solide fordeler. I stedet må du ta vare på planter. For eksempel, er bambus ikke så grinete, men fortsatt er det noen regler.

 Hva er det?


 Generelt, bambus - en tropisk eviggrønn plante som fikk oss fra Asia. Hjemme vokst dverg bambus. En stilk kan vokse til 70-100 cm høy. Blomster vises bare en gang i livet, rundt 30 år gammel. Det er bemerkelsesverdig at når kronbladene faller, han stolt bambus dør. Her er en trist historie.
Bamboo Room og omsorg i vann

 Det ser dette anlegget som tykk hul stammer av peresheykamy. Det er på disse stedene er det mange Isthmus flate grønne blader som kan samles i bunter.

 Hvor kan man spørre?


 Først må du bestemme plasseringen av leiligheten. Dette anlegget elsker lys, men i direkte sollys kan tørke ut og dø. Så belysningen bør være tilstrekkelig, men bambus foran vinduet kan ikke angis. Optimal beliggenhet - en penumbra, hvor lyset er tilstrekkelig, og skyggelegging vil bli gitt.
 I tillegg er slike planter trenger frisk luft, slik at vinduene i rommet for å være sikker. Men en sterk vind eller trekk kan være skadelig, så bør du vurdere dette.

 Rommet, blant annet bør være varm, fordi bambus - en tropisk plante. Så hvis rommet er kaldt og varmer opp dårlig, bør du velge en annen. Selv om det bør bemerkes at små endringer i temperatur for dette anlegget er ikke redd. Ja, det føles som en god idé på 35 ° C, og ved 18 (men under temperaturen faller fortsatt ikke burde).

 Hvordan å se på fabrikkene i jorda?


 Som mange planter, kan bambus dyrkes i jord. Gå til butikken for blomsterdekoratører og gartnere og kjøpe noen jord for potteplanter, er det fint. Selv om du kan ta en spesiell måte for familien dratsenovyh (det tilhører ham bambus).
 Som for fôring, er det egentlig ikke nødvendig. Men hvis du ønsker kan du bruke mer enn én gang i tre måneder. Det er viktig å sikre god drenering, fordi uten det etter hvert begynner å danne formen, vil røttene dø, og anlegget vil dø. Egnet lag av ekspandert leire i potten.
Bamboo Room og omsorg i vann

 Vann, som holdes vanning må forsvares. Og best brukt kapital. For å få det, må du helle vann fra springen i en plastflaske, en dag for å bli satt i fryseren. Ta en flaske, hell vannet ikke er frosset, la tøvær og is og varm til romtemperatur. Når det gjelder hyppigheten av vanning, og deretter vurdere klima rom. Ved lav luftfuktighet kan vannes hver dag, men hvis våtrom, og hell i en dag eller to. Om vinteren, redusere hyppigheten, sommer, gjør det oftere.
 Hvis du bestemmer deg for å plante bambus, gjør det i løpet av våren. Også flytte anlegget mer enn en gang i året er ikke verdt det påvirker rotsystemet.

 Hvordan ta vare på vannmiljøet?


 Som du vet, kan helt rom bambus dyrkes direkte i vann, som på steder der det vokser vill plante, er veldig våt jord. Men omsorg i dette tilfellet ikke er begrenset til at stilken du putter i en vase med vann og trygt glemt det. Stillestående vann er ikke noe som ikke er bra for røttene, men selv skadelig, fordi det samler seg bakterier og sopp.
 Sette stammen i vannet, fikse det slik at det var plassert enda. Du kan bruke småstein eller dekorative glass steiner. Egnet for en hvilken som helst kapasitet som tilsvarer størrelsen på anlegget.
 Vannet bør skiftes minst en gang annenhver uke eller enda mer, for å unngå stagnasjon og forfall. Ikke glem å forsvare, som mange i springen flytende klor, og det er av denne ødeleggende plante.

 Siden noen mineraler i vannet, trenger du ekstra fôring. Kjøpe i butikken spesielle og mineraltilskudd hver 2-4 uker prykarmlyvayte bambus.

 Hvordan Grow?


 Ingenting komplisert i voksende der. Hvis du ønsker å nivå stammer? Bare feste dem. Dersom drøm om hele blandingen, ved hjelp av tau og wire. Du kan koble flere stengler sammen, så får hele mini treet. Men det er en annen mer original måte. Hvis du ønsker en spiral av bambus? Deretter plasserer den ved siden av noen pinne eller bar. Stammen er ganske mykt, slik at de regelmessig ohybayte motstand for å danne den ønskede formen, og deretter vil planten vokse heliks.

 Problemer og sykdommer


 Som enhver plante, gjennomgår bambus visse sykdommer. Her er mulige problemer:
 •  Fungal ødeleggelse. Å gjenkjenne dem, inspisere bladene. Hvis du ser dem sorte prikker og flekker, sannsynligvis lever den et sted sopp. Hva bør jeg gjøre? Behandler plantefungicider. Sørg også for å ventilere rommet regelmessig, unngå overdreven fuktighet.

 •  Hvis bladene blir myk og dim sannsynligvis plante en kald. Kontrollere temperaturen i rommet. I denne situasjonen, vil du flytte til en annen bambus et varmt rom, eller prøve å kunstig øke temperaturen på innholdet.

 •  Hvis bambus vokser svært sakte, kan han rett og slett ikke nok næringsstoffer. Prøv å gjødsle jorda eller vann raskere, sannsynlig problemet ligger i dette.

 •  Hvordan forplante?


   Produsere reproduksjon på to måter. Først kan du rett og slett dele stammen i flere deler. Dette er beste kuttene smøre myk voks ved romtemperatur, slik at spindelen ikke tørker opp. Dernest kan formeres med stiklinger bambus. For å gjøre dette, kutte antall skudd og sette dem i vann. Dette gjøres best om våren, på denne tiden skyter sterk og levedyktig. Men frøene vil vokse neppe mulig bare i spesielle klimatiske forhold.

   Uvanlige egenskaper av planter


   Bamboo har lenge vært utstyrt med magiske egenskaper. Derfor, i henhold til vitenskapen om Feng Shui, er dette anlegget et symbol på lykke. Det kan forandre energien i rommet, desto bedre. Men den spesifikke effekten avhenger av antallet av stengler. Så hvis det er bare tre, vil du bære for livet. Hvis stammene deretter vente fem økning i overflod. Hvis du vokser syv stammer, deretter normal helse. Hvis du ønsker å forbedre livet ditt rundt, og deretter legge 21 stilk.
   I tillegg er virkningen avhenger av hvor i anlegget er plassert. For eksempel, hvis du setter en pott på den østlige siden av rommet, i hans personlige liv vil trolig dukke opp som mulig. Hvis du putter bambus i sørøst, ville den økonomiske situasjonen for alt være i orden. Drømmer om herligheten? Deretter plassere anlegget på sørsiden.
   Bambus - en flott gave. Gi dette anlegget for de som ønsker god, setter hjertet i å velge bambus for å styrke sin makt. De som er så heldige å få dette anlegget vil snart merke vesentlige endringer i livet ditt.

   La huset av bambus bringe trøst, suksess og helse. Men du elsker denne planten og omsorg for ham!  
  Яндекс.Метрика